Dodaj do ulubionych

warsztat 196- biografia

26.06.11, 20:24
Ostatnio widziałam reklamę książki,którą stwierdziłam że po prostu muszę przeczytać.Jest to biografia osoby,która jest niezwykle fascynująca(przynajmniej dla mnie) .Nie wymagam byście odgadły imię i nazwisko,ale spróbujcie opisać cechy charakterystyczne, płec i z czego zasłynęła,czym się zajmowała.No i czy jest to osoba jeszcze żyjaca czy już nie.
Mam nadzieję,że temat Wam się spodoba(nic nie mogłam wymyślić-nie spodziewałam sie kompletnie zwycięstwa)
Życzę owocnych interpretacjismile
Obserwuj wątek
    • andgie Re: warsztat 196- biografia 26.06.11, 21:01
      Ciekawy temat. Mysle, ze dosc trudny, ale to sie okazesmile
      Napisze interpretacje, ale jeszcze nie dzis.
      • liri-th Re: warsztat 196- biografia 27.06.11, 07:45
        Ciesz ę sie że temat się podoba.Mam nadzieję,że nie okaże się bardzo trudny.Czekam na Twoją Andgie interpretacje oraz na interpretacje innych z prawdziwą niecierpliwością.
        • kita32 interpretacja 27.06.11, 16:31
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/3mp18xHyZUGuuY65QB.jpg
          osoba- Diabeł – pasjonat, żądzą nim namiętności, silna i charyzmatyczna osobowość
          płeć 6 Monet (-) – mężczyzna, ale może w rodzaju „wiecznego chłopca”?
          wiek/czy żyje? – Rycerz Monet – w kwiecie wieku, aktywny, zarabia – może ta biografia to autobiografia? Tego że żyje jednak nie jestem pewna, bo nie jestem pewna, czy fizyczna śmierć osoby, jeżeli nie jest śmiercią tragiczną, jest wyraźnie zauważalna w świecie ducha.

Cechy charakterystyczne widoczne – 9 Mieczy (-). Świat – neurotyczny o wrażliwości utrudniającej życie, oraz kreatywny, tworzący własny świat – może świat fantazji, a może zamknięty we własnym świecie – i to mogło być to, co przyniosło jemu sławę. Mam skojarzenia z filmem „Motyl i skafander”, może dlatego, że go niedawno obejrzałam...

Cechy charakterystyczne ukryte – Królowa Pucharów (-), 10 Mieczy – silna podświadomość, duży wpływ emocji oraz/lub kobiet na jego życie lub silna anima (ukryta w podświadomości kobieca strona mężczyzny). Natomiast 10 Mieczy to zmęczenie, zniechęcenie, poddawanie się złym nastrojom – które to cechy ukrywa przed światem.

Relacje z rodziną – Moc (-) – może być despotyczny, autorytatywny lub zbyt wymagający.
          Relacje z ludźmi (obcymi) – 5 Kijów – zaczepny, może być agresywny/złośliwy lub nastawiony na obronę przez atak.

Czym się zajmuje? – Papież (-) – przekazuje swoje myśli, wierzenia lub wiedzę. Może trochę zanadto ją narzuca.
          Z czego zasłynął? – Pustelnik – ze swoich osobistych przemyśleń, które jakoś przekazał. Przyświeca jemu jakaś idea – z tej idei zasłynął również.

Najbardziej mi pasuje do tej osoby bycie człowiekiem sztuki – może autorem książki/książek lub filmowcem, reżyserem, ewentualnie aktorem, który zasłynął z filmów przedstawiających wyrazistą osobowość. Człowiek ten coś przekazał innym – swoje spojrzenie na świat.
          • liri-th Re: interpretacja 27.06.11, 16:58
            Witaj KitosmileDzięki za pierwszą interpretacjęsmile)
          • liri-th Re: komentarz do interpretacji Kity 03.07.11, 18:02
            osoba- Diabeł – pasjonat, żądzą nim namiętności, silna i charyzmatyczna o
            > sobowość
            tak , zdecydowanie charyzma i siła i namiętności
            >> wiek/czy żyje? – Rycerz Monet – w kwiecie wieku, aktywny, zarabia &
            > #8211; może ta biografia to autobiografia? Tego że żyje jednak nie jestem pewna
            > , bo nie jestem pewna, czy fizyczna śmierć osoby, jeżeli nie jest śmiercią trag
            > iczną, jest wyraźnie zauważalna w świecie ducha.>
            > Cechy charakterystyczne widoczne – 9 Mieczy (-). Świat – neurotyczn
            > y o wrażliwości utrudniającej życie, oraz kreatywny, tworzący własny świat R
            > 11; może świat fantazji, a może zamknięty we własnym świecie – i to mogło
            > być to, co przyniosło jemu sławę.

Tak neuratyczny charakter, stany depresyjne, przy tym niezwykła kreatywnośćsmile
            > Cechy charakterystyczne ukryte – Królowa Pucharów (-), 10 Mieczy –
            > silna podświadomość, duży wpływ emocji oraz/lub kobiet na jego życie lub silna
            > anima (ukryta w podświadomości kobieca strona mężczyzny). Natomiast 10 Mieczy t
            > o zmęczenie, zniechęcenie, poddawanie się złym nastrojom – które to cechy
            > ukrywa przed światem.

Brawo!>
            > Czym się zajmuje? – Papież (-) – przekazuje swoje myśli, wierzenia
            > lub wiedzę. Może trochę zanadto ją narzuca.

> Z czego zasłynął? – Pustelnik – ze swoich osobistych przemyśleń, kt
            > óre jakoś przekazał. Przyświeca jemu jakaś idea – z tej idei zasłynął rów
            > nież.

O tak!! zgadza sie każde słowosmile>
            > Najbardziej mi pasuje do tej osoby bycie człowiekiem sztuki – może autore
            > m książki/książek lub filmowcem, reżyserem, ewentualnie aktorem, który zasłynął
            > z filmów przedstawiających wyrazistą osobowość. Człowiek ten coś przekazał inn
            > ym – swoje spojrzenie na świat.

Super KitosmileNiesamowita interpretacjasmileBardzo celniesmile

• klamra MOja odp 27.06.11, 23:38
      Powiem szczerze że mam wrażenie, że karty ze mnie sobie drwią bo naprawde miałam dlugą przerwę (niby byłam zajęta, ale też miałam wrażenie że mi mącą w życiu i na jakis czas je odlozylam) Nie mam pojecia jak to odczytac, ale probuje
      Hehe
      To mi wyszło:
      CO TO ZA OSOBA -pustelnik - typ samotnika lub typ myśliciela, w sobie szukajacy, moze tez szukajacy inspiracji do dzialan w swym wnetrzu
      CZYM ZASLYNELA 10 bulaw - pokonala duze przeciwnosci losu/ogromny ciezar/zbierala problemy innych na swe barki

CO ROBILA Król mieczy analityczny umysł, duza wiedza, intelekt
      CECHY CHARAKTERTYSTYCZNErydwanstwaiam ze chodzi o czeste podroze/wiele podrozy, przemieszczania sie

czy żyje wyszly 3 puchary ale przyznam szczerze nie umiem odp na takie pytania: ale no wynika z tego ze tak, a moze karty tu przewrotnie cos pokazaly

PŁEĆ - DIABEŁ!!!!!!!!!!!!! nie bardzo moglam zrozumiec co to znaczy wiec doicagnełam 2 KIELICHY. Nie musze chyba mowic ze na obydwu kartach jest i mezczyzna i kobieta:
      - moze po prostu chodzi o kobiete o meskich cechach
      lub mezczyzne o cechach kobiety, rownie dobrze moze chodzic o bigrafie 2 osob lub raczej ze ta osoba byla z kims b. mocno zwiazana, nie istniala bez drugiej strony. Już nawet zmiana płci lub orientacja bi?smile mi przychiodziła do głowy. hehe. Zamotała mi ta płeć

Jakiś mąż stanu? misjonarz?albo almodovar? nie wiem, to takie strzelanie na oślepwink
      Mam nadzieje ze cokolwiek trafiłam lub byłam w jakimś miejscu blisko
      • klamra Re: MOja odp 27.06.11, 23:49
        lawiruję nadal między margaret thatcher a jakimś artystą lekko perwersyjnymwink
        • klamra podobienstwa 28.06.11, 01:06
          tak sobie czytam Kity wypowiedz - ciekawe dla mnie że i ona miała Diabła oraz Pustelnika w rozkładzie. i ze mamy podobiestwa w mesko-kobiecych animach jak to zgrabnie ujęłaśwink Kito.
          Do niedzieli daleeekoooo
          • liri-th Re: podobienstwa 28.06.11, 08:02
            Witaj Klamro,cieszę się że już powstała Twoja interpretacja.I już mnie język świerzbi,żeby odnieść sie do tych Waszych wspólnych z Kitą kart.Ale póki co... ci....Do niedzieli dalekosad
          • kita32 Re: podobienstwa 28.06.11, 11:48
            Mnie też to bardzo zaintrygowało - te same dwie silne karty... Dobrze, że w niedzielę będę mogła punktualnie włączyć kompa o 18-ej smile
      • liri-th komentarz do interpr.Klamry 03.07.11, 18:06
        CO TO ZA OSOBA -pustelnik - typ samotnika lub typ myśliciela, w sobie s
        > zukajacy, moze tez szukajacy inspiracji do dzialan w swym wnetrzu

w sumie jest w tym duzo prawdysmile
        > CO ROBILA Król mieczy analityczny umysł, duza wiedza, intelekt
        > CECHY CHARAKTERTYSTYCZNErydwanstwaiam ze chodzi o czeste podroze/wiele p> odrozy, przemieszczania sie
        tak koncerty, ciągle w trasiesmile
        >> PŁEĆ - DIABEŁ!!!!!!!!!!!!! nie bardzo moglam zrozumiec co to znaczy wiec doicag
        > nełam 2 KIELICHY. Nie musze chyba mowic ze na obydwu kartach jest i mezczyzna i
        > kobieta:
        > - moze po prostu chodzi o kobiete o meskich cechach
        > lub mezczyzne o cechach kobiety, rownie dobrze moze chodzic o bigrafie 2 osob l
        > ub raczej ze ta osoba byla z kims b. mocno zwiazana, nie istniala bez drugiej s
        > trony. Już nawet zmiana płci lub orientacja bi?smile mi przychiodziła do głowy. he
        > he. Zamotała mi ta płeć
        >To kobieta
        > Mam nadzieje ze cokolwiek trafiłam lub byłam w jakimś miejscu blisko
        O tak , miałaś sporo trafieńsmile

• klamra ja poza konkursem 01.07.11, 23:41
      poza konkursem, bo zapomnialam ze mam w przyszlym tyg mam badania w szpitalu i nie wypuszcza mnie do niedzieli.
      Strasznie mało odp.sad
      • liri-th Re: ja poza konkursem 02.07.11, 08:17
        Szkoda Klamro,że poza konkursem, bo wykruszyli się uczestnicy.Zupełna klapa z tym tematem zagadkisad
        Tak czy owak fajnie,że zechciałaś napisać swoją interpretacjęsmile
        • kita32 Re: ja poza konkursem 02.07.11, 11:10
          Ja jestem za tym, żeby Klamra nie była poza konkursem - przecież możemy poczekać, jeżeli wygra, na jej powrót. To nie problem.

A swoją drogą to aż żal, że w takim ciekawym warsztacie bierze udział tak mało osób. Ale jeszcze czas, mam nadzieję, że jeszcze pojawią się następne odpowiedzi.
          • kita32 Re: ja poza konkursem 02.07.11, 11:13

> Ja jestem za tym, żeby Klamra nie była poza konkursem - przecież możemy poczeka
            > ć, jeżeli wygra, na jej powrót. To nie problem.

...tzn jak by poprowadziła Klamra, to możemy przedłużyć termin jej zagadki, żeby zdążyła napisać odpowiedź i komentarze po powrocie z badań.

Klamro, życzę zdrowia!
            • liri-th Co ty na to Klamro? 02.07.11, 19:33
              Myslę że Kita ma rację,możemy poczekać,Klamro, zgadzasz sie na udział w konkursie?
    • ivana Re: warsztat 196- biografia 02.07.11, 11:14
      1. Plec osoby- 2 bulawy
      Trudny orzech do zgryzienia bo osoba ma w sobie jakby dwoistosc. Kobieta, ktora ukrywala swa kobiecosc lub nie istniala bez mezczyzny obok. Moze byc to rowniez mezczyzna o nieslychanej intuicji kobiecej i znajacy psychike kobiet . Taki ktory wie ze jest atrakcyjny i w kazdej chwili moze miec kobiete jesli bedzie chcial.
      2. Cechy charakterystyczne w wygladzie- Ksiezyc(-)
      Osoba wygladala na bardzo tajemnicza. Zakrywala swoje cialo, lub ubierala sie w ciemne kolory lub dominujacym kolorem byla czern. Moze ta osoba nosila habit zakonny?
      3.Cechy charakterystyczne charakteru- 6 Mieczy(-) Kaplanka
      Osoba skryta, intuicyjna, godna zaufania, dyskretna, mądra, uduchowiona, z zasadami, łamiąca utrwalone w spoleczenstwie schematy ale nie potrafiaca sprawic aby staly sie one norma wsrod ludzi, ktorzy patrzyli na tą osobę jako pewnego rodzaju ewenement. Z pewnoscia byla osoba oryginalna .
      4.Z czego zasłynela?
      Cesarz(-), Rycerz Bulaw
      Zaslynela z podrozy, to osoba aktywna, przemieszczajaca sie po swiecie, byc moze bardzo surowa w ocenach, i uparta, majaca poczucie wlasnej wartosci, bez kompleksow.Czym
      5.Czym zajmowala sie zawodowo?
      9 Monet Głupiec(-)
      Osoba ma ustabilizowana sytuacje finansowa i niczego jej nie brakuje. Osoba ta jest singlem. Nie wiem dlaczego ale wydaje mi sie ze ma jakis zawod artystyczny, moze jest aktorem i wciela sie w rozne kreacje teatralne czy filmowe...Albo jest glowa panstwa?
      10. Czy zyje? -3 Bulawy
      Zyje.

Nie wiem, ciezko mi sie wrozylo...
      Pozdrawiam
      Iv

• kita32 Re: warsztat 196- biografia 02.07.11, 16:13
        Cieszę się bardzo, że jest następna interpretacja.
        Temat warsztatów jest coraz bardziej intrygujący smile
      • liri-th Re: warsztat 196- biografia 02.07.11, 19:34
        Jak fajnie,że dołączyłąś Ivankosmile
        • ivana Re: warsztat 196- biografia 02.07.11, 19:40
          smile
          • klamra konkurs 02.07.11, 20:15
            No dobrze, Bedziemy sie martwić, jak wygramwink ale bede mogła być przy komputerze dopiero w poniedziałek po poludniu, tak się mi zdajewink
            Może w ogóle niepotrzebne te rozważania, bo Ivanka dołączyła i też ma b. podobną interpretacjęwink Walka labo wyrównana, albo wszystkie kulą w płottongue_outPPP
      • liri-th Komentarz do interpr. Ivany 03.07.11, 18:12
        1. Plec osoby- 2 bulawy
        > Trudny orzech do zgryzienia bo osoba ma w sobie jakby dwoistosc. Kobieta, ktora
        > ukrywala swa kobiecosc lub nie istniala bez mezczyzny obok.
        Nie, tu pudło
        > 2. Cechy charakterystyczne w wygladzie- Ksiezyc(-)
        > Osoba wygladala na bardzo tajemnicza. Zakrywala swoje cialo, lub ubierala sie w
        > ciemne kolory lub dominujacym kolorem byla czern. Moze ta osoba nosila habit z
        > akonny?
        Może nie do końca,ale strój był osobliwy i hipisowski styl również
        > 3.Cechy charakterystyczne charakteru- 6 Mieczy(-) Kaplanka
        > łamiąca utrwalone w spoleczenstwie schematy ale nie potrafiaca sprawic ab
        > y staly sie one norma wsrod ludzi, ktorzy patrzyli na tą osobę jako pewnego rod
        > zaju ewenement. Z pewnoscia byla osoba oryginalna .
        Orginalna, na pewno!
        > 4.Z czego zasłynela?
        > Cesarz(-), Rycerz Bulaw
        , przemieszczajaca sie po swiecie, byc moz> e bardzo surowa w ocenach, i uparta,
        > 5.Czym zajmowala sie zawodowo?
        > 9 Monet Głupiec(-)
        Nie wiem dlaczego ale wydaje mi sie ze ma jakis zawod artystyczny
        > , moze jest aktorem i wciela sie w rozne kreacje teatralne czy filmowe...Albo j
        > est glowa panstwa?
        > 10. Czy zyje? -3 Bulawy
        > Zyje.
        Tylko w swojej muzyce
    • andgie Re: warsztat 196- biografia 02.07.11, 20:21
      Ja tak bardzo szybciutko, po karcie, bo mialam ciezki tydzien i poprzedni tez i naprawde nie mam czasu. Ale obiecalam, ze napisze, wiec pisze.

Cechy charakterystyczne
      Od. 5 kijow. Buntownik. Nie zgadzal sie na dany stan rzeczy, wzywal do rewolucji.
      Płec
      As mieczy. Moje pierwsze wrazenie-mezczyzna, bardzo komunikatywny, swietny mowca, charyzmatyczny lider.
      Z czego zasłynęła
      Od 4 mieczy. Zrywaniem ze starym porzadkiem, uchwalaniem nowego prawa, domaganiem sie zmian.
      Czym się zajmowała
      Cesarz. Polityka.
      Osoba jeszcze żyjaca czy juz nie
      3 pucharow.
      Tak, zyje.
      Skojarzyl mi sie... Lech Walesa.
      • kita32 Re: warsztat 196- biografia 02.07.11, 22:07
        Coraz ciekawiej smile
      • andgie Re: warsztat 196- biografia 03.07.11, 18:09
        No to niewiele trafilam. Ale kladlam karty szybciutko, nie zastanawialam sie. Gratulacje dla uczestniczek, interpretacje byly swietne smile
      • liri-th komentarz do interpr.Andgie 03.07.11, 18:17
        Cechy charakterystyczne
        > Od. 5 kijow. Buntownik.
        W pewnym sensie była to rewolucja
        > Płec
        > As mieczy. Moje pierwsze wrazenie-mezczyzna, bardzo komunikatywny, swietny mow
        > ca, charyzmatyczny lider
        Kobieta
        > Z czego zasłynęła
        > Od 4 mieczy. Zrywaniem ze starym porzadkiem, domagani> em sie zmian.
        > Czym się zajmowała
        > Cesarz. Polityka.
        to nie.
        > Osoba jeszcze żyjaca czy juz nie
        > 3 pucharow.
        > Tak, zyje.
        w sercach fanów

>
    • ma_ewa01 Re: warsztat 196- biografia 02.07.11, 23:45
      1. Cechy charakterystyczne osoby - kr.den Cesarz
      niezwykle silna osobowośc, może głowa państwa...
      2.płeć-6 kieli
      Chyba nigdy do końca ta płeć nie miała znaczenia dla tej osoby. Tzn- jesli mężczyzna- to nigdy nie miał kobiety, jesli kobieta, to nie miała do czynienia z męzczyzną.
      3. Czym się zajmowała-kochankowie, 4 den
      Miała jakiś związek z miłościa, ale sama w tym nie brała udziałusmile.
      4. Z czego zasłynęła-paź bulaw, 10 mieczy
      Moze poswięciła się czemuś lub doznała jakiegoś uszczerbku na zdrowiu, brała udział w wypadku jako młoda osoba pełna sił, nagle doświadczyła cierpienia.
      5. czy żyje?-kaplanka
      w jakimś sensie na pewno tak...
      Mój typ- lady Di . Tylko ta płeć nie pasuje, no chyba, z karty chciały pokazać ponury zamek i jej smutną egzystencję tam...
      Pozdrawiam
      Msmile
      • liri-th Re: warsztat 196- biografia 03.07.11, 08:21
        Andgie,?Ma_ewo cieszę sie,że dołączyłyście.Nie potrzebnie się martwiłam,że mało interpretacji.wink
        • kita32 Re: warsztat 196- biografia 03.07.11, 16:36
          Bardzo ciekawa jestem odpowiedzi i mam nadzieję, że zdążę wrócić do domu do 18-ej.

Świetnie, że warsztaty "ruszyły" w weekend smile.
      • liri-th komentarz do interp.Ma_ewy 03.07.11, 18:20
        Cechy charakterystyczne osoby - kr.den Cesarz
        > niezwykle silna osobowośc, może głowa państwa...
        > 2.płeć-6 kieli
        > Chyba nigdy do końca ta płeć nie miała znaczenia dla tej osoby. Tzn- jesli mężc
        > zyzna- to nigdy nie miał kobiety, jesli kobieta, to nie miała do czynienia z mę
        > zczyzną.
        No tu nie do konca
        > 3. Czym się zajmowała-kochankowie, 4 den
        > Miała jakiś związek z miłościa, ale sama w tym nie brała udziałusmile.
        > 4. Z czego zasłynęła-paź bulaw, 10 mieczy
        > Moze poswięciła się czemuś lub doznała jakiegoś uszczerbku na zdrowiu, brała ud
        > ział w wypadku jako młoda osoba pełna sił, nagle doświadczyła cierpienia.
        Poświęciła sie muzyce
        > 5. czy żyje?-kaplanka
        > w jakimś sensie na pewno tak..
        Tak, dokładnie, w pewnym sensie- Super.
        > Mój typ- lady Di . Tylko ta płeć nie pasuje, no chyba, z karty chciały pokazać
        > ponury zamek i jej smutną egzystencję tam...
        Janis też miała smutną egzystencję,wiec trop dobrysmile
        • kita32 Re: komentarz do interp.Ma_ewy 03.07.11, 18:27
          Niesamowite! Wszystkim nam wyszło, że Janis Joplin żyje! No i jej biseksualność (chociaż na to nie wpadłyśmy) wyraźnie pokazała się we wszystkich naszych rozkładach.
          To niesamowicie ciekawe warsztaty!
          • andgie Re: komentarz do interp.Ma_ewy 03.07.11, 18:32
            Ja tez to zauwazylam. Bardzo ciekawy warsztat.
    • liri-th rozwiązanie 03.07.11, 18:00
      Biografią , która mnie zainteresowała jest biografia Janis Joplin. Myslę,że nie muszę jej przedstawiać,ale jakby ktoś nie znał to piszę ,że to piosenkarka o charyzmatycznym głosie i takiejże osobowości. Umarła tragicznie w wieku 27 lat. Jej piosenki natomiast są stale na czasie,ale nie każdemu znane, bo i nie każdy lubi taką muzykę. Ja jednak w młodosci fascynowałam się hipisowskim stylem życia(no może oprócz palenia trawki czy haszyszu)i ta muzyka trafiała i trafia do mnie,wręcz mnie poraża,wbija w fotel.
      W rozkładach pojawił się Diabeł myślę że to symbol uzależnienia od narkotyków,życia w nierzeczywistym świecie. Pustelnik natomiast pokazuje,że Janis była tak naprawdę mimo fanów i życia w komunie osobą bardzo samotną. Tytuł biograffi To”Janis Joplin -żywcem pogrzebana”- zobaczcie jak fajnie karty to pokazały.Nikomu z was nie odpowiedziały wprost czy bohaterka biografii żyje.Karty wskazywały na tytuł,niesamowite!Poniżej zamieszczam fragment mówiący o biografii,myśle że nieźle obrazuje to, co karty pokazały wam jako płeć:
      Była nie tylko wielką wokalistką i pierwszą kobiecą gwiazdą muzyki rockowej. Twórcą swoistego archetypu, tą, która odważnie wkroczyła na kolejne terytorium do tej pory zarezerwowane wyłącznie dla mężczyzn i zawłaszczyła je na swoich warunkach. Jej historia to coś znacznie więcej niż jeszcze jedna opowieść o wzlocie i upadku wybitnej postaci show-biznesu. To także opowieść o pewnej epoce, której Joplin była uosobieniem. Myra Friedman zdaje sobie z tego sprawę. W jej biografii Janis widać to nieomal na każdej stronie.

Więcej... wyborcza.pl/1,75475,2936818.html#ixzz1R26ZM2OJ
      • liri-th Re: rozwiązanie 03.07.11, 18:24
        Dziewczynki, wielkie brawa dla Wassmile)Świetne interpretacje, a poza tym plus za odwagę, bo chyba nie był to łatwy temat.JEstem zachwycona waszymi spostrzeżeniami i z przyjemnościa m i sie czytało Wasze wypowiedzi.
        Gratuluję wszystkimsmileZaraz wytypuję zwycięzcęsmile
        • liri-th zwycięzca 03.07.11, 18:29
          JAk zwykle nie było łatwo dokonać mi wyboru.Jednak ,skoro nie mogę nagrodzić wszystkich ,zwyciężczynią ogłaszam Kitę.Brawosmile))
          Chciałam wyróżnić też Ivankę,.która w moim odczuciu napisała również bardzo dobrą interpretacjęsmile
          Buziaki dla WassmileJesteście wielkiesmile
          • kita32 Re: zwycięzca 03.07.11, 18:34
            Oooch, cieszę się bardzo!!!
          • andgie Re: zwycięzca 03.07.11, 18:34
            Gratulacje dla Kity i Ivany smile
            • kita32 Re: zwycięzca 03.07.11, 18:59
              Dziękuję smile

• ivana Re: zwycięzca 03.07.11, 19:02
              Kurcze szkoda ze nie napisalam o tej biseksualnosci bo tak mi to jakos chodzilo po glowie ale zdezerterowalam;-(
              Dzieki za ciekawy warsztat Liri-th, gratulacje Kito!
              • kita32 Re: zwycięzca 03.07.11, 19:35
                > Kurcze szkoda ze nie napisalam o tej biseksualnosci bo tak mi to jakos chodzilo
                > po glowie ale zdezerterowalam;-(

I właśnie o to chodzi, Ivano, żeby nauczyć się wierzyć własnej intuicji i słuchać jej...
        • camaretto Re: rozwiązanie 03.07.11, 19:12
          A'propos płci:
          (...)Twórcą swoistego archetypu, tą, która odważnie wkroczyła na kolejne terytorium do tej pory zarezerwowane wyłącznie dla mężczyzn i zawłaszczyła je na swoich warunkach. Jej historia to coś znacznie więcej niż jeszcze jedna opowieść o wzlocie (...).

Miałam ochotę napisać ale niestety względy prywatne spowodowały że nie zdążyłam...
          • klamra Re: rozwiązanie 03.07.11, 20:14
            Kito gratuluje, jak zwykle super.
            A z siebie też jestem mega dumna, tym bardziej ze napisałam o tej orientacji biwink)))))
            Pozdrawiam wszystkie uczestniczki
            • ivana Re: rozwiązanie 03.07.11, 20:20
              Klamro Twoja interpretacja byla bardzo dobra a ja znalazlam fragment biografii Joplin, ktora mowi o tym ze trafilam rowniez w jej wyglad zewnetrzny jaki prezentowala latem 1964 a mianowicie

"1964.lato

Janis ponownie wyjeżdża do Nowego Jorku. Tym razem zamieszkuje w wynajętym mieszkaniu razem z przyjaciółką. Chodzi po knajpkach, ubiera się na czarno, jak to było w modzie na Greenwich Village. Okazjonalnie śpiewa w knajpie Slug's na East Village"

Zgadlam rowniez to ze byla singlem i tez jestem z siebie dumnawink
              • liri-th Re: rozwiązanie 04.07.11, 08:41
                O, proszę, a ja o tym nie wiedziałam, o tych czarnych strojach.
                Możesz być z siebie dumna, tak jaki i inne dziewczyny.Bardzo duzo odgadłyściesmile
    • ma_ewa01 Re: warsztat 196- biografia 04.07.11, 01:10
      Ależ ciekawie się warsztat rozwinąłsmile. Gratulacje Kito, super, jak zawszesmile
      Pozdrawiam wszystkich uczestników i oczywiście ukłony dla prowadzącej
      Msmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka