muraszka1 17.09.04, 21:27 Jak dzisiaj rocznica? Fakt historyczny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amadeuszk Re: A może trochę historii? 18.09.04, 20:08 Dzisiaj czyli wczoraj jest rocznica "wyzwolenia" wschodniej częsci Rzeczypospolitej z pod rządów cięmiężycieli i wszelkiej maści zwyrodnialców i została wprowadzona "nowoczesność", która później trwała i trwała ... Odpowiedz Link Zgłoś
yoolcia1 Re: A może trochę historii? 19.09.04, 18:39 a.mi to wszystko wsio-rawno..jak jest rocznica!!!!!! mam dość gadania o wojnie ,wyzwoleniach i holokauście. co roku na maturach to jest podstawowy temat-brrrr ileż mozna trąbić o tym i lasować nam w głowie??? Odpowiedz Link Zgłoś
amadeuszk Re: A może trochę historii? 19.09.04, 20:03 To nie jest trąbienie i lasowanie!!! Po prostu tym ludziom, którym nie dane było przeżyć, lub naznaczeni zostali przez okrucieństwa bezsensownych wojen należy się jakaś pamięć i chwila zadumy. Jak nikt nie będzie o tym wspominał to przecież nikt o tym nie będzie wiedział. Żyjemy w czasach kiczu i tandety, gdzie już nie ma żadnych głębszych wartości dlatego odrobina "romantyzmu" jak najbardziej jest wskazana. Mam nadzieję że już NIGDY nikt nie będzie doświadczał takich przeżyć jak ludzie, którum przyszło żyć w mrocznych latach wojny i tuż po... Odpowiedz Link Zgłoś