Dodaj do ulubionych

MLEKO KOZIE - szukam opinii

IP: *.dnet.pl / 10.1.18.* 27.06.03, 12:29
czy jest rzeczywiście zdrowe, czy nie za tłuste, czy mozna podawać dzieciom
które źle tolerują mleko krowie, od jakiego wieku podawać?

Prosze o opinie?

Obserwuj wątek
    • mary_ann Re: MLEKO KOZIE - szukam opinii 27.06.03, 13:14
      Wedle tego, co słyszalam od kilku pediatrów, powoduje z grubsza tyle samo
      alergii, co mleko krowie.
      • Gość: lola Re: MLEKO KOZIE - szukam opinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 19:00
        Dokładnie, alergizuje.
        • Gość: ewcia Re: MLEKO KOZIE - szukam opinii IP: 213.199.197.* 28.06.03, 13:03
          a ja mam calkiem inne doswiadczenia. Moja alicja dostala skazy bialkowej w
          wieku 13 m-cy. Musialam odstawic caly nabial, ale po pewnym czasie kiedy
          wszystkie objawy zniknely zaczelam delikatnie eksperymentowac. Nabial krowi
          wciaz wywolywal reakcje, natomiast mleko kozie nie. Wiec alicja wcina kozie
          zupki mleczne i nic sie nie dzieje. Podobne doswiadczenia ma moja kolezanka ze
          swoja coreczka, rowniez wystapila skaza bialkowa u dziecka powyzej roku i mleko
          kozie okazalo sie bardzo dobrze tolerowane.
          • Gość: m Re: MLEKO KOZIE - szukam opinii IP: *.dnet.pl / 10.1.18.* 30.06.03, 11:07
            jednak nie chodzi mi tylko o alergie. Moje dzieci po odstawieniu piersi miały
            potworne biegunki po mleku modyfikowanym (na a te biegunki, jek sądze nie
            wynikają z alergii ale "cięszkostrawności" mleka krowiego).
            Po mleku kozim jest znacznie lepiej, ale są różne opinie.
            Lekarz powiedział, że mleko kozie jest przereklamowane, a jego skład niewiele
            różni się o krowiego. Znam jednak wiele przypadków, gdzie mleko kozie jest
            zdecydowanie lepiej tolerowane niż krowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka