takizarcik 25.06.08, 15:05 Szukam dobrego kursu Tarota w Warszawie. Czy ktoś może coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: FreEp Re: kurs tarota IP: *.chello.pl 15.07.08, 21:52 Chętnie podłączę się pod pytanie. Poszukuje warsztatów/kursów/bądź szkoły Tarota w Warszawie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
orsan-ka Re: kurs tarota 17.07.08, 04:06 Takie kursy prowadziła Pani Manuela Olszewska, nie wiem jak teraz. Sądzę, że w google wpisać i strony się wyświetlą. Jakiś czas temu Wojtek Jóźwiak prowadził taki kurs. Osobiście jestem za samo szkoleniem, trzeba czuć karty, One potrafią mówić swoim językiem. Wiele razy potrafią mocno zaskoczyć Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.biedermeier Re: kurs tarota 17.07.08, 16:29 najlepiej znajdz sobie w internecie wykształconego tarocistę, tarocistkę i napisz, zapytaj - u źródła, to zawsze najpewniejsze. tylko "nie łaszcz się" na znane twarze, które wróżą w telewizji albo nagminnie goszczą w programach dla gospodyń domowych i dają prywatne lekcje za setki złotych, które ciągną się w nieskończoność, albo prowadzą weekendowy kurs przez 5 godzin który kończy się "dyplomem", a raczej zapytaj i idź do kogoś skromnego z klasą, kto wróży zawodowo i jest na rynku długo. czytałam, że jest wiele możliwości zdobycia takiego wykształcenia: np. -kurs przez ESKK potem po takim kursie zdajesz egzamin pod okiem tarocistów, ale jakich, nie wiem. -kurs prywatnie u wybranego tarocisty przez siebie, który po zaliczonym kursie, wystawi dyplom, bo ma do tego uprawnienia -studium ezoteryczne pomaturalne albo w Polsce, albo za granicą (czytałam, że najsłynniejsze są we Francji, Włoszech i Niemczech, tam kształcą się najlepsi tarociści w Europie), zdaj mi się z tego, co czytałam, że za granicą nauka tra 5 lat, a w Polsce 2 lub 3. -szkoła psychotroniczna np. w Warszawie jest dwie i jest też sławna szkoła w Białymstoku tak czy inaczej nic nie zastąpi dobrej intuicji i inklinacji do tego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś