Dodaj do ulubionych

język angielski

13.01.05, 11:08
Kto z Was może mi podpowiedzieć czy w internecie znajdę jakieś bezpłatne
kursy angielskiego dla dzieci.Mój syn uczy sie drugi rok tego języka,ale
widze,że efekty są mizerne.Ja natomiast nigdy nie uczyłam się angielskiego i
ciężko jest mi pomóc mu.Najgorzej jest z wymową i czytaniem.Udało mi sie
znalezć parę pomocnych stron,ale najlepiej gdyby to były strony z
lektorem.Przeraża mnie trochę to,że wszystkie te pomoce również podręczniki
przystosowane są dla osób,które znają język,a nie dopiero stawiają pierwsze
kroki.Pozdrawiam.Beata

Obserwuj wątek
    • beat Re: język angielski 14.01.05, 11:55
      Ila lat ma syn?
      Nauka przez internet nie jest chyba jednak najlepszym pomyslem-zawsze
      mozna "skręcić" z obranej drogi i wejść na przykład na czat.
      Jest wiele programów multimedialnych (np w EMPIKu) dla początkujących choć ja
      np wolę kasety z książką i ćwiczeniami. Taką kasetę można wziąć do walkmena i
      osłuchiwać się w trakcie jazdy np autobusem.
      • beeaataa25 Re: język angielski 16.01.05, 21:16
        Syn ma 10 lat.W zasadzie nigdy sam nie buszuje po internecie,a jeśli czasami
        tak sie zdarzy to i tak mam zainstalowany program ograniczający dostęp do
        nieodpowiednich stron.
        • verdana Re: język angielski 16.01.05, 21:22
          Niestety, programy komputerowe do nauki jezyka, to zwykla strata pieniedzy.
          Uwzgledniają one bowiem tylko jedną poprawną odpowiedź, bez zadnych błędów.
          Nawet brak kropki na koncu zdania powoduje, że program uznaje zdanie za błedne.
          Zdanie poprawne, ale nie z "klucza" też nie jest zaliczone. W dodatku błedem
          jest kazda literówka czy drobna ortograficzna pomyłka.
          Nie ma nic lepszego, by zniechęcić dziecko (ba, nawet osobę dorosłą jak np. ja)
          do nauki języka, niż komputer, który praktycznie przy kazdym zdaniu wyswietla
          napis "błąd".
          A internetu nie nalezy demonizować. Ostatecznie dziecko może i powinno
          korzystać z niego pod kontrolą.
    • monstermanner Re: język angielski 14.09.14, 20:43
      W Gdyni osobiście polecam odzial www.gdynia.mobileenglish.pl/
    • monikaa13 Re: język angielski 15.09.14, 08:02
      Jeżeli efekty mizerne to zmienić szkołę lub jeśli nie chodzi prywatnie - koniecznie zapisać. Nie wyobrażam sobie dziecka uczącego się angielskiego przez internet. Dla dorosłych nawet ta forma chyba nie jest zbyt ciekawa i mobilizująca.
    • annubis74 Re: język angielski 15.09.14, 08:06
      ile lat ma Twój syn? Nie radzi sobie z nauką w szkole czy Twoim zdaniem nauczył się tam za mało? W necie są tysiące stron z różnymi propozycjami nauki, ale sądzęż nauka języka przez interent nie jest dobrą sprawą dla dziecka. Dziecko uczy się przez kontakt, interakcję. Z jakiego podręcznika korzysta twoje dziecko - do podręczników ddawane są płyty i CD romy. Płyty ułatwiaja ćwiczenie czytania, wymowy, itd. CD-romy pozwalaja przećwiczyć zadany materiał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka