987ania 16.06.10, 17:18 Odbędzie się 4 września 2010 w Warszawie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juleg Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 18.06.10, 11:20 super, może nareszcie się wszystkie poznamy? Odpowiedz Link
silije.amj Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 18.06.10, 17:02 Jeśli to będzie weekend, w którym mój mąż ma dzieci, to ja jestem bardzo chętna na przyjazd. Odpowiedz Link
sziszaczek można sie juz rejestrowac :) !!!!!!!!!!! 13.07.10, 11:49 www.dobrzeurodzeni.pl/index.php?id=zaproszenie.2zrdud.html Odpowiedz Link
kropkaa Re: można sie juz rejestrowac :) !!!!!!!!!!! 13.07.10, 23:43 O matko droga, a gdzież to jest??? Odpowiedz Link
silije.amj Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 13.07.10, 15:40 Kurczę... dla mnie wysoka ta opłata zjazdowa, zwłaszcza że będę sama... Odpowiedz Link
kaakaa Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 13.07.10, 17:37 Pisz do organizatorów, że będziesz sama a bardzo Ci zależy. Może możesz się dogadać z nimi na jakąś pomoc w organizacji w zamian za zwolnienie z opłaty? A jak nic nie uradzisz we własnym zakresie, to daj znać - ja coś poradzę No, przeież mamy się tam spotkać, nie? Odpowiedz Link
sziszaczek Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 13.07.10, 22:33 Pewnie Kaakaa, trzeba coś obczaić zebyśmy sie rozpoznały wszystkie na zjezdzie- ja bede w kopii razy trzy mama, ja i Nadiśka moja wiec pewnie mnie zidentyfikujesz silije.amj , kaakaa ma dobry pomysł tym bardziej ze jest opcja w zgłoszeniu własnej inicjatywy, wiec skrobnij maila, 3mam kciuki aby sie udało Jesteś z Wawy? bo jak nie to służe noclegiem, choć nie bedzie to "hotel" 6* ---- "Nie wystarczy dobrze się rozciągnąć i rytmicznie oddychać, żeby poród był pięknym przeżyciem. Najważniejsze jest to, co dzieje się w głowie." - Sheila Kitzinger Odpowiedz Link
kaakaa Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 13.07.10, 22:53 Sziszaczku, Ciebie to rozpoznam nawet bez mamy i Nadiśki - burza ciemnych loków, ten błysk w oku i napis na czole "sziszaczek" Ja będę przytłoczona całą moją rodziną (chyba, że się mąż wykręci...) więc może mnie nie być zza nich widać ani słychać Odpowiedz Link
silije.amj Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 13.07.10, 23:03 Jestem z Poznania, ale w Warszawie mam najlepszą przyjaciółkę, więc nocleg zapewniony. Odpowiedz Link
hab_ek Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 13.07.10, 23:03 a ja mam termin porodu na początek września i co mam zrobić?!!??!!? Odpowiedz Link
kaakaa Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 13.07.10, 23:19 Jak to co? Przyjeżdżać! Toż tam będzie tyle położnych domowych, że lepszej opieki nie sposób sobie wymarzyć, a i mieszkania ktoś z autochtonów zapewne chetnie użyczy na poród domowy (ja swoim chętnie służę) No, chyba, że urodzisz przed zjazdem, to z noworodkiem będzie ciężko. Wtedy możesz się czuć usprawiedliwiona Odpowiedz Link
fizula Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 21.07.10, 23:38 My się pewnie wybierzemy. Kto jeszcze? I jak się rozpoznamy, stałe bywalczynie tego forum? Odpowiedz Link
987ania Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 22.07.10, 17:06 My niestety jesteśmy wtedy jeszcze na urlopie ( Odpowiedz Link
fraktusia Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 29.07.10, 11:14 Ja bym chętnie przyjechała z rodzinką (z nowym członkiem załogi w brzuchu). Akurat 4 wracam z wakacji. Czy znacie jakiś w miarę tani hotel na jedną noc? Może być nawet na obrzeżach. W nocy do Wrocławia nie będzie nam się chciało wracać. Odpowiedz Link
sziszaczek Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 29.07.10, 11:51 tam w formularzu zgłoszeniowym pytaja o nocleg wiec moze beda cos organizwac albo podadza jakąś baze hotelowa, najlepiej chyba mailowac do organizatorów Odpowiedz Link
kaakaa Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 29.07.10, 12:08 A dużo Was jest? I jakie wymagania macie? Jeśli zadowoli Was sofa w salonie, to zapraszam do nas! Na zjazd się wybieramy ale nie zgłosiłam się jako oficjalna osoba chętna do przenocowania kogoś, bo nie dysponuję jakimś osobnym niekrępującym pokojem gościnnym. Mam za to dużą, trzyosobową, rozkładaną sofę w salonie, więc dla małowymagających gości w liczbie nie przekraczającej 3 (przy małych sztukach zmieści się i 4) może być wystarczająco. Reklama - wylot na Wrocław ode mnie wygodny Odpowiedz Link
fraktusia Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 29.07.10, 12:30 Trójka nas jest nadal. Formularza jeszcze nie wypełniałam, stąd nie wiem, że mogą coś zorganizować. Kaakaa, nie wiem, co odpowiedzieć, bo ja przecież totalnie obca osoba, tylko tyle, że kiedyś dziecko, częściowo dzięki Wam, urodziłam w domu . Najlepiej napiszę do Ciebie maila Odpowiedz Link
kaakaa Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 29.07.10, 15:38 Fraktusia - niby każdy jest obcy, zanim się stanie znajomy, nie Poza tym, mi tam każdy człowiek jak brat (tudzież siostra), a już osoby z tego forum, to całkiem jak bliska rodzina Ale wiem, że ja specyficzna jestem i nie każdy tak myśli i ma taką łatwość w akceptowaniu innych ludzi. A co odpowiedzieć? No, odpowiedz szczerze, czy wyobrażasz sobie, że zmieścicie się u mnie w salonie na sofie (wym. materaca 160*200 cm) - mogę tę sofę dla zwiększenia kameralności oddzielić od reszty przestrzeni roletą bambusową - i jeśli tak, bo czy reflektujecie. Jakbyś miała się z tym czuć niekomfortowo, to też otwarcie pisz, że nie skorzystasz - ja się nie obrażę, wiem, że ludzie różne są i różnie się na takie kwestie zapatrują i rozumiem tę różnorodność. Możesz pisać tu albo na priva, jak wolisz. Odpowiedz Link
fraktusia Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 29.07.10, 23:33 Śpimy w trójkę na wersalce, więc takie wymiary to dla mnie standard Chętnie skorzystamy z propozycji. Dziękuję bardzo i tym bardziej odezwę się na maila, tylko mi chwili wolnej potrzeba. Baaardzo się cieszę i jeszcze raz dziękuję za propozycję nie do odrzucenia Odpowiedz Link
kropkaa nr 7 29.07.10, 23:34 Właśnie się zarejestrowałam i oniemiałam - mam nr 7. Myślałam, że bliżej setki będę... Jeśli tak dalej (nie)pójdzie, to ze spotkania nici! Brać się do roboty tzn. do rejestracji! Odpowiedz Link
juleg Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 01.08.10, 18:25 Mam numer 11, cieszę się strasznie, że zobaczę moje ukochane położne no i Was musimy się tym razem jakoś zgrać, może umówimy się na znak rozpoznawczy? www.pomoz-amelce.pl/ Odpowiedz Link
katarzynaoles Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 03.08.10, 22:27 Witam Panie! Pozwoliłam sobie na odwiedziny, bo faktycznie mamy kłopot z rejestracją na zjazd. Myślę, że to w dużej mierze kwestia urlopów, a my z przyczyn organizacyjnych nie mogłyśmy ogłosić naboru przed wakacjami. Obawiamy się poważnie, że imprezę będzie trzeba odwołać, a byłoby nam szkoda... Dlatego apeluję do wszystkich, którzy myślą o spotkaniu na zjeździe (nie tylko rodziców domowych, ale też sympatyków), żeby się zapisali. Pozdrawiam i do zobaczenia, mam nadzieję Odpowiedz Link
kropkaa Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 04.08.10, 00:36 Pani Kasiu! 1. Witamy!!! 2. U siebie na forum pisze nam Pani per "dziewczyny" a tu "panie"? No wie Pani co??? Jak prawdziwa "pani" się poczułam A na poważnie - nie wyobrażam sobie Ile osób musi się zgłosić? Odpowiedz Link
kaakaa Proszę mi tu... 04.08.10, 14:37 ... czarnowidztwa nie uskuteczniać, tylko zachęcać, zachęcać kogo się da, żeby też się zapisywał niezwłocznie. Na stronie jak wół stoi napisane, że czas jest do 20 sierpnia, więc ludzie siedzący na wakacjach wcale nie muszą czuć pośpiechu. Rozumiem niepokój organizatorów ale skoro dali czas do 20 sierpnia to muszą się liczyć z tym, że różni chętni odłożyli sobie rejestrację na po powrocie z urlopu. Poprzednio były tłumy gęste i chyba wszyscy zadowoleni wyjeżdżali, więc nie widzę powodu, by tym nie miało być zainteresowania. Odpowiedz Link
987ania Re: Proszę mi tu... 04.08.10, 16:32 Ja bym bardzo bardzo chciała być ale będę wtedy jeszcze na urlopie. Wiadomo że się wszystkim nie dogodzi ale mnie jest bardzo smutno, że taki termin. Odpowiedz Link
silije.amj Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 04.08.10, 18:04 A ja nadal się waham z rejestracją z przyczyn finansowych. Nie wiedzie się za dobrze ostatnio, nie mam jeszcze zasądzonych alimentów, do września nie mam pensji i w zasadzie moi rodzice utrzymują mnie i swoje wnuki. Choć serce się wyrywa do spotkania z wami. Odpowiedz Link
kaakaa Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 04.08.10, 18:58 A próbowałaś negocjacji cenowych? Moim zdaniem warto popróbować. Szkoda by była wielka gdybyś miała zrezygnować tylko z powodów finansowych. Może Ty się lepiej zarejestruj zawczasu (żeby zjazdu nie odwołali), a jak w kwestii obniżki ceny nic sama nie utargujesz, to daj znać, ja sobie z tym poradzę - obiecuję. Chciałabym Cię spotkać nie tylko w necie Odpowiedz Link
kropkaa Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 04.08.10, 20:07 Rozumiem, że tu tez kwestia dojazdu wchodzi w grę? Odpowiedz Link
silije.amj Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 04.08.10, 20:50 Kwestia biletu na dojazd też. Zaczęłam już nawet kombinować, że taniej mi wyjdzie zabrać jednak ze sobą Dominika. Bo jemu przysługuje bilet bezpłatny, a ja mam wtedy zniżkę rodzinną 33%. Jak widać nie poddałam się całkowicie. Odpowiedz Link
basikor3 Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 10.08.10, 10:01 nas niestety nie będzie, bo w rodzinie wesele mamy. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
ramje Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 11.08.10, 22:08 My raczej nie przyjedziemy - mały nie lubi siedzieć w foteliku, ma trudności z zaśnięciem bez piersi- a smoczka nie akceptuje. W foteliku wytrzymuje króciutko- potem sie pręży i płacze, jest mu nudno. Ma trochę ponad 3 msc i jesteśmy z P-nia. Odpowiedz Link
deigratia Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 13.08.10, 11:35 Dzisiaj się zarejestrowałam. Dostałam nr 61. Odpowiedz Link
kaakaa Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 13.08.10, 14:23 Znaczy się - ruszyło się coś. Może ludzie z wakacji już powracali Odpowiedz Link
deigratia Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 18.08.10, 23:07 Kaakaa, a wiesz ile mniej więcej zgłoszeń (osób?) było poprzednio? czy teraz to dużo/wystarczająco, żeby impreza się odbyła? Odpowiedz Link
kaakaa Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 19.08.10, 10:05 Nie mam pojęcia. Trzeba by dzwonić lub pisać do p. Ilony Czok - ona to koordynuje, to powinna być najlepiej zorientowana. Odpowiedz Link
fizula Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 19.08.10, 11:03 Zadzwoniłam dzisiaj do w/w pani, bo miałam wątpliwości, czy uiszczać opłatę (do jutra termin) i okazuje się, że wszystko ma się odbyć zgodnie z planem :o) A więc jak się rozpoznamy, moje drogie? Odpowiedz Link
deigratia Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 25.08.10, 22:16 Bardzo prosimy o pomysły! Poprzednio nie byłam, ale pamiętam żale w wątku, że szkoda, że nie było jakiegoś znaku rozpoznawczego. Ja w takich sprawach nie mam polotu i wymyśliłam tylko tyle, że nie może to być kolor w ubraniu ani nakrycie na głowę, ani nic do trzymania w ręku (o napisie na czole nie wspomnę Ze swojej strony proponuję bransoletkę/wstążkę na nadgarstek. Nie przeszkadza to, dość dyskretne, niedrogie. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link
kaakaa Jak się rozpoznać... 25.08.10, 22:41 No, mnie to już wszyscy widzieli (przynajmniej na zdjęciu) więc się oznaczać nijak nie muszę. Generalnie, taka duża ze stadem dzieci, pokrzykująca na nich bez przerwy to ja będę A co do reszty - jakoś słabo sobie wyobrażam wypatrywanie wstążek na nadgarstkach Przynajmniej ja, to będę miała oczy dookoła głowy, żeby mojego stadka nie zgubić, więc trudno będzie mi się koncentrować na cudzych nadgarstkach. Napis na czole byłby lepszy A nie dałoby się tak jakiegoś mini-stoiska zorganizować? W jakimś ustronnym miejscu postawić banerek czy innego standa tudzież plakat powiesić, coby sobie wyznaczyć platformę spotkania? Może ktoś jest z branży reklamowo-wizualnej (albo ma tam rodzinę) i da radę coś zorganizować? Piękne być nie musi, byle było czytelne. A przy okazji można by zrobić taką małą reklamę temu forum Tylko pewnie trzeba by zawczasu skonsultować się z organizatorami, czy nie będą mieli nic przeciwko - ale chyba nie powinni, bo my przecież działalność non-profit. Odpowiedz Link
monicus to ja może rozwiąże sprawe 26.08.10, 08:21 będę na zjeździe jako hostessa z banku mleka będzie stoisko. może to będzie nasz punkt zborny? np. o 11.30? no i przy okazji dowiecie się o szczytnym celu banku! Odpowiedz Link
kropkaa Re: to ja może rozwiąże sprawe 26.08.10, 09:05 Monicus, super pomysł!!! Bo już miałam wizję, że co 3 min. do potencjalnej Kaaki (ja wiem która zacz, ale ktoś może nie trafić) podchodzą ludzie i pytają czy ona to ona A pani/e zdziwione Czyli zbytnio spóźnić się nie można Odpowiedz Link
fizula Re: to ja może rozwiąże sprawe 26.08.10, 09:10 Monicus, super pomysł :o) Fajnie, że będziesz. Odpowiedz Link
marianna0077 Re: to ja może rozwiąże sprawe 26.08.10, 09:11 Ech, jak mi szkoda, że nie przyjadę... Pozostaje mi żywić nadzieję, że impreza rytmicznie corocznie powtarzać się będzie i co się odwlecze, to nie uciecze. Zróbcie sobie zdjęcie zbiorowe przy banerze i prześlijcie, bedę miała co do lodówki przypiąć Odpowiedz Link
juleg Re: to ja może rozwiąże sprawe 26.08.10, 09:21 Super Monicus, nareszcie sąsiadkę poznam Odpowiedz Link
kaakaa Re: to ja może rozwiąże sprawe 26.08.10, 11:27 O właśnie, monicus, to jest prawidłowa inicjatywa! O to mi chodziło! Odpowiedz Link
mamalina Re: to ja może rozwiąże sprawe 30.08.10, 17:29 szykuję sobie różę, no postaram się być punkt 11.30 może uda mi się wynaleźć dla trójki dzieci obojga płci jakiś wspólny temat stroju, żebym oczopląsu nie dostała od szukania… no a sama wyróżniać się będę jakąś kolorową szmatą na dziecko (jedno jeszcze daje się nosić) bardzo jestem ciekawa, jak (wspaniale) będzie Odpowiedz Link
hyris Mamalina! 30.08.10, 19:22 a może wpadniesz na stoisko chustowe i pomożesz zamotać parę sztuk chociaż? Odpowiedz Link
anionka Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 26.08.10, 09:05 ajajaj, jak ja już żałuję, że mnie tam nie będzie... już się nawet wymówiłam ze ślubu kuzynki, a tu się okazało, że chrzciny siostrzenicy mają się odbyć w niedzielę 5.09 nie po południu, ale wczesnym rankiem, setki kilometrów od Warszawy, ja mam być matką chrzestną, więc właśnie wycofałam się ze zjazdu Odpowiedz Link
sziszaczek Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 26.08.10, 09:25 monicus to jest chyba najlepszy pomysł ewentualnie obok Ciebie postawić jakiś stolik nawet z wydrukowaną kartką "forum poród domowy" co by o nas dowiedzieli się oczywiscie w celach edukacyjnych. Znajoma bedzie wolontariuszem i w organizacji to ją zapytam czy nam coś wypożyczą bo ja nic takiego w domu nie mam co bym mogła przytachać na zjad Odpowiedz Link
deigratia Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 26.08.10, 20:35 A ja mimo wszystko myślę, że fajnie byłoby mieć "coś" na sobie, bo jeśli ktoś się spóźni albo pogonią nasz tłum sprzed banku mleka, to ja np. nieśmiała jestem i nie widzę siebie jak biegam od grupy do grupy z pytaniem "czy to Wy". Nie wiem, jak wygląda Kaakaa, która pewnie zresztą odda dzieci mężowi a sama i tak zniknie w tłumie forumowiczek Odpowiedz Link
kaakaa Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 26.08.10, 21:13 Tylko co "mieć na sobie", żeby nie przeszkadzało i było dla każdego łatwo dostępne a jednocześnie na tyle charakterystyczne, by nie mylić z innymi osobami, które przypadkiem mają to samo - na głowie kwietny wianek? Obawiam się, że to pomysł zbyt ekstrawagancki Tłumów sprzed banku mleka nikt nie pogoni, bo tylko się będą cieszyć ci od banku, że robimy im reklamę (jak tam tłum, to znaczy, że coś fajnego dają - nie?) a jakby i pogonili, to mamy tam na stoisku naszego człowieka (monicus) któremu można zostawić koordynaty na zaktualizowane miejsce spotkania. Ja wyglądam, z grubsza, tak jak na zdjęciu zamieszczonym w wątku z "pożegnaniem ambitnej studentki położnictwa", tylko w naturze jestem zdecydowanie więęęększa niż na to wygląda na tym zdjęciu A dzieci to się raczej tak łatwo nie pozbędę na rzecz męża, o ile w ogóle on mnie nie wystawi do wiatru i nie pośle tam samej z dzieciakami - z chłopami to nigdy nic nie wiadomo na pewno... A, jak znam siebie, to wszyscy moi synowie będą w jednakowych koszulkach (i to raczej w rzucającym się w oczy kolorze), żeby mi się dobrze z tłumu wyróżniali, więc powinniśmy się jako grupa rzucać w oczy Odpowiedz Link
monicus Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 26.08.10, 21:51 wezmy szaliki i róze w zeby bank mleka trzeba propagowac! to moze ja kupie jakies naklejki - serduszka czy gwiazdki i bede wydawac na stoisku? takie na klate. mozna druknac naklejki z napisen "forum pd" tylko ile mniej wiecej? 15? 20? mam nawet kartki do drukarki z klejem. Odpowiedz Link
kaakaa Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 26.08.10, 22:19 monicus napisała: > wezmy szaliki i róze w zeby Róża w zębach nie przejdzie - nie da się na dzieci ryknąć tak, żeby róży nie zgubić. To już szalik lepszy - mniej kłopotliwy i na pewno byśmy się wyróżniały Odpowiedz Link
juleg Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 27.08.10, 22:35 To ja też synów swoich trzech, w jednakowe koszulki ubiorę i już zupełnie będzie szaleństwo znajdziemy się możemy ewentualnie podać sobie telefony na priv. Odpowiedz Link
sziszaczek Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 31.08.10, 09:14 ciekawa jestem kiedy podadza szczegółowy program, my spotykamy sie ok 11 na "mleku mamy" u monicus a o ktorej startuje zjad? ja bede z 3latką w chuscie kółkowej i pewnie też z czarną chustą na głowie Odpowiedz Link
juleg Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 02.09.10, 09:57 ja będę miala hoppa czerwono- pomarańczowego w środku niemowlę a dookoła mnie dwóch białowłosych chłopaków Odpowiedz Link
kropkaa Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 03.09.10, 01:26 Od której ten Zjazd? Monicus, o której u Ciebie mamy się stawić? Odpowiedz Link
sziszaczek jest juz program szczegółowy :) 03.09.10, 09:00 PROGRAM II ZJAZDU RODZICÓW I DZIECI URODZONYCH W DOMU 04 WRZEŚNIA 2010 - WARSZAWA 11:00-11:15 Poślizg kontrolowany 11:15-11:30 Powitanie i kilka słów na dobry początek Katarzyna Oleś 11:40-12:25 "Rodzicielstwo Czułości" Marcin Golizda-Bliziński 12:30-13:00 "Potrzeba wczesnej poporodowej rehabilitacji mięśni dna miednicy" Elżbieta Kaden 13:30-14:00 "Doświadczenie porodu - kontakt z kobiecością" Konrad Gorzelak 14:00-15:00 czas na posiłek 15:00-16:30 "Opowieści porodowe" Beata Frankowska i wszyscy chętni 16:35-17:45 Brafitting - po co i jak? Trochę teorii i praktyka 17:45-18:00 Zakończenie zjazdu ATRAKCJE DLA DZIECI 11:00-14:00 Jarmark różności - zabawy animowane dla dzieci Zapisy na olimpiadę 15:00-16:30 Olimpiada "Dobrze Urodzonych" UWAGI ORGANIZACYJNE * Bardzo prosimy uczestników zjazdu o przebywanie na oznaczonym terenie, zachowanie porządku i dostosowywanie się do uwag organizatorów * Prosimy o kontrolę na dziećmi biorącymi udział w imprezie, szczególnie, że na terenie obiektu znajduje się oczko wodne * Prosimy rodziców o asystowanie dzieciom do lat 3 także podczas zabaw animowanych * Zapisy na olimpiadę dziecięcą odbędą się w godzinach 11:00-14:00 - prosimy o zgłaszanie chętnych * Wszelkimi informacjami służą wolontariuszki � osoby te noszą odpowiednie identyfikatory * Kupon na posiłek pozwala na skorzystanie z poczęstunku dla rodziców i dzieci - przewidziano wersję wegetariańską. Najmniejsze dzieci (do 2 roku życia) jedzą z rodzicami, dla dzieci w wieku 2-5 przewidzieliśmy porcje dziecięce, starsze dzieci otrzymują cały posiłek * Głodnych zapraszamy do zakupu dodatkowych dań oraz napojów - sprzedaż przy grillu Życzymy dobrej zabawy! Stowarzyszenie Dobrze Urodzeni poród domowy poród naturalny położne jak urodzić w domu lista położnych www.dobrzeurodzeni.pl/index.php?id=zaproszenie.2zrdud.program.htm Odpowiedz Link
deigratia A u nas choroba :( 03.09.10, 21:00 i moje przyjście pod znakiem zapytania (bo wszystkich nas już na pewno nie będzie) Odpowiedz Link
987ania Re: jest juz program szczegółowy :) 07.09.10, 19:41 Tak z babskiej ciekawości, kto robił brafitting? Odpowiedz Link
sziszaczek Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 04.09.10, 08:46 my też już się ogarniamy do zjazdu jeszcze chwilka Odpowiedz Link
sziszaczek i jak wrażenia? : 04.09.10, 21:42 ja, osobiscie ciesze się, że mogłam w końcu poznać choć cząstkę osób w "pd". ukłon dla monicus za naklejki co do samego zjazdu to uważam, że lepszy od I-go. Pogoda super ( ale wtedy tez była super), miejsce trafione i organizacja zabaw dla dzieci na 5. O wykładach sie nie wypowiem bo wiecej czasu spędziłam na dzieciowej częsci zjazdu i więcej mi wypadło z ucha niż wpadło Odpowiedz Link
kropkaa Re: i jak wrażenia? : 04.09.10, 22:20 Bardzo pozytywne!!! Super było poznać Was, Dziewczyny i szkoda, że już się skończyło. Ucięliśmy sobie też miłą pogawędkę z p. Kasią Oleś, pośmialiśmy się z kimś, kogo "znam" z sąsiedniego forum i gazet. Miejsce również bardzo nam się podobało. Porównywać raczej trudno - tamten zjazd to było święto Ireny, ten był dla mnie okazją do spotkania się z Wami głównie, bo na wykładach nie uważałam - siedziałam za filarem Bardzo miło było wiedzieć te wszystkie dzieci, radosne i biegające gdzieś w pobliżu. Rozmowy i spotkania z Forumkami - cieszę się niezmiernie. (Z mężami/partnerami też). Mam nadzieję, że będzie ta impreza kontynuowana. Odpowiedz Link
juleg Re: i jak wrażenia? : 05.09.10, 08:07 Dziewczyny wpisujcie swoje opinie na forum Dobrze Urodzonych, poprosiła mnie o to Maria, bardzo im na tym zależy. Uważam, że dziewczyny zrobiły niesamowitą pracę, biegają do tych porodów, pracują w szpitalach, same mają dzieci i jeszcze urządzają zjazdy, naprawdę bardzo jestem im za to wdzięczna, było pięknie! Miejsce i wszyscy ludzie tak mili i niesamowici. Dzieci miały świetny wybieg, ta górka bezcenna Chciałam zrobić pamiątkową fotkę ze wszystkimi forumkami, ale jakoś w tym zamieszaniu nie udało mi się wszystkich zebrać do kupy a w dodatku zapomniałam aparatu także poprosiłam tylko Buncię o symboliczną fotkę z połową forumek, mam nadzieję, że wyszła Odpowiedz Link
deigratia Re: i jak wrażenia? : 05.09.10, 21:18 Ja ciągle jestem pod wrażeniem. Super było Was wszystkie zobaczyć/poznać w "realu" Pomysł z naklejkami świetny! Szkoda, że musieliśmy się zebrać zaraz po obiedzie i że nie poznałam wszystkich. To ile nas w końcu było? Może Monicus policzy, ile jej naklejek zeszło? Przepraszam za moje gafy (Hyris, tekst o ukradzionej położnej był idiotyczny i nie wiem skąd mi się wziął, bo w okolicach mojego porodu wypełniał mnie tylko spokój, stresu zero). Z pewnością z przejęcia jeszcze coś głupiego udało mi się powiedzieć, więc wybaczcie. Odpowiedz Link
gfizyk Re: i jak wrażenia? : 05.09.10, 22:29 I ja witam i pozdrawiam, jako ten jeden z nielicznych (czasem pomijanych ;p ) forumowiczów Miło było porozmawiać z Wami, poznać Was i Wasze brzydsze połówki ! A samo spotkanie - - kilka wykładów było fajnych, - świetna p. Beata - opowiadaczka (choć na początku z pewną dozą nieśmiałości podszedłem do Niej i Jej bębenka - "o co tu kurde chodzi !?", - olimpiada dla dzieci mogła być ciut wcześniej, - a wielkie plusy - to dzieciaki miały cały czas zajęcie i można było pogadać, Ogólne bardzo OK, czyli komentarz pozytywny. Czekamy na III ZJAZD! pzdr G. Odpowiedz Link
hyris Re: i jak wrażenia? : 05.09.10, 23:18 ja bardzo mało osób poznałam bo się między własne dzieci i chustowanie rozrywałam Deigratio, niczym się nie przejmuj. Zupełnie nie odebrałam tego negatywnie. Za to od razu skojarzyłam. Mam niedosyt rozmów z Wami. Położne wszystko świetnie zorganizowały. Szkoda tylko, że ja nic nie słyszałam z wykładów Odpowiedz Link
juleg Re: i jak wrażenia? : 06.09.10, 17:11 Kropko, poznałaś Hyris, przecież to guru od chust razem z Mamaliną, pomogła mi wrzucić Jeremiznę na plecy Odpowiedz Link
ph78 Re: i jak wrażenia? : 06.09.10, 20:32 I ja się bardzo cieszę, że się wybraliśmy! Podobnie jak większość z Was niewiele skorzystaliśmy z prelekcji, bo tyle było atrakcji - Wy! Kasia O.! Ikona Irena! zabawy z dziećmi i ta przestzeń sielska w słonecznym wrześniu... Odpowiedz Link
soldie Re: i jak wrażenia? : 06.09.10, 20:48 Jak was czytam to normalnie przykro się robi,że nam sie nie udało wybrać, cóż zachęta by na kolejny się wybrać Odpowiedz Link
juleg Re: i jak wrażenia? : 06.09.10, 21:00 koniecznie, ja już myślę o kolejnym i żeby było w tym samym miejscu Wpisujcie swoje wrażenia na forum "Dobrze Urodzonych" Irena już się wpisała Odpowiedz Link
ph78 Za 2 lata??? 06.09.10, 21:18 jakąś petycję trzeba zrobić? Może ja nie dożyję? Musi być za rok!!! Odpowiedz Link
silije.amj Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 07.09.10, 21:43 Ale mi przykro że nie mogłam być Niestety pustka w portfelu i choroba mamy nie pozwoliły mi dotrzeć. Odpowiedz Link
fizula Re: II Zjazd Dobrze Urodzonych 08.09.10, 10:55 Bardzo się cieszę, że mogłam Was poznać, porozmawiać :o) Poza tym czas opowiadaczki był super- nawet moja Tosia wysłuchała z szeroko otwartą buzią z zaciekawienia, choć poza tym cały czas biegała za rodzeństwem. Odpowiedz Link
buncia3 zdjęcia ze zjazdu 17.12.10, 19:24 fotoforum.gazeta.pl/u/buncia3.html - przepraszam że czekałyście tak długo Odpowiedz Link