Gość: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 17:15 Czy może ktoś mi wyjaśnić co to takiego?Szukałam na ten temat informacji w internecie, nic nie znalazłam.Zaintrygowało mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Torebka mojo IP: 212.160.234.* 09.09.10, 21:50 Wyraz Mojo pochodzi z Afryki i oznacza właściwie woreczek, który nosiło się pod ubraniem jako amulet. W woreczku były zioła lub magiczny proszek, czasami moneta lub inne przedmioty. Woreczek był opatrzony odpowiednim zaklęciem i miał chronić przed złem, a w niektórych sytuacjach przynosić szczęście. ps. wpisz sobie "woreczek mojo" w google znajdziesz troche informacji Odpowiedz Link Zgłoś
black.thorn Re: Torebka mojo 10.09.10, 06:17 Mojo to rodzaj VooDoo-istycznego amuletu-właśnie woreczek wypełniony "magiczną" zawartością, nie tylko ziołami i jak każdy amulet opatrzony określonym zaklęciem. Zawartości woreczków, jak i zaklęć tyle ile intencji ich wykonania-np. ochronne w podróży, przyciągające szczęście, pieniądze, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
irona.sonata Re: Torebka mojo 24.04.23, 11:27 Sprawdź czy nie ma Ciebie za ściana dobrze Odpowiedz Link Zgłoś