Dodaj do ulubionych

Oszukańcza firma Dabbi Michał Murat

10.01.11, 09:19

Witam wszystkich forumowiczów z Olkusza i okolic. Potrzebuje informacji na taemat firmy Dabbi - Michał Murat Gołaczewy-Nadmłynie 22, 32-340 Wolbrom. Kupiłem od nich materace szkolne w grudniu ubiegłego roku ido tej pory towaru nie otrzymałem, a zapłaciłem. Koleś nie odbiera telefonów i maili. Wypowiedzcie się na jego temat i jak ewentualnie można go zmusić do wysłania zakupionego sprzętu.
Pozdrawiam - forumowicz z mazowieckiego
Obserwuj wątek
    • borys-2 Re: Oszukańcza firma Dabbi Michał Murat 15.02.11, 21:47
      mam podobny problem zapłaciłem za towar którego firma dabbi michał murat mi nie przysłała postanowiłem zgłosić sprawę policji
      pogonista23 napisał:

>
      > Witam wszystkich forumowiczów z Olkusza i okolic. Potrzebuje informacji na taem
      > at firmy Dabbi - Michał Murat Gołaczewy-Nadmłynie 22, 32-340 Wolbrom. Kupiłem o
      > d nich materace szkolne w grudniu ubiegłego roku ido tej pory towaru nie otrzym
      > ałem, a zapłaciłem. Koleś nie odbiera telefonów i maili. Wypowiedzcie się na je
      > go temat i jak ewentualnie można go zmusić do wysłania zakupionego sprzętu.
      > Pozdrawiam - forumowicz z mazowieckiego
    • pogonista.23 Re:firma Dabbi Michał Murat 30.05.11, 09:07
      Trochę się pospieszyłem z tym postem, materace dotarły po dwóch dniach a opóźnienie było wynikiem sporej ilości zamówień na koniec roku. Cała sprawa zakończona pomyślnie.
      Pozdrawiam - forumowicz z mazowieckiego
    • botkat Re: Oszukańcza firma Dabbi Michał Murat 22.05.12, 22:02
      Od lipca 2011 roku czekam na zamówione i opłacone materace i nadal ich nie ma. Pan Michał nie odbiera telefonów, a w mailach informuje, że towar jest w drodze i tak to już trwa od roku. Ciekawe kto ćwiczy teraz na naszych zakupionych i opłaconych materacach?
    • truskawk0wa Re: Oszukańcza firma Dabbi Michał Murat 22.08.12, 13:43
      także zostałam oszukana przez firmę Dabbi Michał Murat. Sprawa zgłoszona na policję, czy ktoś także zgłosił sprawę na policję i do sądu? U mnie zamówienie opłacone. Telefony wyłączone, skrzynki poczty głosowej pełne... na maile brak odpowiedzi. Ktoś coś wie więcej?
      • makli76 Re: Oszukańcza firma Dabbi Michał Murat 22.09.12, 14:07
        Podobna sprawa jak moja ale chyba bez ze stratą dla tego co zapłacił. Przelałem pieniądze na podstawie faktury pro forma , otrzymałem część zamówienia. Poszedłem ze sprawą na policję i co usłyszałem że skoro otrzymałem część zamówienia to mogę dochodzić reszty w sądzie, a jeżeli odpowiada w mailu że przejawia chęć dostarczenia towaru i może w świetle naszego prawa tak do śmierci swojej lub zamawiającego lub sprawa cywilna w sądzie chyba że na waszym posterunku policji jest inaczej. A firma ta prowadzona jest przez pana z ciekawą historią.
        Pozdrawiam i proszę napisać jak sprawa się zakończy.
    • mlynki2 Re: Oszukańcza firma Dabbi Michał Murat 23.11.12, 13:35
      Niestety, na towar czekałam od 16 czerwca. Trzyczęściowa kanapa piankowa dotarła po interwencji policji. Stan produktu jest opłakany - uszyty na odwal się. Szwy pomarszczone popękane, kształty zdeformowane, materiał popisany, elementy w obrębie jednego koloru, które powinny być w całości są połatane z kawałków. Nie będę tu zdradzać swoich planów bo z pewnością śledzi wątek. Myślę, że koleś ma się za cwaniaka i należy mu się odpowiednia nauczka. Proponuję połączyć siły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka