Dodaj do ulubionych

VOODOO- efekty, działanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 16:26
Interesuje mnie czy magia voodoo jest skuteczna? Wiele osób oferuje taką pomoc w leczeniu chorób, czy rzucaniu uroków i klątw. Chcę skorzystać, ale boję się, że to tylko naciąganie ludzi.
Jeśli ktos z was skorzystał to napiszcie proszę o swoich odczuciach, doznaniach i efektach...?
Obserwuj wątek
    • Gość: tomasz Re: VOODOO- efekty, działanie IP: *.tczew.vectranet.pl 26.01.10, 16:28
      no wlasnie i gdzie szukac kogos kto sie Voodoo zajmuje
    • toola-roola Re: VOODOO- efekty, działanie 26.01.10, 16:42
      Tutaj ciekawie o tym piszą:
      www.racjonalista.pl/kk.php/s,3960
      Warto poczytać, zanim się wykaże chęć skorzystania czy też
      uprawiania :-)
      • Gość: .... Re: VOODOO- efekty, działanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 16:45
        Odradzam.Skorzystałam, ale jak dowiedziałam się czym to grozi,
        ściągnęłam to.Ludzie parający się voodoo wmawiają nam, że to nic
        strasznego i nic nie będzie, nie wierzcie im, oni tak mówią, bo chcą
        zarobić.
    • Gość: Znajomy Re: VOODOO- efekty, działanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 17:50
      Voodoo jest mieszaniną kultur i wierzeń afrykańskich oraz takich miejsc jak
      Haiti czy Kuba i CHRZEŚCIJAŃSTWA. Religia ta ma wiele wspólnego z Santerią i
      bardzo podobny panteon bóstw. Jak każda religia, ma swoje złe i dobre duchy tzw.
      Loa np. jednym ze złych jest Exu czyt. asze a dobrych Oshun - loa miłości,
      Erzulie Freda i Dantor, loa miłości. Voodoo jest magiczna religią natury i
      namiętności ludów latynoskich i afrykańskich.

Osobiście nie widzę w tym żadnych "złych" rzeczy, no chyba, że wykorzystuje się
      to do "złych" celów, ale to dotyczy każdej magii.

Pozostaje jeszcze jedna kwestia. A mianowicie kompetencji ludzi parających się
      VooDoo. Wiadomym jest, że większość książek na ten temat, które są dostępne w
      Polsce i wydane po polsku nie maja większej wartości, jeśli chodzi w wiedzę i
      wiadomości.
      Szukać trzeba u źródła,a większość publikacji wartościowych wydanych jest po
      angielsku i hiszpańsku i sa w Polsce oficjalne nie dostępne.
      • toola-roola Re: VOODOO- efekty, działanie 26.01.10, 19:41
        Ja polecam powszechnie dostępną książkę Heike Owusu Rytuały Voodoo.
        Zbiór podstawowych informacji o voodoo, napisana przystępnie, myślę
        że warto poczytać aby zaznajomić się z tą gałęzią magii, a może
        bardziej religii niż magii.

Może wyzej wpisany Znajomy twierdzi że w PL nie ma wartościowych
        książek o voodoo, jednak jak zwał, tak zwał, od czegoś zacząć
        trzeba. Dlatego polecam Heike.

Znajomy - podpowiedz co oferują wydawnictwa po ang i hiszp?
        • Gość: wrózka Re: VOODOO- efekty, działanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 20:09
          Czy wy postradaliście zupelnie zmysly?Magia,rytuały,voodoo to wszystko prowadzi
          do zła.Za tym wszytskim stoją złe duchy ktore pomagają w tym,aby to czego
          chcecie sie sprawdzilo.To są inteligentne byty które szukają
          mądrych,inteligentnych osob do tego,aby zawładnąć ich rozumem.Najpierw bedzie
          tak,ze magia zacznie przynosic skutki,a za jakiś czas doswiadczycie powaznych
          chorob,nieszczęść,a nawet i opętania.Okultyzm to zło i sama doswiadczylam tego.
          • Gość: tomasz Re: VOODOO- efekty, działanie IP: *.tczew.vectranet.pl 26.01.10, 20:22
            a ja szukam konkretnych namirow na kogos kto voodoo praktykuje
            moze ktos mi cos podpowie
            • Gość: Znajomy Re: VOODOO- efekty, działanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 21:20
              Na początek chcę zaznaczyć, że w rękach nie odpowiednich ludzi okultyzm może
              stwarzać zagrożenie, nie tylko dla innych ale i dla praktykujących.

Jeśli chodzi o publikacje na temat VooDoo to polecam dwa sklepy: Planet VooDoo i
              Erzulies.com Jest tam wiele ciekawych książek i materiałów po angielsku. W
              pierwszym sklepie znaleźć można książki Denise Alvaro, co jest spuścizną
              królowej VooDoo, Marie Laveou a drugi to profesjonalny sklep, także stacjonarny.

Polecam!

A jeszcze ktoś tutaj tutaj pisał o kontakt, mój gg:8263898
              Choć pewnie zaraz posądza mnie o autoreklamę, ehh..
              • toola-roola Re: VOODOO- efekty, działanie 26.01.10, 21:31
                Dzięki za namiary na publikacje i sklepy :-)
            • toola-roola Re: VOODOO- efekty, działanie 26.01.10, 21:29
              A nie lepiej poprzestać na Aniołach i ich energii? mają o wiele
              większą moc niż voodoo. Anioły są człowiekowi prawdziwymi
              przyjaciółmi, tylko trzeba im pozwolić sobie pomóc. Sobie jak i
              innym. To tak w wielkim skrócie...
              Więc, o ile na prawdę się nimi wspierasz (a nie jest to tylko pisane
              dla reklamy Twoich usług w necie), powinieneś o tym wiedzieć.

Oczywiście to Twoja rzecz, ale to voodoo mi się jakoś okropnie kłóci
              z Aniołami... ;-)

A skutecznych voodooistów ? szukaj na Haiti lub ewent. w USA/Nowy
              Orlean ;-)
              • 2910im Re: VOODOO- efekty, działanie - do toola-roola 27.03.10, 08:50
                proszę o pomoc toola-roola lub inną osobę b.dobrze znajacą temat. Jest mi
                potrzebny kontakt, o ile to możliwe z kimś kto się b.dobrze zna/praktykuje
                vodun/voodoo/ chciałabym zasiegnąć opinii w pewnym temacie. czy w ogóle w Polsce
                można złapać taki kontakt z kimś naprawdę dobrym z Haiti, Kuby, Dominikany etc.?
                proszę o poważne potraktowanie tematu, nie będę się 'przepychać' na forum z
                osobami, które robią sobie 'wyśmiewki' bo nie mają ciekawszych zajęć...
                • Gość: dziewczyna szamana Re: VOODOO- efekty, działanie - do toola-roola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 12:13
                  Można, mam kontakt.Podaj do siebie jakiś kontakt.
                  • 2910im Re: VOODOO- efekty, działanie - do toola-roola 27.03.10, 13:33
                    dziewczyno szamana napisz do mnie na maila gazetowego (musisz chyba być wtedy
                    zalogowana) lub podaj kontakt do siebie to ja napiszę. dzięki.
                  • 2910im Re: VOODOO-do dziewczyny szamana 30.03.10, 20:49
                    nie dostałam maila od ciebie, napisz do mnie na gg 11821305
                  • joleen30 Re: VOODOO- efekty, działanie - do toola-roola 07.11.16, 15:53
                    Witam ja Rez potrzebuje kontakt do tych osób od voodoo mogła bym prosić
    • Gość: Znajomy Re: VOODOO- efekty, działanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 22:13
      Jakby to powiedzieć! Nie stoję po tej stronie mocy co anioły ;D

A co reklamy mojej działalności, jakby nie było pytania o kontakt, nie
      podawałbym namiarów ot co :D

A jeśli chodzi o szamanów voodoo, palo mayombe i santeria, to zgadzam się z
      Tola-Rola, tam są prawdziwi. ;D
      • toola-roola Re: VOODOO- efekty, działanie 27.01.10, 00:06
        Moment, o Aniołach to było do Tomasza (po IP : z tczewa) - on
        reklamuje się gdzieniebądź po necie jako wróżbita tarotowy , co jest
        i jasnowidzem jesli musi, jak i z Aniołami ma do czynienia (swego
        czasu za kasę wysyłał nawet klientom Anioła osobistego, i nie o
        figurkę chodziło, ale o prawdziwego anioła! heh!)+ "nie czekaj
        zadzwoń" - mniej więcej takimi słowami się reklamuje! ;-))
        A tu nagle wyskakuje jak filip z konopii i szuka wytrawnego
        voodooistę ;-) Jak dla mnie ciekawostka przyrodnicza, temu uznałam
        że coś tu nie gra z tym panem ;-) ale co tam... niech sobie szuka ;-
        P

Do Pana Znajomego było podziękowanie za namiary na zagraniczne
        księgarnie :-)
        Pozdrawiam :-)
        • toma-sz8 Re: VOODOO- efekty, działanie 27.01.10, 12:17
          nie wiem Toola czy Twoja pasja jest krytykowanie innych tylko albo osądzanie ich
          według swojego schematu ...
          nie znasz mnie więc nie oceniaj!
          i nie wiem dlaczego od razu moje pytanie o kogoś kto voodoo praktykuje
          skojarzone zostało z poszukiwaniem czegoś złego .... z mojej wiedzy wynika że to
          i pożyteczna i dobra praktyka uzdrawiająca .... ale jasne u nas hasło voodoo
          kojarzy się tylko z laleczkami i z wbijaniem w nie szpilek ...

gdzie i jak się reklamuje to moja sprawa - a na pewno nie robię sobie reklamy na
          tym forum - z którego zresztą znikam bo samym jadem i złośliwością jest
          przesiąknięte i masz w tym spory swój udział niestety ...

myślałem ze można tu spotkać ludzi z którymi porozmawiać można - ale to tylko
          jednostki i też niewiele się tu wypowiadają ...
          zresztą trudno się dziwić ... - w takiej atmosferze :(

a co do swego czasu handlowaniem Aniołami - smutnym jest fakt ponownej oceny,
          niestety nie zapytałaś o co chodzi tylko od razu oceniłaś i ironizujesz ...
          Nie wysyłałem za kasę Anioła nigdy i nikomu bo tego zrobić się nie da ....
          sugerowałem do jakiego Anioła zwrócić się warto i który ma pod opieką jakąś
          konkretną sferę ziemska ...- ale oczywiście jak to an tym forum trzeba każdego z
          ziemią zrównać ...

szkoda więc i czasu i emocji na to forum ...
          pozdrawiam słonecznie i znikam - ostrz swój języczek na kimś innym skoro sprawia
          to Tobie przyjemność - kwestią dyskusyjną pozostaje jednak jak długo jeszcze i
          kiedy dojrzejesz do tego że tak się nie czyni ...?!
          • toola-roola Re: VOODOO- efekty, działanie 27.01.10, 14:17
            Ostrzę język wyłącznie tam, gdzie ktoś słodkością i sprytem ma na
            celu nabijanie w butelkę ludzi , zazwyczaj ludzi nieszczęśliwych,
            szukajacych ratunku.

Zgrywasz tu jedną chodzącą świętość i niewinność, a sam we własnej
            osobie np. szantażujesz klientki, że ujawnisz treść wróżby całej
            rodzinie, ponadto udajesz na GG własną żonę, grozisz itd. itp. ... ,

forum.gazeta.pl/forum/w,468,95697123,95697123,Wroz_oszust_i_szantazysta.html

Wobec tego drogi Tomaszu "kwestią dyskusyjną pozostaje (...)jak
            długo jeszcze i
            kiedy dojrzejesz do tego że tak się nie czyni ...?!"
            • toma-sz8 Re: VOODOO- efekty, działanie 27.01.10, 15:03
              nie będę z Tobą dyskutował bo Ty i tak "masz zawsze rację"

a jestem taki jaki jestem i nie mam zamiaru się zmieniać, nigdy nikogo nie
              oszukałem i nie wykorzystałem, nigdzie się nie reklamuje na takich forach
              właśnie przez bytność na nich takich osób ja TY

a żeby móc oceniać trzeba mieć zawsze znajomość sprawy z obu stron ... Ty zdaje
              sie nie masz tej wiedzy!
              nie wychodź przed szereg więc kiedy czegoś nie wiesz, kogoś nie znasz ... - nie
              rozumiem co Cię upoważnia do oceniania mnie

• toola-roola Re: VOODOO- efekty, działanie 27.01.10, 16:08
                Nie oceniam, tylko zacytowałam zapisane fakty. Moja wiedza jest
                wystarczająca, uwierz.

Wiesz, w innym wątku kiedyś tam całkiem miło mi się z Tobą
                rozmawiało, prawie Tobie zaufałam...
                Teraz jednak wiem, że mam do czynienia nie z przyzwoitym wróżbitą,
                ale z internetowym wyjadaczem jakich tu na kopy.

Cóz, klienci wszelakich magów, zanim się do kogoś wybierzecie,
                poszperajcie tu i ówdzie, i obyście znaleźli tylko dobre informacje
                na temat , a nie takie jak ja znalazłam o p. Tomku... :-( brrr....

Na koniec - to, że nadepnęłam Tobie na odcisk, nie upoważnia Cię
                abyś się na mnie wściekał i denerwował. Te wykrzykniczki zachowaj
                dla siebie.
                Na klienótw też tak nerwowo reagujesz?

Pozdrawiam.
    • Gość: gnom Re: VOODOO- efekty, działanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 19:58
      kogo polecacie
    • Gość: danuta Re: VOODOO- efekty, działanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.10, 17:12
      Ja sama tez korzystalam z woodoo jestem mala laleczka/
      • Gość: gość Re: VOODOO- efekty, działanie IP: 212.160.234.* 22.02.10, 22:04
        heh,pewno w dodatku dmuchana laleczka :-P ubaw,ubaw,ubaw
    • Gość: lele Re: VOODOO- efekty, działanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.10, 17:11
      To jest ciekawy temat???
    • rini.ungaro Re: VOODOO- efekty, działanie 17.02.17, 14:21
      Czytam te Panstwa wpisy i opinie , ale stwierdzam , ze nie za bardzo wiekszosc wie o czym tak naprawde mowi i mysli.
      Warto wiedziec by wyrobic sobie opinie o czyms co tak naprawde nie jest takie jednoznaczne i oczywiste.
      Moze powinno sie na poczatek poznac VOODOO i wiedziec,ze jest to SYSTEM RELIGIJNY ,a SYSTEM MAGICZNY ktorym wiekszosc z nas sie interesuje nazywa sie HOODOO.
      Wlasnie HOODOO jest amerykanskim odpowiednikiem europejskiego CZAROSTWA ktore oczywiscie mialo i ma swoje POZYTYWNE i NEGATYWNE znaczenie.
      Przeciez wiadomo nie od dzis, ze WIEDZMY te ,,dawne,, i obecne lecza , doradzaja i takze POMAGAJA . ale ROWNIEZ potrafia doskonale czynic SZKODY i WYRZADZAC wiele ZLEGO za pomoca swoich zdolnosci ,daru i umiejetnosci.
      Dlatego korzystajmy rozwaznie z DOBRODZIEJSTW i POMOCY w roznych zyciowych potrzebach.
      Magia ludowa jaka jest bez watpienia wlasnie HOODOO to naprawde fenomen ktory jest znany przeciez na calym swiecie.
      Umiejetne korzystanie z magicznych mocy HOODOO sluzy ludziom , mimo iz jest wielu sceptykow .
    • agrentowy4321 Re: VOODOO- efekty, działanie 05.03.23, 06:34
      Myśle, że to ciekawe.
    • irona.sonata Re: VOODOO- efekty, działanie 25.04.23, 16:06
      Nie wiem, ale się dowiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka