Dodaj do ulubionych

Spotkania wspólnoty

16.02.11, 16:23
Witam serdecznie!
Rozpoczęłam nowy wątek dotyczący naszych wspólnotowych spotkań, których pewnie będzie dość sporo w najbliższym czasie. W celu usprawnienia przepływu informacji proponuję zapisywanie terminów naszych zebrań właśnie tutaj (jak widzę na prężnie działającym forum :)). Potem będziemy pewnie kontaktować się drogą mailową, może utworzymy listę. Nie wiem czy adres mailowy został już stworzony dla naszej wspólnoty (była o tym mowa podczas wczorajszego spotkania). Myślę, że to dobry pomysł. Zwłaszcza, że dzięki temu większość mieszkańców mogłaby zapoznać się z ofertami zarządców nieruchomości. Wydaje mi się, że droga mailowa jest najlepsza i najszybsza. W związku z tym proszę o zapisanie tego maila (jak już oczywiście będzie) tu, na forum, ale również na kartce i powieszenie go w naszych klatkach, aby każdy miał do niego dostęp, bo przecież nie wszyscy korzystają z forum.

Natomiast w kwestii naszego kolejnego zebrania, myślę że nie powinniśmy z nim zwlekać, ponieważ musimy wybrać administratora i mamy do poddania pod głosowanie kilka uchwał, między innymi:
• Uchwała o wyborze zarządu wspólnoty (wczoraj oczywiście wybraliśmy zarząd, ale to musi być przegłosowane i zapisane)
• Uchwała o wysokości opłat na utrzymanie nieruchomości wspólnej
• Uchwała o granicach nieruchomości wspólnej
W związku z tym, że jestem na tym forum pierwszy raz, to korzystam z okazji i pozdrawiam sąsiadów :).
Obserwuj wątek
    • leocard Re: Spotkania wspólnoty 16.02.11, 21:04
      Witam Sąsiadów,
      Poniżej mail kontaktowy:
      debowypark@gmail.com

Bardzo proszę o przesłanie na powyższego maila krótkich wiadomości zawierającej:
      - numer mieszkania,
      - dane kontaktowe (najlepiej mail i tel.),

Od Dewelopera otrzymałem listę mieszkańców niestety tylko z numerami telefonów. Zorganizowałem już telefon wyłącznie do Państwa użytku, numeru jednak nie zamieszczam na forum aby uniknąć telefonów pt: "A jak się Panu tam mieszka?" od osób nie związanych ze wspólnotą. Przyznam, że liczyłem otrzymać od Dewelopera również kontakty mailowe. Ponieważ tak się nie stało telefon do siebie roześlę sms bądź w odpowiedzi na maile od Państwa (co nie generuje kosztów). Generalnie preferuje kontakt mailowy. W pracy jestem w stanie szybciej odpowiedzieć na maila niż odebrać telefon. O kontakt telefoniczny prosiłbym po godz. 16:00.

Odnośnie kolejnego spotkania zgodzę się z przedmówcą, czeka Nas w najbliższym czasie zapewne wiele sesji. Pierwszą proponuję w sobotę wieczorem bądź we wtorek w przyszłym tygodniu po godz. 18:00. Termin oczywiście jest do ustalenia. To zależy również od tego jak szybko otrzymam odpowiedzi od firm zajmujących się administracją oraz ustalę kilka innych kwestii które poruszyliśmy ostatnio. Zastanawiam się również nad miejscem spotkania i jestem w tym temacie otwarty na wszelkie propozycje, bo jak na razie nie mam pomysłu. Proszę również o obecność. Ze swojej strony proponuję spisać tematy które chcemy poruszyć na zebraniu. Ze swojej strony postaram się zrobić zestawienie spraw o których wiem aby Państwu rozesłać.

Wracając do maili. Właśnie skanuję materiały od firm z wczorajszego spotkania, roześle je osobom do których będę posiadał kontakt mailowy.

Pozdrawiam
      Kamil

P.S. W piątek bądź sobotę zamieszczę kontakt na klatkach.
    • agi-8 Re: Spotkania wspólnoty 17.02.11, 08:31
      Bardzo dobry pomysł z takim wątkiem.
      Jednocześnie chce zaproponować abyśmy przenieśli forum na nasze prywatne niedostępne dla innych użytkowników Internetu. W związku z tym zapraszam na specjalnie przygotowane do tego celu www.forum.debowa40.pl.

Tymczasowo rejestracja do forum jest otwarta - każdy może się zarejestrować i zalogować.
      Na następnym spotkaniu należałoby zebrać loginy zarejestrowanych użytkowników w celu potwierdzenie wiarygodności i pochodzenia a następnie usunąć wszystkich innych którzy się zarejestrowali nazwijmy to przypadkowo. Wtedy wyłączymy rejestracje nowych i będziemy korzystać tylko my jako mieszkańcy i nikt nam nie będzie wsadzał nosa w nasze sprawy :-)
      Nowe forum jest dużo bardziej przejrzyste i łatwiej będzie z niego korzystać.

Mój mąż może się zająć tym tematem tzn. obsługą naszego forum.

Pozdrawiam

Agnieszka
      • leocard Re: Spotkania wspólnoty 17.02.11, 20:48
        Fantastyczny pomysł, dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka