goldenmaniak 26.07.09, 20:13 Zapraszam dzieci z dysfunkcjami różnego pochodzenia (Z.A , Autyzm,DPM itp...)na zajęcia dogoterapii. Zainteresowanych rodziców dzieci proszę o kontakt aneta.kurnik@gmail.com lub na maila gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lehaim Re: Dogoterapia. 27.07.09, 09:21 Czy dogoterapia prowadzona jest w Markach ? Radek Dec Odpowiedz Link Zgłoś
goldenmaniak Re: Dogoterapia. 27.07.09, 21:39 Tak zajęcia będą prowadzone na tym terenie. W przypadku dzieci z Autyzmem i Z.A.,gdzie preferowane jest miejsce znane dziecku i jak najmniej zmian, spotkanie odbywa się u dziecka w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
gustaaf Re: Dogoterapia. 27.07.09, 15:35 a Czy posiadasz licencje na prowadzenie takich zajęć ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
goldenmaniak Re: Dogoterapia. 27.07.09, 22:16 Licencji nie posiadam ,bo jestem za stara :)). Za to posiadam 3 letnie przygotowanie (ja i pies) , ukończony kurs dogo ,niepełnosprawne dziecko i duże doświadczenie z takimi dziećmi.Zaczynałam wolontariat w wieku 16 lat. Gustaaf a swoją drogą ja Ciebie nie pytam jaki masz zawód :) Bez urazy :) Dla mnie licencjat nie jest najważniejszy. Najważniejszy jest uśmiech zadowolonego dziecka,bo wtedy widać efekty mojej pracy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gustaaf Re: Dogoterapia. 28.07.09, 08:39 Dla Ciebie nie jest najważniejszy licencjat ale dla ludzi do których kierujesz swoją ofertę - jest. Jeśli skończyłaś kurs to czemu nie masz licencjatu??? Masz rację, najważniejszy jest uśmiech zadowolonego dziecka tylko , że dogoterapia to coś wiecej jak tylko uśmiech. Ale skończyłas kurs to pewnie wiesz jakie sa kryteria przyjmowania ludzi i psów do dogoterapii :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
goldenmaniak Re: Dogoterapia. 28.07.09, 09:39 Aby mieć licencjat trzeba studiować. Ja nie mam takich możliwości,bo..... Dlatego poszłam na kurs. Na kurs chodziłam razem z psem. Pies jest po wszelkich wymaganych testach do dogo. Kryteria znam i wszystkie spełniamy. Więcej nie muszę Ci się publicznie tłumaczyć. Nie w tym celu rozpoczęłam ten wątek. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gustaaf Re: Dogoterapia. 28.07.09, 10:23 Nie bardzo rozumiem Twoja reakcję (?)CZy to dziwne pytanie o Twoje wykształcenie w kierunku psychoterapii? W końcu proponujesz zajęcia dla chorych dzieci . Na pewno nie za darmo. :)) Wystarczyło napisać : tak jestem wykwalifikowanym psychoterapeutą specjalizującym sie w dogoterapii i pracą z dziećmi. Bo rozumiem , że TAK jest ????? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lehaim Re: Dogoterapia. 28.07.09, 11:03 Witam ! Chociaż na ogóle irytują mnie tego typu przepytywania, to jednak uważam, że Gustaaf ma rację co do zasady i chyba rodzice mają prawo wiedzieć, czy osoba przeprowadzająca ćwiczenia z ich pociechami ma odpowiednie uprawnienia. Po prostu. Tak samo jak chcemy wiedzieć, czy taksówkarz ma prawo jazdy, a kominiarz odpowiednie uprawnienia. R2D2 Odpowiedz Link Zgłoś
goldenmaniak Re: Dogoterapia. 28.07.09, 13:43 Jeśli rodzice będą chcieli wiedzieć więcej to zapewniam Cię ,że na każdego wysłanego maila odpowiem lub chętnie się z nimi spotkam. Nie lubię roztrząsać takich tematów na forum. A co do ćwiczeń to rodzice są obecni podczas każdych zajęć ,żeby dziecko czuło się bezpieczniej,zwłaszcza dzieci które są przyprowadzane na zajęcia z powodu lęku przed psami. W każdej chwili jeśli im się coś nie spodoba można przerwać zajęcia. Ja problemu w tym nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenmaniak Re: Dogoterapia. 28.07.09, 11:16 Nie rozumiesz mojej reakcji??? To już Ci odpowiadam. Gdybyś był zainteresowany to napisałbyś na priv tak jak prosiłam. Ty pytasz ,aby pytać . A ja nie mam czasu na siedzenie przy necie i odpisywanie na Twoje posty. Moje kwalifikacje można sprawdzić na miejscu. Ewentualnie mogę podać numer telefonu do osoby,która mnie uczyła i można uzyskać opinię na mój temat. Dla Twojej wiadomości : Pracowałam z dziećmi z DPM,niewidomymi, bez kończyn,głuchymi,Z.A.,autyzmem,zespołem Downa ,Zespołem Retta ,ze sprzężoną niepełnosprawnością. To tyle ode mnie pozdrawiam. Resztę proszę na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
gustaaf Re: Dogoterapia. 28.07.09, 11:46 Nadal nie rozumiem Twojej reakcji . Spytałam jedynie jakie są Twoje kwalifikacje . A tu wielkie poruszenie... Jesli dajesz ogłoszenie na forum to nie dziw sie , ze na forum szukam odpowiedzi na swoje pytania. Cóz takiego jest do ukrycia ,ze musisz na nie odpowiadać na priv? Jak na psychoterapeutę troche za dużo emocji.... Odpowiedz Link Zgłoś
goldenmaniak Re: Dogoterapia. 28.07.09, 13:17 Gustaaf żadnych emocji. Po prostu nie lubię pisać na forum.Jeśli nie muszę to nie piszę.Chyba,że coś mnie zainteresuje. Wolę wszystko indywidualnie załatwiać. Każdy jest inny.Ja mam też do tego prawo. Wolę mieć wszystko na poczcie ,bo tak mi wygodniej i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś