Dodaj do ulubionych

Zakręcony:(

15.01.15, 10:00
Jestem zła, a mój syn pewnie jeszcze bardziej....
Przygotowywał się przez miesiąc czasu do konkursu z historii (spoza programu) i dzisiaj zapomniał na niego pójść....
Obserwuj wątek
    • mama_kotula Re: Zakręcony:( 15.01.15, 10:23
      Mało pocieszające, ale są pozytywy - wiedza została w głowie. Może nawet rozwinie się w zainteresowanie. A konkurs będzie w przyszłym roku też smile
    • wuwujama Re: Zakręcony:( 15.01.15, 12:47
      To bedzie dla niego najlepsza nauczka, zeby był bardziej uwazny.
    • mama-ola Re: Zakręcony:( 15.01.15, 13:07
      Współczuję crying
    • kachass Re: Zakręcony:( 15.01.15, 13:44
      Szkoda, że nauczyciel nie przypomniał o konkursie, bo pewnie odbywał się na terenie szkoły.
    • berdebul Re: Zakręcony:( 15.01.15, 13:45
      Kup kalendarz i powieś na ścianie - wpisujcie ważne daty (lekarz, konkurs, zawody itd). wink
      • bogusia1231 Re: Zakręcony:( 15.01.15, 14:20
        Datę znałam, nie znałam godziny, a młody zapomniał powiedzieć mi, że konkurs jest na pierwszej lekcji, na której miał "okienko" i poszedł później do szkoły. Oprócz tego, że jest "naturalnie" zakręcony, wydaje mi się, że doszło zmęczenie organizmu. W tym tygodniu miał sprawdzian z matematyki, konkurs z j. angielskiego, konkurs z matematyki (na te rzeczy szedł prawie z marszu), w piątek ma sprawdzian z j. angielskiego (na który musi się przygotować) i dzisiaj był ten konkurs z historii - dosyć ważny, któremu poświęcił dużo pracy. Spektakularnych sukcesów się nie spodziewałam, ale chodziło o to, żeby wiedział jak się przygotować w przyszłym roku.
        W sumie żadna tragedia, ale żal dziecka.
        • ewa_mama_jasia Re: Zakręcony:( 15.01.15, 15:15
          Świństwem jest to, ze nauczyciele nie zmniejszają wymogów wobec uczniów, którzy sie przygotowują do ważnych konkursów. Nic by się nie stało, gdyby w ciągu tego tygodnia zwolniono go ze sprawdzianów i odpowiedzi. Ale jak zdobędzie dobre miejsce to szkoła się chętnie przyzna do sukcesów ucznia.
          • polinezj.a Re: Zakręcony:( 15.01.15, 15:28
            Biorąc pod uwagę mnogość konkursów i ilośc dzieci chodzących na wszystkie, bo może coś sie uda, to "w sezonie" nauczyciele nie mieliby szans zrobic klasowki niektórym dzieciom.
            Te konkursy, sa oprócz szkoły, a nie zamiastwink
            Takie wsparcie, to raczej dla tych, którzy wyszli poza etap szkolny.
            • ewa_mama_jasia Re: Zakręcony:( 15.01.15, 15:30
              Nie mówię o zwalnianiu wszystkich dzieci jak leci. Ale nauczyciel mniej więcej wie, które dziecko startuje w konkursie "bo tak", a które naprawdę rokuje na sukces. A poza tym jaki problem zwolnić w jednym tygodniu te kilka osób w klasie a przepytać / zrobić sprawdzian w przyszłym? Konkursów kuratoryjnych bodajże jest po kilka chyba, nie kilkadziesiąt.
              • polinezj.a Re: Zakręcony:( 15.01.15, 15:39
                Oj, konkursów jest mnóstwo, bo firmy odnalazły w tym świetny biznes, a rodzice i dzieci dali sie wkrecic Tu autorka tez nie pisze, ze to był konkurs kuratoryjny.
                A selekcjonowanie uczniow, dzielenie na tych, którym mozna odpuścić, bo maja szanse, a którym nie, bo nie, byłoby strasznie nie w porządku.
                • ewa_mama_jasia Re: Zakręcony:( 15.01.15, 15:56
                  No to piszę, można odpuścić wszystkim startującym, przepytać ich / zrobić sprawdzian w następnym tygodniu, po lekcjach, na lekcji.....
    • jagabaga92 Re: Zakręcony:( 15.01.15, 14:10
      Dzisiaj ZŁOŚĆ, a za parę lat będzie to fajne wspomnienie "na śmiesznowink.
      • grzalka Re: Zakręcony:( 15.01.15, 14:40
        Współczuję...Moja córka zrobiła podobny numer z konkursem kuratoryjnym z angielskiego- ależ była wściekła! No, cóż, czas leczy rany wink
    • camel_3d :))) 15.01.15, 14:58
      oj...dobre...
    • saszanasza Re: Zakręcony:( 15.01.15, 16:36
      Oj tam, mój również się miesiąc przygotowywał i poszedł....okazało się, że źle zapamiętał zakres materiału i nauczył się nie tego, co było na konkursiebig_grin
      • bogusia1231 Re: Zakręcony:( 15.01.15, 22:41
        Konkurs nie kuratoryjny ale bardzo ważny, bo dający laureatom duże uprawnienia (organizowany przez gimnazjum o którym młody myśli).
        Tak sobie myślę, że nie ma potrzeby stosować większych taryf ulgowych wobec dzieci biorących w wielu konkursach (na poziomie podstawówki) , bo to rzeczywiście zdezorganizowałoby pracę wielu nauczycieli, a przy okazji nawet u tych najlepszych mogłyby pojawić się zaległości. Więc dobrze, że jest jak jest, a że chłopak zakręcony i mocno czekający na ferie to inna sprawa.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka