Gość: m IP: *.dnet.pl / 10.1.18.* 27.06.03, 12:29 czy jest rzeczywiście zdrowe, czy nie za tłuste, czy mozna podawać dzieciom które źle tolerują mleko krowie, od jakiego wieku podawać? Prosze o opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary_ann Re: MLEKO KOZIE - szukam opinii 27.06.03, 13:14 Wedle tego, co słyszalam od kilku pediatrów, powoduje z grubsza tyle samo alergii, co mleko krowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: MLEKO KOZIE - szukam opinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 19:00 Dokładnie, alergizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: MLEKO KOZIE - szukam opinii IP: 213.199.197.* 28.06.03, 13:03 a ja mam calkiem inne doswiadczenia. Moja alicja dostala skazy bialkowej w wieku 13 m-cy. Musialam odstawic caly nabial, ale po pewnym czasie kiedy wszystkie objawy zniknely zaczelam delikatnie eksperymentowac. Nabial krowi wciaz wywolywal reakcje, natomiast mleko kozie nie. Wiec alicja wcina kozie zupki mleczne i nic sie nie dzieje. Podobne doswiadczenia ma moja kolezanka ze swoja coreczka, rowniez wystapila skaza bialkowa u dziecka powyzej roku i mleko kozie okazalo sie bardzo dobrze tolerowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: MLEKO KOZIE - szukam opinii IP: *.dnet.pl / 10.1.18.* 30.06.03, 11:07 jednak nie chodzi mi tylko o alergie. Moje dzieci po odstawieniu piersi miały potworne biegunki po mleku modyfikowanym (na a te biegunki, jek sądze nie wynikają z alergii ale "cięszkostrawności" mleka krowiego). Po mleku kozim jest znacznie lepiej, ale są różne opinie. Lekarz powiedział, że mleko kozie jest przereklamowane, a jego skład niewiele różni się o krowiego. Znam jednak wiele przypadków, gdzie mleko kozie jest zdecydowanie lepiej tolerowane niż krowie. Odpowiedz Link Zgłoś