Dodaj do ulubionych

Gniew Bogów

29.09.10, 09:36
Za radą Krolowej miecvzy zrobiłam rozkład, na przysczyny tego, ze nie mogę spotkac kogoś do pokochania i wzajemnie.
Z proponowanych rozkładów ten wydał mi się odpowiedni
Sygnifikator- Cesarz - to juz znam, moje zasadnicze, zdroworozsadkowe podejscie do wszystkiego, wynika tez z tego, ze mam juz swoje lata i fajerwerki mi nie w głowie, szukam spokojnej przystani, chciałabym zyskac i nic nie stracic. Takie zabezpieczanie się przed gorszym, zwłaszcza patrzac na to co się dookoła w zwiazkach dzieje.
1. Gdzie tkwi przyczyna moich problemów- Umiarkowanie- nie potrafię znalezc złotego srodka, chciałabym miec wszystko na raz, i najlepiej prima sort big_grin
2. Czego nie umiem dostrzec- 7 monet- trzeba cierpliowsci, spokojnych działan i czasu
3. Z czego nie umiem zrezygnowac- 4 miecze- z wygodnictwa jakie teraz mam, spokój, wszystko poukładanie, sielanka, ale solo. Ten męzczyzna na karcie tez odpoczywa solo smile
4.Czy umiem powierzyc się sile wyzszej? - 6 buław - chyba nie umiem, ja to taka dusza co to wie lepiej, głucha na to co z zewnątrz.
5. Czy wyciagam wnioski z tego czego doswiadczyłam?- 2 miecze- wiem gdzie problem, a zmienic swojego podejscia nie chce, nadal mam opaskę na oczach.
6. Co powinnam zmienic - Ryc. mieczy- powinnam byc troszkę pokorniejsza i mentalnie 'głupsza' - nic tez Ryc. mieczy. Przygniatam tym ludzi podobno wink
7. Co moge zrobic sama - Moc wyglada na to, ze moge to zmienic, tylko musze chciec.
8. W czym pomoze mi los- 9 monet - kobieta szczesliwa, zadowolona, sama, to juz zdaje się mam smile
9. Jakich rezultatów moge sie spodziewac? - 6 monet
- czyli znowu zostane wykorzystana, dam więcej niz dostane uncertain

w rozkładzie dominuje to co w moim zyciu - miecze i denary, nietrudno zauwazyc, ze brak pucharów, obok tego Cesarz, Umiarkowanie i Moc.
Wszystko się zgadza, moje zycie, to intelekt i zarabianie pieniędzy, wyparły emocje i uczucia i zdolnosc do poddawaniu się spontanicznym uczuciom, twarda baba, dająca sobie rade w zyciu praktycznie dobrzee, szczesliwie, spokojnie, bez zawieruchy, tylko, ze sama. Wiec i rozdaje to czasem jak w 6 denarów, nie dostajac nic w zamian, bo uczuc się nie kupuje.
Moc- niby moge to zmienic, sama na dodatek, tylko brak mi pomysłu jak. Musze podpytac smilesmilesmile
Pozdrawiam, u mnie nadal pada smile
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: Gniew Bogów 29.09.10, 14:12

Gniew Bogów - możnaby pomyśleć, że chodzi o karę, i w sumie można to tak potraktować, to kara za sprzeciw człowieka wobec praw kosmicznych które są zapisane w tarocie smile
      Przyczyny tego, że nie można spotkać kogoś do pokochania i wzajemnie prawie zawsze są takie same, tak z autopsji: nasze wygórowane oczekiwania wobec drugiej osoby (jak już zaznać szczęścia to takiego o niewyobrażalnie wielkiej skali), nasze wygodnictwo i niechęć do cudzych wad i nawyków (samemu nie trzeba się liczyć ze zdaniem drugiej osoby, lepiej pozostawać samemu niż zmierzyć się z problemami, które wynikają z bycia z kimś, nieraz się popłacze ale potem mamy długo święty spokój i stabilny marazm), gniew (ktoś nas kiedyś kiwnął i obrażamy się na ludzkość, akceptujemy znajomych i ew. przyjaciół ale ludzie w kontekście partnerzy to już abstakcja i jedna wielka potencjalna czarna dziura namaszczona traumą), nie ruszanie pupy tam gdzie można kogoś poznać.
      Po wstępniaku moja próba interpretererekum, czyli karty wzbogacają to co przychodzi na myśl ale w przeciwieństwie do tego co napisałem nie oceniają bo są neutralne smile
      Sygnifikator- Cesarz - wspomniane wymagania, wygodnictwo, duuże ambicje, które mogą przerastać ludzkie możliwości. Po potrzebach Cesarza powinny pojawić się potrzeby\podejście Kapłana a po tych potrzeba stworzenia związku czyli Kochankowie, czyli Twoje marzenie i cel.
      1. Gdzie tkwi przyczyna moich problemów- Umiarkowanie - zbytnia ostrożność?, nieumiarkowany ma szansę wpaść pod wpływ diabła, karta Diabeł.
      2. Czego nie umiem dostrzec- 7 monet - na mojej karcie jedna moneta już leży na ziemi, może chodzi o to, że nie chcesz podjąć tych nielicznych szans które się nieraz pojawiają, że czekasz na coś ekstra rekompensującego co dopiero nadejdzie i nie wykorzystujesz nadarzających się okazji, na asie monet też jest jedna moneta ale to już coś.
      3. Z czego nie umiem zrezygnowac- 4 miecze- z wygodnego położenia\zastoju, z umysłowej stabilizacji. Na mojej karcie chłop leży jak kamień smile
      4.Czy umiem powierzyc się sile wyzszej? - 6 buław - to wygląda tak jak napisałaś, uznajesz to co sama wywalczysz.
      5. Czy wyciagam wnioski z tego czego doswiadczyłam?- 2 miecze - tak, ale to ma na Ciebie hamujący wpływ, opór wynika z Twojego wnętrza i wprowadza zwłokę w podejmowaniu decyzji, które często nie są spontaniczne.
      6. Co powinnam zmienic - Ryc. mieczy - chyba właśnie powinnaś opanować w sobie tą narowistość, trochę się odmóżdżyć smile
      7. Co moge zrobic sama - Moc - co chcesz, na sposób, rozwagą, nie na siłę, wykorzystując typowe kobietom zdolności interpersonalne smile
      8. W czym pomoze mi los - 9 monet - znajdzie się ktoś bez względu na to czy będziesz się rozglądać czy nie? smile
      9. Jakich rezultatów moge sie spodziewac? - 6 monet - będą zależały od Ciebie, ile dasz tyle dostaniesz, szczodrość zostanie nagrodzona ale brak umiaru w dwie strony może przynieść rozczarowanie.
      Brakujące karty to jak zawsze wielcy nieobecni smile
      Podsumowania zostawiam Tobie smile
      • ma_ewa01 Re: Gniew Bogów 29.09.10, 17:50
        Sygnifikator- Cesarz
        Materia to Ci się raczej nie opiera. Gorzej z tą nieuchwytną, emocjonalną stroną życia. Panujesz nad materią…Ale Twoje ambicje sięgają dalej, innych sfer. Cesarz poniekąd nie posiada do nich kodu dostępu .

1. Gdzie tkwi przyczyna moich problemów- Umiarkowanie
        Jesteś zachowawcza, nie pociąga Cię ryzyko. Nie dla Ciebie niepewne znajomości i inne randki w ciemno. Może warto by czasem iśc trochę na żywioł, wejść w emocje…

2. Czego nie umiem dostrzec- 7 monet
        Sensu czekania na właściwy moment .
        Niecierpliwość nie sprzyja przyciągnięciu właściwej osoby. To On Ciebie znajdzie, więc nie musisz zabiegać.

3. Z czego nie umiem zrezygnowac - 4 miecze
        Czy na pewno wokół Ciebie jest przestrzeń dla mężczyzny, czy miałby gdzie powiesić swoje rzeczy, czy dałabyś mu pole do działania?

4.Czy umiem powierzyc się sile wyzszej? - 6 buław
        Bardziej liczysz na siebie niż na jakąś tajemniczą siłę wyższą.

5. Czy wyciagam wnioski z tego czego doswiadczyłam?- 2 miecze
        Twoje doświadczenia nie otwierają Cię na życie. Raczej tłumisz w sobie ich skutki, rozpamiętujesz zamiast wyciągać wnioski. Obezwładniają Cię, nie potrafisz wyjśc poza nie.
        Zamykasz się w kręgu własnych interpretacji i odczuć.

6. Co powinnam zmienic - Ryc. mieczy
        Hm… Może negatywne myślenie skierowane do całego męskiego rodu, słowa wypowiadane zbyt pochopnie, niosące niedobre fluidy….Uważaj na słowa i myśli.

7. Co moge zrobic sama - Moc
        Wziąć się za siebiesmile, popracować nad poczuciem własnej wartości, opanować nieufnośc i lęki. Przestać bać się zycia…

8. W czym pomoze mi los - 9 monet
        Los nie szczędzi Ci dóbr materialnych, pięknych strojów, dobrobytu. Na jakieś gratisy w sferze damsko-męskiej to bym nie liczyła

9. Jakich rezultatów moge sie spodziewac? - 6 monet
        Zbierzesz. co posiejesz…Im więcej dasz, tym więcej dostaniesz… Może warto się rozejrzeć wokół siebie, blisko.

Myślę, że po prostu masz ze sobą jeszcze coś do przerobienia. Jeśli tylko będziesz gotowa, On się zjawi…

Ciepełko wysyłam
        Msmile
        • ma_ewa01 Re: Gniew Bogów 29.09.10, 18:16

... Jeszcze w sprawie Moc - co mogę zrobić sama
          Może podkreśl swoja kobiecośc, seksapil, trochę głębsze dekoldy, bardziej kobiece ciuchy, obcasy, no wiesz, pokaż, ze Ci zależy...
          Msmile
          • krolowa.mieczy Re: Gniew Bogów 29.09.10, 18:27
            kurka, to samo chciałam napisać smile
            i jeszcze dodam, ze Moc często mówi o osobie, która lubi postawić na swoim i jeśli masz tendencje to tego, to wyluzuj troszkę wink
            • krolowa.mieczy Re: Gniew Bogów 29.09.10, 18:28
              I jeszcze co - Moc losowałam 2 razy gdy pytałam sie o swoją posturę - mam nadwagę z 6kg. Dobrze by było schuść z kilka kg.
              • ma_ewa01 Re: Gniew Bogów 29.09.10, 18:38
                Ja jeszcze jakieś 2-3kg...
                Msmile
          • 2bieguny Re: Gniew Bogów 29.09.10, 19:32
            Może jeszcze tak dodam, ze randki w ciemno i takie jakies znajomosci nie wiadomo jakie się zdarzały, ale do tworzenia zwiazku daleka droga, wychodze, spotykam się, spędzam wakacje gdzies, ostatnio w górach, ale randka w ciemno nie prowadzi do zwiazku, zwyczajnie to nie to czego oczekuje smile
            Co do miejsca wokół, mieszkanie mam niby na dwóch, nawet lózko sypialniane big_grin, ale jak widze niemęskiego mężczyzne, to natychmiast mi zabieram ster z rąk uncertain tu jest zdaje się problem smile No nic smile Damy rade smile
    • 2bieguny Re: Gniew Bogów 29.09.10, 19:18
      Pięknie dziękuje Wam, za pomoc. Wszystko się zgadza, ja o tym wszystkim doskonale wiem, tylko z tym luzem mam kłopot. Nie wiem jak bedzie, im dalej w las tym niestety wiecej drzew.
      Taki mój mały sukces, ze sama się w tym nie zgubiłam, coś tam zobaczyłam sama smile
      Jedno jest pewne, rozpoznanie problemu nie załatwia sprawy.
      Jeszcze raz , dziekuje smilesmilesmile
      • zainteresowany1977 Re: Gniew Bogów 29.09.10, 23:06
        Absolutnie nie załatwia. Jest jeszcze taki ciekawy rozkład zwierciadło prawdy (czy jakoś tak).
        • ma_ewa01 Re: Gniew Bogów 30.09.10, 09:08
          Lustro prawdy...
          Msmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka