Dodaj do ulubionych

co na chciny??

23.10.03, 09:49
Mam problem-wkrótce chciny siostrzenicy, a mój mąż będzie Ojcem Chrzestnym.
Nie wiemy co kupić!! pomóżcie!! z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • andzia001 Re: co na chciny?? 23.10.03, 10:19
      Hej, wszystko zależy od tego ile kasy chcecie przeznaczyć na prezent. Fajną
      pamiątką jest album małego dziecka, gdzie wpisuje się wszystkie ważniejsze
      momenty z życia, wkleja odcist stópki, rączki itp. Fajnym prezentem są też
      takie małe pierwsze buciki dla maluszka np. rozmiar 11/12. Nieco droższym
      prezentem jest np. nosidełko na plecy (wydatek ok.150-200 pln.) Można dla
      maluszka kupić zbiór bajek Andersena w ładnym wydaniu. Dobrze przyjmowane są
      również łańcuszki srebrne bądź złote z maleńkim krzyżykiem.
      pozdrawiam
      Anka
      • apsz Dzięki Aniu! 23.10.03, 10:49
        Jeszcze nie jesteśmy zdecydowani ile funduszy chcemy przeznaczyć. Wszyscy
        mówią o łańcuszkach, medalikach.Podoba mi się pomysł z albumem, ale nie wiem
        czy to nie za mało jak na prezent od Chrzestnego. Dzieki za pomysł.
        pozdrawiam
        Ania
        • kanna Re: Dzięki Aniu! 23.10.03, 11:07
          Hej,

my dostaliśmy od chrzestnej specjalny album, ale nie odnośnie rozwoju dziecka
          (z miejscem na włoski itp.), tylko właśnie odonośnie chrztu - z miejscami na
          wpisy gości, zdjęcia z uroczystości, listy mamy do narodzonego i nienarodzonego
          dzidziusia, zdjecia z tatą, az do uroczystosci pierwszych urodzin. Z mnóstwem
          wierszyków (o smutnym Adasiu w raju - biegajacym z procą - oczekujacym, żeby
          sie w końcu narodził), opowiadanek ( np. o dwóch aniołkach łobuziaku i
          grzecznym - przeurocze), wyjaśnieniami symboli chrztu; z ładnymi fotografiami.

Takie ciepłe podejście do religijności, wesołe, bez moralizatorsta i
          straszenia; mam nadzieje, że jeśli moje dziecko pójdzie na religie w
          przedszkolu, w takim duchu właśnie bedzie ona prowadzona.

Polecam wszystkim!
          Ania
        • andzia001 Re: Dzięki Aniu! 23.10.03, 12:56
          Cieszę się, że mogłam pomóc, a jeżeli chodzi o wartość prezentu - liczy się
          pomysł. Albumik to pamiątka na całe życie, są takie fajne z rysunkami z bajek
          Disney'a. Wprost rewelka. Łańcuszek i medalik i tak się powtórzą na Komunii.
          A fajna książka z dedykacją od chrzestnego będzie też super.

pozdrowionka
          Anka
    • barbasia2 Re: co na chciny?? 23.10.03, 11:01
      Witam.Moja córka dostała na swoje chrzciny złoty łańcuszek z medalikiem i co?
      Leży w szufladzie i może założy go na komunię.Osobiście nie kupiłabym
      go.Pomyśl o praktyczniejszych upominkach.Album jest dobrym pomysłem,ale jako
      dodatek do prezentu upewniwszy się,że takiego nie posiada (tak było w moim
      przypadku).Uważam,że dobrym prezentem będą ciuszki ,mata do leżenia ze
      zwisającymi zabawkami(osobiście taką bym chciała)Leżaczek-bujaczek,.Wybór w
      sklepach jest duży .Pozdrawiam,Basia
      • apsz ubranka... 23.10.03, 11:37
        Dzieki. Z tym,że jest problem tego typu,że Mała ma siostrę, która niedawno
        skończyła roczek, tak więc wszelkie ubranka, zabawki, mata i nosidelko zostało
        jej w "spadku". No i co tu począć??
        pozdrawiam
        Anna
      • andzia001 Re: co na chciny?? 23.10.03, 13:00
        A przepraszam bardzo, chrzciny są dla dziecka przede wszystkim, i dla niego
        właśnie powinna być jakaś pamiątka mimo iż jeszcze nic nie rozumie i takie
        maluteńkie jest. Można oczywiście ubranka czy nosidełko, ale coś tylko i
        wyłącznie dla maluszka też musi być. Pamiętaj o tym proszę.

Anka
        • apsz zgłupieć można... 23.10.03, 13:07
          Ja latam,zapytuję a to w końcu mój Mąż kochany ma być Chrzestnym. Czy wszyscy
          panowie tak mają? że trzeba za nich wszystko wymyślać, załatwiać i martwić się
          czy się spodoba?
          Dzieki za pomoc
          pozdrawiam
          Anna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka