Gość: zosia23 IP: 202.30.243.* 28.04.03, 19:03 gerber jest dory i smakuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: ALIMA GERBER IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.06.03, 15:12 Na dobry poczatek dla maluch to marchewka i dynia pycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anma Re: ALIMA GERBER IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.03, 19:16 Nie wiem, moze się w tych smakach coś zmieniło teraz, bo już od trzech lat nie korzystamy ze słoikowego jedzonka (do roku prawie wyłącznie), ale mojemu synkowi nie smakowały Gerbery za to zajadał się Bobo Vitą. HIPP-a też nie lubił. A moze to kwestia gustu? W koncu maluchy też mają swoje ulubione smaki:- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: ALIMA GERBER IP: *.chello.pl 24.06.03, 20:54 MOjemu synkowi też Gerber nie smakuje. POza tym nie moze go jesc, bo zawiera mleko pełne w proszku (zupki). HIPP też ma niewiele do zaoferowania. Za to BOBOVIta jest super. NIedawno wprowadzono serię "Kuchnia dla alergika". Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: ALIMA GERBER 24.06.03, 23:05 Moim dzieciom też Gerber nie smakował, wolały Bobovitę. Poza tym Gerber nawet do pierwszych zupek dodaje masło (czyli białko mleka krowiego, ktorego wiele dzieci nie ktoleruje), potem szybko pełne mleko w proszku...No, i dosładza wiele soków (nawet te z bananem w składzie!), za co u mnie ma kolejny minus. Hipp natomiast jest składowo dostosowany do "zachodniej" diety dziecięcej (krókie karmienie piersią i szybkie wprowadzanie nowych pokarmów) i wskazówki co do miesiąca, od którego można dziecku dany słoiczek podawać, zupełnie nie przystają do zaleceń polskich ( już w pierwszych zupkach pełne mleko, bodajże od 8 mies. deserki z czekoladą w składzie). Lubiłam Hippa za to za słoiczek "marchew z ziemniakami", był u nas drugi w kolejce po czystej marchwi Odpowiedz Link Zgłoś