Dodaj do ulubionych

Siać, siać

04.01.12, 10:43
Idę siać na balkonie. Przecież to jest marcowa pogoda. Zobaczymy, co wyjdzie smile

Groch, bób i rzodkiewkę, a co.
Obserwuj wątek
    • wanda43 Re: Siać, siać 04.01.12, 15:39
      Moja pietruszka caly czas sobie rosnie i mam zielenine na bieząco.
      Ale moze koperek wysieje?
      • yoma Re: Siać, siać 04.01.12, 19:08
        Myślę, że spoko można. Mnie rośnie od wiosny cząber, który jest jednoroczny...
        • kfffiatek Re: Siać, siać 06.01.12, 20:06
          Aaach siejemy, mówisz? Ja w tym roku tylko zioła będę siała, skoczę sobie jutro do sklepu po nasionka a co smile W casto ziola mają cały rok smile
          • yoma Re: Siać, siać 07.01.12, 12:41
            Ja byłam w obim, ujrzałam płacz i zgrzytanie zębów, parę paczek nasion na kiełki i kilku wkurzonych agroholików. Pracownicy bez przekonania eksponowali sanki smile Nasiona kupiłam w PNOS-ie...
          • yoma Re: Siać, siać 07.01.12, 12:43
            Zarazzarazzaraz, Kfffiatek

a cóż to za suwaczek? Gratulacje smile
            • kfffiatek Re: Siać, siać 08.01.12, 11:41
              A dziękować, dziękować smile Między innymi dlatego tylko zioła będę siać bo jakoś nie widzę tachania tych donic z parapetów na balkon i z powrotem z brzuchem wink

Co prawda kusi mnie żeby posiać pelargonie ale przecież te małe cholery wszystko mi zeżrą...

A właśnie- a propos koteczków moich kochanych- czy możecie polecić jakiś fajny system siatek na balkon żeby mi nie wypadły? Starsza już w zeszłe wakacje wskakiwała na poręcz przez co prawie dostałam zawału... Co prawda to tylko 3 piętro ale i tak wysoko... Znalazłam jedną firmę która montuje takie rzeczy ale z Krakowa uncertain
              • yoma Re: Siać, siać 08.01.12, 18:16
                Nie polecę, ale na forum tym tu wiem, że temat był wielokrotnie poruszany

forum.gazeta.pl/forum/f,10264,Koty_nasz_maly_koci_zakatek_.html

Moja Marcel wie, że kategorycznie i stanowczo nie wolno łazić po balustradzie (9. piętro). Że jest kotem, to czasem musi sprawdzić, czy zakaz nadal obowiązuje, ale generalnie dogadujemy się.
                • bakali Re: Siać, siać 24.01.12, 12:12
                  Koty nawet jesli wiedza, ze nie wolno, to i tak chodzą po barierkach, ale kiedy nikogo nie ma w domu i nikt ich nie widzi smile tak robią moje, na 9 pietrze. Myślą, cwaniaki, że się nie wyda tongue_out
                  kfffiatek, nie martw się swoim trzecim piętrem, dla kota to żadna wysokość. Kocurek mojej siostry, kocięciem będąc, spadł z trzeciego piętra, otrzepał się i pobiegł do domu smile a był mały, kilkumiesięczny.
    • biedroneczka47 Re: Siać, siać 11.01.12, 21:10
      na moim balkonie (podkarpackie) na okrągło kwitną poziomki, truskawki zwisające i lawenda wink tylko zapylaczy brak wink
    • yoma Re: Siać, siać 23.01.12, 12:27
      Coś mi rośnie. Rzodkiewka chyba...
      • kfffiatek Re: Siać, siać 24.01.12, 18:32
        Mi wylazły pelargonie! Z dziesięciu nasion wykiełkowało 9, jedna została zeżarta przez kota ale najwyraźniej nie była smaczna wink bo resztę oszczędziły. Swoją drogą te dziesięć nasionek kosztowało 10zł...
        • bakali Re: Siać, siać 24.01.12, 19:43
          Sorry, że nie na temat, ale -kfffiatku - dopiero zobaczyłam Twoją sygnaturkę - gratulacje!!!!! big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka