Dodaj do ulubionych

książki dla 11latka

10.06.20, 23:27
jakie wciągające czytadła polecacie dla nielubiącego czytać chłopaka? Do tej pory jedynie seria Roberta Muchamore go zaangażowała tak, że przeczytał wszystkie tomy
Obserwuj wątek
    • kanna Re: książki dla 11latka 14.06.20, 15:54
      Seria Zwiadowcy; Felix, Net i Nika; Percy Jackson
    • beverlyja90210 Re: książki dla 11latka 16.06.20, 01:57
      Magiczne Drzewo, Basniobór
    • monique_alt Re: książki dla 11latka 16.09.20, 12:35
      Dziennik Cwaniaczka.
    • camel_3d2 jak nie lubi to nic nie wymyslisz... 19.09.20, 12:40
      niestety.. bo zeby nie wiem co zaproponowac to nawet nie ruszy.
      Moj ma fazy czytania..potrafi 3-4 miesiace nic nie ruszyc a potem nagle cos gdzies wczyta w sieci i czyta 5-6-7 ksiazek po 400-500 stron w ciagu 4-5 tygodni... ma tez 11 lat

Jezeli twoj syn nie ma kolegow, ktorzy lubia czytac, albo ma lepsza alternatywe (telefon, konsola, komputer) to nic nie zrobisz. U mnie telefon jest ograniczony do godziny dziennie, konsola nie, ale malo z niej korzysta, komputera nie ma. Cgodzi do szkoly, gdzie duzo dzieci czyta, wiec sila rzeczy wymianiaja sie tym co czytaja, lubi tez ireadera - mamy Kindla. Taki bajer techniczny smile))

Na razie na topie jest seris kryminalow dla dzieci - ksiazki "Top Secret", ale nie wiem czy jest to w PL.

• rademenka Re: książki dla 11latka 21.09.20, 20:20
      Cheruba Muchamore zapisuję na swoją listę smile Ja polecam Explorer Academy, może się sprawdzi? Myślę, że szybko i przyjemnie się czyta. Z przygodówek opartych na polskich realiach polecam serię Artura Pacuły "Gdzie jest korona cara " i dalsze. I jeszcze Pułapka czasu- my mamy komiks/powieść graficzną, i George i tajny klucz do wszechświata. Jeśli lubi grać, to może coś ze świata minecrafta?
      Generalnie dużo można by polecać wink trzeba próbować, nie tracić nadziei.. U nas na półkach kurzy się kilka moich propozycji, ale liczę że wcześniej czy później przyjdzie i czas na nie.
    • tzn.aga Re: książki dla 11latka 23.09.20, 17:56
      Jak nie lubi to zacznijcie od pseudoksiążek typu wielopiętrowe domki na drzewie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka