beakarp 10.06.20, 23:27 jakie wciągające czytadła polecacie dla nielubiącego czytać chłopaka? Do tej pory jedynie seria Roberta Muchamore go zaangażowała tak, że przeczytał wszystkie tomy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanna Re: książki dla 11latka 14.06.20, 15:54 Seria Zwiadowcy; Felix, Net i Nika; Percy Jackson Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: książki dla 11latka 16.06.20, 01:57 Magiczne Drzewo, Basniobór Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d2 jak nie lubi to nic nie wymyslisz... 19.09.20, 12:40 niestety.. bo zeby nie wiem co zaproponowac to nawet nie ruszy. Moj ma fazy czytania..potrafi 3-4 miesiace nic nie ruszyc a potem nagle cos gdzies wczyta w sieci i czyta 5-6-7 ksiazek po 400-500 stron w ciagu 4-5 tygodni... ma tez 11 lat Jezeli twoj syn nie ma kolegow, ktorzy lubia czytac, albo ma lepsza alternatywe (telefon, konsola, komputer) to nic nie zrobisz. U mnie telefon jest ograniczony do godziny dziennie, konsola nie, ale malo z niej korzysta, komputera nie ma. Cgodzi do szkoly, gdzie duzo dzieci czyta, wiec sila rzeczy wymianiaja sie tym co czytaja, lubi tez ireadera - mamy Kindla. Taki bajer techniczny )) Na razie na topie jest seris kryminalow dla dzieci - ksiazki "Top Secret", ale nie wiem czy jest to w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
rademenka Re: książki dla 11latka 21.09.20, 20:20 Cheruba Muchamore zapisuję na swoją listę Ja polecam Explorer Academy, może się sprawdzi? Myślę, że szybko i przyjemnie się czyta. Z przygodówek opartych na polskich realiach polecam serię Artura Pacuły "Gdzie jest korona cara " i dalsze. I jeszcze Pułapka czasu- my mamy komiks/powieść graficzną, i George i tajny klucz do wszechświata. Jeśli lubi grać, to może coś ze świata minecrafta? Generalnie dużo można by polecać trzeba próbować, nie tracić nadziei.. U nas na półkach kurzy się kilka moich propozycji, ale liczę że wcześniej czy później przyjdzie i czas na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
tzn.aga Re: książki dla 11latka 23.09.20, 17:56 Jak nie lubi to zacznijcie od pseudoksiążek typu wielopiętrowe domki na drzewie. Odpowiedz Link Zgłoś