Dodaj do ulubionych

Polityka Wspólnoty Samorządowej

13.11.06, 20:18
Oto jak wygląda polityka wyborcza naszego nowego burmistrza:
W wyborach wystawia się długą listę osób, w szczególności znanych (czytaj dr
Wolski) aby napędzali poparcie dla Komitetu. W efekcie kandydat taki zdobywa
155 głosów poparcia dla listy i rezygnuje ze stanowiska radnego. I co dalej?
Na to miejsce wchodzi pan Trzemecki który uzyskując 123 głosy nie "załapał
się" do rady. To oczywiście jeszcze się nie wydażyło (jeszcze Wolski nie
zrezygnował z funkcji radnego) ale już w najbliższych dniach spodziewajmy się
doniesień na ten temat.
Tak właśnie MWS "zarobiło" 155 cennych głosów wyborców którzy chcieli zapewne
w sporej mierze zaufać nie tyle Wspólnocie co dr Wolskiemu. Ale ten ich
perfidnie wykiwał. A raczej, wykiwa, bo to informacje niejawne o kolejnych
posunięciach!!!

Taką oto władzę ludzie wybrali - byle dorwać się do "koryta" - ich dewizą!!!
Obserwuj wątek
    • zielu52 Re: Polityka Wspólnoty Samorządowej 13.11.06, 21:03
      Witam wszystkich. Co by nie pisać o tej grupie wykazują bardzo wysoka
      dyscyplinę. Poszli jak jeden mąz do wyborów i znowu wygrali. Nie ma na nich
      siły. A tak przy okazji to cieszy mnie fakt ze niektórzy pyskacze na tym forum
      też startowali i dostali mniej głosów jak ja 4 lata temu. Pozdrawiam opozycję.
      • darek721 Re: Polityka Wspólnoty Samorządowej 13.11.06, 21:21
        Strategia J.W. była głęboko przemyślana i poparta dużymi pieniędzmi i
        rezerwowymi graczami.Opozycja miękka i bardzo chaotyczna a kampania z nieco
        opóźnionym zapłonem ot pospolite ruszenie.Porównując wybory poprzednie do
        wczorajszych wyborów to wszyscy uczestnicy zrobili postępy.W mojej ocenie
        wyborcy również,byliby pewnie bardziej obiektywni gdyby ich nie wkręcono w
        stosunki rodzinne bo na kogo mieli głosować Michalscy,Grabowscy,Mańki czy
        Kalisiaki jak nie na swoich. Wygrała strategia.Pozdrawiam darek
    • ja20051 Re: Polityka Wspólnoty Samorządowej 14.11.06, 07:45
      W wyborach wystawia się długą listę osób, w szczególności znanych (czytaj dr
      > Wolski) aby napędzali poparcie dla Komitetu. W efekcie kandydat taki zdobywa
      > 155 głosów poparcia dla listy i rezygnuje ze stanowiska radnego. I co dalej?
      > Na to miejsce wchodzi pan Trzemecki który uzyskując 123 głosy nie "załapał
      > się" do rady. To oczywiście jeszcze się nie wydażyło (jeszcze Wolski nie
      > zrezygnował z funkcji radnego) ale już w najbliższych dniach spodziewajmy się
      > doniesień na ten temat.

Ten sam, problem istnieje w Okręgu Nr 1 . Werczyński nie może być Radnym (204
      głosy) bo jest został Burmistrzem więc na jego miejsce wchodzi wieczny Radny
      Dąbkowski Bogusław (112 głosów). I jak nie lizać Werczyńskiego a nuż się trafi
      nowe koryto.
      • tomt3 Re: Polityka Wspólnoty Samorządowej 14.11.06, 09:41
        Jeżeli to jest prawdą(Wolski)to może i takie postępowanie jest zgodne z prawem
        ale z pewnościa nieuczciwe.Burmistrz i jego ugrupowanie,nie raz dał przykład
        nieuczciwości,chociażby nawołując do nienaklejania plakatów wyborczych na
        drzewach,przystankach,a jak ta cała Maz.Wspólnota postępowała widać do dzisiaj.
        • korolczuk25 Re: Polityka Wspólnoty Samorządowej 14.11.06, 10:23
          Ludzie przestańcie wylewać "krokodyle łzy" fakt jest faktem, wyniki są jakie są
          i nikt tego nie zmieni. Powiedzcie dlaczego 60% wyborców nie chciało nic
          zmienić i nie głosowało. Następne wybory za cztery lata i może pora już myśleć
          nad strategią i programem aby znowu nie obudzić się z ręką w nocniku.Pozdrawiam
          wszystkich forumowiczów.
          • zielu52 Re: Polityka Wspólnoty Samorządowej 14.11.06, 11:59
            Nareszcie coś konkretnego. Mamy cztery lata i pora sie przygotować. MSG dało
            taką plamę że szkoda gadać. Ale nie można narzekać tylko trzeba wziąć się do
            roboty od teraz. Mam pare pomysłów. Proponuje spotkanie. Podaję swój numer
            telefonu i zobaczymy czy wy jestescie tylko narzekacze czy chcecie zmian i
            naprawy. 0 22 763 96 70 od 9.00 do 16.00
            • artic Re: Polityka Wspólnoty Samorządowej 14.11.06, 12:05
              plamę to raczej dali wyborcy....
              • zielu52 Re: Polityka Wspólnoty Samorządowej 14.11.06, 12:09
                MSG też bo nie wystawili kandydata który mógłby powalczyć z Werczyńskim. Chyba
                że tak chcieli. A elektorat u nas zdobywa sie w kosciele. Trzeba go zdobyć.
                Jak. Juz napisałem mam pare pomysłów.
            • korolczuk25 Re: Polityka Wspólnoty Samorządowej 14.11.06, 13:46
              Bardzo serdecznie dziękuję za zaproszenie i w tym miejscu muszę wyjaśnić jedną
              sprawę. Często zaglądam na to forum i rzadko zabieram głos a przyczyną tego
              jest fakt, że nie jestem mieszkańcem Marek. Sentyment do tego forum wiąże się z
              osobą mojej żony,która jest z Marek. Większość dyskusji na tym forum polega na
              udowodnieniu innym o swojej wyższości, mądrości i pełnej wiedzy na wszystkie
              tematy. Do zabrania głosu słoniły mnie ciągłe utyskiwania i narzekania na
              wszystko i wszystkich dookoła. Cieszę się, że być może kilka słów prostego
              człowieka będzie impulsem do podjęcia pozytywnych działań. Może to forum
              pozwoli pozbierać, poskładać i zainicjować kierunek zmian i działań dla poprawy
              oblicza Marek.
              Serdenie pozdrawiam i życzę powodzenia.
              Wiesław Korolczuk.
          • vveek Re: Polityka Wspólnoty Samorządowej 14.11.06, 13:52
            korolczuk25 napisał:
            ... " Następne wybory za cztery lata i może pora już myśleć nad strategią i
            programem aby znowu nie obudzić się z ręką w nocniku."

jedna z mozliwosci wyboru :
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=450&w=47600800
            "Sympatyków Platformy OBywatelskiej w Markach proszę o kontakt
            pawel_porebski@interia.pl "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka