Dodaj do ulubionych

KOMUNIKACJA

27.11.03, 10:42
Mam kilka pytań w tej materii:
- czy do Warszawy jeździcie tylko autobusami ZTM, czy korzystacie również
z innego środka transportu?
- czy linia M nadal kursuje?
- czy coś Wam wiadomo o linii kursującej spod M1 do Ząbek?
- czy potrzebna byłaby linia ZTM typu: FOC-Okólna-Słoneczna-Piłsudskiego-
Trasa Toruńska-FSO ?
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: KOMUNIKACJA 01.12.03, 11:57
      Widzę, że wątek ma "spore" powodzenie.
      Zadam jeszcze jedno pytanie - jak wygląda powrót nocą do Marek, czy tylko 607
      do Zacisza i pieszo?
      • rafal.redel Re: KOMUNIKACJA 01.12.03, 22:36
        sloggi napisał:
        > Widzę, że wątek ma "spore" powodzenie.
        Cóż, forum jakby zamiera...

> Zadam jeszcze jedno pytanie - jak wygląda powrót nocą do Marek, czy tylko
        > 607 do Zacisza i pieszo?
        Chyba innych opcji oferowanych przez komunikację publiczną nie ma - zostaje
        oczywiście jeszcze taksówka lub samochód. Dla młodych ludzi nie jest to
        specjalnie dobre rozwiązanie, gdy chcą się wybrać na jakieś party czy późny
        seans kinowy. Zastanawiam się, czy za jakieś 10 lat moja córka nie będzie
        narzekać, że wyprowadziliśmy się tak daleko od miejskich rozrywek. Ale - z
        drugiej strony - kto wie, co będzie za 10 lat...
        • hirrek Re: KOMUNIKACJA 01.12.03, 22:59
          Racja. Tylko samochedm (tudzież taksówką) można do Marek wrócić w nocy.
          Ból to ogromny i być może dlatego po Markach szlajają się nocami grupki łysoli
          w dresach szukający wrażeń. Obserwują "spode łba" każdy przejeżdżający samochód
          i tworzą wrażenie, że to oni rządzą na ulicy.
          Gdyby mieli jak, zapewne chętnie udali by się do cenrtum Warszawy lub powiedzmy
          na Starówkę, by patrzeć "spode łba" na swoich odpowiedników ze stolicy.
          Pozdrawiam.
          • sloggi Re: KOMUNIKACJA 02.12.03, 11:04
            ZTM zastanawia się co zrobić z wieczornymi kursami linii 718 - wozy są
            skutecznie demolowane. Czyżby po godzinie 20-tej czekały mieszkańców Marek
            podróże PKS-em lub spacery od Centrum M-1?
    • jo.st Re: KOMUNIKACJA 02.12.03, 12:24
      Codziennie jeżdżęw tę i z powrotem 718 lub 805, czsami korzytam teżz lini
      prywatnych, jesli mi się bardzo spieszy.
      Z linii M nigdy nie korzystałam, więc nic nie wiem na jej temat, natomiast co
      do trasy M1 - Ząbki to wiem tyle, ze tamtejsza gmina wprowadziła wlasnie taki
      busik majacy na celu ułatwienie zycia mieszkancom.
      Bardzo chciałabym, abyśmy mieli autobus lecący TrasąToruńską i uławiający nam
      tym samym połączenie z Żoliborzem.

Kiedyś wracalam z pracy (ok. 17:00) i po raz pierwszy byłam świadkiem tego, o
      czym czasem tu czytam. Taki gnojek lat ok. 17 przeklinał na czym świat stoi
      (myslał pewnie, ze przez to mu się wąs przyciemni pod nosem, hi, hi), "czego
      się patrzysz, coś do mnie masz, to podejdż" - wydzierał się na cały autobus.
      No comments.

• nifi KOMUNIKACJA?? 10.12.03, 15:30
        Zainteresowanym podaję całkiem, całkiem lekturę...(szczególnie pkt6 - sprawy
        różne):
        marki.bip.ornak.pl/pl/bip/rada_gminy/kom_bg/protokoly/protokol_13
        • man72 Re: KOMUNIKACJA?? 24.08.04, 14:12
          Ja jestem przeciwny linii nocnej do Marek. To co się dzieje w liniach nocnych
          typu 6XX jest tragiczne - narkomani, dresiarze z kijami w ręku itd.
          Chyba nikt nie chce im ułatwić dojazdu w nocy do Marek i wychodząc rano na
          przystanek spotkać takiego narkomana śpiącego na przystanku.
          A i obawiam się, że wielu chętnych pasażerów z racji tego co się dzieje w
          autobusach nocnych by nie było.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka