Dodaj do ulubionych

Wieeelka laba;)

09.06.11, 09:42
Mam takie wrażenie w tym roku szkolnym, że w klasie Alicji już dawno się zaczęły wakacje. takie zakamuflowane ale i tak się zastanawiam- kiedy się oni uczą???
Zaczęło się przed Wielkanocą, wolne już w czwartek i do wtorku. 3 dni szkoły i długi weekend majowy-nam zaczął się w piątek bo wyjechaliśmy. Powrót do szkoły w środę i ....piątek "święto szkoły", żadnych lekcji powrót do domu o 11.00. A co w poniedziałek? wycieczka! Potem trochę nauki ale od 12-tego maja bez żadnych prac domowych bo dzieci mają komunię i biały tydzień. U nas skończył się w środę, 18-tego. Już 23-go wyjazd na Zieloną szkołę, na 5 dni. Dziś znów wycieczkawink i tak zleciały ostatnie 2 miesiące. Biorąc pod uwagę, że zakończenie roku jest 22-go to w tym semestrze się nie zmęczyli specjalnie wink

Ja mając jeszcze dwójkę młodszych w przedszkolu czuję się jak na karuzeli wycieczkowej. Nie mam chyba jednego tygodnia żeby któreś gdzieś nie jechało. Chłopcy odwiedzili w poniedziałek warszawski PGR surprised i młodszy wrócił ze świeżo zdobytą wiedzą - krowy umieją pływać big_grin
Obserwuj wątek
    • minkapinka Re: Wieeelka laba;) 09.06.11, 09:49
      U nas podobnie, niczego nie zadają, Zocha wraca do domu, rzuca plecak i laba smile Tydzien byla na zielonej szkole, ciagle wycieczki, nie wiem, czy się jeszcze uczą.
      • kasia_wp Re: Wieeelka laba;) 10.06.11, 09:25
        U nas taki był początek czerwca, wycieczka, maraton, dzień dziecka etc. ale teraz nic pani nie odpuszcza , zadań domowych mnóstwo. Chyb za punkt honoru nauczycielka wzięła sobie dokończenie wszystkich książek, zeszytów, ćwiczeń etc. Może chce się wykazać , co jest o tyle dziwne, że zostawia naszą klasę i idzie na urlop zdrowotny.
    • malagochna Re: Wieeelka laba;) 10.06.11, 12:32
      No to fajnie macie, że takie luzy.
      Krzysiu ma niestety walnietą panią i ona im ciągle zadaje, nie odpuściła ani przed komunia, ani w biały tydzień. Teraz też zadaje i do pisania coś i wierszyki czy piosenki do nauczenia, także ładna pogoda była, a dzieciaki miały lekcje do odrobienia.
      • heca7 Re: Wieeelka laba;) 10.06.11, 18:27
        Pani jest mimo wszystko wymagająca. Świetnie ogarnia klasę 29! dzieci. Jeździ z nimi na te wycieczki. 5 dni to nie w kij dmuchał. Po czym po powrocie w piątek już w niedzielę była z klasą na festynie gdzie prezentowali przebrania konkursowe. Dziewczynka z adhd ( pisłam o tym) wyszła na prostą, jest z nią dużo lepiej. Teraz coraz mniej odstaje od reszty. Okazało się, że jest to dziecko ze smutną przeszłością, zaniedbane, które dopiero od 3 m/w lat ma prawdziwy dom z nowymi rodzicami. Pani dała sobie radę, są efekty. We wtorek przedstawienie dla rodziców, wierszyki, piosenki itd.
        Ale do domu zadawane jest naprawdę mało, albo i nic. Wygląda na to, że te dzieci, które pracują szybciej w domu już nic nie odrabiają. Ostatnio przez tydzień opisywali w paru zdaniach co robili w ciągu dnia. W tym tygodniu robią zielniki. Czyli nic obciążającego, i jeszcze uczą się w kalsie wierszyków na przedstawienie. Nie wiem, ta kobieta to jakiś cyborg jest wink
        Jak Alicja zaczynała I klasę to mówiły matki , że ta nauczycielka jest najlepsza w szkole i chyba to nie była tylko plotka.
        • kasia_wp Re: Wieeelka laba;) 13.06.11, 12:27
          Heca, może ta pani da się skolonować, skarb mieć taką nauczycielkę, zazdroszczę.
          U nas tylko rutyna, rutyna, rutyna, ale to chyba moje zdanie tylko, bo dzieci panią lubią.
          Zresztą, tak jak pisałam ,pani odchodzi ,a kto przyjdzie w klasie 3 nikt nie wie..
          • heca7 Re: Wieeelka laba;) 13.06.11, 16:22
            Tez chciałabym ją skolonawćwink Mój syn idzie teraz do I klasy i nie będzie miał tak fajnej panisad
          • motylka09 Re: Wieeelka laba;) 18.06.11, 21:56
            Nasza też odchodzi tyle że na emeryturę. Zostawia ich na rok. Ale ja płakać nie będę, bo też za nią nie przepadam, chociaż podobnie jak u Ciebie, dzieci panią bardzo lubią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka