timmiidwa 23.01.08, 16:52 Witam. Czy może mi ktoś polecić, jakiegoś dobrego kamerzystę/fotografa z Częstochowy?? Ewentualnie z okolic. I ile biorą za wykonaną prace? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert.dominika Re: fotograf 23.01.08, 18:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46390&w=73905353 Odpowiedz Link
kkubus2 Re: fotograf 24.01.08, 18:05 Jesli chodzi o wideofilmowanie razem ze zdjeciami z imprezy ewentualnie z pleneru, polecam www.kontrast.pl. Ceny mają całkiem przystępne. Odpowiedz Link
zibi1970-1 Re: fotograf 25.01.08, 10:55 Witam, jesli poszukuje Pani jeszcze fotografa na swoj slub to zapraszam na moja strone: www.zeb_serban.citymedia.pl jesli zdjecia beda sie Pani podobac to prosze o kontakt. zapewniam atrakcyjne ceny i pelne zaangazowanie. pozdrawiam Zeb Serban Odpowiedz Link
fotojacek Re: fotograf 06.02.08, 19:48 Polecam firmę "Pro-Foto". www.pro-foto.com.pl ,tel 0603 166 446, 034 362 60 65 Odpowiedz Link
fotvid Re: fotograf 28.01.08, 12:58 Kompleksowa usługa w zakresie foto i video to Max Multimedia Waldemar Pijet Zakład Foto Video czynny 10 - 17ta tel 034 361 01 27 Zadzwoń czy jest wolny termin i spytaj o ceny. pozdrawiam Odpowiedz Link
lady_in_red Re: fotograf 07.02.08, 12:23 Takze jestem na etapie poszukiwan fotografa, zauwazylam, ze 90% firm z branzy slubnej nie pokazuje cen na stronach, boja sie zapewne, ze takie ujawnienie uruchomiloby mechanizmy rynkowe i zaczeli by ze soba konkurowac, a tak bezpiecznie moga narzucac 50% marzy. W kazdym razie rozgladajac sie po roznych firmach i na targach zorientowalam sie, ze ceny tzw reportazy slubnych, czyli zdjec z przygotowan (o ludzki ekshibicjonizmie), slubu i wesela + plener to koszt od 1500 w gore (i to doslownie w gore, jak sie dorzuci do tego albumy dla rodzicow, fotoalbumy i bardzo duza liczbe zdjec to mozna nawet dobic do 4000), ale znajda sie u niektorych wersje ekonomiczne np sam slub i wesele 1100. Filmowanie bedzie kosztowalo od 1100, no chyba ze ktos chce, czekajcie jak to sie nazywalo... "rynna" do filmowania, czyli taki wysiegnik co to zarowno zajrzy pod sukienke jak i spojrzy na was spod sufitu ;) No i takie bajery to juz 2800. I w ten oto sposob doliczajac ceny ubran, samochodu, sali i innych "fintifluszek" mozna zbankrutowac, na poczatku nowej drogi zycia, ewentualnie zniechecic sie zupelnie. A gdzie w tym wszystkim zginie ten moment kiedy sie komus obiecuje przed Bogiem milosc... Bo musi zginac pod tym calym blichtrem... Odpowiedz Link
texas224 Re: fotograf 12.02.08, 22:54 Pani lady_in tak ładnie skrytykowała przerażające ceny, narzucanie marży, "rynny" i inne cuda...kończąc na zdaniu: "A gdzie w tym wszystkim zginie ten moment kiedy sie komus obiecuje przed Bogiem milosc... Bo musi zginac pod tym calym blichtrem..." Lecz gdyby się nieco zastanowiła nad tym skąd biorą się te ceny, po co nwestycje w krany (bo to prawidłowa nazwa "rynny"), po co całe to doskonalenie, to doszła by - mam nadzieję - do wniosku, że to wszystko dla niej, by ta jedyna w życiu chwila została ŁADNĄ chwilą również na filmie czy zdjęciu. Skąd ceny? Może warto byłoby się zapoznać i z tą opcją - kamera przyzwoitej dzisiaj klasy HD to wydatek rzędu od 15 tyś, kran (czyli "rynna") to minimum 20 tyś, jakiś słaby komputer do tego to 6 tyś. Dalsze oprzyżądowanie - ok. 2- 3 tyśCzy Pani wie, że dobrej klasy aparat to wydatek rzędu 12 tyś? Czy wie, że porządny obiektyw do niego to kolejne 6 tyś? Gdzie reszta? Co miesiąc oczywiście ZUS, skarbówka i podstawowe koszty... Pani wybaczy - nie będę dalej liczył. Oczywiście zawsze można postawić na fachowca za 500zł, który w tygodniu jest np. cieślą, a w weekendy dorabia jako operator - on poszedł do Media Marktu i kupił co było pod ręką, bo tak jak Pani - on się na tym nie zna. Więc ma Pani wybór, tak jak każdy z nas. I zamiast pisać bzdury o "50% marży" proszę zajrzeć do pośrednika - tam liczy się tylko cena - kto tańszy ten lepszy. Na pewno coś Pani wybierze. Odpowiedz Link
leila25 Re: fotograf 12.02.08, 23:39 Zgadzam się. Tak już jest ten świat urządzony, że za dobrą jakość trzeba dobrze zapłacić. Robimy to nie tylko my, klienci, ale jak słusznie zauważył texas224 również Ci, które swoje usługi oferują i muszą zainwestować w dobry sprzęt. Dla tych wszystkich, którzy wkurzają się z powodu duzych wydatków przedślubnych niech pocieszeniem będzie to, że później przez całe życie będą oglądać PROFESJONALNIE wykonane zdjęcia czy film ze ślubu i wesela. P.S DO lady_in_red: ten moment kiedy obiecuje się miłość drugiej osobie przed Bogiem nie ginie w momencie kiedy filmuje go dobry kamerzysta i również nie staje się bardziej wzniosły gdy filmuje go beznadziejny. Odpowiedz Link
www_slubik_pl Re: fotograf 07.02.08, 21:34 zapraszam Cie na naszą stronę, jeśli spodobają się zdjęcia - dodam, że mamy bardzo ciekawą ofertę Reportaż+ plener -> min. 200 ujęć, 30 powiększeń w ślubnym albumie na jedwabistym lub metalicznym papierze - tylko 750 zł Fotoksiążka formatu a4 - 60 stron - 1199 zł... www.slubik.pl Odpowiedz Link
pearl44 Re: fotograf 10.02.08, 13:05 Rzeczywiscie fajne zdjecia, ale niestety slub mamy w Czestochowie wiec czy to nie jest problem? Odpowiedz Link
eradkar Re: fotograf 09.03.08, 22:49 Witam serdecznie i pozdrawiam z Częstochowy. Radek [url=www.radkar.eulotka.pl [/url] Odpowiedz Link
papierkowadama Re: fotograf 29.03.08, 12:11 Ja za zdjęcia ze ślubu , wesela i pleneru zapłaciłam 1300zł , ale w zamian dostałam albumik z setką dużych zdjęć(wymiary 21x15),a na plener pojechałam sobie po powrocie z podróży ;) dostałam jeszcze płytę ze wszystkimi zdjęciami i płytę ze zdjęciami które są w albumie - dzięki temu rodzinka nie zawracała mi głowy odbitkami -tylko każdy robił sobie to co chciał. polecam pana Piotra -tel.517 165 500 Odpowiedz Link
redpicture Re: fotograf 30.03.08, 14:23 HEYA BIORE 800 Zł ZA WSYZTSKO WWW.REDPICTURE.NET Odpowiedz Link
007asia1 Re: fotograf 16.04.08, 11:14 Witam . Fotograf pracuje na sprzęcie FIRMY CANON Podaje nr tel. 601417118 Reportaż ze ślubu i wesela 1200 zł około 250 zdjęć 13x18 + cd + oprawione w album . Pozdrawiam Odpowiedz Link
pati250 Re: fotograf 20.04.08, 10:12 Dariusz Cierpiał. Z czystym sumieniem mogę polecić.. mistrzostwo świata/ Odpowiedz Link