vickydt 08.04.10, 08:37 Melduje ze panstwo Zdun odradzaja róże na balkon(prowadza rosarium). A jak Wam sie udaja? Na poprzednim balkonie miałam mszyce i przedziory na rozach. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nuvvo Re: róże na balkon 08.04.10, 11:51 eee ja mam na balkonie po raz 1wszy. Ma sasiadka i sasiad, ma cale osiedle (pnace) Moje juz wybily i maja pierwsze liscie. Dodalam im wodnego zelu w kulkach po 1/2 litra na kazda donice (40cm). Zeby im ziemia nie podsychala. teraz pozostaje mi tylko cierpliwosc i nadzieja. Odpowiedz Link
yoma Re: róże na balkon 14.04.10, 15:43 W tej chwili nie, ale zeszłego roku żarły ją przędziorki, ale wtedy stała pod dachem. Odpowiedz Link
vickydt Re: róże na balkon 14.04.10, 18:40 no wlasnie, dlatego popre sie zakupom wieloletnich roslin (tylko rdest mam) i posialam jedynie jednoroczne (jak z siania inic nie wyujdzie to sadzonki kupie) Odpowiedz Link
yoma Re: róże na balkon 14.04.10, 19:11 I pięknie u mnie z wieloletnich wyjeżdża latem na balkon stado doniczkowych... Odpowiedz Link
tanahoe Re: róże na balkon 17.05.10, 14:09 Ja mam zawsze u siebie róże na balkonie. Dobrze kwitną i takie szczepione na patyku pięknie wyglądają w donicach. Tylko donica musi być duża. Niestety tej zimy wymarzły mimo owinięcia donic i koron. Znajomej zmarzła brzoza na blkonie więc o czymś to świaczy. A pryskać pryskam i przeciw chorobom i przeciw robalom. Pryskam zresztą i te jednoroczne kwiaty. Odpowiedz Link
epti1 Re: róże na balkon 20.05.10, 09:18 Ja mam prawie co roku. Tyle tylko ze jesienia wykopuje i przenosze na dzialke - niestety, dla roz nawet najwieksza donica jest za mala i pieknie rona i kwitna tylko pierwszego roku. Wogole mialam sporo wieloletnich roslin - tyle ze tej zimy nietety nie przezylo nic za wyjatkiem astrow , konwalii i malych iglaczkow. A przez lata mialam: trzykrotke, klematisy,miete,bukszpana,tulipany, krokusy,hortensje, przez kilka lat zolta roze( zanim sie nad nia zlitowalam i przesadzilam do gruntu) - nie pamietam co jeszcze, moze po porannej kawie sobie przypomne-) Odpowiedz Link
krista57 Re: róże na balkon 20.05.10, 12:26 U mnie podobnie,róża na kiju pięknie kwitła całe lato. Na zimę opatuliłam ale i tak zmarzła. Natomiast miniaturki zżera choroba. Eksperymentowałam z clematisem,wiciokrzewem,iglakami,cebulowymi.Jednak najlepiej jednorocznym się wiedzie. Teraz mam w dużej donicy najnormalniejszą paproć a okrutnie kusi hortensja.Chyba posadzę. Odpowiedz Link