apsz 23.10.03, 09:49 Mam problem-wkrótce chciny siostrzenicy, a mój mąż będzie Ojcem Chrzestnym. Nie wiemy co kupić!! pomóżcie!! z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andzia001 Re: co na chciny?? 23.10.03, 10:19 Hej, wszystko zależy od tego ile kasy chcecie przeznaczyć na prezent. Fajną pamiątką jest album małego dziecka, gdzie wpisuje się wszystkie ważniejsze momenty z życia, wkleja odcist stópki, rączki itp. Fajnym prezentem są też takie małe pierwsze buciki dla maluszka np. rozmiar 11/12. Nieco droższym prezentem jest np. nosidełko na plecy (wydatek ok.150-200 pln.) Można dla maluszka kupić zbiór bajek Andersena w ładnym wydaniu. Dobrze przyjmowane są również łańcuszki srebrne bądź złote z maleńkim krzyżykiem. pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
apsz Dzięki Aniu! 23.10.03, 10:49 Jeszcze nie jesteśmy zdecydowani ile funduszy chcemy przeznaczyć. Wszyscy mówią o łańcuszkach, medalikach.Podoba mi się pomysł z albumem, ale nie wiem czy to nie za mało jak na prezent od Chrzestnego. Dzieki za pomysł. pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Dzięki Aniu! 23.10.03, 11:07 Hej, my dostaliśmy od chrzestnej specjalny album, ale nie odnośnie rozwoju dziecka (z miejscem na włoski itp.), tylko właśnie odonośnie chrztu - z miejscami na wpisy gości, zdjęcia z uroczystości, listy mamy do narodzonego i nienarodzonego dzidziusia, zdjecia z tatą, az do uroczystosci pierwszych urodzin. Z mnóstwem wierszyków (o smutnym Adasiu w raju - biegajacym z procą - oczekujacym, żeby sie w końcu narodził), opowiadanek ( np. o dwóch aniołkach łobuziaku i grzecznym - przeurocze), wyjaśnieniami symboli chrztu; z ładnymi fotografiami. Takie ciepłe podejście do religijności, wesołe, bez moralizatorsta i straszenia; mam nadzieje, że jeśli moje dziecko pójdzie na religie w przedszkolu, w takim duchu właśnie bedzie ona prowadzona. Polecam wszystkim! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
andzia001 Re: Dzięki Aniu! 23.10.03, 12:56 Cieszę się, że mogłam pomóc, a jeżeli chodzi o wartość prezentu - liczy się pomysł. Albumik to pamiątka na całe życie, są takie fajne z rysunkami z bajek Disney'a. Wprost rewelka. Łańcuszek i medalik i tak się powtórzą na Komunii. A fajna książka z dedykacją od chrzestnego będzie też super. pozdrowionka Anka Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia2 Re: co na chciny?? 23.10.03, 11:01 Witam.Moja córka dostała na swoje chrzciny złoty łańcuszek z medalikiem i co? Leży w szufladzie i może założy go na komunię.Osobiście nie kupiłabym go.Pomyśl o praktyczniejszych upominkach.Album jest dobrym pomysłem,ale jako dodatek do prezentu upewniwszy się,że takiego nie posiada (tak było w moim przypadku).Uważam,że dobrym prezentem będą ciuszki ,mata do leżenia ze zwisającymi zabawkami(osobiście taką bym chciała)Leżaczek-bujaczek,.Wybór w sklepach jest duży .Pozdrawiam,Basia Odpowiedz Link Zgłoś
apsz ubranka... 23.10.03, 11:37 Dzieki. Z tym,że jest problem tego typu,że Mała ma siostrę, która niedawno skończyła roczek, tak więc wszelkie ubranka, zabawki, mata i nosidelko zostało jej w "spadku". No i co tu począć?? pozdrawiam Anna Odpowiedz Link Zgłoś
andzia001 Re: co na chciny?? 23.10.03, 13:00 A przepraszam bardzo, chrzciny są dla dziecka przede wszystkim, i dla niego właśnie powinna być jakaś pamiątka mimo iż jeszcze nic nie rozumie i takie maluteńkie jest. Można oczywiście ubranka czy nosidełko, ale coś tylko i wyłącznie dla maluszka też musi być. Pamiętaj o tym proszę. Anka Odpowiedz Link Zgłoś
apsz zgłupieć można... 23.10.03, 13:07 Ja latam,zapytuję a to w końcu mój Mąż kochany ma być Chrzestnym. Czy wszyscy panowie tak mają? że trzeba za nich wszystko wymyślać, załatwiać i martwić się czy się spodoba? Dzieki za pomoc pozdrawiam Anna Odpowiedz Link Zgłoś