Dodaj do ulubionych

[Festyny] A Jednak Można...

24.09.06, 18:48
Zakładam nowy wątek dotyczący festynów jakie odbyły się w dniu dzisiejszym,
gdyż poprzedni niestety zamienił się w miejsce przepychanek wyborczych ze
sporą domieszką kłamstw.

Ale wracając do tematu wątku...
Trzeba uczciwie stwierdzić że jednak można zrobić w Markach imprezę masową na
cywilizowanym poziomie.
Mam tu na myśli piknik jaki odbył się dzisiaj przy parafii św. Izydora.
W chwili pisania tego postu jest już prawie godzina 19:00 a tymczasem dalej
piknik trwa w najlepsze – pełno dzieci biega po terenie wokół plebanii, w tle
słuchać dalej utwory wykonywane jako karaoke przez wytrwałych uczestników tego
pikniku. Jest miła atmosfera.
Nie ma chord „złotej Mareckiej młodzieży” która wszędzie przewija się z piwem
w ręku, ale to wcale nie oznacza że młodzieży nie ma wcale – wprost przeciwnie.
Na festyn przyszły tylko te osoby, które przybyły w jasno określonym celu, i
bynajmniej alkohol nie jest im do zabawy potrzebny.

Ale oczywiście nie omieszkam wspomnieć o równoległym festynie przy Wspólnej.
Tam nie byłem osobiście, ale osoby które tam były mówią to co zawsze –
wszędzie na około przewijały się tabuny nachlanej części młodocianej części
miasta (a podobno byli i tacy co mieli już nawet kłopot z utrzymaniem się na
własnych nogach), alkohol leje się hektolitrami, i co za tym idzie policja na
brak pracy nie narzeka. Ogólnie mówiąc dzieje się to samo co zawsze przy
okazji festynów w tym miejscu.

Obserwuj wątek
    • jerzykrajewski7 To wyborcza propaganda 24.09.06, 19:10
      Drogi Panie Logan.Marki!

Wiem, co to jest propaganda i public relations. To, co Pan tu uprawiasz, to
      jest propaganda na rzecz układu skupionego wokół Janusza Werczyńskiego.

Chwalisz Pan jego imprezę, a krytykujesz imprezę opozycji. Na tym polega
      propaganda.

Pozdrawim serdecznie

Jerzy Krajewski
      • edyp_555 Re: To wyborcza propaganda 24.09.06, 19:19
        jestem szarym mieszkancem i
        mnie ani jeden ziebi ,ani drugi grzeje ,
        ale popieram piknik rodzinny przy kościele ,
        byłem i się dobrze bawiłem , takich imprez więcej
      • logan.marki Re: To wyborcza propaganda 24.09.06, 19:31
        Szanowny Panie Jerzy
        To co pisze to nie jest propaganda – to jest stwierdzenie faktów, które mógł
        każdy zobaczyć na własne oczy.

Chyba że uważa Pan że nasza Marecka policja jest w układzie z Burmistrzem i
        interwencjami (bardzo licznymi) jakie musiała przeprowadzić na festynie przy
        Wspólnej tylko specjalnie i umyślnie psuła reputację imprezy tam organizowanej,
        a te nachlane chordy małolatów to pewnie upił Burmistrz rozdając im alkohol, i
        zaganiając ich na stadion?

Zresztą z tego co widziałem to Burmistrza na festynie przy kościele nie było,
        więc skąd domniemanie że to impreza burmistrza? Nawet nie było słowa o polityce,
        więc po raz kolejny tego samego dnia nakrywam Pana na kłamstwie.
        Pierwszy raz był tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=450&w=48747037&a=49154514
        Ile jeszcze razy Pan skłamie na tym forum? Jaki jest tego cel? Czy naprawdę
        uważa Pan że jest sam na forum, a reszta to banda ciemniaków którzy uwierzą w
        każde Pana słowo?

Ps. A karaoke na festynie „U Izydora” trwa dalej w najlepsze mimo ciemnej nocy.
        • edyp_555 Re: To wyborcza propaganda 24.09.06, 19:46
          piknik rodzinny na terenie parafi - zakończenie lata - organizowany był
          wyłącznie przez parafian i księży - wsparcie dzieciom ( wiadomość mam od
          sąsiadki ,ona dawała ogórki , ciasto i stoi w jednym z tych pawiloników )
      • baddog Re: To wyborcza propaganda 27.09.06, 18:05
        jerzykrajewski7 napisał:

> Drogi Panie Logan.Marki!
        >
        > Wiem, co to jest propaganda i public relations. To, co Pan tu uprawiasz, to
        > jest propaganda na rzecz układu skupionego wokół Janusza Werczyńskiego.
        >
        > Chwalisz Pan jego imprezę, a krytykujesz imprezę opozycji. Na tym polega
        > propaganda.
        >
        > Pozdrawim serdecznie
        >
        >
        > Jerzy Krajewski

A p.Krajewski jak zwykle,spisek wietrzy.
        w powietrzu J-23!!!
        Wyprowadz sie pan do innego miasta,juz to kiedys proponowalem ale widze ze nie
        dziala.
        • jerzykrajewski7 Marki coraz bardziej mi się podobają 27.09.06, 18:34
          Marki pięknieją z roku na rok. Coraz bardziej mi się podobają. Nawet ceny
          działek wreszcie ruszyły do góry. A musiało się tak zdarzyć, bo są tak blisko
          centrum Warszawy, centrów handlowych, kina i basenu, musiały więc zostać
          dostrzeżone przez inwestorów. Ja zalety Mark dostrzegłem 14 lat temu, dlatego
          kupiłem tu działkę i zbudowałem dom. To trochę tak jak zainwestować w
          niedocenianą spółkę giełdową.

W tym roku zmienił się proboszcz mojej parafi św. Izydora, co mnie ucieszyło,
          bo zachowywał sie poniżej krytyki. Może zmieni się również burmistrz, nie w
          tym roku, to może za rok, dwa, cztery.

A na emeryturę zamierzam przenieść się do domu na spokojnej wsi na Pomorzu
          Środkowym, ale to jeszcze trochę czasu.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• neuron8 Re: [Festyny] A Jednak Można... 24.09.06, 19:43
      Logan, a mozesz powiedziec co było innego fajnego (teoretycznie zakładam, że
      coś było) na festynie na Marcovi?
      • logan.marki Re: [Festyny] A Jednak Można... 24.09.06, 20:32
        neuron8 napisał:

> Logan, a mozesz powiedziec co było innego fajnego (teoretycznie zakładam, że
        > coś było) na festynie na Marcovi?

Pewnie coś ciekawego i wartościowego było – program imprezy był na poziomie.
        Tylko niestety ta cała otoczka tego miejsca jak zawsze dała się we znaki.

Ps. A „u Izydora” właśnie w tej chwili śpiewają „Prawy do lewego” Kayah &
        Bregovica. Chyba zrobili sobie nocny maraton karaoke :-)
        M.in. przerobili (tzn. zaśpiewali już) chyba cały repertuar Budki Suflera i
        Perfektu, a także wielu innych rodzimych wykonawców. Mam nadzieję że do 22
        skończą, bo nie dadzą mi spać :-)

• edyp_555 Re: [Festyny] A Jednak Można... 24.09.06, 20:43
          widzicie jak ładnie można się bawić przy herbatce i kawuni !!
          • logan.marki Re: [Festyny] A Jednak Można... 24.09.06, 21:05
            edyp_555 napisał:

> widzicie jak ładnie można się bawić przy herbatce i kawuni !!

Bo jak przychodzą ludzie na poziomie, którzy wiedzą po co organizuje się imprezy
            masowe, i do zabawy nie potrzebują „wzmacniaczy” w postaci alkoholu bądź innych
            używek to można zorganizować imprezę na której nawet policja nie jest potrzeba
            aby pilnowała porządku, a uczestnicy której tak się dobrze bawią że impreza
            przeciąga się o wiele godzin dłużej niż była planowana.
            Zresztą przykładem jest ten festyn – powinien się już dawno skończyć, ale trwa
            dalej, muzyka gra, ludzie śpiewają, a sadząc po oklaskach jakie słuchać co jakiś
            czas za oknem, mogę powiedzieć że pewnie jeszcze bawi się z kilkadziesiąt osób.

• jerzykrajewski7 Pozytwyny PR jest skuteczniejszy 24.09.06, 21:01
        Drogi Panie Logan!

Gdyby poprzestał Pan na pozytwnym opisie imprezy przy kościele, osiągnąłby Pan
        więcej pozytwynych efektów dla grupy Janusza Werczyńskiego.

Niepotrzebnie szukał Pan na siłę dziur w imprezie opozycji. Zwłaszcza, że nie
        ma ona wpływu na to, kto pojawi sie na darmowej imprezie.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
        • logan.marki Re: Pozytwyny PR jest skuteczniejszy 24.09.06, 21:06
          Tylko że Ja nie uprawiam żadnego PR, a jedynie stwierdzam fakty. A jak to się
          mówi „Fakty mówią same za siebie”.

• jerzykrajewski7 A czy wie Pan, że mówi Pan prozą? 24.09.06, 21:11
            A czy wie Pan, że mówi Pan prozą?

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
            • logan.marki Re: A czy wie Pan, że mówi Pan prozą? 24.09.06, 21:15
              Mogę zacząć rymować...
    • emtezet Re: [Festyny] A Jednak Można... 25.09.06, 01:00
      logan.marki napisał:

> Zakładam nowy wątek dotyczący festynów jakie odbyły się w dniu dzisiejszym,
      > gdyż poprzedni niestety zamienił się w miejsce przepychanek wyborczych ze
      > sporą domieszką kłamstw.
      >

> To właśnie ten jest kłamliwy i to ty Logan kłamiesz jak najety. Po pirwsze
      Janusz Werczyński był na festynie w kosciele. Nie wiem po co ci ta głupia
      propaganda bo ona wcale panu Werczyńskiemu nie pomaga.
      Po drugie to na festynie przy kosciele siedziałem z dziadkami na ławce i
      przysłuchiwałem sie jak utyskiwali ze jakiś tam Janek miał ćwiartkę i wypił ją
      tylko z Wackiem a ich nie wołał. Byli to panowie z akcji katolickiej.
      Po trzecie na marcovii była wspaniała atmosfera mnóstwo dobrej zabawy i po co
      ci te kłamstwa. Byłem tam do17.30 i nie było zadnych awantur. W przeciwieństwie
      do ciebie posłuchałem forumowiczów i byłem i tu i tam. U izydora było super
      żarcie i coś dla ducha. Na marcovii coś dla ciała. I to i to potrzebne. to po
      co robisz nagonkę. I co pan na to panie redel. Znowu pan powie ze kogoś obrazam.
      • xar-rax Re: [Festyny] A Jednak Można... 25.09.06, 10:17
        Tak to prawda Janusz Werczyński był na festynie u Izydora a podawanie
        niesprawdzonych informacji przez Wrzechwiedzącego Logana jest normą.
        Widziałem piknik u Izydora i byłem na Spartakiadzie Rodzinnej.

Jest wielkim CHAMSTWEM /lecz również i jego osobistym stylem/ ze strony LOGANA
        wel FLESZA podawanie nieprawdziwych niesprawdzonych informacji o pijanej
        młodzieży i ekscesach na stadionie.

Ochrona została przeprowadzone profesjonalnie przez firmę ochroniarską
        "Protektor" i wszechobecnych ORGANIZATORóW byłY również obecne patrole policji.
        W CIąGU CAłEJ IMPREZY NIE BYłO ANI JEDNEJ INTERWENCJI sznowny panie Wszechwiedzący.

Na stadionie nie były dostępne napoje wyskokowe w żadnej postaci ponieważ
        organizowana impreza była dla dzieci, młodzieży i ich rodzin.

Impreza była udana i o ile wiem będzie to impreza cykliczna organizowana
        corocznie dla mieszkańców naszego Miasta przez MSG.
        Mareckie Stowarzyszenie Gospodarcze już od kilku lat działa w naszym mieście i
        pokazuje, że jest organizacją na którą warto stawiać.

LOGAN BąDź UCZCIWY W SWOICH OSąDACH I PRZEKAZYWANIU INFORMACJI !!!!!!

W poprzednim poście Pani Krystyna Siennicka stwierdziła:
        cyt. "... I skończyło się urzędowe koordynowanie działalności społecznej..."

Szanowna Pani Krystyno.
        Chce Pani ponownie kandydować na stanowisko Radnego i w związku z tym powinna
        Pani zadać sobie pytanie po co chcę kandydować jeżeli praca w poprzedniej radzie
        nic mnie nie nauczyła /bo nic nie robiłm/.
        Kandydata na Radnego powinna cechować duża wyobraźnia, której Pani brak.
        Koordynowanie imprezami w mieście to nie jest cenzura droga Pani. Nam w mieście
        jest potrzebny człowiek - KOORDYNATOR /człowiek znający marketing, który miastu
        jest bardzo potrzebny a którego burmistrz nie uznaje/. Koordynator wiedząc o
        imprezach mających być organizowanych w mieście powie organizatorom,
        że w tym dniu jest już zgłoszona impreza i zaproponuje inny termin.
        Organizowanie między innymi ogólnomiejskich imprez jest również Promocją Miasta
        droga Pani.
        Wiadomo, że kazdy sznujący sie organizator chce aby na organizowanej przez niego
        imprezie było dużo osób a zainteresowanie jest również wyznacznikiem jej powodzenia.
        Chyba zdążyła Pani zauważyć, że w naszym mieście niewiele się dzieje.
        Nasi mieszkańcy nie mają wielkiego wyboru imprez i tworzenie konkurencyjnej
        imprezy jest świadectwem braku wiedzy marketingowej i braku poszanowania
        mieszkańców, którzy nie mają aż tak wielu rodzinnych imprez w roku.

Pozdrawiam wszystkich obecnych na jednej jak i drugiej imprezie.
        Xar :-)))

• darek721 Re: [Festyny] A Jednak Można... 25.09.06, 10:35
          popieram podsumowanie xar-rax i tekst wytrzeźwiający Panią Krystynę.Pozdrawiam
          darek
        • ptysiek2 Re: [Festyny] A Jednak Można plus 25.09.06, 10:38
          Ja nie zdążyłam obskoczyć wszystkich imprez w mieście więc spędziłam u św.
          Izydora. Zabawa była wyśmienita. Popieram głosy, że takie akcje są potrzebnymi
          dla mieszkańców inicjatywami szkoda, że t ym samym dniu.
          Ale korzystam z ożywionego ruchu kulturalnego i rekreacyjnego i teraz się
          zapisałam na następny rajd rowerowy 30.09.
          Mam nadzieję, że to będą imprezy cykliczne a nie za 4 lata, ponieważ wtedy
          dadzą dowód tym "kaszankom i serdelkom przedwyborczym".
          • xar-rax Re: [Festyny] A Jednak Można plus 25.09.06, 14:39
            Miły ptyśku2.

Szkoda, że nie mogłaś być i zobaczyć jak wyglądała druga impreza na stadionie.

> Mam nadzieję, że to będą imprezy cykliczne a nie za 4 lata, ponieważ wtedy
            > dadzą dowód tym "kaszankom i serdelkom przedwyborczym".

Jak może zauważyłaś jest to II Spartakiada Rodzinna już drugi raz się
            spotykaliśmy poprzednio chyba 2 lata temu.
            Mogę Cię zapewnić, że impreza ta będzie sie odbywać cyklicznie i wejdzie na
            stałe w plan pracy Mareckiego Stowarzyszenia Gospodarczego tak jak wszedł Bal
            Charytatywny, który jest coroczną imprezą.
            Przedsiębiorcy mareccy działają prężnie już od kilku lat i myślę, że na ich
            słowie można polegać.

Pozdrawiam xar :-)

• kirke7 Re: [Festyny] A Jednak Można plus 25.09.06, 20:34
              Mareckiego Stowarzyszenia Gospodarczego tak jak wszedł Bal
              > Charytatywny, który jest coroczną imprezą.

witam:) "bal charytatywny" na rzecz dzieci niepelnosprawnych w naszym miescie
              ... hahaha. Owszem te bale sa organizowane sa sponsorzy i darczyncy ale chorym
              dzieciom nic sie z tego nie dostaje. Wiem bo 2 lata temu taki bal byl
              zorganizowany dzieci, ktore zostaly wpisane na liste nie otrzymaly nic...a po
              kilku miesiacach w ostatniej chwili (przed nastepnym balem) pomogli jednemu
              dziecku.Wnioskuje ze "bal" odbywa sie tylko by za pol darmo mogla pobawic sie IG
              i marecka smietanka.pozdrawiam
        • krystyna.siennicka Re: [Festyny] A Jednak Można... 25.09.06, 18:57
          xar-rax napisał:
          > Koordynator wiedząc o
          > imprezach mających być organizowanych
          > w mieście powie organizatorom,
          > że w tym dniu jest już zgłoszona impreza
          > i zaproponuje inny termin.

Każda impreza organizowana w Markach jest zgłaszana do urzedu - pokój 24.
          I nie widzę problemu aby organizator planując imprezę zadzwonił i zapytał czy
          jest coś już zgłoszone w tym terminie.
          I po co jakiś koordynator?

• xar-rax Re: [Festyny] A Jednak Można... 26.09.06, 09:08
            > I po co jakiś koordynator?

Nic sie pani nie nauczyła będąc w poprzedniej kadencji radną. Brak Pani
            wyobraźni, którą powinien cechować się działacz społeczny.
            Nie miała Pani tej wyobraźni i nie ma jej Pani dalej.
            Dla Pani taki koordynator tylko "odcina bileciki na imprezy". Jeżeli Pani nie
            czuje potrzeby marketingu w naszym mieście, nie widzi Pani potrzeby promocji
            miasta - którą zająłby się Koordynator będący specem od marketingu - niech da
            Pani sobie spokój i nie pcha sie na stołek Radnego.
            Pchała sie Pani do PIS-u lecz PIS Pani nie chciał wybrał Ryszrda Węsierskiego
            więc wepchnęła się Pani do innych naiwnych...
            Trzeba powiedzieć, że Pani sie do tego nie nadaje, niech sobie Pani zaśpiewa
            piosenkę "...Ale to już było..."

Pozdrawiam xar :-)
            • krystyna.siennicka Re: [Festyny] A Jednak Można... 27.09.06, 19:06
              xar-rax napisał:

> Dla Pani taki koordynator tylko "odcina bileciki na imprezy". Jeżeli Pani nie
              > czuje potrzeby marketingu w naszym mieście, nie widzi Pani potrzeby promocji
              > miasta - którą zająłby się Koordynator będący specem od marketingu - niech da
              > Pani sobie spokój i nie pcha sie na stołek Radnego.

Ja takie teksty nazywam - odwracanie kota ogonem.
              Odniosłam się tylko i wyłącznie do tekstu:
              "Koordynator wiedząc o imprezach mających być organizowanych w mieście powie
              organizatorom, że w tym dniu jest już zgłoszona impreza i zaproponuje inny termin."

Po pierwsze - to, że w Markach odbyły się jednocześnie trzy imprezy, to nie
              dlatego że nie było koordynatora który by "powiedział organizatorom, że w tym
              dniu jest już zgłoszona impreza i zaproponował inny termin."

Skutek jaki był taki był, ale przyczyna nie leżała w braku koordynator który by
              "powiedział organizatorom, że w tym dniu jest już zgłoszona impreza i
              zaproponował inny termin."

Nie pisałam nic na temat promocji miasta, marketingu i wielu innych rzeczach.
              Pisałam o braku związku przyczyna - skutek.

Nie widzę także nic w moim poście, co upoważniałoby kogokolwiek do stwierdzenia,
              że "nie czuje potrzeby marketingu w naszym mieście, nie widzi Pani potrzeby
              promocji miasta - którą zająłby się Koordynator będący specem od marketingu"

Nazywa się to nadinterpretacją i dorabianiem ideologii do własnego wyobrażenia o
              urządzaniu świata innym.

Jest też inne ludowe:
              ja o zupie, on o d....
    • barbarka64 Re: [Festyny] A Jednak Można... 25.09.06, 16:40
      Na Marcovii wszystko byłoby dobrze gdyby nie piwo które lało się hektolitrami,
      (pokazaliśmy dzieciom jak należy spędzać czas).Uczymy dzieci tego,ze aby się
      dobrze bawić konieczny jest alkohol.Gdyby impreza była pod innym hasłem alkohol
      by mi zupełnie nie przeszkadzał.Dzieci ze szkoły dały popis , pięknego
      tańca.Uważam że na przyszłość nie powinno się angażować szkół,gdy zamierza się
      organizować imprezę z alkoholem!.Ja wiem alkohol jest dla ludzi, ale niestety
      nie wszyscy potrafią z niego z umiarem korzystać, a i nieletni przy okazji
      ulegają demoralizacji patrząc co robią dorośli, a niektórzy samipróbują.
      próbują.Alkohol to jedyny minus tej imprezy.
      • xar-rax Re: [Festyny] A Jednak Można... 25.09.06, 18:40
        > Na Marcovii wszystko byłoby dobrze gdyby nie piwo które lało się hektolitrami,

Sznowna Pani - nie wiem gdzie Pani widziała te hektolitry lejącego się piwa bo
        na pewno nie na stadionie. Przyznam szczerze, ze będąc na festynie nigdzie nie
        widziałem budki z piwem. Pani po prostu KŁAMIE.

Takiego punktu nie było i proszę o UCZCIWOŚĆ.

Uczmy dzieci uczciwości lecz najpierw zacznijmy od siebie.

Jak wcześniej napisałem żaden organizator nie ma wpływu na ludzi, którzy przyjdą
        pijani. Taka jest nasza rzeczywistość, w tej rzeczywistości żyjemy i na taki
        stan rzeczy nic nie możemy poradzić.
        Powtarzam w czasie całej imprezy nie było zadnej burdy i policyjnej interwencji.

Jedynym minusem tej imprezy jest to, że stara się Pani oszkalować organizatorów
        takim pomówieniem. Zastanawiam się jaki ma Pani w tym cel?

Pozdrawiam xar:-(

• neuron8 Re: [Festyny] A Jednak Można... 25.09.06, 18:53
        Rozumiem że ma Pani na to jakieś dowody - bo PANI KŁAMIE - tylko nie wiem jaki
        jest cel tego (można przewidzieć).

Mam jedno do powiedzenia - wystarczyło pojawić sie na Markovi o godzinie 18 i
        zobaczyć radość tych wszystkich dzieciaków które zostały obdarowane nagrodami
        za najlepsze wyniki w swoich dyscyplinach.

Najważniejsze że dzieci sie dobrze bawiły - a to ze jakiejś gromadzie
        malkontentów nic nie pasi to....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka