mala_ika 08.09.09, 09:48 Może wiecie, może nie - 11.09 (choć w Poznaniu dopiero 18.09)na ekrany kin wchodzi film o tym tytule. Trailer i opisy są obiecujące. Mam nadzieję, że się nie zawiedziemy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annairam Re: Pierwszy krzyk 29.12.09, 20:44 Wczoraj obejrzałam ten film. Muszę powiedzieć, że zrobił na mnie duże wrażenie. Łzy miałam na policzkach co najmniej kilka razy. Niektóre historie były piękne, pełne spokoju i akceptacji. Szczególnie wzruszył mnie, chyba ostatni poród - Japonki. Trzeba podkreślić, że film jest relacją bez komentarza. Były również opowieści smutne i przerażające. Film pokazuje również bardzo ciekawe zwyczaje ludzi z różnych stron świata i część ich codziennego życia. Według mnie film jest naprawdę wart obejrzenia choć trzeba być przygotowanym także momenty trudne. Odpowiedz Link
kropkaa Re: Pierwszy krzyk 29.12.09, 23:58 Anna, a gdzie widziałaś? W kinie czy na dvd? Bo jakoś nie rzucił mi się w oczy w repertuarze kin - może tylko na pokazach specjalnych, jak "Poród w ekstazie"? Odpowiedz Link
juleg Re: Pierwszy krzyk 30.12.09, 10:27 Kiedyś w Lunie grali, ale teraz nie mam pojęcia, może faktycznie DVD? Odpowiedz Link
annairam Re: Pierwszy krzyk 30.12.09, 11:29 Dostałam wersję na płycie. Jedyny problem to język - ta wersja, którą mam jest po francusku. Jeśli to komuś nie przeszkadza to mogę pożyczyć/ wysłać/ przegrać. Odpowiedz Link