Dodaj do ulubionych

__WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH

29.06.09, 08:16
RODZY SĄSIEDZI, CZY ZAUWAŻYLIŚCIE, IŻ NASZE DRZWI (DREWNIANE) W
KOMÓRKACH LOKATORSKICH ZACZYNAJĄ ZMIENIAĆ KOLOR NA ...ZIELONY WRAZ Z
PIEKNYM PUCHEM? ŚWIADCZY TO O B. DURZEJ WILGOTNOŚCI W
POMIESZCZENIACH.
CZY KTOŚ MA POMYSŁ JAK WYELIMINOWAC TO ZJAWISKO?
Obserwuj wątek
    • laki123a Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 29.06.09, 08:27
      Witam,

wilgoc jest wszędzie. Czy w mieszkaniach również macie wilgoć?
      Mozna zakupić płyn do spryskania po 30 minutach ani sladu plesni.
      Gorzej jesli wilgoc pojawi sie w mieszkaniu np. za meblami.
      • dawidziu7 Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 29.06.09, 09:09
        SPRYSKAC DRZWI PŁYNEM TO TYLKO CZESC DZIALAN. W KOMÓRKACH TRZYMAMY
        RÓŻNE RZECZY, KTÓRE SĄ NARAZONE NA WILGOĆ.
        PYTANIE JEST JAK WYELIMINOWAĆ WILGOĆ W POMIESZCZENIU?

PS. "aki123a" - U MNIE W MIESZKANIU NIE MA WILGOCI.
    • xm4rox Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 29.06.09, 10:04
      Może to pomoże:
      allegro.pl/search.php?string=osuszacz&order=p&change_view=1 a jak nie
      chce ci się wynajmować sprzętu to podobno ryż jest higroskopijny więc wrzuć parę
      torebek do komórki. smile

PS. Wyłącz caps lock

pzdr
      M
    • krzycho2005 Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 30.06.09, 22:39
      dawidziu7 napisał:

> RODZY SĄSIEDZI, CZY ZAUWAŻYLIŚCIE, IŻ NASZE DRZWI (DREWNIANE) W
      > KOMÓRKACH LOKATORSKICH

W którym etapie są drewniane ?

a co do wilgoci najlepszy osuszacz, kupiłem za 4 stówki i przez pierwsze noce
      ściągnął w komórce po trzy litry wody.

tak ściągnął wodę ze ściany popękały smile
      • dawidziu7 Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 01.07.09, 08:28
        Tylko na korytarzu są drzwi metalowe. Reszta to drewniane drzwi
        takie jak kiedyś były w blokach tj wielkie Z i na tym 5 listewek.
        Nawet nie trzeba zakładać kłódek ponieważ drzwi same sie rozpadną.
        Wystarczy nawet je podnieść o 1 cm i same zejda- żenada.
        Jak ktoś ma pojedyncza komórke na korytarzu to spoko, ale jak
        osuszyć 10 komórek w jednym pomieszczeniu?
        • inneska80 Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 01.07.09, 09:19
          wiecie szkoda, ze u nas w bloku na korytarzach nie ma okien- może dostęp
          powietrza by skutkował
    • artarus Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 02.07.09, 11:09
      W komórkach??? U mnie w mieszkaniu , na parterze panele poszły w górę tak że
      chodzę jak po mchu w lesie wink(23 m.6 ) Artur S. ( ten od fretki wink)
      • bess_76 Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 20.07.09, 18:04
        artarus napisał:

> W komórkach??? U mnie w mieszkaniu , na parterze panele poszły w górę tak że
        > chodzę jak po mchu w lesie wink(23 m.6 ) Artur S. ( ten od fretki wink)

No nie!!! sad W mieszkaniach jest wilgoć? Czy wielu z Was ma ten problem? Mój blok jeszcze nie został oddany, więc nie wiem, jak tam będzie, ale jeśli u Was jest to powszechne zjawisko, to pewnie problem moze dotyczyc całego osiedla. Zaniepokoiła mnie ta wiadomość, bo moje dziecko jest bardzo uczulone na pleśń sad Jeśli czeka nas w przyszłości mieszkanie z grzybem pod jednym dachem, to mam poważny kłopot... Napiszcie, proszę, jak to wygląda w Waszych mieszkaniach.
    • agula25b Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 02.07.09, 11:16
      to jeszce nic. po tym zalaniu klatki C jest taka wilgoć, że nawet
      pranie nie chce schnąć w mieszkaniu. Nawet koszyki wiklinowe i z
      trawy morskiej mi zapleśniały. Ciekawe co będzie zimą...
    • poktam Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 14.07.09, 12:28
      Widzę, że od kilku dni walczymy w komórkach w klatce D z wilgocią piecykiem.
      Zastanawiam się jednak czy to jest najlepszy (wystarczający) pomysł? Piecyk i
      owszem podgrzewa tą wilgoć, ale zaczyna się robić tam sauna, bo tymi nielicznymi
      kanałami wentylacyjnymi wilgoć nie ma gdzie ujść. Tak naprawdę to najlepiej
      byłoby się zgodzić, żeby otworzyć - przynajmniej w dzień - te stalowe drzwi do
      komórek. Wtedy uchodziłaby para wodna.
      • dawidziu7 Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 14.07.09, 14:04
        Tak to prawda. Zrobiło się troszeczke parno. Myslałem nad może
        zdjeciem drzwi na czas wakacji tak aby temperatura powiertza
        podgrzała nam lekko komóreczke. Niewiem czy sąsiedzi się zgodzą oraz
        developer?
        • bess_76 Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 20.07.09, 18:09
          > W komórkach??? U mnie w mieszkaniu , na parterze panele poszły w górę tak że
          > chodzę jak po mchu w lesie wink(23 m.6 ) Artur S. ( ten od fretki wink)

No nie!!! sad W mieszkaniach jest wilgoć? Czy wielu z Was ma ten problem? Mój blok jeszcze nie został oddany, więc nie wiem, jak tam będzie, ale jeśli u Was jest to powszechne zjawisko, to pewnie problem moze dotyczyc całego osiedla. Zaniepokoiła mnie ta wiadomość, bo moje dziecko jest bardzo uczulone na pleśń sad Jeśli czeka nas w przyszłości mieszkanie z grzybem pod jednym dachem, to mam poważny kłopot... Napiszcie, proszę, jak to wygląda w Waszych mieszkaniach.
          • sevilla2009 Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 20.07.09, 18:31
            Wilgoci w komórce nie mam, ale za to w mieszkaniu...! Szkoda gadać!
            • bess_76 Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 20.07.09, 23:59
              sad A na którym mieszkasz piętrze? Czy problem dotyczy tylko parteru, czy też "włazi" na wyższe kondygnacje?
              • dawidziu7 Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 21.07.09, 09:36
                1p tez to dotyczy
                • laki123a Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 21.07.09, 11:08
                  drugie pietro rowniez
                • laki123a Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 21.07.09, 11:10
                  Czy ktos rozmawiał z developerem na ten temat?
                  • bess_76 Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 21.07.09, 11:38
                    Fatalnie sad A czy wiadomo z czego to w ogóle wynika? Czy tu chodzi o jakiś problem z wentylacją? I jak to się objawia w waszych mieszkaniach - wilgoć jest na podłodze czy raczej na ścianach?
                    • ginger0 Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 21.07.09, 15:46
                      Więc nie tylko parter. Wilgoć jest wszędzie, ściany, podłogi, nowe mieszkanie a tu taka przykra niespodzianka!
                      • mieszkaniec1233 Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 21.07.09, 16:13
                        Nie wiem skąd te przykre doświadczenia, ale u mnie w I etapie nie
                        było takich problemów. Mało tego,uważam że to normalne że jest
                        wilgoć w bloku w którym jeszcze kilka m-cy temu były wykładane tynki
                        i wylewane podłogi. Układając parkiet mój fachowiec sprawdził poziom
                        wilgoci w podłożu i stwierdził że jest o.k.

Nie spodzieałbym się tego że cała wilgoć "budowlana" ucieknie z
                        budybku w tydzień po oddaniu kluczy, zwłaszcza że jak w III etapie
                        nie mieliście za sobą jeszcze ani jednego sezonu grzewczego przy
                        pełnym zasiedleniu lokali. Więc trochę to larum jak dla mnie
                        nieprzemyślane. Otwierać okna, wietrzyć, w zimie rozszczelniac,
                        grzac, a jak gdzieś jest za dużo wilgoci bo akurat nie ma okna i
                        koórka w koncu korytarza może rzeczywiście postawić jak już ktoś
                        napisał osuszacz...
                        • bess_76 Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 21.07.09, 17:10
                          Uff, to mnie uspokoiłeś. Znaczy, że sprawa może być przejściowa, tymczasowa, może wcale nie być wynikiem kiepskiej konstrukcji, złych materiałów i wentylacji czy co gorsza jakiejś ogólnej "przypadłości" tego miejsca... Pożyjemy, zobaczymy smile
                          Pozdr.
                        • poktam Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 22.07.09, 11:27
                          Bardzo rozsądna wypowiedź. Myślę, że i tak jest mało wilgoci w mieszkaniach.
                          Poza tym przed dostosowaniem mieszkania po odebraniu należało nieźle podgrzać
                          mieszkanie i wietrzyć. Przynajmniej ja jak na razie nie mam problemów z wilgocią
                          (delikatnie tylko panele złapały wilgoć), a wiem że sąsiedzi mają. Mieszkam na
                          IIIp.
                          Co do komórek to tak jak pisałem należałoby otworzyć drzwi wejściowe, tak żeby
                          się wietrzyło. Tak jest chyba zrobione w klatce D. Jak to nie wystarczy można
                          rzeczywiście jakieś osuszacze chemiczne lub może dałoby się wypożyczyć (od
                          dewelopera?) takie budowlane dmuchawy do suszenia na jakiś czas.
                          • dawidziu7 Re: __WILGOĆ_W_KOMÓRKACH_LOKATORSKICH 22.07.09, 14:15
                            Komórka w kl D się suszy i są juz pierwsze pozytywne aspekty tych
                            działań.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka