Dodaj do ulubionych

Proszę o interpretację snu

IP: *.opera-mini.net 16.04.12, 07:17
Jestem bardzo wysoko na ogromnym płaskim dachu. Na dachu jest woda, czysta, połyskująca w słońcu, takie troche morze. Jest przyjemnie, chodzę po tej wodzie. Mam jakieś dwie rzeczy i jedna spada z dachu, ale się tym nie przejmuję. Na wodzie jest wir, bardzo spokojny, idealnie regularny. Trochę się boję, ale wiem, że muszę do niego wejść. Moment wchodzenia w wir nie jest w śnie pokazany, ale potem czuję, że było warto. Dziwny ten sen, a przedemną mega ważna zmiana w życiu, może to jakaś podpowiedź?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Proszę o interpretację snu IP: *.profibernet.dk 16.04.12, 07:50
      Moim zdaniem:

Naturalnie odczuwasz strach przed ważną zmianą, jednak decyzję już podjęłaś (świadomie lub nieświadomie), wiesz, że tak musi być, to dobry wybór. To, że coś spada z tego dachu, to symbol utraty czegoś, jednak się nie przejmujesz, strata nie jest bolesna, jak ją mogą przedstawiać inni ludzie lub jak się powszechnie uważa. Dach jest symbolem awansu, a więc mniemam, że to zmiana statusu na lepsze (zawodowego lub osobistego), ale także wyzwania, jako że nie jest to miejsce uważane za całkowicie bezpieczne i odcina nas trochę od innych. Wir to podróż w nieznane i odejście od poczucia bezpieczeństwa - jesteś osobą aktywną i chcesz się spełniać, a nie tylko mieć spokój. Wydaje mi się, że żyjesz trochę pod prąd i może przejmujesz się podświadomie opinią innych o Twojej zmianie lub wpływem tej zmiany na Twoje relacje z otoczeniem. Sen wydaje mi się bardzo pozytywny - mówi o porzuceniu czegoś, co zbędne, i pokazuje że nawet robiąc wielki krok, masz ciągle coś swojego (ta druga rzecz ciągle zostaje z Tobą) i nie zatracisz siebie wchodząc w coś nowego. To nowe nie jest całkowicie nieprzewidywalne, masz nad tym pewną kontrolę, nieuświadomioną, i wiesz, że powinnaś to zrobić, jeśli chcesz się rozwijać i tak naprawdę Twoje serce już tam jest.

Pozdrawiam
    • Gość: aqnieszka Re: Proszę o interpretację snu IP: *.opera-mini.net 19.04.12, 07:42
      Dziękuję. Jest dokładnie tak jak piszesz, podejmuję właśnie bardzo ważną decyzję. Zrezygnowałam z pracy, sprzedałam mieszkanie i wyjeżdżam za granicę. Do ostatniej chwili mam wątpiwości, to była dobra praca, wiele osób mi się dziwi, radzi zostać. Ja wiem, że itak pojadę, ale się boję. Oby Twoja interpretacja się sprawdziła, jestem już spakowana. Dziś niby zupełnie inny sen, a jednak motywy te same. Znowu Woda, ale w basenie, czekam na wejście na basen, pytam kogoś kiedy mogę wejść i czy muszę mieć czepek. Potem nagle ląduję na dachu z wałkiem i ciastem w ręku i sobie biegam cała happy nie wiedzieć czemu, gapię sie w dół i widzę ludzi, ktoś idzie do pracy, ktoś z psem, ale wszyscy mi kiwają rękoma. Dziwne:)
    • agrentowy4321 Re: Proszę o interpretację snu 04.03.23, 18:58
      Bardzo ambitne zagadnienie
    • irona.sonata Re: Proszę o interpretację snu 25.04.23, 04:09
      To dziwne
    • irona.sonata Re: Proszę o interpretację snu 03.05.23, 04:01
      Sceptyczna na 100%

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka