Dodaj do ulubionych

pytanie do JWS

18.06.04, 11:07
Co Pan sądzi o Dalajlamie?
pozdrawiam, kuku
Obserwuj wątek
    • j.wojak Re: pytanie do JWS 18.06.04, 13:44
      A nie domyślasz się?
      • kuku-007 Re: pytanie do JWS 18.06.04, 19:08
        Nie... czyżby i Dalajlama był Wszetecznym Astralem?
        No, może i trochę złośliwa jestem, ale nie lubię przesady graniczącej z
        fanatyzmem.
        pozdrawiam, kuku
        • suljan Re: pytanie do JWS 19.06.04, 22:56
          Dalajlama nie jest dla mnie "wszetecznym astralnem". Jest czlowiekiem. Takim
          samym jak ja i Ty i j.wojak.... Bardzo go lubie. Uczynil wiele dla swego
          narodu, ktory cierpi wygnanie i poniewierke, a w Tybecie - okropnosci chińskiej
          okupacji. Tak, jak papież nie jest dla mnie duchowym autorytetem, lecz kims
          ważnym dla wyznawców religii, ktorą repreznetuje. Spotkałem go parokrotnie i
          bylem pod wrażeniem bijącego zeń ciepla i skromnosci. Wielu buddystow wierzy,
          ze jest on wcieleniem boddhisattwy Awalokiteśwary ( o ile pamietam ). On sam
          wyznał, ze ta sprawa nie jest dlań ważna. Tym bardziej dla mnie, bo nie wierze
          w reinkarnacje.
          Kuku-007, nie jestem fanatykiem. A to, co robi dalajlama, z jakimi duchami sie
          wiąże, jaką duchową tradycje realizuje to sprawa miedzy nim a Bogiem. Bóg to
          ocenia. A Jezus powiedział: "nie sądźcie...". Gdyby dalajlama zaczął wypowiadac
          sie o Jezusie, zapewne mógłbym zajac jakies stanowisko i stwierdzic, czy sie z
          nim zgadzam, czy nie. Ale to chyba normalne. Nie uważasz?
          • kuku-007 Re: pytanie do JWS 21.06.04, 09:55
            Dziękuję za odpowiedź.

"A to, co robi dalajlama, z jakimi duchami sie
            > wiąże, jaką duchową tradycje realizuje to sprawa miedzy nim a Bogiem."

Ciekawi mnie jedno: dlaczego Dalajlama wyprosił kiedyś Pana ze spotkania? Co
            takiego przy Panu zobaczył? Z jakimi duchami Pan sie wiąże?
            To nie ironia, pytam poważnie.
            kuku
            • suljan Re: pytanie do JWS 21.06.04, 11:14
              Pierwszy raz słysze, by kiedykolwiek dalajlama wyprosil mnie ze spotkania. Nie
              wiem, skad Pan i czerpie takie wiadomości, ale zaręczam, ze nie sa prawdziwe.
              Odpowiadam ze wszech miar poważnie. JWS
              • kuku-007 Re: pytanie do JWS 22.06.04, 18:18
                Słyszałam to od osoby, która była na takim właśnie spotkaniu. Wierzę jej w 100%.
                kuku
                • suljan Re: pytanie do JWS 22.06.04, 23:36
                  Wierszysz jej w 100%, ja sobie tez wierze w 100% bo to w koncu mnie dotyczy, a
                  pamietam jak bylo. Uczestniuczylem w spotkaniu na Uniwersytecie Warszawskim i
                  nikt mnie stamtad nie wypraszal, a zwlaszcza nie zrobil tego dalajlama. Wiec
                  nie wiem skad te "rewelacje". Masz moje slowo przeciw słowu tej osoby. Były
                  wtedy ze mna, spotkane przypadkowo, 2 kobiety, z ktorych jedna, o ile pamietam,
                  jest moją dawna znajoma, uczestnioczka prowadzonego przeze mnie niegdys kursu.
                  Ale byc może widzial mnie tak ktoś, kto mnie zna, a ja jego/jej nie zauważyłem.
                  Tak czy inaczej ZAPRZECZAM. Taka sytuacja nigdy się nie wydarzyła.
    • agrentowy4321 Re: pytanie do JWS 09.03.23, 05:15
      Sporo jest dotyczących tego rzeczy
    • irona.sonata Re: pytanie do JWS 29.04.23, 18:36
      Jestem oszołomiona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka