IP: *.chello.pl 04.09.03, 16:26
Czy przyda sie kojec dla 11 miesięcznego bobasa?
Obserwuj wątek
    • Gość: cleo14 Re: kojec IP: *.dsl.svcr.epix.net 04.09.03, 16:33
      Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Czy przyda sie kojec dla 11 miesięcznego bobasa?

jezeli wczesniej bobas byl juz w kojcu i jest do niego przyzwyczajony- tak.
      jezeli dopiero teraz planujesz zakup, moga byc problemy: maluch przyzwyczajony
      do hasania po podlaodze nie podda sie latwo ograniczeniu jego "wolnosci" jakim
      jest kojec. ale warto sprobowac, np pozyczyc od kogos kojec na kilka dni i
      zobaczyc jak dziecko zareaguje. bo w sumie jest to bezpieczne dla malucha
      miejsce, gdy mama musi np ugotowac obiad lub posprzatac (pod warunkiem ze
      dziecko nie wie jak sie z niego wydostac).
      • Gość: paula Re: kojec IP: 213.17.162.* 04.09.03, 16:37
        Moj synek w tym wieku konczyl "kojcowanie"smile
        • grrrrw Re: kojec 04.09.03, 20:39
          Kojec to błogosławiony wynalazek. Ja uzywałam róznych, ale najbardziej mi sie
          podobał niezbyt duzy z siatki i na kółeczkach z podłoga uniesiona o jakieś 10
          cm nad gruntem. Nie zajmował wiele miejsca, a łatwo można nim było jeżdzić po
          pokojach i nawet gdy dziecko w nim usneło nie było kłopotu, wystarczyło
          przykryc i już.
          dzieci szybko sie ucza skakaż w kojcu i przesuwac go po pokoju - trzeba patrzec
          co się dzieje, bo mają nadzwyczajne pomysły. Albo kojec przywiązać.
          Kojec drewniany: dziecko łatwo uczy sie wychodzic dołem !!
          • pieskuba Re: kojec - odradzam 04.09.03, 22:37
            Mój smarkacz ma 11 miesięcy i jakiś czas temu kojec przestał być bezpiecznym
            miejscem dla dziecka. Jest to kojec z siatki, na kółeczkach. Smarkacz odkrył,
            że można oprzeć nogę na rurkach, ktore są z boku i przewiesić się przez
            barierkę kojca. Złapałam go, ale od tej pory w kojcu jest tylko pod ścisłym
            nadzorem, a o sprzątaniu i gotowaniu, gdy nie ma innej osoby dorosłej, żeby
            zajęła się dzieckiem, mogę właściwie zapomnieć. Kojec został na działce, jedyne
            bezpieczne miejsce to łożeczko, ale tam dzidziuś wyje.

pieskuba
    • Gość: marghe_72 Re: kojec IP: *.acn.pl 04.09.03, 22:42
      Za późno na kojec. Niestety.
      M.
    • ariana1 Re: kojec 05.09.03, 13:54
      Ja też kiedyś miałam ten problem: kupić -nie kupić. I w końcu ,żeby nie narażać
      sie na niepotrzebny wydatek, pożyczyłam kojec od znajomych. Faktycznie okazał
      się niepotrzebny i mogłam go oddać . Ale moja córka miała wtedy 8 m-cy.
    • mamalgosia Re: kojec 06.09.03, 12:11
      Uważam, ze kojec to rewelacja, szczególnie, jeśli matka musi na moment zostawić
      dziecko w innym pokoju. Ale dla 11 miesięczniaka to już za późno (bo wnioskuję
      z Towjego postu, że dotychczas nie przebywał w kojcu)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka