Gość: Ewa IP: *.chello.pl 04.09.03, 16:26 Czy przyda sie kojec dla 11 miesięcznego bobasa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cleo14 Re: kojec IP: *.dsl.svcr.epix.net 04.09.03, 16:33 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Czy przyda sie kojec dla 11 miesięcznego bobasa? jezeli wczesniej bobas byl juz w kojcu i jest do niego przyzwyczajony- tak. jezeli dopiero teraz planujesz zakup, moga byc problemy: maluch przyzwyczajony do hasania po podlaodze nie podda sie latwo ograniczeniu jego "wolnosci" jakim jest kojec. ale warto sprobowac, np pozyczyc od kogos kojec na kilka dni i zobaczyc jak dziecko zareaguje. bo w sumie jest to bezpieczne dla malucha miejsce, gdy mama musi np ugotowac obiad lub posprzatac (pod warunkiem ze dziecko nie wie jak sie z niego wydostac). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: kojec IP: 213.17.162.* 04.09.03, 16:37 Moj synek w tym wieku konczyl "kojcowanie" Odpowiedz Link Zgłoś
grrrrw Re: kojec 04.09.03, 20:39 Kojec to błogosławiony wynalazek. Ja uzywałam róznych, ale najbardziej mi sie podobał niezbyt duzy z siatki i na kółeczkach z podłoga uniesiona o jakieś 10 cm nad gruntem. Nie zajmował wiele miejsca, a łatwo można nim było jeżdzić po pokojach i nawet gdy dziecko w nim usneło nie było kłopotu, wystarczyło przykryc i już. dzieci szybko sie ucza skakaż w kojcu i przesuwac go po pokoju - trzeba patrzec co się dzieje, bo mają nadzwyczajne pomysły. Albo kojec przywiązać. Kojec drewniany: dziecko łatwo uczy sie wychodzic dołem !! Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: kojec - odradzam 04.09.03, 22:37 Mój smarkacz ma 11 miesięcy i jakiś czas temu kojec przestał być bezpiecznym miejscem dla dziecka. Jest to kojec z siatki, na kółeczkach. Smarkacz odkrył, że można oprzeć nogę na rurkach, ktore są z boku i przewiesić się przez barierkę kojca. Złapałam go, ale od tej pory w kojcu jest tylko pod ścisłym nadzorem, a o sprzątaniu i gotowaniu, gdy nie ma innej osoby dorosłej, żeby zajęła się dzieckiem, mogę właściwie zapomnieć. Kojec został na działce, jedyne bezpieczne miejsce to łożeczko, ale tam dzidziuś wyje. pieskuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: kojec IP: *.acn.pl 04.09.03, 22:42 Za późno na kojec. Niestety. M. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: kojec 05.09.03, 13:54 Ja też kiedyś miałam ten problem: kupić -nie kupić. I w końcu ,żeby nie narażać sie na niepotrzebny wydatek, pożyczyłam kojec od znajomych. Faktycznie okazał się niepotrzebny i mogłam go oddać . Ale moja córka miała wtedy 8 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: kojec 06.09.03, 12:11 Uważam, ze kojec to rewelacja, szczególnie, jeśli matka musi na moment zostawić dziecko w innym pokoju. Ale dla 11 miesięczniaka to już za późno (bo wnioskuję z Towjego postu, że dotychczas nie przebywał w kojcu) Odpowiedz Link Zgłoś