Dodaj do ulubionych

******BUKOWNO***

16.02.02, 22:27
jEDNYM Z PIĘKNIEJSZYCH MIEJSC w Małopolsce jest Bukowno
Bukowno leży wśród lasów u żródeł rzeki Sztoły .
Bukowno ma tradycje uzdrowiska.
Zapraszam
Obserwuj wątek
    • malopolanin Re: ******BUKOWNO*** 17.02.02, 11:37
      Wiem, bo czytałem o tym kiedyś w dodatku o powiecie olkuskim w Gazecie, a poza
      tym w Internecie.
      Szkoda tylko, że to miasto chce się od Małopolski odłączyć :(
      • malop Re: ******BUKOWNO*** 19.02.02, 01:47
        To miasto się chciało od Małopolski odłączyć .
        Dziś nawet referendum nikt nie chce inicjować .
        • malopolanin Re: ******BUKOWNO*** 19.02.02, 09:06
          Czemu nikt nie chce robić referendum, jeśli wolno zapytać ?
        • malopolanin Re: ******BUKOWNO*** 19.02.02, 20:37
          A przypomniałem sobie - w Bukownie chyba już było referendum i większośc
          opowiedziała się za Śląskim, podobnie jak w Sławkowie.
          • malop Re: ******BUKOWNO*** 19.02.02, 21:28
            1)Większość mieszkańców jest za Małopolską
            2) Była "konsultacja" społeczna nie referendum
            3) Dziś w Bukownie Śląsk stracił znacznie na swoim blasku i brak chętnych aby
            przyłączać się do Śląska
            • malopolanin Re: ******BUKOWNO*** 19.02.02, 21:34
              To bardzo się cieszę. Ale martwi mnie chęć Dąbrowy Górniczej utworzenia z
              Bukowna, Sławkowa i Bolesławia powiatu ziemskiego. Mam nadzieję, że lobby
              śląskiemu nie uda się tego zrobić. Bo byłaby to wielka strata dla Małopolski.
              Słyszałeś, że dzisiaj otworzyli nową salę gimnastyczną w Sławkowie, zdudowaną
              za pieniądze Małopolski ?
              • Gość: malop Re: ******BUKOWNO*** IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.02, 22:40
                Tak salę wybudowano za pieniądze urzędu małopolskiego
                Poniżej artykuł z Trybuny Śląskiej

SŁAWKÓW: Hala została wybudowana kosztem 4,5 mln zł
                Sportowe marzenie
                Trafi, czy nie? Trafił! To dobry znak - tak komentowano udany rzut do kosza w
                wykonaniu burmistrza Henryka Drzewieckiego, który w ten oryginalny sposób
                postanowił w sobotę oficjalnie oddać do użytku nową halę sportową wybudowaną
                przy Zespole Szkół Ponadpodstawowych w Sławkowie.
                Budowa hali rozpoczęła się trzy lata temu. Projektanci z rozmachem założyli nie
                tylko umieszczenie w niej pełnowymiarowego boiska do siatkówki i koszykówki,
                lecz także trybun ze 160 miejscami siedzącymi. Wygospodarowano też miejsce na
                szatnie, toalety i pomieszczenia gospodarcze. W podpiwniczeniu w najbliższym
                czasie ma powstać gabinet odnowy biologicznej, siłownia, sauna, a nawet barek
                kawowy. Łącznie budowa pochłonęła prawie 4,5 mln zł, a pieniądze pochodziły z
                budżetu miasta, małopolskiego urzędu marszałkowskiego oraz Urzędu Kultury
                Fizycznej i Sportu.
                - Bardzo się cieszę, że w końcu nasza młodzież nie będzie musiała na lekcje
                wychowania fizycznego chodzić na salę do szkoły podstawowej. To było dość
                kłopotliwe pod względem układania siatki godzinowej. Liceum męczyło się pięć
                lat, a teraz dodatkowo doszło nam gimnazjum i sytuacja na prawdę była
                niewesoła. Za to teraz mamy obiekt wręcz idealny - mówi zadowolona Teresa
                Wódkowska, dyrektor szkoły.
                Według nowej siatki godzinowej zajęcia wychowania fizycznego odbywać się mają
                do godz. 15. Później prawo korzystania z hali, ale już odpłatnie, będą miały
                kluby sportowe. ? ps

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka