Dodaj do ulubionych

Wampiry energetyczne

IP: *.osiedle.net.pl 27.08.08, 21:13
Hej znacie sposoby na ochronę przed wampirami energetycznymi?
Podobno stosowanie talizmanow ochronnych daje jakies rezultaty, a
moze ktos wie jak samemu wykonac taki talizman?Podobno jak sie go
samemu tworzy to jest on bardziej przesycony moca osoby majacej go
nosic. jak to z tym jest wg was?
Obserwuj wątek
    • Gość: iga Re: Wampiry energetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 22:20
      nos zawsze przy sobie agrafke :)))
      • Gość: Karolina Re: Wampiry energetyczne IP: *.osiedle.net.pl 27.08.08, 22:51
        I co da ta agrafka? najpierw pomyśl zanim coś napiszesz
        • Gość: iga Re: Wampiry energetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 00:06
          wiem co pisze ... jak nie chcesz to wierzyc nie musisz
        • Gość: gośc Re: Wampiry energetyczne IP: 195.116.35.* 29.09.08, 12:02
          Dobrze jest nosić ubiór w czerwonym kolorze.
    • Gość: luna Re: Wampiry energetyczne IP: *.xdsl.centertel.pl 13.12.08, 18:10
      poszukaj, np. tu: blood-luna.ovh.org
      • Gość: devilangel Re: Wampiry energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 20:24
        Poza klasycznymi i innymi mniej czy bardziej wymyslnymi sposobami na
        wampirki, "sprzedam" Wam jeden sposobik-mozna rzec taktyczny na tak
        zwane wampirki jeczaco-uzalajace sie czyli wampirki placzki.
        Oczywiscie placzka bedzie ciagnela w strone osoby silnej dosc, a
        jednoczesnie majacej silne odruchy ratownika, terapeuty,
        pocieszyciela. Kiedy taki wampirek (krewna, kolezanka, kolega,
        sasiadka czy kto tam jeszcze) zjawia sie z kolejnym zbiornikiem lez
        i zolci, trza szybko zrobic mine zalosna pod tytulem "mam dola jak
        Row Marianski". Wampirek zagai, rzuci temat dretwy na zmiekczenie
        dawcy, dawca zas powinien wpasc w slowo mniej wiecej w stylu: -no
        tak tak (tak tak ma byc takie nieuwaznie rzucone), ale sluchaj teraz
        co ja mam dopiero....i tu kwiecista opowiesc jakas dolujaca.
        Wampirek juz bedzie lekko zniecierpliwiony brakiem mniam, wiec
        niechybnie szybko przerwie i bedzie chcial(a) ciagnac swoja serie
        zalosliwych placzow, znow trza wpasc w slowo a jak sie nie ma pod
        reka swoich historii to mozna obojetnie jaka zaslyszana byle smetna
        rzucic albo rzec:- no tak, widzisz, a ja to mam dopiero dola, w
        sumie dobrze ze jestes bo ja sie musze koniecznie wygadac, normalnie
        ciezar mam na duszy, sercu i watrobie, chyba cie Niebo zeslalo mi na
        te chandre...". No nie moge wam podac ile wampirek wytrzyma, roznie
        bywa, ale z pewnoscia duzo, duzo krocej niz normalnie was podgryza.
        Raczej ewakuuje sie w pospiechu. Taktyke nalezy powtarzac ile razy
        sie zjawi na "obiad", okresy pobytu wampirka powinny sie wyraznie
        skracac a przerwy w wizytach wydluzac. Nie mowie ze to najlepsza
        metoda, ale przetestowana nie tylko przeze mnie. I przewaznie dziala.
        • lilith666_vip Re: Wampiry energetyczne 13.12.08, 21:28
          Nie pozwol sie klepac po ramieniu czesto jesli czujesz ze ktos zle na ciebie wplywa i kup sobi piersciemn z wygrawerowanym okiem poza tym multum tarcz ktore mozesz uiemin amuletem z kamieniami i nie tracic energii na trzymanie ich
          • Gość: Weronika Re: Wampiry energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 11:32
            To, co napisała devilangel jest prawdą.
            Mój mąż jest takim wampirkiem. Nie wiedziałam o tym dopóki po kilku latach nie
            zaczęłam chorować a lekarze nie mogli znaleźć przyczyny. Dopiero jak odeszłam od
            niego - odżyłam. Szkoda, że tak późno się zorientowałam.

Wampirka można porównać do egoisty, dla którego najważniejsze są jego sprawy.
            Taka osoba nigdy nie powie Wam czegoś "podnoszącego" a zawsze zauważy
            najdrobniejsze mankamenty i zawsze znajdzie powód do narzekania.
            Czy zgodzicie się z tym stwierdzeniem?

• Gość: devilangel Re: Wampiry energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 12:24
              Typowa taktyka wampirkow. Lecz uwaga, zeby nie generalizowac, tak
              rowniez postepuja ( czasowo) osoby w depresji ( wtedy tez sa
              wampirkami choc moze nieswiadomymi). Bylas w toksycznym zwiazku z
              kolesiem, ktory bedac slabszym od Ciebie, chcial Cie podporzadkowac
              sobie, zabic w Tobie wiare ze sobie bez niego poradzisz, zebys nie
              wpadla na pomysl kopniecia go w zadek. Nie wyszlo mu jednak, wiec
              zapewne teraz on ma sie za ofiare, kogos komu zrobilas kuku bo Ty
              zla kobieta bylas jak Bogus Linda mawial ;)
              • Gość: Weronika Re: Wampiry energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 12:55
                Skąd Ty to wszystko wiesz?! Faktycznie. Tak było. Chciał zabić we mnie wiarę w
                siebie. Ciągle dawał mi do zrozumienia, że nic nie znaczę. Faktycznie on teraz
                gra ofiarę i mąci wśród moich znajomych a nawet rodziny opowiadając o mnie różne
                rzeczy.
                Jestem już ponad to. Nie wchodzę w to, nie winię go za to co przez niego
                przeszłam. Życzę mu jak najlepiej.
                Najśmieszniejsze jest to, że on jest cały czas sam i chce abym wróciła.
                • Gość: devilangel Re: Wampiry energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 13:07
                  Wiem, choc nie trza byc wiedzma by wiedziec :DDD
                  Zycz mu jak najlepiej, jasne...i nie badz mu wiecej obiadkiem.Moze
                  jak sie porzadnie przeglodzi, nauczy sie sam zdobywac pozywienie a
                  nie jesc innych wbijajac im cienka igle w zyle i "pijac krew". Oby
                  nie spotkal jakiej pielegniarki, lecz badz pewna ze cichaczem takiej
                  wlasnie szuka, powie jej ze jest wyjatkowa, nie taka jak te
                  wszystkie wredne egoistyczne baby na swiecie, ze jest cudowna jedyna
                  i niepowtarzalna, ze jej dobre serce i bezinteresownosc rzucaja go
                  na kolana...i to cieplo jakie mu daje, ze jest jego zyciem i tym
                  podobne pitu pitu. Potem zas sprowokuje ja jeszcze by mu udowodnila
                  ze skoro on ja tak kocha to nie moze sie na niejzawiesc. Jak wpadnie
                  laska w sidla to juz sie stala obiadkiem na raty jedzonym i
                  obezwladnionym poprzez wstrzykniecie toksyn paralizujacych jej wolna
                  wole . Toksyny pod tytulem : nie ran mnie, chyba mi tego nie
                  zrobisz, zwroc uwage ze ja cierpie, pomysl czasem o mnie....i tak
                  eskalacja do odzywek w rodzaju : a kim ty jestes, gdyby nie ja
                  bylabys sama i nieszczesliwa, masz to i to ( tu lista zarzutow w
                  palucha ssanych) nie w porzadku, defekt goni defekt, doprawdy kto by
                  z toba wytrzymal- tylko ja. A ty tak sie odplacasz, znow mi chcesz
                  krzywde robic....i tym podobne kwiki
                  Do czasu.
                  I tak od nowa....neverending story.... i on byl wierny,
                  staly...tylko one sie zmienialy. Hehe.
                  • Gość: devilangel Re: Wampiry energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 13:16
                    A, jeszcze cos. Notorycznie sie takie typy produkuja kiedy damska
                    reka je prowadzi a meskiej brak bo faceta nie ma lub mezczyzna w
                    domu jest czyms pomiedzy psem, meblem a bankomatem :P
                    • Gość: Weronika Re: Wampiry energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 13:48
                      Czy takiemu wampirowi można powiedzieć o tym, ze jest wampirem?
                      • Gość: devilangel Re: Wampiry energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 14:03
                        Jezeli myslisz o swoim ex to watpie czy to jakis skutek da, najwyzej
                        wkurzy sie ze sobie cos na niego wymyslilas bo musialas go kopnac
                        biedaczka. Niektorym wampirom mozna powiedziec, choc zdeklarowana
                        wiekszosc obrazi sie wielce, uraza kosmiczna bo jak mozna takie
                        rzeczy o nich... . Wampiry dziela sie na swiadome i nieswiadome a
                        zadne z nich nie przyznaja sie do tego co czynia.Nieswiadome bo nie
                        wiedza a to co powiesz, oburzy je bo wezma za atak ( choc argumenty
                        moga po cichu trafic, lecz wtedy nieswiadome moga nie chciec miec
                        wyrzutow sumienia). Nieswiadomym jest niedobrze w ich stanie i z ich
                        postepowaniem, pokazujac im droge zmian mozna uzyskac rezultaty.
                        Niemniej trzeba miec bardzo silna psychika by nie dac sie
                        zmanipulowac i nie stac sie akumulatorem dla nich jako wiecznych
                        pacjentow, co prawda ochoczych w terapii, lecz ach niestety tak
                        trudno uleczalnych :P Swiadomi wiedza co robia i dlaczego, jest im
                        tak dobrze, wiec sie nie przyznaja za nic ani nie zmienia
                        postepowania. Moga co najwyzej starac sie inna taktyke zastosowac,
                        albo urwanie kontaktu. Tak czy tak, ciezka sprawa, juz lepiej nie
                        karmic ich po prostu.
                        • Gość: Weronika Re: Wampiry energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 14:12
                          Byłam taką pielęgniarką a raczej "mamuśką".
                          Jak pomóc takim osobom...
                          • Gość: devilangel Re: Wampiry energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 14:19
                            Podac telefon do dobrego psychoterapeuty zeby wyleczyl syndrom
                            ofiary, zanizona samoocene, niekonsekwencje i zyciowe lenistwo oraz
                            nadmiar chorobliwej fantazji plus infantylizm. Samej nic nie robic,
                            chyba ze wampira takiego masz na glowie i nie mozesz go ewakuowac.
                            Poza tym nie zbawia sie tych co nie chca byc zbawieni.
                            • Gość: Weronika Re: Wampiry energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 14:30
                              Bardzo mądra rada.
                              Dzięki.

Niech Bóg Cię błogosławi i obdarzy zdrowiem
                              • Gość: devilangel Re: Wampiry energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 15:18
                                A dziekuje, wzajemnie Tobie tego czego i zyczysz mi :D
                                A kolesiowi dajesz wizytowke speca i mowisz: - wiesz, dowiedzialam
                                sie o znakomitym specu, konsultancie, przydatnym zwlaszcza ludziom
                                inteligentnym (czytaj medrkom greckim), wrazliwym ( czytaj
                                histerykom) i o skomplikowanej, glebokiej psyche (czytaj
                                porabanym).Czyli takim, ktorym trudno dobrze sie poczuc w tym
                                gruboskornym (czytaj normalnym) swiecie z powodu ich refleksyjnej
                                (czytaj malkontenckiej natury) i bywa, ze nie moga zrealizowac
                                calego swojego potencjalu zyciowego (czytaj lenie patentowane ze
                                sklonnoscia do jezdzenia na grzbiecie innych). Zobacz, mysle ze to
                                dostatecznie jak dla Ciebie dobry, wysoko kwalifikowany specjalista
                                ( czytaj-on jeden zrozumie twoj belkot i jest na tyle szkolony, zeby
                                nie wrzasnac i nie wyrzucic cie przez okno lub samemu nie uciec).
                                Fajnie byloby gdyby okazal cie sie przydatny (czytaj-nie wiem czy
                                znormalniejesz ale jak co to nie pomoze to chyba nic) :P
                                • Gość: devilangel Re: Wampiry energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 15:23
                                  A na koniec slodka formulka : - zycze ci jak najlepiej (czytaj-nie
                                  mam poczucia winy) i bede sie za ciebie modlila (czytaj- zawsze
                                  jeszcze sa egzorcysci hehe ). I masz pomoc samarytanska z glowy.
                                • Gość: Weronika Re: Wampiry energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 15:33
                                  Ale się uśmiałam!!!
                                  A wiesz kiedyś taka cudowna wróżka /wspaniała staruszka, której już niestety nie
                                  ma/ powiedziała po chwili patrząc na karty: "poje...ny jest ten człowiek!" Byłam
                                  zaszokowana, ponieważ ona nigdy nie używała takiego słownictwa, ale to było
                                  trafne. Powiedziała też, że on jest niereformowalny.
                                  To ona sprawiła, że odważyłam się i odeszłam od niego. Są na tym świecie mądre
                                  wróżki.

• Gość: takajedna Re: Wampiry energetyczne IP: *.stk.vectranet.pl 15.12.08, 20:11
      Devilangel jaka Ty jesteś mądra kobieto. Poradź a co zrobić jeśli się nie ma
      odwagi odejść, a on do specjalisty nie pójdzie. Czy można jakoś chronić tą swoja
      energię żyjąc pod jednym dachem?
      • Gość: devilangel Re: Wampiry energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 20:30
        Ja rozumiem ze nie masz odwagi odejsc, wampirek zdazyl Cie juz
        pewnie zalatwic na cacy jezeli chodzi o obezwladnianie. Jezeli zlewa
        specjaliste, dobrze mu tak jak jest, nie widzi swej dzialalnosci,
        wine upatruje tylko w Tobie ( albo moze i do specjalisty Ciebie
        posyla jakby co) to...to masz jeszcze instynkt samozachowawczy,
        ktory pchnie Cie do drzwi na ostatnim tchu. Pytanie tylko jak dlugo
        zdzierzysz zycie jak zolnierz na froncie, partyzant w lesie a zajac
        na polowaniu... Co zrobic? A widzialas Ty skuteczna ochrone,
        nietykalnosc i spokoj w takich warunkach? Bo ja nie. Predzej czy
        pozniej zdrowiem za to zaplacisz, pytanie tylko jaka cene jestes
        sklonna placic.... Oczywiscie mowie o wampiryzmie, nie o
        skonfliktowanym zwiazku bo to 2 rozne bajki choc czasem ta sama (
        ale tylko czasem)
        • Gość: takajedna Re: Wampiry energetyczne IP: *.stk.vectranet.pl 15.12.08, 21:05
          Dziękuję Ci Devilangel, rozumiem ze wyjście jest jedno trzeba dojrzeć, żeby się
          odważyć odejść. Myślę, że mój związek to dwa w jednym, jest w nim i konflikt i
          egoizm. Z tego wniosek, z nie sprzedaż mi żadnych cudownych półśrodków zanim
          dojrzeję. A tak odbiegając od tematu, już dawno tak dobrze nie czytało mi się
          cudzych myśli. Piszesz tak przejrzyście i jasno, a zarazem mądrze, ze czytanie
          Twoich wywodów to prawdziwa uczta duchowa.
          • Gość: devilangel Re: Wampiry energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 21:49
            Dzieki Ci kobieto za dobre slowo :D Widzisz polsrodki to sa
            polsrodki tylko, na chwile dzialaja, sprawy nie rozwiazuja, jak
            tabletka przeciwbolowa usmierza bol ale przyczyna bolu pozostaje
            niezmieniona. Nie moge wyrokowac o Twoim zwiazku, nie analizowalam
            go, mozliwe ze tu dzieje sie duzo wiecej jeszcze niz
            zasygnalizowalas.Nieznane sa przyczyny takich zachowan Twojego
            osobistego, stopien swiadomosci postepowania, jego uczucia do
            Ciebie, jego racje i ewentualne zastrzezenia do Ciebie i zwiazku,
            Twoje w tym zwiazku postepowanie i jego przyczyny. Nie sposob
            wyrokowac o sposobie skutecznym i szansach zmiany jezeli nie ma tych
            danych. No i jeszcze zostaja na koniec 2 natury ludzkie, ktore w
            rozne interakcje ze soba wchodza, abstrahujac od uczuc... Za duzo
            czynnikow jak na to by zgrywac wszystkowiedzaca wiedzme pleple i
            mowic Ci zebys kopnela faceta w tylek. Moze wcale nie kop, moze
            wcale nie w tylek, moze sa inne sposoby....a moze nie ma ich i
            zostaje wyjsc. Szczerze- nie wiem, opieram sie na tym co napisalas,
            lecz z doswiadczenia wiem, ze zdanie kobiety czy faceta o wlasnym
            zwiazku czasem ulega niezlemu wstrzasowi kiedy wyswietla mu sie co
            dzieje sie z partnerem i w nim oraz jaki maja sami w tym udzial
            mniej czy bardziej swiadomy.
            • Gość: takajedna Re: Wampiry energetyczne IP: *.stk.vectranet.pl 15.12.08, 23:17
              Dzięki Ci mądra kobieto, fajna z Ciebie babka. Powiem wprost bez owijania w bawełnę chciałabym się z Tobą skontaktować ale wiesz jak to z Tobą jest, nie wiem czy dasz mi szansę.To mój adres mailowy fietz1@op.pl Jeżeli nie będzie mi to dane to i tak bardzo Ci dziękuję bo zainspirowałaś mnie do konstruktywnego myślenia o zmianach. No i z wielkim zaciekawieniem będę wyczekiwała na Twoje wypowiedzi,które są perełką na Tym forum. Pozdrawiam Cie devilangel miło Cię tu było dzisiaj spotkać
              • Gość: devilangel Re: Wampiry energetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 00:58
                Niech Ci sie darzy, niech wzrok bystry i ucho czujne a rozum szybki
                jak wiatr odnajduje przyczyny i skutki, niech swiadomosc bedzie
                poczatkiem zmiany :D Kazda sytuacja ma 2 wspolautorow, czasem
                wspoludzial jest czynny, czasem bierny poprzez zaniechanie czy
                przyzwolenie, czasem zas musi nas cos uwierac w tylek bysmy sie
                obudzili i zaczeli czynic porzadek- zaczynajac z miloscia i
                szacunkiem OD SIEBIE i wlasnego nie bycia niczyja ofiara :DDD
                Pozdrawiam Cie serdecznie :D
    • agrentowy4321 Re: Wampiry energetyczne 05.03.23, 22:37
      Ciekawe wręcz wciągające
    • irona.sonata Re: Wampiry energetyczne 26.04.23, 10:27
      Jestem spetryfikowana
Inne wątki na temat: