grekaa 17.11.03, 13:53 uwielbiam! Byleby nie jarzynową! :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ellenai Re: a może sałatki? 17.11.03, 15:19 grekaa, ja lubie jarzynowa,a jakie inne ty lubisz, daj przepis na jakas fajna,to sobie zrobie:)))))))buzka:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: a może sałatki? 17.11.03, 18:13 greka a co rozumiesz przez jarzyny? bo ja mam fajny przepis na taką z porów i nie wiem dla mnie pycha a takiej z gotowanych jarzyn to wręcz nienawidzę ;) więc? Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa Re: a może sałatki? 17.11.03, 20:18 No jarzynowa, to taka z gotowanych jarzyn, marchew, ziemniak, pietruszka, groszek............. fe. A inne wręcz uwielbiam mmmmmmmmmm te z czosnkiem, porem, jajkiem, brokułem itd. Najlepsze są te niekonwencjonalne, z zaskakującymi połączeniami i ciekawym smaczkiem. Pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: a może sałatki? 17.11.03, 21:07 ja tez taka lubie,uwielbiam te z gotowanych jarzyn.Tutaj nie jest znana taka salatka i raz zrobilam ,wszyscy za nia przepadaja i mnie to cieszy ogromnie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: a może sałatki? 18.11.03, 15:35 jezu to tak jak ja :))) a z zupy też wybiersz pietruszki i inne takie tam??? ja tego niecierpie feee .... zaraz odkopie jakieś fajne przepisy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: a może sałatki? 18.11.03, 15:51 a ja nie znosze selera naciowego,bleeeeeeeeeeeeeh a tutaj maja taki jakis atomowy rodzaj tego warzywa,okropnie smakuje :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa no to na początek: 18.11.03, 17:22 sałatka warstwowa słoik jogomajo ( najlepiej, bo lżejszy od majonezu), wylać na dno salaterki słoiczek selera puszka kukurydzy 4 jajka ugotowane na tw. starte na tarce 20 dag wędliny drobiowej, pokrojonej 4 plastry ananasa, pokrojone dosyć grubo duży por pokrojony w talarki 2 winne jabłka starte na tarce 20 dag żółtego sera, też startego na grubych oczkach Wszystko układać jedno na drugim, po kolei jak pisałam, lekko ugnieść i odstawić na godzinę do lodówki :-) SMACZNEGO! Odpowiedz Link Zgłoś
k.g.r Re: no to na początek: 19.11.03, 09:02 ciekawe czy w końcu sie doczekam tej sałatki?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa Re: no to na początek: 24.11.03, 17:04 no i jadłeś........żyjesz jeszcze??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa Re: no to na początek: 24.11.03, 17:05 uwaga, pory koniecznie trzeba przelać wrzątkiem gdy nie są młode. Gdy już trochę starsze łykowieją:-( Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa a może brokuły? 18.11.03, 17:30 Dwie wersje tej samej sałatki: I 1 brokół ugotowany na półtwardo i podzielony na różyczki 1 mały słoiczek pieczarek marynowanych 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w drobną kostkę siekany koperek 2-3 zmiażdżone ząbki czosnku majonez (u mnie zawsze tylko: jogomajo!), sól i pieprz do smaku II zamiast marynowanych pieczarek 3 ugotowane, pokrojone jajka! a reszta bez zmian. I to tyle! Pyszna, mówię wam. Kto lubi czosnek to naprawdę mu zasmakuje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa czosnek jeszcze raz! 18.11.03, 17:33 UUUUUUUUU to zaiste sałatka dla smakoszy tego smakowitego, zdrowego i pachnącego warzywka! Puszka czerwonej fasoli 20 dag żółtego sera pokrojonego w kostkę wielkości fasoli:-) 4 zmiażdżone ząbki czosnku jogomajo lub majonez w ilości wg. uznania, sól i pieprz do smaku My się doprawdy zajadamy!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: czosnek jeszcze raz! 18.11.03, 19:04 ja kazda ktora nie ma oliwek sssssssss Wy wybredne kobietki...:D Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: czosnek jeszcze raz! 18.11.03, 19:11 zawisz ,oliwki sa dobre dla ciebie, najlepsze:))))))nie to co ten seler naciowy dla mnie:)))) heheh grekaa dzieki:))))))super:))) Odpowiedz Link Zgłoś
k.g.r Re: czosnek jeszcze raz! 18.11.03, 19:14 to fakt oliwki sa najlepsze:))))))))))szczególnie z serem feta Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: czosnek dobry na wampiry:)))))hehe n/t 18.11.03, 19:29 czosnek dobry na wamipry i na partnera/ke ktory za czosnkiem nie przepada szczegolnie jak mu sie zbiera na amory ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: czosnek jeszcze raz! 18.11.03, 19:30 No dzieki Elle pewnie...co jak co ale jak nie musze to nie jem! A seler to Ci osobiscie wrzuce do salatki jak mnie kiedys odwiedzisz ;) :D Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: czosnek jeszcze raz! 18.11.03, 19:33 ja juz wiem ze jestes dywersant ,to z watku o balwanach,a ja zjem kilo czosnku i bede caly czas chuchac na ciebie hehehehhe to bedzie dopiero spotkanie:))))))))))pryczymy sie ze smiechu heheheh:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa Re: czosnek jeszcze raz! 18.11.03, 19:40 piszę się na ta orgię smaków. Przynoszę czosnkowe przysmaki, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: czosnek jeszcze raz! 18.11.03, 19:51 Zapraszamy! kazdy z jakims "wkladem" zwynosciowym mile widziany :D Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: czosnek jeszcze raz! 18.11.03, 19:41 buahaah tak wyobraz sobie na dzien dobry wreczymy sobie odpowiednie prezenty tj. czosnek i seler ...wszyscy sie na nas glupio popatrza ale i tak nikt nie bedzie wiedzial o co chodzi! Dywersant....?! hm...szkoda ze mnie tak ze 22 lata temu nie zrzucili na terytorium wroga tj. USA ..ach te bociany slepe ze..... Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: czosnek jeszcze raz! 18.11.03, 19:46 grekaa tez sie pisze z ladunkiem czosnku,:))))wieksza sila razenia bedzie:)))) no zawisz ten twoj bocian jaki slepy byl ,moj tez sie zgadal z twoim i obaj polecieli do gorlic ,cholerniki jedne:))))ja winie twojego bociana,moj jaki taki slaby psychicznie musial byc:( Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: czosnek jeszcze raz! 18.11.03, 19:52 Tak ...ciekawe...ale one nie mogly leciec w parze! z oczywistych wzgledow...chyba ze moj tak w trupa zalany ze 10 lat krazyl na G. i nie mogl trafic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: czosnek jeszcze raz! 18.11.03, 19:55 no za nieodpowiedzialny bocian!! moj jest abstynent,ale twoj go skolowal i taki jest efekt jak widzimy:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: czosnek jeszcze raz! 18.11.03, 20:08 przepisy sss jakie przepisy ? :D na skolowanego bociana moge podac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
k.g.r Re: czosnek jeszcze raz! 19.11.03, 11:38 oczywiście ze tak, pod każda postacia i w każdym daniu:)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa Re: czosnek: jeszcze, jeszcze......... 21.11.03, 13:11 SKŁADNIKI: 2 woreczki ryżu, 1 puszka kukurydzy, 2 ząbki czosnku (duże), 3 łyżki majonezu u mnie oczywiście to jogomajo! PRZYGOTOWANIE: Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić (pilnować aby się nie skleił). Kiedy ryż wystygnie, dodać do niego kukurydzę, zgniecione 2 ząbki czosnku, a także majonez i wszystko razem wymieszać. mmmmmmmmmmm, wyborny czosnkowy smak! Odpowiedz Link Zgłoś
k.g.r Re: ale gdzie te przepisy????????? 18.11.03, 20:12 w ksiażce kucharskiej Greczko:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
giks Pory - jeansy a może sztruksy??? 19.11.03, 12:35 Hit wszystkich imprez grilowych!!! Prosta bardzo tylko trochę kosztowna ;) i pikantniawa mmmmm mniam coś dla panów ;) Pory tak ze 3 szt. zależy ile tego ma byś i jakie są bo czasem są krótkie a to ma być tylko ta biała część ;) ser żółty wędzony ( ja daję gryficki prawie cały lub roladę haską czasem można kupić w Biedronce ;) ) śmietana 0,5l Pory kroję w plasterki jak są bardzo pikantne to przelewam wrzątkiem ale wtedy trochę zmieniają smak ;) do tego trę ser na tarce z dużymi oczkami cały sekret w serze im więcej tyl smaczniej ale każdy ma swój gust kulinarny :) do tego dodaję śmietanę gęstą i kawśną. Mieszami i tyle żadnych przypraw. Ale nie którzy trochę solą ja tam wolę bez ser jest wystarczająco słony a pory swą ostrością zastępują mi pieprz ;) My to zawsze robimy do karkówki z grilla ale czasem też na kolację do kanapek z wędlinką mniam pyszne i proste siuper :))) gorąco polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa pory:-) 19.11.03, 18:19 mmmmmmmm, już czuję ten smaczek.Uwielbiamy ser w każdej postaci i w każdym daniu. Jutro poprobuję:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: pory:-) 19.11.03, 18:22 ser to ja lubie najbardziej nasz polski edam albo w tym stylu cos, tutaj jest on bardzo drogi buuu:((( Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa Re: pory:-) 19.11.03, 18:26 dobra to do paczki dokladam jeszcze napoleonkę(jak dojdzie to sie nie przestrasz) i dobry kawałek edama:-) Lista się powiększa:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: pory:-) 19.11.03, 18:29 ja pamietam jak po lekcjach jezdzilam z kolezanka na napoleonki eheh,kupowalysmy "tonami" i potrafilysmy to zjesce same.Do dzis mi zostalo ,ze takie ciacha to moge jesc i jesc, i jesc, i nie moge przestac:)))) inni dawno wymiekna a ja nie,az sie dziwie ze nia mam AZ takich problemow z tusza h eheh:)) grekaa dzieki:))))))przyjade to sie obkupie ze hej:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
k.g.r Re: pory:-) 20.11.03, 14:51 ciekawe czy zrealizujesz obietnicę, właśnie dziś.Zobaczymy dziś:))))))Właśnie wybieram się do domku:))))Popróbujemy serka??? Odpowiedz Link Zgłoś
giks Z TUŃCZYKIEM -bardzo prosta , dobra i szybka ;) 20.11.03, 15:57 4 marchewki - ugotowane w osolonej wodzie można obrać to potem będzie szybciej, zetrzeć na tarce -duże oczka. 3 ogórki konserwowe - pokroić w kosteczkę. Majonez (ponoć najlepszy winiary ale ja go nie lubie) 2 cebule pokroić w kostke, posolić potem odcisnąć. tuńczyk najlepiej w sosie własnym. 5-6 jaj (białka pokroić w kostke, żółtka zetrzeć) To jest sałatka warstwowa a więc na spód miski dajemy marchewke ztartą całość, potem ogórki całość, 1/2 słoika majonezu. cebule całość, tuńczyk cała puszka, białka całość, resztę majonezu i po wierzchu posypać startymi żółtkami :) Gotowe jest tylko jeden minus sałatka jest dobra tylko w pierwszym dniu nie nadaje się do przechowywania na drugi dzień :((( więc nie można sobie narobić na kilka dni np. święta szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa ooo, to już druga warstwowa:-) 21.11.03, 12:30 Dzięki Giks:-) Wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć!!! Nie miałam netu dłuższy ( Intergeo!!!! ) czas stąd to moje milczenie, ale jak widzę KGR wyręczał mnie w niektórych sprawach ( jak zwykle efektywnie pracując;-) hihi Nadrabiam zaległości:-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa znikająca ze stołu:-) 21.11.03, 13:06 40 dag. żółtego sera, 1 por, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasolki, 1 jogurt naturalny niesłodzony, papryka słodka w proszku, 2 czubate łyżki majonezu, hihi albo jogomajo:-) Można też dodać, jak ktoś lubi, 3 plastry anansa z puszki - nie obowiązkowo. PRZYGOTOWANIE: Ser żółty pokroić w kostkę. Por przekroić wzdłuż na pół, umyć, sparzyć wrzątkiem, pokroić na \"półksiężyce\". Kukurydzę i fasolkę przepłukać wodą i odsączyć. Dodać do sera: por, kukurydzę i fasolkę. Wymieszać. Sporządzić sos z: jogurtu, majonezu. Dodać do smaku czerwoną parykę. Podane składniki zalać sosem i wymieszać. Można też, jak podałam wcześniej, dodać pokrojonego ananasa z puszki. Muszę przyznać, że sałatkę robi się ekspresowo i w takim tempie również znika ze stołu... smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa z tuńczyka polecam schłodzoną 24.11.03, 17:17 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 2 jajka, 1 puszka kukurydzy, 1/2 cebuli, 1 łyżka stołowa jogomajo pieprz, sól. PRZYGOTOWANIE: Tuńczyka wrzuć do miski, przypraw według uznania solą i pieprzem. Dodaj do tego drobno posiekaną cebulkę. Następnie ugotuj jajka - drobno pokrojone jajka wrzuć do miski. Następnie dodaj puszkę kukurydzy - do tego łyżka stołowa majonezu. Starannie wymieszaj. Następnie wstaw na godzinkę go lodówki. Po godzince sałatka jest już gotowa. Smacznego :))) Odpowiedz Link Zgłoś