Dodaj do ulubionych

ALIMA GERBER

IP: 202.30.243.* 28.04.03, 19:03
gerber jest dory i smakuje
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: ALIMA GERBER IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.06.03, 15:12
      Na dobry poczatek dla maluch to marchewka i dynia pycha
      • Gość: anma Re: ALIMA GERBER IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.03, 19:16
        Nie wiem, moze się w tych smakach coś zmieniło teraz, bo już od trzech lat nie
        korzystamy ze słoikowego jedzonka (do roku prawie wyłącznie), ale mojemu
        synkowi nie smakowały Gerbery za to zajadał się Bobo Vitą. HIPP-a też nie
        lubił. A moze to kwestia gustu? W koncu maluchy też mają swoje ulubione smaki:-
        )
        • Gość: ewa Re: ALIMA GERBER IP: *.chello.pl 24.06.03, 20:54
          MOjemu synkowi też Gerber nie smakuje. POza tym nie moze go jesc, bo zawiera
          mleko pełne w proszku (zupki). HIPP też ma niewiele do zaoferowania. Za to
          BOBOVIta jest super. NIedawno wprowadzono serię "Kuchnia dla alergika".

• mary_ann Re: ALIMA GERBER 24.06.03, 23:05
      Moim dzieciom też Gerber nie smakował, wolały Bobovitę. Poza tym Gerber nawet
      do pierwszych zupek dodaje masło (czyli białko mleka krowiego, ktorego wiele
      dzieci nie ktoleruje), potem szybko pełne mleko w proszku...No, i dosładza
      wiele soków (nawet te z bananem w składzie!), za co u mnie ma kolejny minus.

Hipp natomiast jest składowo dostosowany do "zachodniej" diety dziecięcej
      (krókie karmienie piersią i szybkie wprowadzanie nowych pokarmów) i wskazówki
      co do miesiąca, od którego można dziecku dany słoiczek podawać, zupełnie nie
      przystają do zaleceń polskich ( już w pierwszych zupkach pełne mleko, bodajże
      od 8 mies. deserki z czekoladą w składzie). Lubiłam Hippa za to za
      słoiczek "marchew z ziemniakami", był u nas drugi w kolejce po czystej
      marchwi smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka