Gość: alfa
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
20.01.12, 10:14
Czyli kilka słów o wróżeniu i odnoszeniu się do wróżek na tym forum...
1. Jak w życiu, normalnym - nie wirtualnym, szewc Wam zrobi źle buty albo nie jesteście zadowoleni z innej usługi, to po prostu z niej nie korzystacie, i cześć pieśni. A nie piszecie w tę i wewtę komentarze, strzępicie język jak tam źle coś zrobiono - po prostu nie korzystacie, idziecie gdzieindziej i koniec.
2. Na tym forum wylewacie w różnej postaci wszystkie swoje cienie, smutki i zawiłości umysłu. Skutek jest taki, że włakujecie (do znudzenia i mdłości) jedną, drugą, trzecią osobę lub temat - może właśnie, gdybyście dostały do ręki ten tradycyjny wałek i ciasto do zrobienia samodzielnie, byłybyście o wiele szczęśliwsze? Energia by uszła i wyszło jeszcze coś dobrego?
3. Możecie narzekać na finanse i zawiłości losu - ale jednego nie zmienicie, bo nie chciecie (taka Wasza słabość), 80-90% z Was lata od wróżki do wróżki ( takie rozrywkowe pielgrzymki ), pytając o to samo (na różne sposoby) co: miesiąc/ tydzień/ dzień a nawet godzinę. Czy naprawdę nie wiecie, że NIE WOLNO tak często wróżyć? Wiecie co się wtedy dzieje?:
- karty dzielą czas na coraz krótsze odcinki czasu,
- karty milczą, niczego nie pokazują,
- karty pokazują rzeczy zupełnie inne/inne sfery, odpowiedzi na inne kwestie,
- karty dają fałszywe odpowiedzi,
To wszystko może wystąpić z osobna, w dowolnej kolejności i jednocześnie.
Czyli same sobie robicie szkodę - tym bardziej, że zrzucacie automatycznie winę
na "wróżkę" (od której oczekujecie umiejętności Pana Boga). Taki dodatek,
wróżba nie jest przepowiednią jak fatum, która ma się spełnić od A do Z.
Wróżba jest wskazówką, sposobem na spojrzenie na różne sprawy z innej perspketywy.
4. W temacie wróżek - zadziwiająca i zaskakująca w większości postawa - mam wróżbę, więc zakładam w samozadowoleniu rączki i uśmiechajac się do siebie czekam na spełnienie przepowiedni (bo wróżka tak powiedziała! bo wróżka nade mną czuwa!), jak się nie spełni to megadołek. Kobiety, WRÓŻBY NIE ZWALNIAJĄ Z MYŚLENIA I DZIAŁANIA ! A tak się często zachowujecie... wróżka powiedziała, chcę aby wróżka przepowiedziała mi następne X-szczegółowych wydarzeń, to teraz "mogę iść spać, wszystko się samo ułoży". WRÓŻKA ANI KARTY NIE PRZEŻYJE ZA WAS ŻYCIA. NIE ZAŁATWI ILUŚ TAM SPRAW, TO WY MUSICIE WŁOŻYĆ SWOJE DECYZJE, WYSIŁEK, DZIAŁANIA.