Dodaj do ulubionych

Przykład z Kapłanem

14.11.10, 11:18
To jest rozkład na firmę produkcyjną i jej przyszłość. I ten Kapłan nieszczęsny (dla mnie).
Celtycki z kilkoma zmienionymi pytaniami.

1. syt. wyjściowa firmy - wisielec
2. to co jej pomaga lub przeszkadza - 6 pucharów
3. świadomość zarządzających - gwiazda
4. czego sie nie spodziewają - 8 monet
5. było - as mieczy
6. będzie jako 1sze - as kijów
7. własny stosunek zarządzajacych - śmierć
8. okol. zewn. - 3 kijów
9. nadzieje lub obawy zarządzajacych - 10 monet
10 dalsza przyszłość - kapłan (2 monet, 2 mieczy, koło).

Musiałam dołożyć do Kapłana! eeech...
Firma jest w złej kondycji, powiedziałabym że to spowolnienie spowodowane małymi zamówieniami. W połączeniu z 6puch i wisielcem czyli dawniej podpisane kontrakty z których trzeba sie wywiązać ale nie jest tego wiele. Poza tym zarządzajacy nie spodziewają sie już 8 monet a więc pracy w trybie ciągłym (to jest firma gdzie pracuje się na zmiany, pracownicy wykonują rutynowe czynności). Zarządzający odkryli nowe źródła kontraktów ale jeszcze nie teraz tzn teraz nie dojdzie do ich realizacji. Poza tym pokazała się śmierć czyli wg mnie jakby chcieli zakończyć dotychczasową działaność albo... zmienić całkowicie profil. Zgadzałoby się to z asem mieczy czyli jakimiś projektami, o których często myśleli czy rozważali.
10 monet - ni przypiął ni wypiał - jeśli chcieliby sprzedać firmę to dostaną niezłą kasę. Ale gdzie tu przeprofilowanie w takim razie?
I Kapłan na końcu! Z dwójkami na dodatek...
Musze lecieć teraz. Gdybyście mogli spojrzeć i pomóc mi rozkminić Kapłana smile
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: Przykład z Kapłanem 14.11.10, 11:19
      ah, zapomniałam napisać że talia druidów
      taroteca.multiply.com/photos/album/370/Druid_Craft
      • ivana Re: Przykład z Kapłanem 14.11.10, 13:42
        Chcialam sie upewnic co do Twojego Kaplana i zadalam kartom dodatkowe pytanie. " Czy nowy inwestor pomoze firmie?
        10 denarow-8 buław- krolowa mieczy (Kochankowie prosila aby ja wyciagnac) przy tasowaniu wypadla królowa buław

Nowy inwestor wylozy pieniazkich ale po negocjacjach( Twoje dwojki). Bedzie domagal sie szybkich zmian w firmie, ktore obudzilyby zastany przez niego w firmie letarg (moze dotyczyc to bedzie pań ktore narzekaja ale nic nie robia aby pchnac firme do przodu.
        Kochankowie to karta ktora jest rodzajem przygotowania czlowieka o stanowieniu o sobie. Dostaniecie środki ale to od Waszego dzialania bedzie zalezal koncowy efekt.
        Wychodzicie z Krolowej Kijow a powinniscie stac sie Krolowa Bulaw( firma ekspansywna, odwaznie dzialajaca)
        Papiez to Wasza przeszkoda o ktora mozecie sie spierac , bo najlatwiej jest czekac na manne z nieba i pozostac przy starych sparwdzonych sposobach ale ten Papiez w tej sytuacji to wasza kosc niezgody. To potrzeba zburzenia starego porzadku na rzecz nowego.

P.S. Lezalam sobie w wannie i myslalam czy dobrze Ci napisalam o tym Papiezu i postawilam karty aby sie upewnic. stad moje ponowne zabranie glosu w tej sprawie. Zweryfikuj moja wypowiedz jesli mozesz.
        • ivana Re: Przykład z Kapłanem 14.11.10, 13:47
          Wychodzicie z Krolowej Kijow a powinniscie stac sie Krolowa Bulaw( firma ekspansywna, odwaznie dzialajaca)

Wkradl sie blad
          Mialo byc; wychodzicie z Krolowej Mieczy a powinniscie stac sie Krolowa Buław

Sorrkiwink
        • krolowa.mieczy Re: Przykład z Kapłanem 14.11.10, 14:08
          Nie wiem jak odczytać te karty.
          Ale dzięki
    • ivana Re: Przykład z Kapłanem 14.11.10, 12:04
      Kapłan na koncu rozkladu pokazuje ze firma nie zmieni swego profilu dzialalnosci. Dzięki pomocy czegos lub kogos z zewnatrz jej struktura i charakter zostanie zachowany. Pomoze w tym jakis łut szczescia (pewnie jakis nowy kontrakt ) Dwojeczkl to moim zdaniem negocjacje z nowym kontrahentem. 10 monet jest potwierdzeniem tego ze kontrakt okaze sie korzystny dla firmywink
      • krolowa.mieczy Re: Przykład z Kapłanem 14.11.10, 14:08
        Firma obecnie jest już uzależniona od kontraktów z inną firmą tzn firma zew. zleca im wykonanie prac.
    • dana-25 Re: Przykład z Kapłanem 14.11.10, 12:17
      Krolowo, a kto pyta? zarządzający , czy pracownik obawiający sie o pracę?

Firma jest w stanie zawieszenia, spowodowane to jest tym, ze przez długi czas nic sie w niej nie działo, firma nie była nastawiona na rozwój, nie dostosowywała sie do rynku. A na rynku duże zmiany, zeby przetrwać właściwie musiałaby wszystko zmienić, zacząć od nowa. Moim zdaniem grozi jej zamkniecie lub wykupienie przez inna firmę, właściciele liczą na duża kasę ,ale chyba sie przeliczą bo Papież to skąpiecwink. Tak będzie jeżeli nic nie zrobią, natomiast jeżeli wprowadza nowe projekty i pójdą nowa ścieżka to jest dla nich szansa. Nic nie jest przesądzone, jednak moim zdaniem sprzedadzą firmęsad
      Sprzedaż będzie gdzieś kolo kwietnia.
      • krolowa.mieczy Re: Przykład z Kapłanem 14.11.10, 14:07
        Pyta pracownik.
        Też mam wrażenie, ze będzie zamknięcie. Lub... firmy robią coś takiego: zamykają się i pod inną nazwą ponownie otwierają (nie znam procedur JAK to się robi) jakby były odrębnym podmiotem godpodarczym.
        O 3 kijow pomyślałam sobie, ze moze być zmieniona lokalizacja firmy. Oddadzą się pod opiekę tego Kapłana jako firmy która ich wyciagnie z dołka?
      • krolowa.mieczy Re: Przykład z Kapłanem 14.11.10, 14:15
        Zapomnialam dopisać, ze masz rację Dano z brakiem inwestycji. Tylko cięcie kosztów to za mało...
    • misboaa Re: Przykład z Kapłanem 14.11.10, 12:17
      Dla mnie to jest akurat bardzo jasne bo już miałam doczynienia z Papieżem w takich kwestiach tongue_out
      Nigdy mi nie pokazał dobrych finansów, extra zysków. To życie w ubóstwie, ale w takim gdzie masz co wrzucić do garnka. Papież umrzeć z głodu ci nie da. Daje za to pewną stabilność.
      Dalsze karty tylko to potwierdzają. Będzie różnie. Szefostwo będzie się zastawić na czym się skupić, z kim rozmawiać by dostać dobre zlecenie lub wywiązać się z już przyjętych. Co zrobić aby podwyższyć obrót i polepszyć sytuację. Ważne, że myślą i rozważają wszystko w sposób mądry, biorą pod uwagę wiele aspektów i kierują się wiedzą a nie działają na oślep. Minusem może być to, że ich ramy myślowe blokują spróbowanie czegoś nowego, działają ściśle w granicach "swojej normy". Może to wynikać nie tylko że sposobu myślenia, ale np: procesu technologiczniego - chętnie przestawili by się na inny produkt, ale maszyny jakie posiadają nie są w stanie tego wyproodukować, lub w takiej iilości jaka dawała by dobry zysk. Mają swoje odraniczenia i one stanowią dużą przeszkodę.
      Druga rzecz to pojawienie się poważnego kontrahenta dzięki któremu firma dostanie solidne podstawy do dalszego funkcjonowania choć nadal to nie będą kokosy i będzie się to wiązało z wypelnianiem jego wymogów. To taki rodzja ratunku.
      • misboaa Re: Przykład z Kapłanem 14.11.10, 12:30
        Oni nie spodziewają się, że dosłownie "robota" się pojawi i trzeba będzie zakasać rękawy. Już niedługo pojawi się szanasa ruszenie do porzodu, cos zacznie się dziać pozytywnego smile
      • krolowa.mieczy Re: Przykład z Kapłanem 14.11.10, 14:10
        Masz sporo racji, Miss.
        Myślę, że przeszkody mogą tkwić w... 10 monet bo jeśli wziać ją pod uwagę jako szefa szefów to jest to skapiec który zagarnia pod siebie wszystko. Bardzo niechetnie inwestuje.
    • coco_angel Re: Przykład z Kapłanem 14.11.10, 12:19
      wiesz krolowo , tak szybko nie sugerujac sie niczym, wzielabym koncowke rozkladu jako wprowadznie konkretnych zasad, twardych zasad,kogos charyzmatycznego badz coacha?
      i ba 2 monet 2 rozne opcje na wypadek roznych perypetii losowych (kolo)w ramach zabiezpieczenia i chroniac sie przed konkurencja i niestabilnoscia rynku nie do konca odkrywanie kart i tych zasad innym ( 2 miecze)... a 3 kije sa nowe mozliwosci!!!
      • krolowa.mieczy Re: Przykład z Kapłanem 14.11.10, 14:13
        No włąsnie te 3 kije to wg mnie alokacja firmy.
        Ona obecnie jest już uzależniona od innej, potężniejszej i ta większa firma może domagać się np. zmniejszenia kosztów. A co powoduje jeszcze bardziej zmiejszenie kosztów? Tańsza siła robocza. Za miskę ryżu. Ta Śmierć i Wisielec...
        hmmm
        • nielaik Re: Przykład z Kapłanem 17.11.10, 15:59
          Kapłan jest w tej talli szamanem...Rock and Roll. Pokazuje, że z firmą bedzie dobrze. Ale trzeba pokombinować. Sięgnąć do róznych sztuczek. 2 denarów by to potwierdzała. Sugeruje także, że obroty bedą, ale nie wysokie. Koło Fortuny wskazuje na napisanie wszystkiego od nowa. Zastanowienie się co działa, co nie. Zebrać wszystkie plusy i minusy działalności, zreorganizować to wszystko. Pozbyć się zbednych rzeczy, spojrzeć na działalność świeżym okiem. Zagadkowa jest dla mnie 2 mieczy. Może to klient ukryty w lesie i trzeba do niego dotrzeć?

Właścisiele postawili na firmie krzyżyk. Myślą, że osiągneli już pewnien pułap i wiecej nic z tego nie bedzie.Firma jest za słaba, na to aby mogła działać. Odbierają ja jak starca z karty 10 denarów. A Śmierć-stosunek zarządzających do poroblemu, potwierdza, że chcą zamknąć interes. Firmie nie pomaga bierne przygladanie się sytuacji, a wydaje mi się, że jest tu kilka niewukorzystanych szans, możliwości, atutów.

Co było? As Mieczy rozmowy, dyskusje, a powinno się zacząść działać-As Buław. Firma nie spodziewa się, że jeszcze będzie mieć klientów i odżyje. As buław i 8 denarów. Okliczności zewnętrzne, 3 buław. Wyjść do klienta, zarekalmować się w nowym miejscu. Może tu jest problem w braku dotarcia do potencjalnej grupy odbiorców, która jest, poszukuje takich usług, produktów ale nie może znaleźć usługodawcy?

Kapłan w tej tali to człowiek ciekawski, wyjątkowo inteligenty i otwarty na świat, na to co nieznane. Gdyby nie to pewenie nie został by szamanem, bo tacy ludzie są właśnie wybierani do wykonywania tego zajęcia. Schodzi po do świata duchów po wiadomości i nie zawsze je rozumie. W swojej pracy najpierw wykorzystuje dostępne środki, próbuje rozwiązać problemy logicznie, a w ostateczności sięga do magii. W wiosce wszyscy traktują go z szacunkiem. Tak czytałam, więc może w przypadku tej karty, też należało by się tym kierować w interpretacji?

• nielaik Re: Przykład z Kapłanem 17.11.10, 16:04
            Świadomość zarządzających Gwiazda co to oznacza?
            • krolowa.mieczy Re: Przykład z Kapłanem 17.11.10, 17:09
              Dzięki, że zerknęlaś smile
              Sądzę, że gwiazda to zupełnie nowe pomysły lub plany tych ludzi. Jeśli naprawdę chcą zamknąć firmę (śmierć) to mogą już mieć coś w zanadrzu.
              Dowiedziałam się wczoraj, ze rozpoczął się tam proces zwolnień.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka