denma 28.01.09, 19:13 Czy to przedszkole istnieje? Bo szukalam go na ulicy Dmowskiego, ale nie znalazłam, a telefonu nikt nie odbiera. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_de Re: Słoneczna kraina"- przedszkole 28.01.09, 20:42 istnieje, mnie udało się znaleźć, jest prze Domowskiego ale w drugim rzędzie zabudowy. Na stronie www podają nieaktualny nr telefonu. Byłam więc osobiście, szczerze mówiąc na mnie zrobiło wrażenie Słonecznej spelunki raczej. Budynek chyba niezbyt pasujący do przedszkola, ale byłam tylko w szatni i widziałam kawałek jednej sali, moze dalej lepiej. Byłam po południu, była tylko jedna osoba z dziećmi, akurat rodzice odbierali jakieś dziecko, które w innej sali (chyba na górze) zostawiło jakąś rzecz. Pani przedszkolanka chciała przynieść, ale nie mogła samych dzieci na dole zostawić... W dodatku nie wiem dlaczego ale strasznie śmierdziało moczem... To tyle moich obserwacji.Być może pierwsze wrażenie było mylne, ale na drugie się nie zdecydowałam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_de Re: Słoneczna kraina"- przedszkole 28.01.09, 20:43 przy Dmowskiego oczywiście, literówkę zrobiłam Odpowiedz Link Zgłoś
2-marek Re: Słoneczna kraina"- przedszkole 03.02.09, 00:09 mnie to dziwi prosze Pani, zeby w ten sposób wypowiadac sie o miejscu, w którym z tego co Pani mówi chyba wcale nie była, to co Pani pisze to trochę nas Rodziców uderza dzieci tam uczęszczajacych /bo ja nigdy takich odczuc nie miałem , a syn szczęsliwy wraca/, zona to tylko na te Pani posty machnęła ręka , ale mnie denerwuje taka postawa / Pani też nie pisze z imienia i nazwiska tych postów/, oj nie chciałbym na miejscu włascicieli i Pań pracujacych czytać tak zenujacych postów,bo kto wie - za publiczną zniewage jakis proces Pani wytoczą, bo od znajomych słyszałem, że pisanie internetowych postów nie jest zupełnie bezkarne. pozdrawaim marek.b Odpowiedz Link Zgłoś
top.m Re: Słoneczna kraina"- przedszkole 28.01.09, 22:23 A jak się nazywa p. dyrektor lub właścicielka. Bo mam wrażenie, że to ta sama Pani co miała przedszkole na Grunwaldzkiej a wtedy nie jest to ciekawe miejsce. Chyba, że się mylę Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_de Re: Słoneczna kraina"- przedszkole 29.01.09, 09:22 nie mam pojęcia, ale chyba pani przedszkolanka mówiła o szefowej "pani Bogusia", aczkolwiek dzieciaki wrzeszczały i nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia17 Re: Słoneczna kraina"- przedszkole 29.01.09, 10:23 Pani właścicielka ewidentnie unika przedstawiania się z imienia i nazwiska (wiem z autopsji) a zainteresowanym proponuję rozwagę i ostrożność Odpowiedz Link Zgłoś
2-marek Re: Słoneczna kraina"- przedszkole 02.02.09, 23:45 troche to przykre drogie Panie, ale chodzi tam moje dziecko i nigdy nie odczulem takiego dyskonfortu, o którym piszecie, a swoja droga moze to konkurencja robi afront, ale wiem swoje, powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia12327 Re: Słoneczna kraina"- przedszkole 03.02.09, 11:57 Faktycznie , klubik jest kameralny, ale uśmiech i zadowolenie mojej córki mi wystarcza, żeby ją tam zaprowadzać. Nigdzie nie jest idealnie, wystarczy poczytać inne posty i fora. Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
dominika123444 Re: Słoneczna kraina"- przedszkole 04.02.09, 23:13 Mieszkam niedaleko Dmowskiego i chodzę tamtędy na spacery z dzieckiem, kiedyś szukałam tego przedszkola po przeczytaniu autoreklamy organizatorki, ale nie znalazłam kompletnie nic, ani szyldu, ani reklamy. To jakaś totalna lipa, szukanie naiwnych. Szkoda dzieci na takie eksperymenty moim zdaniem, w końcu w przedszkolu zostawia się je same. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_de Re: Słoneczna kraina"- przedszkole 05.02.09, 16:11 nie no, byłam i widziałam że jest, od Piłsudzkiego idąc po prawej stronie, ale w drugim rzędzie zabudowy i kiepsko widać z ulicy. CHciałabym zwrócić uwagę rodzicom, że spora część placówek, używających nazwy "klub malucha" , "klub przedszkolaka " itp, a czasem bezprawnie "przedszkole" nie jest zarejestrowana w kuratorium i nazywać sie one "przedszkolem" absolutnie nie powinny. Nadzór kuratorium powoduje, że możemy mieć większą pewność, że w placówce, której powierzamy nasze dziecko, są spełnione pewne wymogi (np odnośnie wykształcenia i ilości kadry) oraz wdrożony i realizowany program nauczania. No chyba, że komuś wszystko jedno czy dziecko ogląda w "przedszkolu" bajki na dvd czy uczy się czegoś co pomoże mu później w szkole. Nie pisze tego pod kątem Słonecznej Krainy, bo nie mam pojęcia czy posiada wpis do rejestru kuratorium, ale tak ogólnie, bo może niektórzy rodzice nia mają o tym pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia12327 Re: Słoneczna kraina"- przedszkole 05.02.09, 16:56 Faktycznie, -słoneczna kraina-nie jest przedszkolem, ale klubikiem dla dzieci, i z tego co wiem, a jestem osobą szczegółową- Oni nie posiadają telewizora, bez tego dzieciaki na szczęście też dobrze się tam bawią. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś