ag.ape 25.09.09, 09:55 Czy jest jakas ksiązka/ strona internetowa która mówi co oznaczają dane powiązania AW? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpilki-only Re: relacje pomiedzy AW 25.09.09, 10:20 SKOPIOWANE Z TEGO FORUM: *Słońce+Wieża to pożar budynku,ale w moim przypadku to był tylko spalony garnek z doszczędnie spalonymi ziemniakami!!smilechoć do pożaru niewiele brakowało. *Na ciążę wskazuje Głupiec+Cesarzowa lub Księżyc+Cesarzowa. *Cesarzowa+Śmierć to zmiana w wyglądzie np.obcięcie włosów na bardzo krótko,oraz operacja chirurgiczna. *Cesarz+Sprawiedliwość to decyzja urzędowa. *Kapłan+Kapłanka to pokrewne dusze. *Kochankowie+Kapłan-ślub kościelny, *Kochankowie+Sprawiedliwość-ślub cywilny, *Kochankowie+Sprawiedliwość+Śmierć-rozwód. *Eremita+Słońce-odnowienie starego związku lub poprawa w już istniejącym. *Sprawiedliwość+Wieża+Wisielec-więzienie. *Diabeł+Kapłanka to fałszywa przyjaciółka. *Księżyc+Diabeł-alkoholizm,kłamstwa. *Słońce+Kochankowie-wesele,zaręczyny. *Sąd+Koło fortuny+Sprawiedliwość- spadek. *Świat+Wisielec-zamknięcie się na rozwój,utknięcie w miejscu. *Wisielec+Księżyc-narkotyki. *Księżyc+Świat-grupa terapeutyczna. i jeszcze gdzieś widziałam(tzn również tutaj ale już nie znajdę)że połączenie maga i diabła wskazuje na homoseksualizm u mężczyzny Odpowiedz Link
szpilki-only Re: relacje pomiedzy AW 25.09.09, 10:25 jeszcze od siebie mogę dodać że odwrócony rydwan w połączeniu z wieżą(albo z MA 5 kijów) to poważny wypadek samochodowy, jak się pojawi karta XIII oznacza śmiertelny wypadek... Odpowiedz Link
tommy994 Re: relacje pomiedzy AW 25.09.09, 11:04 Alla Chrzanowska: "Sztuka interpretacji tarota - znaczenie kart w prognozie". Jest to książka, która opisuje znaczenie kombinacji 2 kart A.W. Interporetowane są dokładnie (gdy każda z osobna jest na pozytywnej lub negatywnej pozycji albo gdy razem są w tej samej pozycji) czyli z pary kart masz podane znaczenie czterech kombinacji. Kombinacje dotyczą wszystkich kart A.W. Trzeba dodać, że są dwa typy tej publikacji, jedna jest o Arkanach Wielkich druga o Arkanach Małych. Osobiście mam tę pierwszą. Odpowiedz Link
jasmin_25 Re: relacje pomiedzy AW 25.09.09, 11:07 Jeszcze troche znajdziesz tu: http://forumezo.pl/viewtopic.php?f=29&t=201 i tutaj: http://www.ezoforum.pl/ogolnie-o-tarocie/4463-charakterystyczne-polaczenia-kart-w-rozkladach.html Odpowiedz Link