Dodaj do ulubionych

HIPNOZA i ASTROLOGIA

04.05.04, 12:08
I jeszcze raz ja, urodzinowa...
I jeszcze pytanie, moja koleżanka, studentka Psychologii, chciała poddać się
HIPNOZIE, tak żeby zobaczyć "jak to jest", z czystej ciekawości. Zabieg ma
przeprowadzic lekarz-specjalista.
Mam takie pytanie, skoro Planety w odpowiednich domach to obraz naszej
psychiki i możliwości, to czy taki zabieg, przy zastosowaniu odpowiednich
sugestii, może zmienić nasz horoskop urodzinowy? Nasze dalsze życie? Np.
silna sugestia, że nie jest sie nieśmiałym...itp. Wiecie, taka potęga
podswiadomości. Co o tym myslicie?
Pozdrawiam
Devine
Obserwuj wątek
    • karimar Re: HIPNOZA i ASTROLOGIA 04.05.04, 13:52
      Wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin !
      Spróbuj w imię mądrej przyjaźni, odradzić seans hipnotyczny. Nie istnieje w tej
      dziedzinie pojęcie lekarza-specjalisty, możesz na tego pana spojrzeć jak na
      małego chłopca, który bawi się w naukowca. Nauka oparta jest na doświadczeniu i
      powtarzalności zjawisk. A tu chodzi o podświadomość Twojej przyjaciółki, której
      struktura jest niepowtarzalna i jest tajemnicą dla innego człowieka. Można tą
      operację porównać do zabiegu na otwartym sercu, tylko chirurg zamiast skalpela
      ma w rękach dwa brudne patyki i światopogląd pięciolatka. Pan "lekarz" może
      nawet przyzna się do ryzyka związanego z hipnozą, żeby wzbudzić zaufanie. Nigdy
      jednak nie powie, że będą poniesione koszta psychiczne i duchowe, bo albo o
      nich nie wie i nie chce wiedzieć albo nie w tym jego interes. Zaspokojenie
      żadnej ciekawości nie jest warte tego, żeby zobaczyć "jak to jest". Jako
      psycholog Twoja przyjaciółka, będzie używać narzędzia jakim są jej uczucia. Ta
      rola zobowiązuje ją do szczególnej higieny w tej sferze, żeby profesjonalnie
      zajmować się ludźmi. Hipnoza należy do praktyk, które początkowo w
      niezauważalnym stopniu mącą trzeźwość przeżywanych przez człowieka emocji i co
      najtrudniejsze - rzadko kiedy jest z tym kojarzona. Pozdrawiam, Karolina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka