14.03.04, 23:35
XII dom jest dla mnie bardzo tajemniczy. Zastanawia mnie co może przynosić,
gdy jego wierzchołek znajduje sie w znaku strzelca oraz gdy w domu XII
znajdują się tyle, że już w zanku skorpiona: jowisz, neptun i węzeł północny?
Obserwuj wątek
    • rekinek01 Re: XII dom 17.03.04, 03:24
      Nie przywiazuję większej wagi, do tego w jakim znaku znajduje sie początek 12
      domu. Jowisz w 12 oznacza - szczęscie w samotności lub nielegalnych zwiazkach
      miłosnych; Neptun w 12 - otaczanie sie tajemnicami lub też przeciwnicy knują
      intrygi, wplatają w skandale.
    • iza.podlaska Re: XII dom 17.03.04, 11:01
      Witam,
      dom XII jest domem mistyki, duchowych i artystycznych inspiracji,ale również
      naszych ukrytych lęków, a nawet wrogów. Nie wiem, skad Rekinek wzial takie
      inspiracje posadowienia planet, ale Jowisz i Neptun (szcsegolnie w znaku
      Strzelca) w XII domu oznaczaja wielką rolę intuicji, mistyki i religijnosci w
      zyciu osoby, ktora ma taka konfigurację w horoskopie, duze uzdolni8enia
      artystyczne oraz pieniadze i szczescie pochodzace z instystucji czy
      dzialalnosci charytatywnych, religijnych czy rozwoju duchowego.

Pozdrawiam serdecznie

Iza Podlaska
      • rekinek01 Re: XII dom 17.03.04, 15:12
        Dwunasty dom można przedstawić w skrócie tak - doświadczenie, wrogowie,
        medytacja, doskonalenie, egzaminy, ograniczenie, strata, rozkład. Według
        tradycji przepisuje się mu też m.in. zniesławienie, smutek, podejście do dużych
        zwierząt. Dwunasty dom ma szerokie znaczenie. Takie ispiracje wzięłem od A. von
        Pronay'a, to co uznał on za dośc typowe, jesli chodzi o położenie tych planet w
        tym domu, choć są też i inne znaczenia. Np. Jowisz w 12 moze spowodować, że
        właściciel horoskopu pokona swych wrogów, którzy mogą póżniej zamienić się w
        jego przyjaciół. Prawdę mówiąc, akurat nie przepadam z a interpretacją
        dwunastego domu (bo muszę przyznać, że tu akurat dobry nie jestem). Pani
        moderatorka doskonale sobie z tym poradziła.
        Autor wątku pytał też o położenie węzła Księżyca w tym domu. Może to oznaczać
        m.in. jakieś ukrywane kontakty. Osobiście przykładam do węzła Księżyca mniejszą
        wagę niż do planet.
        Pozdrawiam
    • bawolek Re: XII dom 17.03.04, 20:06
      Dzieki za te interpretacje. Osoba z tym położeniem rzeczywiście wydaje się mieć
      dużą intuicję, ale również mam wrażenie że jest bardzo podejrzliwa i nieufna w
      stosunku do otoczenia. Trudno jej zrozumieć ,że inni mogą chcieć mieć swoje
      tajemnice tak jakby bała się, że wszystko co inni pozostawiają dla siebie jest
      wymierzone przeciwko niej. Zastanawiałem się zatem czy może to wynikac z tego
      obsadzenia XII domu. Okazuje się, że może to oznaczać, że takie reakcje z jej
      strony mogą wynikać z przenoszenia na innych tego co może tkwić w niej samej.
      Z drugiej strony - kwestia charytatywności - to bardzo pracowita osoba i
      pomocna szczególnie w stosunku do rodziny. Potrafi oddac ostatnią koszulę ale
      tkwi w niej też potrzeba (w kim takiej nie ma)docenienia za swój wysiłek, co
      często staje się powodem do frustracji...
    • ika4 Re: XII dom 22.03.04, 11:59
      Moj XII dom jest w znaku Lwa,a w nim Pluton w koniunkcji z Wenus.
      Moze cos ciekawego dowiem sie na swoj temat
    • agrentowy4321 Re: XII dom 09.03.23, 16:45
      Ciekawe
    • irona.sonata Re: XII dom 30.04.23, 05:30
      Ile dołożysz tyle wynik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka