kuku-007 18.06.04, 11:07 Co Pan sądzi o Dalajlamie? pozdrawiam, kuku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuku-007 Re: pytanie do JWS 18.06.04, 19:08 Nie... czyżby i Dalajlama był Wszetecznym Astralem? No, może i trochę złośliwa jestem, ale nie lubię przesady graniczącej z fanatyzmem. pozdrawiam, kuku Odpowiedz Link Zgłoś
suljan Re: pytanie do JWS 19.06.04, 22:56 Dalajlama nie jest dla mnie "wszetecznym astralnem". Jest czlowiekiem. Takim samym jak ja i Ty i j.wojak.... Bardzo go lubie. Uczynil wiele dla swego narodu, ktory cierpi wygnanie i poniewierke, a w Tybecie - okropnosci chińskiej okupacji. Tak, jak papież nie jest dla mnie duchowym autorytetem, lecz kims ważnym dla wyznawców religii, ktorą repreznetuje. Spotkałem go parokrotnie i bylem pod wrażeniem bijącego zeń ciepla i skromnosci. Wielu buddystow wierzy, ze jest on wcieleniem boddhisattwy Awalokiteśwary ( o ile pamietam ). On sam wyznał, ze ta sprawa nie jest dlań ważna. Tym bardziej dla mnie, bo nie wierze w reinkarnacje. Kuku-007, nie jestem fanatykiem. A to, co robi dalajlama, z jakimi duchami sie wiąże, jaką duchową tradycje realizuje to sprawa miedzy nim a Bogiem. Bóg to ocenia. A Jezus powiedział: "nie sądźcie...". Gdyby dalajlama zaczął wypowiadac sie o Jezusie, zapewne mógłbym zajac jakies stanowisko i stwierdzic, czy sie z nim zgadzam, czy nie. Ale to chyba normalne. Nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kuku-007 Re: pytanie do JWS 21.06.04, 09:55 Dziękuję za odpowiedź. "A to, co robi dalajlama, z jakimi duchami sie > wiąże, jaką duchową tradycje realizuje to sprawa miedzy nim a Bogiem." Ciekawi mnie jedno: dlaczego Dalajlama wyprosił kiedyś Pana ze spotkania? Co takiego przy Panu zobaczył? Z jakimi duchami Pan sie wiąże? To nie ironia, pytam poważnie. kuku Odpowiedz Link Zgłoś
suljan Re: pytanie do JWS 21.06.04, 11:14 Pierwszy raz słysze, by kiedykolwiek dalajlama wyprosil mnie ze spotkania. Nie wiem, skad Pan i czerpie takie wiadomości, ale zaręczam, ze nie sa prawdziwe. Odpowiadam ze wszech miar poważnie. JWS Odpowiedz Link Zgłoś
kuku-007 Re: pytanie do JWS 22.06.04, 18:18 Słyszałam to od osoby, która była na takim właśnie spotkaniu. Wierzę jej w 100%. kuku Odpowiedz Link Zgłoś
suljan Re: pytanie do JWS 22.06.04, 23:36 Wierszysz jej w 100%, ja sobie tez wierze w 100% bo to w koncu mnie dotyczy, a pamietam jak bylo. Uczestniuczylem w spotkaniu na Uniwersytecie Warszawskim i nikt mnie stamtad nie wypraszal, a zwlaszcza nie zrobil tego dalajlama. Wiec nie wiem skad te "rewelacje". Masz moje slowo przeciw słowu tej osoby. Były wtedy ze mna, spotkane przypadkowo, 2 kobiety, z ktorych jedna, o ile pamietam, jest moją dawna znajoma, uczestnioczka prowadzonego przeze mnie niegdys kursu. Ale byc może widzial mnie tak ktoś, kto mnie zna, a ja jego/jej nie zauważyłem. Tak czy inaczej ZAPRZECZAM. Taka sytuacja nigdy się nie wydarzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
agrentowy4321 Re: pytanie do JWS 09.03.23, 05:15 Sporo jest dotyczących tego rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś