wow3 30.12.03, 00:01 chyba owocowa ale nie jestem pewna.(16 stycznia 1999r-data slubu) minie nam 5 lat od zawarcia slubu co nas czeka .Jestesmy para ryba i strzelec. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Jak nazywa się 5 rocznica ślubu? IP: 174.141.213.* 21.07.13, 03:18 Drewnisna Odpowiedz Link Zgłoś
aderydy Re: według google 21.07.13, 07:49 drewniana... tak, tak -istnieje cos takiego jak google! i nawet nie jest trudne w "obsłudze", serio! wystarczylo wpisac - piąta rocznica ślubu! polecam na przyszłosc ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarocistka Re: według google?! IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.07.13, 14:36 Według google? Oj, dzieci, młodsze i starsze dzieci ery internetu. To, że coś jest w wyszukiwarce nie oznacza jeszcze, że jest arbitralne albo najwiarygodniejsze. Podobnie jak hasła z Wikipedii zawierają masę błędów, ponieważ "opracować" czytaj. dodać może je każdy. Żal mi ludzi, dla których internet jest pierwszym i jedynym źródłem, z którego czerpią wiedzę nie usiłując jej zweryfikowac w żadnym innym źródle np. druk. Świat z pewnością poszedł do przodu, a przez internet człowiek zrobił dwa wielkie kroki wstecz - do wieków ciemnych. Pierwsza - PAPIEROWA Druga - BAWEŁNIANA Trzecia - SKÓRZANA Czwarta - KWIATOWA Piąta - DREWNIANA (zwana równiez sosnową - tego nie znajdziesz w google) Szósta - CUKROWA Siódma - MIEDZIANA Ósma - SPIŻOWA Dziewiąta - GENERALSKA Dziesiąta - CYNOWA Jedenasta - STALOWA Dwunasta - PŁÓCIENNA (zwana również lnianą - tego nie znajdziesz w google) Trzynasta - KORONKOWA (zwana również szydełkową - tego nie znajdziesz w google) Czternasta - KOŚCI SŁONIOWEJ Piętnasta - KRYSZTAŁOWA (zwana również szklaną - tego nie znajdziesz w google) Dwudziesta - PORCELANOWA (zwana również białą - tego nie znajdziesz w google) Dwudziesta piąta - SREBRNA Trzydziesta - PERŁOWA Trzydziesta piąta - KORALOWA (zwana również czerwoną - tego nie znajdziesz w google) Czterdziesta - RUBINOWA Czterdziesta piąta - SZAFIROWA Pięćdziesiąta - ZŁOTA Pięćdziesiąta piąta - BRYLANTOWA Sześćdziesiąta - DIAMENTOWA źródło "Wróżby tarotowe i przepowiednie dla panien" firma wydawnicza s-ka Liszt, Warszawa 1933. Odpowiedz Link Zgłoś
aderydy Re: tak, według google! 21.07.13, 21:25 masz problem, szanowna tarocistko? miałam w tak błahej sprawie odesłac do biblioteki ? księgarni? antykwariatu? google tez się przydaje czasami ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
irona.sonata Re: Jak nazywa się 5 rocznica ślubu? 30.04.23, 15:58 Jestem oszołomiona Odpowiedz Link Zgłoś