coill 22.12.07, 05:30 Które? Mam na mysli pojedyncze karty,nie pary czy układy. Czy wystawczy sama obecnosc/nasilenie się kobiet,lub cvzy moze uwazacie ze przy kazdej muszą byc pieniądze,albo moze Diabeł musi stac w ukłądzie? JAk to u Was wyglada? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smunaa28 Re: PROSTYTUCJA w kartach:) 29.12.07, 19:50 Nigdy się nad pojedynczymi kartami nie zastanawiałam. W pamięci utknęły mi 4 monety z talli erotycznej, tam wskazują one właśnie na prostytucję oto link: taroteca.multiply.com/photos/photo/453/26 Natomiast uważam, ze jedna karta to za mało. Odpowiedz Link
smunaa28 Re: PROSTYTUCJA w kartach:) 29.12.07, 19:52 Aha i zaznaczam, że to tylko taka moja interpretacja skojarzeniowa. Pozdrawiam Odpowiedz Link
andromeda2008 Re: PROSTYTUCJA w kartach:) 30.12.07, 22:31 W talii Waitea-Ridera Cesarzowa w cieniu jest kobietą lekkich obyczajów zaś Diabeł oznacza prostytucję w ogólnym pojęciu . Odpowiedz Link
coill Re: PROSTYTUCJA w kartach:) 02.01.08, 12:08 dzięki Ale to wiedziaam heh W sumie to nei chodzilo mi nawet o konkretne wskazanie osoby jako np "sygnifikatora fprostytutki" a szerzej pojetego znaczenia,cos jak "handel"-tylko inaczej",ale tez nie chodzi mi o burdel bo to okreslenie budynku,miesjeca Na mysli mialam Np karty wskazujace na grupe 'pań' kt.to robią stojac na ulicy,albo na suterenstwo czy przewóz/wywyz(?)kobiet przez granice itd,ale trudno mi wpasc na karte czy parę,bez towarzystwa Diabła.Choc przyznam ze np Moc kojarzy mi sie z prostytucją - ale męską Odpowiedz Link
transwizje Re: PROSTYTUCJA w kartach:) 02.01.08, 19:04 stawiałabym jednak na zestawy kart. co najmniej 2. co do Mocy, męska? hihi, podstawowy kanon tej karty to kobieta rządząca "lwem", czasem Samson depczący lwa z wielką pałą w ręku (wtedy byłby to według ciebie gej?). jest to opowieść o integracji ciała fizycznego ze świadomością i duchem, a nie prostytucji (choć Dalila aż się prosi o takie określenie). Sama w sobie. znam przypadek, opisany przez odwróconą Moc (lew nad kobietą), gdy kobieta cierpiała na nadmierne zmaskuliniozowanie, ćwiczyła podnoszenie ciężarów, była lesbijką zaliczającą panienki z prędkością karabinu maszynowego i biła się przy każdej okazji, gdy tylko za wiele wypiła. piszę to a propos skojarzeń męskie-żeńskie. ostatnio zajmuje mnie pewien problem w tarocie i spędzam z nim więcej czasu niż zwykle, czyli stawiam go sobie co wieczór, wyniki zapisuję, a potem obserwuję rzeczywistość. Kiedy robisz to często wróżby skracają się do godzin, jednego dnia, kilku dni, opisują sprawy znajomych, które do nas dochodzą w najbliższym czasie, a także... wyciągnęłam 4 karty, które mnie zdziwiły i nie umiałam ich niczemu przypisać z życia. 1. Król Kielichów. 2. 9 Monet. 3. Królowa Kijów 4. 8 Kijów 2 dni później, wieczorem olśniło mnie. Otworzyłam telewizor, a tam... "Pretty women". Te 4 karty to streszczona treść tego filmu! Zajęcie Julii R. w tym filmie pięknie zostało opisane trzecią i czwartą kartą. Pozdro Ewa S. Odpowiedz Link
coill Re: PROSTYTUCJA w kartach:) 04.01.08, 01:19 no prosze ja sobie tak wyciagalam ale karte tylko jedną-dwie. Codziennie tak robisz(rozumiem bez pytania) i obserwujesz wydarzenia? Odpowiedz Link
transwizje codzienność w kartach:) 04.01.08, 16:15 tak, stawiam codziennie kilka (nawet do 10) zestawów 4-kowych, moich ulubionych, czasem z pytaniem, ale najczęściej bez pytań, i już na drugi dzień zaczynają się wyjasniać. Bardzo pouczająca nauka, a notes z zestawami dwójkowymi kart rośnie w oczach. Polecam. Jedna karta jest wieloznaczna. Moim zdaniem warto ją stosować inaczej, np. medytować wieczorem, przed snem jakiś wybrany świadomie arkan i patrzeć następnego dnia na wywołane (przywołane) tym wydarzenia. Będą na pewno, murowane, wtedy dopiero ma się wrażenie obcowania z magią. Pozdro Ewa S. Odpowiedz Link
transwizje Re: codzienność w kartach:) 05.01.08, 16:00 i kolejna opowieść filmowa w tarocie. Przepowiednia kolejnego odcinka serialu "Pierwsza miłość", gdzie występuje postać Tatiany, prostytki, która zrywa z zawodem i zakochuje się w jednym z bohaterów filmu. To a propos prostutucji w tarocie. 1. Odwrócona Królowa Kielichów 2. odwrócone 8 Mieczy 3. 7 Kielichów 4. Kochankowie. Ubawiło mnie, gdy powiedziała, że ma "motylki w tyłku", a na karcie 7 Kielichów w tarocie Esoteriko stada motyli wyfruwają z pucharków. Pozdro ES Odpowiedz Link
coill Re: codzienność w kartach:) 09.01.08, 00:39 tez tak lubie "stawiac" bo wiecej sie ucze wtedy,na swojej skorze widze o czym mowily karty.Jednak nigdy 10 nie wyjelam na dzien bez pytania,2, trzy to Max. Ale moze to zmienie? Puki co kladlam mniej,bo chcialm czegos na zasadzie "Karta B---stało sie to i to" to prostrze i szybsze niz "A B C D E"....no ale moze pora kiedys zaczac;> Ale Ciekawe karty wyszly odnosnie prostytutki z "1sza Milosc"..pomijajac motylki(hihih)...8miedzy mnie ciakwi(mowie o prostytucji)samokontrola i czasem'nieodstepnosc',skoro sa odwrocone moznaby twiedzic ze wlasnie ta Krolowa Pucharow byla osobą niezbyt powsciągliwą,a towarzystwa i partnerow do wyboru wielu(7kielichow i Kochankowie) Odpowiedz Link
transwizje Re: codzienność w kartach:) 09.01.08, 13:38 10 bardzo skraca spełnianie się przepowiedni (aż do treści filmów, które zdarzy się obejrzeć za godzinę). Lepiej tego nie robić, jeśli nie ma się intencji np. przyspieszenia z jakichś powodów nauki tarota. Negatywną stroną jest bowiem utrata łączności z pytaniami, karty nie odpowiadają już na nic co pomyślisz, tylko opowiadają. Potem potrzebna jest dłuższa przerwa i wyciszenie tego, aby złapać znów kontakt z własną intuicyjną wolą. co do twoich wniosków, tak, ale liczy się następowanie po sobie kart, każda następna jest następstwem poprzedniej, a 8 Mieczy wypada tu na 2 pozycji, co mówi o możliwościach, planach, obawach, niekoniecznie zrealizowanych. I tak bohaterka filmowa nie popadła w kompletne rozprzężenie moralne, a w śnienie o miłości (7 Kielichów). poza tym, ciekawostka, 4 karty czytane wspak (od 4 do 1) opowiadają o minionej przyczynie obecnej sytuacji. Tutaj więc mówią o pójściu swoją drogą za głosem serca, daremnym idealizowaniu, po którym nastąpiło przełamanie zasad i życie prostytutki. Pozdro ES Odpowiedz Link
anahella Re: PROSTYTUCJA w kartach:) 28.01.08, 02:06 Krolowa Kijow - swietnie robi... no wiecie co )))) Odpowiedz Link