Gość: inka IP: 195.94.207.* 08.05.03, 15:13 Podobaja mi sie takie wózki, ale nie wiem czy sa one dobre, praktyczne - macie jakies doswiadczenia?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goonia Re: wózek trzykołowy 08.05.03, 16:22 Dobre jesli biegasz lub jezdzisz na rokach, gdyz raczka jest wyzej niz w zwyklych wozkach i nieco dalej odsunieta wiec nie kopiesz wozka biegnac. Uwazam jednak, ze sa malo wygodne dla dziecka, za waskie. Moj synek zawsze byl dosc duzy i do spacerow ten wozek nie byl moim ulubionym, bo jak usnal to mogl tylko spac na wznak, za wasko zeby sie przkrecic na bok. Poza tym jest wiele rodzjow 3-kolowych wozkow i nie wszystkie sa takiej samej jakosci. Roznie sie skladaja. Poza tym zajmuja duzo miejsca w bagazniku. Wiec jesli to ma byc jedyny wozek dla dziecka, a nie biegasz na codzien to niepolecam. Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: wózek trzykołowy 08.05.03, 16:25 po zlozeniu zajmuja duzo miejsca (( i nie sa najlzejsze, bo kolka sa pompowane Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: wózek trzykołowy 08.05.03, 16:31 I do tego duzo mniej stabilne,niz 4-kolowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: wózek trzykołowy IP: 195.94.207.* 08.05.03, 16:31 Ale to wszytsko skomplikowane - zupełnie sie na tym nie znam ....;-( może macie jakies strony www gdzie sa opisy, co jest wazne, na co zwraca uwage itp .... oszaleje Odpowiedz Link Zgłoś
eager Re: wózek trzykołowy 09.05.03, 10:08 Ja mam taki wózek i muszę powiedzieć, że jest on świetny.Bije na głowę wszystkie czterokołowe.Świetnie się składa ( mieści się bez problemu do bagażnika seicento)Jest stabilny, doskonale się sprawdza na plaży w lesie i na warszawskich chodnikach. Pozdrawiam eager Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: wózek trzykołowy IP: 195.94.207.* 09.05.03, 10:16 kupiłas go od razu jako głeboki??? Odpowiedz Link Zgłoś
eager Re: wózek trzykołowy 09.05.03, 10:31 Niestety jest to wersja spacerowa, ale za to z możliwością kompletnego rozłożenia( jednak dla noworodków nie polecam). Pozdawiam eager Odpowiedz Link Zgłoś
orka Re: wózek trzykołowy 09.05.03, 10:19 Ja .mam taki wózek firmy Trek for Kids, sprowadzony z Niemiec ( nota bene kosztyje tam 120 Euro, czyli grosze w porównaniu ze zdzierstwem u nas!) i jestem bardzo zadowolona. Wózek miał gondolę oraz wersję spacerową. Składa się super i mieści w yaris bez problemu. Jest duzo bardziej zwrotny niz 4 kołowce. Poza tym pompowane koła umożliwiają rzeczywista turystykę, a nie tylko spacerki po deptakach. Na ostatni majowy weekend wózek wraz z dzidzią wdrapał się bez problemu na xv- wieczny zamek na wielkim wzniesieniu w Chęcinach. Nie ma miejsca, gdzie bym nim nie wjechała ( w porównaniu do czterokołowca Graco, który miałam wcześniej i mogłam jeżdzić tylko po równym). Poza tym wózek przezył kilka podróży samolotem i ansolutnie NIC mu się nie wykrzywiło, ani nie zgjęło. Bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: wózek trzykołowy IP: 195.94.207.* 09.05.03, 10:58 a gdzie mozna kupic wozki tej firmy w Polsce, albo namiary na jakies www - masz moze .... z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: wózek trzykołowy 09.05.03, 10:41 Mamy trzykolowa niemiecka Teutonie. Jest kapitalna. Stabilna, zwrotna i szeroka. Ma wymienne gondole i moze byc gleboka jak i spacerowa. Oparcie w gondoli spacerowej kladzie sie do pozycjii poziomej. W zasadzie gleboka gondola nie byla potrzebna - wystarczyl dobry gruby spiwor do spacerowki. Sklada sie bardzo dobrze i miesci sie do bagaznika przecietnego samochodu. Wysokosc raczki jest regulowana. W spacerowce dziecko siedzi wysoko. Bardzo wygodnie prowadzi sie w terenie. Robilismy nawet spacery po bezdrozach. Jakosc materialow jest bardzo wysoka. Np. buda nie nagrzewa sie w pelnym sloncu. Ma hamulec i migajace swiatla ostrzegawcze. Teutonia to jest Rolce-Royce wsrod wozkow i niestety nie jest dostepna w Polsca, chociaz nie kosztuje bardzo duzpo wiecej niz badziwia np. Chico. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: wózek trzykołowy IP: 195.94.207.* 09.05.03, 11:03 a mozesz dac jakies namiary - chce kupic cos naprawde dobrego - mało sie na tym znam i mam mało czasu na szukanie hepl dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: wózek trzykołowy 09.05.03, 11:10 Jak juz mowilem w Polsce ich chyba nie ma. www.teutonia.com My mamy model teutonia-Y2K System 03.A enteutonia.mindwerk.info/en/produkte/kinderwagen/main.php?id=20&diff=20&kategorie=4 Miejsca dla dziecka jest w nim bardzo duzo. Kola pompowane na lozyskach i amortyzowane sprezynami zapewniaja duzy komfort jazdy. Gondole mozna instalowac w kierunku jazdy, jak i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
orka Re: wózek trzykołowy 10.05.03, 14:59 Zobacz niemeicki sklep www.baby-walz.de mają sieć sklepów w całych niemczech. Wczoraj sprzedawali super 3 kołowki za 99 Euro. Zrobiłam u nich kopleksowe zakupy . Sklep w Dreźnie ( chyba najblizszy granicy jest bardzo dobrze zaopatrzony). Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: wózek trzykołowy IP: *.acn.waw.pl 10.05.03, 18:46 ja mam taki Chicco. Chcialam tez sprostowac kila rzeczy: 1. wozek wozkowi nierowny. Te stricte do biegania (jak in step np) sa faktycznie b waskie i nierozkladane. Ale wiekszosc 3 kolowcow na polskim rynku to wozki uniwersalne o siedzisku takim samym jak wozek 4 kolowy. 2. Bebe Comfort quinny Maxi Cosi i chyba Graco maja wersje z gondolami wiec wozek moze byc dla noworodka 3. Teraz waga. Wozek jest faktycznie ciezki. Ale- ma duuuze pompowane kola- nic prostrzego jak wciagnac go po schodach. Ja wciagam go takze po tramwaju i autobusu i to takiego normalnego nie niskopodlogowego. Co wiecej w chwili wciagania siedzi w nim dwoje dzieci i zakupy, czyli ciezar jakiego w zyciu bym nie podniosla naraz))) dziala tu bowiem tzw moment obrotowy- musisz uniesc wozek tylko do wysokosci krawedzi schodka i dalej kolko obracajac sie "wciaga" wozek samo. Im wieksze kolko tym moment obrowoy szybszy. czyli reasumujac- wozka trzykolowego wcale nie musisz podnosic- ani po schodach ani wchodzac do autobusu. 4. wiekszosc wozkow trzykolowych miesci sie do bagaznika na styk. jednak sa one tak skonstruowane by odczepienie kolek zabralo srednio rozgarnietej mlodej matce 3 sekundy do 4 Na ogol jest blokadka, podnosi sie ja ciagnie za kolko i hop- gotowe Wozki tzrykolowe sa mniej stabilne od 4 kolowych, za to sa duzo wygodniejsze w manewrowaniu, swietnie sie nimi jezdzi po plazy i sniegu, po gorach (ja swoim wjechalam na Tarnice w Bieszczadach i pare szczytow w Pieninach). Zalezy co dla ciebie wazniejsze. A poza tym- jesli jedziesz po prostym chodniku to bez przesady- co takiego waznego jest w stabilnosci ) w koncu trzymasz wozek, idziesz po rownym.... z zalet badz wad (jak kto woli) dodam jeszcze ze wozek jest tak lekki ze przy mocniejszych wiatrach gdy dziecko idzie obok nas warto zalozyc sobie smycz (dodawana standardowo do kazdego wozka 3 kolowego) na przegub lub przywiazac wozek jesli go zostawiamy, bo wiatr go moze przesunac )))) Z wozkiem NAPRAWDE mozna biegac i jezdzic na rolkach, ja wrecz bez wozka czuje sie niepewnie duzo latwiej sie wywalic )) Odpowiedz Link Zgłoś