Gość: Jerzy Krajewski IP: *.marketingserwis.pl 01.08.02, 13:59 Czy wiecie coś na temat budowy basenu pływackiego w Markach przez prywatnego inwestora? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Raffix Re: Basen w Markach IP: *.braun.de 01.08.02, 14:07 Gość portalu: Jerzy Krajewski napisał(a): > Czy wiecie coś na temat budowy basenu pływackiego w Markach przez prywatnego > inwestora? Byłaby to rewelacja! Jakie jest źródło tej informacji? Ja wiem tylko, że sąsiad na mojej ulicy zbudował sobie całkiem przyzwoity basen - szkoda, że nie ogólnodostępny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gaja01 Re: Basen w Markach 02.08.02, 07:46 Ja mam taki basen 2,5 x 2,5. Rozporowy. Rozstawiany na lato. Pływac to się raczej nie daje, ale nogi pomoczyć też jest fajnie. Myślę, że może coś w okolicy Centrum Handlowego wykombinują. Mmmm fajnie by było. Dożyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Basen w Markach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.08.02, 15:35 Mam kolesia, którego wujek ma firmę, która (podobno) podpisała umowę na wykonanie oświetlenia dla ... Parku Wodnego (!) zlokalizowanego w okolicach M1. Niestety na razie wiem tylko tyle. Jak będą jakieś news'y to dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Basen w Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.02, 17:56 Gość portalu: Robert napisał(a): > Mam kolesia, którego wujek ma firmę, która (podobno) podpisała umowę na > wykonanie oświetlenia dla ... Parku Wodnego (!) zlokalizowanego w okolicach M1. > Niestety na razie wiem tylko tyle. Jak będą jakieś news'y to dam znać. Będę wdzięczny za info, gdy pojawią się następne newsy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEK Re: Basen w Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 01:27 Gość portalu: Robert napisał(a): > Mam kolesia, którego wujek ma firmę, która (podobno) podpisała umowę na > wykonanie oświetlenia dla ... Parku Wodnego (!) zlokalizowanego w okolicach M1. > Niestety na razie wiem tylko tyle. Jak będą jakieś news'y to dam znać. bede pierwszym (albo drugim) klientem. Odpowiedz Link Zgłoś
ins a co z gliniankami 10.08.02, 15:02 Basen - to by bylo fajne. Pamietam, jak mialem 10-15 lat to ludziska zazywali kapieli w gliniankch. Czy istnieja jeszcze jakies glinianki, czy tez je wszystkie zasypano? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vehini_Hai Re: a co z gliniankami IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 00:00 Glinianki są, np w Zielonce, ale nie polecam zarzywania w nich kąpieli, bo sa zanieczyszczone: bakterie E.Coli, paciorkowce kałowe itp. Niestety woda jest pozaklasowa. szkoda w te upalne dni, nie ma gdzie sie ochłodzic. a basen, to byłaby rewelacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumi$ Re: a co z gliniankami IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 22:54 czesciowo zasypane - niestety tzw Meksyk i Grobelka stały sie wielkimi smietnikikami Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel A może "rekultywacja" glinianek? 01.09.03, 09:44 A może dałoby się zainwestować w glinianki, tak by stały się atrakcyjnym kąpieliskiem? Czy to realne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPL Re: Basen w Markach (wł. Park Wodny) IP: 195.136.50.* 01.09.03, 12:52 Gość portalu: Robert napisał(a): > Mam kolesia, którego wujek ma firmę, która (podobno) podpisała umowę na > wykonanie oświetlenia dla ... Parku Wodnego (!) zlokalizowanego w okolicach M1. Chodzi najprawdopodobniej o Park Wodny Targówek, zlokalizowany przy ul. Łabiszyńskiej, róg Trasy Toruńskiej, oczekujący niebawem swego otwarcia. Natomiast w rzeczonych "okolicach M1" będzie przebiegać część tzw. Zewnętrznej (wschodniej) Obwodnicy W-wy - gdyby ktos pytal... Pozdrawiam, Michal P. Lubiszewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Basen w Markach IP: *.braun.de 13.08.02, 14:29 Gość portalu: Jerzy Krajewski napisał(a): > Czy wiecie coś na temat budowy basenu pływackiego w Markach przez prywatnego > inwestora? Zadalem to pytanie na forum Warszawa-inwestycje. Moze tam beda mieli jakies informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbetina Re: Basen w Markach IP: *.dyn.optonline.net 04.09.03, 02:13 Ja nawet widzialem wykop pod ten basen to bylo w roku 79-80 ale juz wtedy byl zarosniety chwastami. I jak lokalni dzialacze zapewniali mial lada chwila zostac zrealizowany. A znajdowal sie ten wykop za SP3 "Stara Szkola" Ale ja i tak wolalem glinianki! te miedzy Pustelnikiem a Zielencem pzdr. Gbetina Odpowiedz Link Zgłoś
wictor Re: Basen w Markach 04.09.03, 12:41 Gość portalu: gbetina napisał(a): > Ja nawet widzialem wykop pod ten basen > to bylo w roku 79-80 ale juz wtedy byl zarosniety chwastami. W: Teraz wykop porośnięty jest trzciną, zaś pobliscy - zapewne - mieszkańcy zasypuja go odpadami. Ohyda. Lepiej - bo mniej śmieci - prezentuje się planowana "strzelnica" - teren jest porośnięty drzewami, wśród których pojawiały się w poprzednich lastach koźlarze i osaki. > A znajdowal sie ten wykop za SP3 "Starą Szkołą" W: dokładniej za glinianką zwaną "basenem" , za jego drugą, mniejszą częścią. > Ale ja i tak wolalem glinianki! te miedzy Pustelnikiem a Zielencem > pzdr. > Gbetina Też wolałem "konne" i "wedel", "madziary" ,"60" i "elkę" i tam pewnie sie Gbetina widywaliśmy, bo korzystałem z nich w latach 1960-1990. Teraz działa jedynie kąpielisko na "Konnych" w bardzo ograniczonym zakresie ; "tylko dla orłów, nie bojacych się ... gówna w wodzie". Żal , że tak. Pozdrawiam, Wictor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPL Re: Basen w Markach (historia) IP: 195.136.50.* 04.09.03, 13:56 wictor napisał(a): > > Lepiej - bo mniej śmieci - prezentuje się planowana "strzelnica" Strzelnica? Cos wiecej poprosze. Gdzie i czy to rzeczywiscie plan bliski realizacji? Pozdrawiam MPL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmar Strzelnica? IP: 195.136.50.* 04.09.03, 14:34 > Strzelnica? Cos wiecej poprosze. Gdzie i czy to rzeczywiscie plan bliski > realizacji? > > Pozdrawiam > MPL Też chętnie posłucham. Najblizsza zanana mi to ZKS na Marymoncie-16km. Odpowiedz Link Zgłoś
wictor Re: Strzelnica? 04.09.03, 15:56 Gość portalu: anmar napisał(a): > > Strzelnica? Cos wiecej poprosze. Gdzie i czy to rzeczywiscie plan bliski > > realizacji? > > > > Pozdrawiam > > MPL > > Też chętnie posłucham. Najblizsza zanana mi to ZKS na Marymoncie-16km. W: W czasach "głębokiej komuny" tak chyba "z początku Gierka" , juz po uruchomieniu Fabryki Okładzin przy ul.Okólnej ówcześni działacze chcieli zrobic coś dla ludu w zamian za tony azbestu "rozpylane w powietrzu" oraz składowane w ziemi azbestowe odpady. Wymyślono więc basen - zrobiono wykop w ziemi i na tym poprzestano - oraz strzelnicę . Teren ukształtowano tak, jak to później widziałem na strzelnicy wojskowej. Do dziś zachowane są wyraźne obwałowania tej niewielkiej, ziemnej budowli . Podobno nawet odbywały sie tam jakieś szkolenia, zawody itp. Szczegółow jednak nie znam. Dla chcacych odnaleźć te "budowle" krótkie wskazówki: Skręcić z ul.Grunwaldzkiej (na odcinku pomiędzy ulicami Walewskiej i Napoleona) w ul.Zakole ; zjechać ścieżką (w prawo skos i w dół z górki)w kierunku zagajnika; po ok 150m będzie skrzyżowanie polnych dróg. Na lewo po ok. 20 m zaczyna sie "strzelnica" , na prawo po ok. 30-40 m można dostrzec zarośniety trzciną teren "basenu". Ot i wszystko co wiem o "strzelnicy" i "basenie". Pozdrawiam Wictor Odpowiedz Link Zgłoś