misboaa 08.10.10, 23:14 Miły odpoczynek czy męczący zastój? Sanatorium czy wakacje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zainteresowany1977 Re: 4 Miecze 08.10.10, 23:35 Zastój i zarazem koncentracja myśli, np. więzienie, jeśli sanatorium to chyba takie konieczne? Odpowiedz Link
faucon6 Re: 4 Miecze 09.10.10, 18:41 Moje 4 miecze to nic przyjemnego. Z RW wyskakiwaly gdy bylam chora, gdy sie odsowalam od innych i psychicznie nie mialam na nic sily. W zasadzie dokladnie jak sie to mowi bylo to leczenie ran i dochodzenie do siebie. W nowej talii jeszcze mi sie nie pojawila wiec nie mam doswiadczen. Ale dla mnie w jakis sposob kojarzy sie z samotnoscia - kobieta przytula sie do wracajacego z wojny/ wyprawy mezczyzny. Ma go na chwile, moze sie nawet nie rozumieja. Chce jak najwiecej ciepla otrzymac, ale czy on jest skory zeby ja nim obdarowac? Chyba jednak dla niej sie to nie liczy. Jest na tyle samotna, ze kazdy kontakt z innymi jest cenny. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 4 Miecze 09.10.10, 19:19 O gustach się nie dyskutuje, ale po mojemu to okrutna talia, bez wątpienia pięknie namalowana, ale ostra Odpowiedz Link
misboaa Re: 4 Miecze 09.10.10, 22:20 Ciekawa byłam jaki to jest u was rodzaj odpoczynku. Wychodzi więc na to, że jest on albo wymuszony a więc niezbyt przyjemny np: fabryka wysyła na bezpłatny bo nie ma pracy, albo porządane odetchnięcie, ale po trudnym i ciężkim zadaniu, tak jak rycerz z karty. /na marginesie mi suę ta talia bardzo podoba, ale faktycznie momentami wyczerpująca jest. Odpowiedz Link
mariko8 Re: 4 Miecze 10.10.10, 02:25 zastój, przerwa do której zmusiły nas okoliczności zewnętrzne, po prostu pewne sprawy muszą być odłożone na później, mnie ta karta kojarzy się z czasowym uśpieniem spraw, związku, pracy...potrzebnym żeby odpocząć, zobaczyć sytuację z innej strony... ps. talia ciekawa graficznie ale bardzo wyczerpująca energetycznie, po 2 miesiącach pracy z tymi kartami, musiałam się jej pozbyć Odpowiedz Link
faucon6 Re: 4 Miecze 10.10.10, 08:34 Jest tam wiele przepieknych energetycznie kart, dobrze namalowanych, mowiacych o uczuciach. Wybralam ja wlasnie dlatego, ze rozumiem co mowi i ma bardzo duza szate emocjonalna. Karty idealnie pokazuja odczucia, esencje. Chyba jednak jestem hardkorem, ale lubie prostore przekazu Odpowiedz Link
mrgodot Re: 4 Miecze 10.10.10, 18:31 4 Mieczy jest podobna do Wisielca - zatrzymuje w drodze, każe przemyśleć sprawy, odpocząć, czasem dosłownie wyzdrowieć. Przy 10 Mieczy - pokazała mi się jako czas lizania ran po trudnych przejściach. Zazwyczaj jednak jest to mocno wymuszona przerwa więc dla osób aktywnych może być bardzo męcząca, rozkręcone sprawy mogą się wtedy zawalić, a człowiek nic nie może zrobić. Ale jak to zwykle bywa los właśnie daje nam znak, że to co uważaliśmy za najwazniejsze wcale nie jest takie ważne i czas na zwrot. Dla zmęczonych życiem - w sumie fajny okres bo przeciez nic nas nie goni, można się zatrzymać i nie miec wyrzutów sumienia, że człowiek tak sobie leży a świat się wali. Odpowiedz Link