Dodaj do ulubionych

W Polsce w czerwcu z dziecmi

IP: *.nrockv01.md.comcast.net 09.04.03, 05:36
Bede podrozowc do Polski z 10 letnim synkiem (dwujezyczny) oraz z jego
kolega, ktory nie mowi po polsku (Amerykanin). Bedziemy razem tydzien w
Warszawie, tydzien w Krakowie i tydzien w poludniowej Polsce w gorach.
Chlopcy juz zamowili sobie pojscie do parku wodnego na Warszawianke w W-wie,
a ja zastanawiam sie jakie jeszcze przyjemnosci im zorganizowc oprocz
zwiedzania tradycyjnego. Bede wdzieczna za wszelkie rady. Elka
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza2 Re: W Polsce w czerwcu z dziecmi IP: *.k.mcnet.pl 09.04.03, 08:47
      Najlepszy park wodny jest w Krakowie!
      A co do atrakcji dla 10 latkow... podoba sie Wieliczka i
      mozliwosc lizania scian, moze kino IMAX w Warszawie, jak
      mi cos jeszcze przyjdzie do glowy do napisze.
      W gorach polecam Doline Koscieliska, ale pod warunkiem
      zaliczenia Wawozu Krakow i ktorejs Jaskini. Nie ma
      wiekszej satysfakcji dla dzieciakow niz wspinanie sie po
      lancuchach.
      • Gość: Ela Re: W Polsce w czerwcu z dziecmi IP: 216.143.112.* 09.04.03, 23:39
        Iza,

Dzieki wielkie. Oczywiscie ze Wieliczka - w ogole o tym nie pomyslalam. Gdzie
        jest park wodny w Krakowie? Prosze napisz mi jak Co cos jeszcze przyjdzie do
        glowy. Elka
        • annamaria_2928 Re: W Polsce w czerwcu z dziecmi 10.04.03, 04:35
          Park wodny w Krakowie, reklamowany jako najwiekszy w Europie (?), znajduje sie
          przy ul. Dobrego Pasterza, za hipermarketem Geant. Rzeczywiscie jest godny
          polecenia miedzy innymi ze wzgledow higienicznych, bowiem jest jednym z
          niewielu obiektow, ktore posiadaja wode ozonowana, poza tym jest tam naprawde
          czysto.
          Moj jedenastolatek poleca Fantasy Park w zespole handlowym Krakow-Plaza przy
          Al. Pokoju, tam tez miesci sie kino trojwymiarowe i dobry sklep z ubraniami dla
          dzieci i zabawkami "Smyk". Oczywiscie fajna bylaby tez wycieczka do zoo i
          spacer po Lasku Wolskim.
          Oczywistym wydaje sie byc odwiedzenie Starego Miasta, szczegolnie dla chlopcow
          beda interesujace Sukiennice (moj syn zawsze cos tam wypatrzy dla siebie), no i
          koniecznie Wawel i Kosciol Mariacki ze swoim imponujacym Oltarzem, ktorego
          otwarcie dostarcza niezapomnianych wrazen. Krakow jest przecudny (Starowka),
          mozna stanac na Rynku i godzinami delektowac sie architektura kamienic i
          specyficzna , niepowtarzalna atmosfera.
          Na pewno, wbrew powszechnemu przekonaniu, ze muzea sa nudne, chlopcy nie
          zanudza sie zwiedzajac Muzeum Narodowe w Sukiennicach, pelne najbardziej
          znanych obrazow malarzy polskich.
          Polecamy tez cukiernie krakowskie, a przede wszystkim przepyszne lody w
          Czarodzieju (przy ul.Karmelickiej).
          Zyczymy niezapomnianych wrazen z pobytu w dawnej stolicy Polski.
          • Gość: Elka Re: W Polsce w czerwcu z dziecmi IP: *.nrockv01.md.comcast.net 10.04.03, 05:37
            AnnaMaria,

Wielkie dzieki. Ja oryginalnie jestem z Krakowa, z ktorego wyjechalam 14 lat
            temu i mimo nze zjechalam kawal swiata, Krakow jest zawsze najpiekniejszy dla
            mnie. Moje dziecinstwo spedzilam przy ulicy Stradom, wiec stare miasto znam
            dobrze, natomiast gorzej z czesciami Krakowa, ktore sie bardzo rozbudowaly.
            Pamietam dawno temu, ze przy ulicyv Dobrego Pasterza byly kiedys dzialki...

Moze Twoj jedynastolatek mialby ochote towarzyszyc moim chlopcom do tego parku
            wodnego? Jesli uczy sie angielskiego to mialby okazje pocwiczyc, a moj sym
            mialby okazje poznac rowiesnika z Polski. NApisz na priv. jesli myslisz ze to
            dobry pomysl:
            marta_urszula@yahoo.com

Jeszcze raz dziekuje za post. Elka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka