mergie1989
03.11.15, 09:43
Mam do was pytanie odnośnie jedzenia niemowląt i przybierania na wadze. moja córka skończyła 9 miesiąc życia. waży 7,4 kg, długość ciała 76 cm, W połowie września ważyła 7,3kg długośc ciała 73 cm. Uważam, że bardzo mało przybrała na wadze. Raczkuje już od ponad miesiąca, a obecnie staje już na nogach trzymając się czegoś. Mała bardzo mało je i nie wiem co robić żeby zjadła więcej, bo taka chuda jest. Zaczynamy dzień od wypicia 130 ml mleka . potem śniadanko to praktycznie nie chce jeść , trochę twarożku, kaszki odmawia, płatki owsiane tez odpadają , czasem dam jej chleba z masłem ale to tez tylko trochę pomlaska. przed pierwsza drzemka wypije 100 mleka, choć robię jej 130ml, ale nie zawsze wypije. Na obiad zjada słoiczek gerbera o pojemności 125 gramów czyli te najmniejsze, nigdy nie zje więcej. na druga drzemkę znów daje jej 100 mleka, czasem wypije 130ml. potem pora na żółtko jajka rozcieram jej z jogurtem. Na deser dostaje jakieś owoce zmieszane z kaszką manna lub jaglaną, zje około 100 gramów, przed snem butelka 130 mleka . nigdy nie zje mi nic więcej, żadnych biszkoptów, chrupków kukurydzianych, kisiel, budyń odpada nie chce tego jeść. Zgłaszałam problem do lekarza, ale nasza pani doktor twierdzi że mała taka chuda jest po rodzicach, bo my tez jesteśmy szczupli i wysocy.