Dodaj do ulubionych

Basen w Markach

IP: *.marketingserwis.pl 01.08.02, 13:59
Czy wiecie coś na temat budowy basenu pływackiego w Markach przez prywatnego
inwestora?
Obserwuj wątek
    • Gość: Raffix Re: Basen w Markach IP: *.braun.de 01.08.02, 14:07
      Gość portalu: Jerzy Krajewski napisał(a):
      > Czy wiecie coś na temat budowy basenu pływackiego w Markach przez prywatnego
      > inwestora?
      Byłaby to rewelacja! Jakie jest źródło tej informacji?

Ja wiem tylko, że sąsiad na mojej ulicy zbudował sobie całkiem przyzwoity
      basen - szkoda, że nie ogólnodostępny :-)
    • gaja01 Re: Basen w Markach 02.08.02, 07:46
      Ja mam taki basen 2,5 x 2,5. Rozporowy. Rozstawiany na lato. Pływac to się
      raczej nie daje, ale nogi pomoczyć też jest fajnie. Myślę, że może coś w
      okolicy Centrum Handlowego wykombinują. Mmmm fajnie by było. Dożyjemy?
      • Gość: Robert Re: Basen w Markach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.08.02, 15:35
        Mam kolesia, którego wujek ma firmę, która (podobno) podpisała umowę na
        wykonanie oświetlenia dla ... Parku Wodnego (!) zlokalizowanego w okolicach M1.
        Niestety na razie wiem tylko tyle. Jak będą jakieś news'y to dam znać.
        • Gość: Raffix Re: Basen w Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.02, 17:56
          Gość portalu: Robert napisał(a):
          > Mam kolesia, którego wujek ma firmę, która (podobno) podpisała umowę na
          > wykonanie oświetlenia dla ... Parku Wodnego (!) zlokalizowanego w okolicach
          M1.
          > Niestety na razie wiem tylko tyle. Jak będą jakieś news'y to dam znać.
          Będę wdzięczny za info, gdy pojawią się następne newsy.
          Pozdrawiam.
        • Gość: MACIEK Re: Basen w Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 01:27

M1.
          > Niestety na razie wiem tylko tyle. Jak będą jakieś news'y to dam znać.

bede pierwszym (albo drugim) klientem.
          • ins a co z gliniankami 10.08.02, 15:02
            Basen - to by bylo fajne. Pamietam, jak mialem 10-15 lat to ludziska zazywali
            kapieli w gliniankch. Czy istnieja jeszcze jakies glinianki, czy tez je
            wszystkie zasypano?
            • Gość: Vehini_Hai Re: a co z gliniankami IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 00:00
              Glinianki są, np w Zielonce, ale nie polecam zarzywania w nich kąpieli, bo sa
              zanieczyszczone: bakterie E.Coli, paciorkowce kałowe itp. Niestety woda jest
              pozaklasowa. szkoda w te upalne dni, nie ma gdzie sie ochłodzic. a basen, to
              byłaby rewelacja :)
            • Gość: gumi$ Re: a co z gliniankami IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 22:54
              czesciowo zasypane - niestety tzw Meksyk i Grobelka stały sie wielkimi
              smietnikikami
              • rafal.redel A może "rekultywacja" glinianek? 01.09.03, 09:44
                A może dałoby się zainwestować w glinianki, tak by stały się atrakcyjnym
                kąpieliskiem? Czy to realne?
        • Gość: MPL Re: Basen w Markach (wł. Park Wodny) IP: 195.136.50.* 01.09.03, 12:52

M1.

Chodzi najprawdopodobniej o Park Wodny Targówek, zlokalizowany przy ul.
          Łabiszyńskiej, róg Trasy Toruńskiej, oczekujący niebawem swego otwarcia.

Natomiast w rzeczonych "okolicach M1" będzie przebiegać część tzw. Zewnętrznej
          (wschodniej) Obwodnicy W-wy - gdyby ktos pytal...

Pozdrawiam,
          Michal P. Lubiszewski
    • Gość: Raffix Re: Basen w Markach IP: *.braun.de 13.08.02, 14:29
      Gość portalu: Jerzy Krajewski napisał(a):
      > Czy wiecie coś na temat budowy basenu pływackiego w Markach przez prywatnego
      > inwestora?
      Zadalem to pytanie na forum Warszawa-inwestycje. Moze tam beda mieli jakies
      informacje?
      • Gość: gbetina Re: Basen w Markach IP: *.dyn.optonline.net 04.09.03, 02:13
        Ja nawet widzialem wykop pod ten basen
        to bylo w roku 79-80 ale juz wtedy byl zarosniety chwastami.
        I jak lokalni dzialacze zapewniali mial lada chwila zostac zrealizowany.
        A znajdowal sie ten wykop za SP3 "Stara Szkola"
        Ale ja i tak wolalem glinianki! te miedzy Pustelnikiem a Zielencem
        pzdr.
        Gbetina
        • wictor Re: Basen w Markach 04.09.03, 12:41
          Gość portalu: gbetina napisał(a):

> Ja nawet widzialem wykop pod ten basen
          > to bylo w roku 79-80 ale juz wtedy byl zarosniety chwastami.

W: Teraz wykop porośnięty jest trzciną, zaś pobliscy - zapewne - mieszkańcy
          zasypuja go odpadami. Ohyda.

Lepiej - bo mniej śmieci - prezentuje się planowana "strzelnica" - teren jest
          porośnięty drzewami, wśród których pojawiały się w
          poprzednich lastach koźlarze i osaki.

> A znajdowal sie ten wykop za SP3 "Starą Szkołą"

W: dokładniej za glinianką zwaną "basenem" , za jego drugą, mniejszą częścią.

> Ale ja i tak wolalem glinianki! te miedzy Pustelnikiem a Zielencem
          > pzdr.
          > Gbetina

Też wolałem "konne" i "wedel", "madziary" ,"60" i "elkę" i tam pewnie sie
          Gbetina widywaliśmy, bo korzystałem z nich w latach 1960-1990.
          Teraz działa jedynie kąpielisko na "Konnych" w bardzo ograniczonym
          zakresie ; "tylko dla orłów, nie bojacych się ... gówna w wodzie".

Żal , że tak.

Pozdrawiam,
          Wictor
          • Gość: MPL Re: Basen w Markach (historia) IP: 195.136.50.* 04.09.03, 13:56
            wictor napisał(a):

> > Lepiej - bo mniej śmieci - prezentuje się planowana "strzelnica"

Strzelnica? Cos wiecej poprosze. Gdzie i czy to rzeczywiscie plan bliski
            realizacji?

Pozdrawiam
            MPL
            • Gość: anmar Strzelnica? IP: 195.136.50.* 04.09.03, 14:34
              > Strzelnica? Cos wiecej poprosze. Gdzie i czy to rzeczywiscie plan bliski
              > realizacji?
              >
              > Pozdrawiam
              > MPL

Też chętnie posłucham. Najblizsza zanana mi to ZKS na Marymoncie-16km.
              • wictor Re: Strzelnica? 04.09.03, 15:56
                Gość portalu: anmar napisał(a):

> > Strzelnica? Cos wiecej poprosze. Gdzie i czy to rzeczywiscie plan bliski
                > > realizacji?
                > >
                > > Pozdrawiam
                > > MPL
                >
                > Też chętnie posłucham. Najblizsza zanana mi to ZKS na Marymoncie-16km.

W:
                W czasach "głębokiej komuny" tak chyba "z początku Gierka" , juz po
                uruchomieniu Fabryki Okładzin przy ul.Okólnej ówcześni działacze chcieli zrobic
                coś dla ludu w zamian za tony azbestu "rozpylane w powietrzu" oraz składowane w
                ziemi azbestowe odpady. Wymyślono więc basen - zrobiono wykop w ziemi i na tym
                poprzestano - oraz strzelnicę . Teren ukształtowano tak, jak to później
                widziałem na strzelnicy wojskowej. Do dziś zachowane są wyraźne obwałowania
                tej niewielkiej, ziemnej budowli . Podobno nawet odbywały sie tam jakieś
                szkolenia, zawody itp. Szczegółow jednak nie znam.
                Dla chcacych odnaleźć te "budowle" krótkie wskazówki: Skręcić z
                ul.Grunwaldzkiej (na odcinku pomiędzy ulicami Walewskiej i Napoleona) w
                ul.Zakole ; zjechać ścieżką (w prawo skos i w dół z górki)w kierunku zagajnika;
                po ok 150m będzie skrzyżowanie polnych dróg. Na lewo po ok. 20 m zaczyna
                sie "strzelnica" , na prawo po ok. 30-40 m można dostrzec zarośniety trzciną
                teren "basenu".
                Ot i wszystko co wiem o "strzelnicy" i "basenie".
                Pozdrawiam
                Wictor

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka