Dodaj do ulubionych

Jak nazywa się 5 rocznica ślubu?

30.12.03, 00:01
chyba owocowa ale nie jestem pewna.(16 stycznia 1999r-data slubu) minie nam 5
lat od zawarcia slubu co nas czeka .Jestesmy para ryba i strzelec.
Obserwuj wątek
    • adogaj Re: Jak nazywa się 5 rocznica ślubu? 31.12.03, 02:14
      Bawełniana
      • Gość: gosc Re: Jak nazywa się 5 rocznica ślubu? IP: 174.141.213.* 21.07.13, 03:18
        Drewnisna
    • aderydy Re: według google 21.07.13, 07:49
      drewniana...
      tak, tak -istnieje cos takiego jak google! i nawet nie jest trudne w "obsłudze", serio! wystarczylo wpisac - piąta rocznica ślubu! polecam na przyszłosc ;-)
      • Gość: tarocistka Re: według google?! IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.07.13, 14:36
        Według google? Oj, dzieci, młodsze i starsze dzieci ery internetu. To, że coś jest w wyszukiwarce nie oznacza jeszcze, że jest arbitralne albo najwiarygodniejsze. Podobnie jak hasła z Wikipedii zawierają masę błędów, ponieważ "opracować" czytaj. dodać może je każdy.

Żal mi ludzi, dla których internet jest pierwszym i jedynym źródłem, z którego czerpią wiedzę nie usiłując jej zweryfikowac w żadnym innym źródle np. druk.
        Świat z pewnością poszedł do przodu, a przez internet człowiek zrobił dwa wielkie kroki wstecz - do wieków ciemnych.

Pierwsza - PAPIEROWA
        Druga - BAWEŁNIANA
        Trzecia - SKÓRZANA
        Czwarta - KWIATOWA
        Piąta - DREWNIANA (zwana równiez sosnową - tego nie znajdziesz w google)
        Szósta - CUKROWA
        Siódma - MIEDZIANA
        Ósma - SPIŻOWA
        Dziewiąta - GENERALSKA
        Dziesiąta - CYNOWA
        Jedenasta - STALOWA
        Dwunasta - PŁÓCIENNA (zwana również lnianą - tego nie znajdziesz w google)
        Trzynasta - KORONKOWA (zwana również szydełkową - tego nie znajdziesz w google)
        Czternasta - KOŚCI SŁONIOWEJ
        Piętnasta - KRYSZTAŁOWA (zwana również szklaną - tego nie znajdziesz w google)
        Dwudziesta - PORCELANOWA (zwana również białą - tego nie znajdziesz w google)
        Dwudziesta piąta - SREBRNA
        Trzydziesta - PERŁOWA
        Trzydziesta piąta - KORALOWA (zwana również czerwoną - tego nie znajdziesz w google)
        Czterdziesta - RUBINOWA
        Czterdziesta piąta - SZAFIROWA
        Pięćdziesiąta - ZŁOTA
        Pięćdziesiąta piąta - BRYLANTOWA
        Sześćdziesiąta - DIAMENTOWA

źródło
        "Wróżby tarotowe i przepowiednie dla panien"
        firma wydawnicza s-ka Liszt, Warszawa 1933.

• aderydy Re: tak, według google! 21.07.13, 21:25
          masz problem, szanowna tarocistko? miałam w tak błahej sprawie odesłac do biblioteki ? księgarni? antykwariatu?
          google tez się przydaje czasami ;-)
    • irona.sonata Re: Jak nazywa się 5 rocznica ślubu? 30.04.23, 15:58
      Jestem oszołomiona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka