Dodaj do ulubionych

Mam do Was pytanie

30.10.09, 18:41
Witam. Rok temu poznałam mężczyznę z którym myślałam, że stworzę związek. Wiele na to wskazywało, jednak ostatecznie nie jesteśmy ze sobą. Okazał się niedojrzałym człowiekiem, który tylko zabawił się moimi uczuciami. Za moimi plecami spotykał się z innymi kobietami. I tu pojawia się mój "problem", bo nie wiem jak to inaczej nazwać. Chodzi o to, że we wszystkich serialach słyszę jego imię, biorę np. przypadkową kartkę z adresem i nazwiskiem i okazuje się ze ktoś ma tak samo na imię jak on. Zdarzyło mi się to już wiele razy i nie wiem w jaki sposób można to wytłumaczyć. Wcześniej coś takiego mi się nie zdarzało. Może macie jakieś pomysły jak to wytłumaczyć? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

PS. Nie wiem czy to dobre forum, ale nie wiedziałam gdzie umieścić mój temat, więc pomyślałam, że Wróżbiarstwo będzie dobrym miejscem :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Nitka Re: Mam do Was pytanie IP: *.devs.futuro.pl 30.10.09, 18:58
      Mysle, ze los do konca nie pozwala Ci o nim zapomnieć, mimo krzywd
      ktore Ci wyrządził może okazac się ze np. wrocicie do siebie i
      będziecie budować na nowo swoj związek. Czasem niestety faceci są
      niedojrzali i bawią sie kobietami, ale znam takiego ktory też był
      bawidamkiem i szalał na imprezach a dziś siedzi w domu i grzecznie
      pieluchy zmienia dziecku ;) Ja osobiscie tez mam taki jeden
      przyszlad. Ponad 2 lata temu poznalam w pracy faceta ktory wpadł mi
      od razu w oko. Ja jemu tez pomimo ze miał zobowiązania wobec innej
      kobiety (był z nią w związku) o czym wiedzialam decydując się na
      spotkanie z nim..Potem to jakos się rozeszlo po kosciach, on wrocil
      do niej a ja pod koniec tamtego roku zostalam zwolniona z pracy w
      ktorej z nim pracowalam. Pomyslalam sobie "przeznaczenie, facet nie
      dla mnie, los nas odsuwa od siebie rozdzielając od pracy w ktorej
      mielismy codziennie kontakt". Pracowałam w innej firmie ponad pol
      roku i potem mając bardzo niejasna sytuacje zawodową zaproponowano
      mi powrot do firmy w ktorej go poznalam. Miałam "nóż na gardle" bez
      innej ciekawej propozycji wrocilam bo żyć z czegoś trzeba. I znow
      się widujemy codziennie, probuje przed nim uciekać i omijać go z
      daleka ale im bardziej staram sie go unikać tym częsciej natykam się
      na niego i mamy kontakt wzrokowy. Sama tez juz nie wiem, ale moze
      los daje nam drugą szansę? Moze tez tak byc w Twoim przypadku..czas
      pokaze. Głowa do góry:)
    • red_lemonka Re: Mam do Was pytanie 30.10.09, 19:35
      Nitko dziękuję za ciepłe słowa :) Jednak nie wiem czy on jest dla mnie, bo wyrządził mi wiele krzywdy i nie wiem czy potrafiłabym mu ponownie zaufać. Jednak te przypadki są tak niesamowite, że czasami zastanawiam się czy to przypadkiem los nie macza w tym palców ;) A może po prostu są to tylko "niesamowite" zbiegi okoliczności, które nic nie znaczą...?
    • anahella Re: Mam do Was pytanie 30.10.09, 21:22
      Spokojnie! Na pewno nie jest Ci przeznaczony mężczyzna, który Cię skrzywdził.

Fakt, że wszędzie widzisz jego imię, to sprawa Twoich emocji, które jeszcze nie
      uspokoiły się po rozstaniu. Po prostu bardziej zwracasz uwagę na to. Gdyby w
      Twoim życiu nie było ostatnio burzliwych chwil, nawet nie zauważałabyś tych imion.

Miałam to samo. Gdy po burzliwym rozstaniu nie mogłam się pogodzić z
      przeszłością, nagle okazało się, że widzę wokół siebie mężczyzn, którzy w jakiś
      sposób przypominali mi pana, który zafundował mi niedawne "atrakcje". W sklepie
      sprzedawca miał tak samo na imię, nowy sąsiad miał podobne nazwisko, a panowie
      widziani w autobusach albo nosili takie same buty lub teczki, lub mieli to samo
      spojrzenie.

Gdy się wyciszyłam - przeszło jak ręką odjął.

Życzę wyciszenia i spotkania na swojej drodze prawdziwej miłości.
      • Gość: tekla-0 Re: Mam do Was pytanie IP: *.ed.shawcable.net 31.10.09, 00:27
        To samo mialam identycznie - ktokolwiek dzwonil to juz on dzwonil! Nie nie - tak
        myslalam na poczatku ale nie!! ludzilam sie tylko!
        Nie byl mi przeznaczony i teraz moge z lekkim sercem powiedziec - i cale
        szczescie ze NIE! Nie on mi przeznaczony!
        • dominikad2 Re: Mam do Was pytanie 01.11.09, 19:12
          no..ja nie wiem..przypadek to raczej nie jest..ale pzrcież nic nie dzieję się bez przyczyny..xddd
    • red_lemonka Re: Mam do Was pytanie 30.10.09, 21:37
      Dziękuję za odpowiedzi :) Chętnie poczytam więcej opinii :)
      • Gość: fujarka Re: Mam do Was pytanie IP: *.206.244.1.jpk.pl 01.11.09, 19:32
        Nie pamiętam jak się nazywa to zjawisko, ale wiem, że kiedyś z nazwą się
        zetknęłam. I nie chodziło o znaki losu, przeznaczenie itp. Po prostu teraz
        jesteś szczególnie wyczulona na to jego imię i inne rzeczy z nim się kojarzące.
        Kiedyś byś nie zwróciła uwagi na takie zbiegi okoliczności, ale teraz jak
        najbardziej. Zauważcie np jak to jest kiedy się człowiek stara o dzidzię - nagle
        na ulicy same kobiety w ciąży i z małymi dziećmi :)
    • krystyna.smoczynska Re: Mam do Was pytanie 01.11.09, 19:56
      Wróżbiarstwo nie ma z tym nic do czynienia. Parapsychologia ma ścisły związek z
      tym co przeżywasz. Ponieważ jak sama piszesz, miałaś dużo planów z nim
      związanych i zaangażowałaś się emocjonalnie, choć doszło do fiz.
      rozstania-emocjonalnie i myślowo jesteś z nim połączona na poziomach bardziej
      subtelnych. Jak go "puścisz- uwolnisz" to minie. mistrz bioterapii i parapsycholog
      pomoc@andromeda.waw.pl
    • red_lemonka Re: Mam do Was pytanie 02.11.09, 16:56
      Pani Krystyno czy mogłaby mi Pani powiedzieć coś więcej na temat parapsychologii? Szczególnie interesują mnie te "subtelne połączenia". Z góry dziękuję :)

Dziś znowu zdarzyło mi się to samo- wzięłam gazetę i pierwsze co ujrzałam było to imię.
    • agrentowy4321 Re: Mam do Was pytanie 05.03.23, 08:25
      Czasem sporo czasu to zajmuje
    • irona.sonata Re: Mam do Was pytanie 25.04.23, 18:31
      O jezu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka