monika.kadziela
18.01.11, 13:04
Witam wszystkich,
można powiedzieć, że zawodowo zajmuję się regresingiem. Prowadzę warsztat w oparciu o wiedzę przekazaną mi przez Jacka Żądło. Posługuję się oczywiście jego metodami.
Nie wiesz czym jest regresing? Zapraszam na moją stronę: www.regresing.pl.
Ogólnie rzecz ujmując można wyrazić ten termin (z łac.) "Kroczący wstecz, cofający się do skutków, do przyczyn" (Regresja).
Wiele z nas cierpi bądź doznaje upokorzeń z powodu zaszłych spraw. Otóż tak wcale być nie musi. Jesteśmy ludźmi z przeszłością. Więc to przeszłość decyduje o nas samych. Musimy się z nią z mierzyć.
Czy tego chcesz, czy nie chcesz - przeszłość rządzi Tobą, Twoimi bliskimi, Twoimi przyjaciółmi, dziećmi i znajomymi.
Metoda jest całkowicie bezpieczna. Co więcej - jej stosowanie uniemożliwia uszkodzenie pamięci wstecznej (wybiórczej). Nie jestem w stanie oczywiście tego zagwarantować, ale w moim życiu się to ani razu nie zdarzyło.
To, co jest istotne, to możliwość zmiany pamięci, wspomnień. W sposób wybiórczy. Dzięki temu możemy wymazywać to, co nas męczy, a pozostawiać tylko miłe i ciepłe wspomnienia.
Poprzednie wcielenia naszego życia także mają na nas wpływ. Czasami podczas sesji odzywa się wcielenie nas samych z poprzedniego życia. Nie jest to spotykane u wszystkich poddających się tej terapii. Zdarza się jednak. Wspomnienia karmiczne, są u nich obecne, w sposób świadomy lub półświadomy w codziennym życiu.
Regresing nie ma nic wspólnego z rozpamiętywaniem przeszłości, powrót do przeszłych zdarzeń jest tu potrzebny wyłącznie po to, by zrozumieć przyczynę cierpień czy niepowodzeń.
W razie pytań - chętnie odpowiem.
Pozdrawiam wszystkich, przede wszystkim innych regreserów.
Monika Kądziela.