Dodaj do ulubionych

szkoły w Markach

06.05.05, 14:02
W tym roku przeprowadzamy się z Warszawy do Marek . Stanęliśmy przed
problemem wyboru nowych szkół dla naszych dzieci, gimnazjum i szkoły
podstawowej.PO wstępnym rozeznaniu skłoniliśmy się do pozostawienia dzieci w
warszawskich szkołach .
Jakie są Wasze opinie na temat lokalnych szkół.
Ile osób dowozi dzieci do Warszawy??
No i co można zrobić aby podnieść poziom nauczania w Markach?

Obserwuj wątek
    • 16111976q Re: szkoły w Markach 23.05.05, 14:43
      Jaka prawda nie wiem, ale słyszałam,że prywatne gimnazjum (przy kościele) jest
      na dobrym poziomie. Poza tym to nie mam najlepszej opinii o mieszkańcach Marek
      moimo, że sama mieszkam tu od 3 lat. Ciągle jakieś nowe akty wandalizmu; to tu
      coś wybiją, tam coś przewrócą... Dobrze się można "zapoznać" z ludźmi jeżdżąc
      autobusem. Oczy by wydrapali, gardło przegryźli za miejsce siedzące. Straaaszna
      chołota, szczególnie młodzież, a młodzież uczy się od rodziców... Na szczęście
      mam już swój pojazd i nie muszę tego znosić.
      • ambanasik Re: szkoły w Markach 24.05.05, 12:06
        (...)młodzież uczy się od rodziców...

Na zebranie rodziców( I półrocze) I klasy liceum przyszło... 12 rodziców-
        głównie uczniów, którzy nie mają problemów z nauką.W klasie jest 40 osób
        podzielonych na 2 grupy profilowane.Pomimo tego,ze szkoła wysyła listami
        poleconymi informacje o "zagrożeniach" ocenami niedostatecznymi zainterenie
        rodziców edukacją swoich pociech(?)jest znikome. Skoro rodzice "olewają" szkołę
        to dlaczego dzieci mają robić inaczej? wszak, jak słusznie napisała 16111976q,-
        "młodzież uczy się od rodziców"
        pzdr. amba
      • jobeel Re: szkoły w Markach 24.05.05, 15:34
        Tak na pocieszenie - walka o miejsce siedzace w autobusie ma miejsce nie tylko
        w naszych mareckich autobusach. Pracuję w Warszawie, a tu zasadą jest nie
        ustepowanie miejsc. Ach, minęły już te czasy, kiedy my stawaliśmy na baczoność
        w autobuie, gdy wsiadała starsza osoba. Mi po dzisiejszy dzień sprawia to
        przyjemność, kiedy mogę ustapić miejsca, uwierzcie mi!

Też jestem mieszkaną Marek od kilku lat i też ubolewam nad tym, ze rdzenni
        mieszkańcy przede wszystkim lekceważą sprawy dot. słynnego już na naszym forum
        wylewania szamba i wyrzucania smieci za płot. Nawet wczoraj rozmawiałam na ten
        temat z taką moją sasiadką - aborygenką, która była trochę wręcz zła, gdy
        zapytałam, gdzie ma swoje szambo. "Pralkowe" zlewki są pod płotem innej
        sasiadki, "łazienkowe" ponoć pod drzewkiem. Śmietnika nie ma w ogóle...

Ale badżmy dobrej mysli! Trochę nas dobrych ludzi już tu mieszka. Dobro kiedyś
        zwyciezy. Pozdrowionka!

P.S. Moje dziecko chodzi do "1" - chwalę sobie tę szkołe.
      • eulalja Re: szkoły w Markach 24.05.05, 16:48
        Jestem rdzenną mieszkanką Marek , ukończyłam szkołę podstawową w Markach nr.4.
        Tą samą szkołę ukończyło moje rodzeństwo a póżniej mój syn i bratankowie.
        Wszyscy bez problemu dostali się do szkół średnich a póżniej na studia.
        Uczniowie z Warszawy nie dorastali nam do pięt. Jeżeli chodzi o hołotę z Marek
        to sobie wypraszam , to moi dziadkowie sadzili te piękne lasy które nas
        otaczają. A ty co zrobiłeś żeby o nie zadbać żeby służyły jeszcze bardz długo.
        • 16111976q Re: szkoły w Markach 31.05.05, 10:45
          Bardzo przepraszam, jeśli uraziłam, ale oczywiście nie każdy jest chamem i
          brudasem. Szacuneczek dla dziadków i pradziadków, krórzy zrobili coś dobrego.
          A jeśli chodzi o robienie czegoś dla lasów, to lepiej nic nie robić, niż robić
          kupy i śmiecić na potęgę. Byłam szczerze przerażona jak wybrałam się z rodzinką
          na spacer. W życiu nie widziałam takiego syfu, a prawda jest taka, że to robią
          mieszkańcy, więc wracamy do punktu wyjścia- "HOŁOTA".
          • myszmarecka Re: szkoły w Markach 31.05.05, 13:01
            Z tymi śmieciami to niestety prawda. Az się płakać chce. Dziwi mnie to , że tak
            niewielu z mieszkańców przeszkadza zaśmiecony krajobraz i wylewanie szamba.
    • niteczka7 Re: szkoły w Markach 01.06.05, 15:15
      Witam. Od roku moje dziaciaki chodzą do SP Nr 1 (przy ul. Okólnej). Osobiście
      jestem tą szkołą zachwycona. Mam pewną skalę porównawczą, gdyż wcześniej
      uczęszczały do szkoły w innym mieście. Niestety po wakacjach muszę się znowu
      przeprowadzić do innego miasta i opuszczając Marki najbardziej żal mi tej
      właśnie szkoły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka