Dodaj do ulubionych

wózek trzykołowy

IP: 195.94.207.* 08.05.03, 15:13
Podobaja mi sie takie wózki, ale nie wiem czy sa one dobre, praktyczne -
macie jakies doswiadczenia??
Obserwuj wątek
    • goonia Re: wózek trzykołowy 08.05.03, 16:22
      Dobre jesli biegasz lub jezdzisz na rokach, gdyz raczka jest wyzej niz w
      zwyklych wozkach i nieco dalej odsunieta wiec nie kopiesz wozka biegnac. Uwazam
      jednak, ze sa malo wygodne dla dziecka, za waskie. Moj synek zawsze byl dosc
      duzy i do spacerow ten wozek nie byl moim ulubionym, bo jak usnal to mogl tylko
      spac na wznak, za wasko zeby sie przkrecic na bok.
      Poza tym jest wiele rodzjow 3-kolowych wozkow i nie wszystkie sa takiej samej
      jakosci. Roznie sie skladaja. Poza tym zajmuja duzo miejsca w bagazniku. Wiec
      jesli to ma byc jedyny wozek dla dziecka, a nie biegasz na codzien to
      niepolecam.
    • socka2 Re: wózek trzykołowy 08.05.03, 16:25
      po zlozeniu zajmuja duzo miejsca sad(( i nie sa najlzejsze, bo kolka sa pompowane
      Ania
      • aka10 Re: wózek trzykołowy 08.05.03, 16:31
        I do tego duzo mniej stabilne,niz 4-kolowe.
    • Gość: inka Re: wózek trzykołowy IP: 195.94.207.* 08.05.03, 16:31
      Ale to wszytsko skomplikowane - zupełnie sie na tym nie znam ....;-(
      może macie jakies strony www gdzie sa opisy, co jest wazne, na co zwraca uwage
      itp .... oszaleje
      • eager Re: wózek trzykołowy 09.05.03, 10:08
        Ja mam taki wózek i muszę powiedzieć, że jest on świetny.Bije na głowę
        wszystkie czterokołowe.Świetnie się składa ( mieści się bez problemu do
        bagażnika seicento)Jest stabilny, doskonale się sprawdza na plaży w lesie i na
        warszawskich chodnikach.
        Pozdrawiam eager
        • Gość: inka Re: wózek trzykołowy IP: 195.94.207.* 09.05.03, 10:16
          kupiłas go od razu jako głeboki???
          • eager Re: wózek trzykołowy 09.05.03, 10:31
            Niestety jest to wersja spacerowa, ale za to z możliwością kompletnego
            rozłożenia( jednak dla noworodków nie polecam).
            Pozdawiam eager
    • orka Re: wózek trzykołowy 09.05.03, 10:19
      Ja .mam taki wózek firmy Trek for Kids, sprowadzony z Niemiec ( nota bene
      kosztyje tam 120 Euro, czyli grosze w porównaniu ze zdzierstwem u nas!) i
      jestem bardzo zadowolona. Wózek miał gondolę oraz wersję spacerową. Składa się
      super i mieści w yaris bez problemu. Jest duzo bardziej zwrotny niz 4 kołowce.
      Poza tym pompowane koła umożliwiają rzeczywista turystykę, a nie tylko
      spacerki po deptakach. Na ostatni majowy weekend wózek wraz z dzidzią wdrapał
      się bez problemu na xv- wieczny zamek na wielkim wzniesieniu w Chęcinach. Nie
      ma miejsca, gdzie bym nim nie wjechała ( w porównaniu do czterokołowca Graco,
      który miałam wcześniej i mogłam jeżdzić tylko po równym). Poza tym wózek
      przezył kilka podróży samolotem i ansolutnie NIC mu się nie wykrzywiło, ani
      nie zgjęło. Bardzo polecam.
      • Gość: inka Re: wózek trzykołowy IP: 195.94.207.* 09.05.03, 10:58
        a gdzie mozna kupic wozki tej firmy w Polsce, albo namiary na jakies www - masz
        moze ....
        z góry dziekuje
    • legal.alien Re: wózek trzykołowy 09.05.03, 10:41
      Mamy trzykolowa niemiecka Teutonie. Jest kapitalna. Stabilna, zwrotna i
      szeroka. Ma wymienne gondole i moze byc gleboka jak i spacerowa. Oparcie w
      gondoli spacerowej kladzie sie do pozycjii poziomej. W zasadzie gleboka gondola
      nie byla potrzebna - wystarczyl dobry gruby spiwor do spacerowki. Sklada sie
      bardzo dobrze i miesci sie do bagaznika przecietnego samochodu. Wysokosc raczki
      jest regulowana. W spacerowce dziecko siedzi wysoko. Bardzo wygodnie prowadzi
      sie w terenie. Robilismy nawet spacery po bezdrozach. Jakosc materialow jest
      bardzo wysoka. Np. buda nie nagrzewa sie w pelnym sloncu. Ma hamulec i migajace
      swiatla ostrzegawcze.
      Teutonia to jest Rolce-Royce wsrod wozkow i niestety nie jest dostepna w
      Polsca, chociaz nie kosztuje bardzo duzpo wiecej niz badziwia np. Chico.
      • Gość: inka Re: wózek trzykołowy IP: 195.94.207.* 09.05.03, 11:03
        a mozesz dac jakies namiary - chce kupic cos naprawde dobrego - mało sie na tym
        znam i mam mało czasu na szukanie
        hepl
        dzieki
        • legal.alien Re: wózek trzykołowy 09.05.03, 11:10
          Jak juz mowilem w Polsce ich chyba nie ma.
          www.teutonia.com
          My mamy model teutonia-Y2K System 03.A
          enteutonia.mindwerk.info/en/produkte/kinderwagen/main.php?id=20&diff=20&kategorie=4
          Miejsca dla dziecka jest w nim bardzo duzo. Kola pompowane na lozyskach i
          amortyzowane sprezynami zapewniaja duzy komfort jazdy. Gondole mozna instalowac
          w kierunku jazdy, jak i odwrotnie.
    • orka Re: wózek trzykołowy 10.05.03, 14:59
      Zobacz niemeicki sklep www.baby-walz.de mają sieć sklepów w całych niemczech.
      Wczoraj sprzedawali super 3 kołowki za 99 Euro. Zrobiłam u nich kopleksowe
      zakupy . Sklep w Dreźnie ( chyba najblizszy granicy jest bardzo dobrze
      zaopatrzony). Pozdro
    • Gość: Gosia Re: wózek trzykołowy IP: *.acn.waw.pl 10.05.03, 18:46
      ja mam taki Chicco.

Chcialam tez sprostowac kila rzeczy:

1. wozek wozkowi nierowny. Te stricte do biegania (jak in step np) sa
      faktycznie b waskie i nierozkladane. Ale wiekszosc 3 kolowcow na polskim rynku
      to wozki uniwersalne o siedzisku takim samym jak wozek 4 kolowy.

2. Bebe Comfort quinny Maxi Cosi i chyba Graco maja wersje z gondolami wiec
      wozek moze byc dla noworodka

3. Teraz waga. Wozek jest faktycznie ciezki. Ale- ma duuuze pompowane kola-
      nic prostrzego jak wciagnac go po schodach. Ja wciagam go takze po tramwaju i
      autobusu i to takiego normalnego nie niskopodlogowego. Co wiecej w chwili
      wciagania siedzi w nim dwoje dzieci i zakupy, czyli ciezar jakiego w zyciu bym
      nie podniosla narazwink))) dziala tu bowiem tzw moment obrotowy- musisz uniesc
      wozek tylko do wysokosci krawedzi schodka i dalej kolko obracajac sie "wciaga"
      wozek samo. Im wieksze kolko tym moment obrowoy szybszy. czyli reasumujac-
      wozka trzykolowego wcale nie musisz podnosic- ani po schodach ani wchodzac do
      autobusu.

4. wiekszosc wozkow trzykolowych miesci sie do bagaznika na styk. jednak sa
      one tak skonstruowane by odczepienie kolek zabralo srednio rozgarnietej mlodej
      matce 3 sekundy do 4 wink Na ogol jest blokadka, podnosi sie ja ciagnie za kolko
      i hop- gotowe wink

Wozki tzrykolowe sa mniej stabilne od 4 kolowych, za to sa duzo wygodniejsze w
      manewrowaniu, swietnie sie nimi jezdzi po plazy i sniegu, po gorach (ja swoim
      wjechalam na Tarnice w Bieszczadach i pare szczytow w Pieninach). Zalezy co
      dla ciebie wazniejsze. A poza tym- jesli jedziesz po prostym chodniku to bez
      przesady- co takiego waznego jest w stabilnosci wink) w koncu trzymasz wozek,
      idziesz po rownym....

z zalet badz wad (jak kto woli) dodam jeszcze ze wozek jest tak lekki ze przy
      mocniejszych wiatrach gdy dziecko idzie obok nas warto zalozyc sobie smycz
      (dodawana standardowo do kazdego wozka 3 kolowego) na przegub lub przywiazac
      wozek jesli go zostawiamy, bo wiatr go moze przesunac wink))))

Z wozkiem NAPRAWDE mozna biegac i jezdzic na rolkach, ja wrecz bez wozka czuje
      sie niepewnie duzo latwiej sie wywalic wink))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka