krolowa.mieczy 09.12.10, 10:18 Ktoś z was używa tej talii? Z jej całą filozofią? Ciekawi mnie jak się pracuje z taką talią... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrgodot Re: Osho 09.12.10, 10:57 Ja nie używam. Przyjrzałam się tej talii ale jak dla mnie za ciemna, wolę jasne kolory. Jedna z wróżek na Ezo bardzo chwaliła tę talię i nazwała ja ekspertem w sprawach partnerstwa i miłości. Właściwie głównie do takich pytań jej używała. Może coś w tym jest, ale ja nie mogę się do niej przekonać. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 09.12.10, 11:26 To chyba najlepsza talia dla tych których fascynuje p. Osho. Nie dla mnie. Odpowiedz Link
algaria Re: Osho 09.12.10, 11:29 talia nie dla mnie chyba mam jeszcze za małe doświadczenie Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: Osho 09.12.10, 17:25 Heh, a myślałam że może ktoś uzywa się sie ujawni Dla mnie też za trudne. Cienka Bolka na tą talię jestem Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Osho 09.12.10, 19:43 Ja mam, te talię. W moim odczuciu jest jasna i bardzo ciekawe rzeczy pokazuje. Ale używam jej tylko dla siebie, raczej do własnego rozwoju i medytacji niż do wróżenia. czasami wyciagałam jedną kartę na pyt co robić w danej sytuacji, jak postąpić, albo jakie jest znaczenie czegoś, czego mam sie nauczyć, jaka postawę przyjąc wobec czegoś tam...itp. Znalazłam kiedyś w internecie taki wątek odnośnie tej talii. Niestety nie skopiowałam, a po kilku dniach wątek zniknął, bo ponoć był zbyt osobisty. Tam była podany cały rozkład z interpretacją nt taki bardziej duchowy związany z losem, przeznaczeniem, misją... Trzeba mieć tę ksiązeczkę z interpretacją poszczególnych kart. Czytasz opis karty i już jesteś wprowadzona w odpowiedni nastrój. Ta talia jest osadzona w filozofii buddyjskiej, co mnie akurat bardzo odpowiada i pasi. Uwielboiam jej spokój, dystans, łagodną emanację wszechogarniającą miłością. Szczerze polecam. M Ps Ta talia jest w Polsce wydana na okropnym papierze. Jeśli ktoś jest na to wrażliwy, radzę ściągnąć gdzieś z zagranicy. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: Osho 09.12.10, 20:26 Ciekawe, Ewciu Od razu jasny przekaz był dla ciebie? Tzn w mig zrozumiałaś? Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Osho 09.12.10, 20:32 Szczerze mówiąc tak, ale ja korzystałam z tej dołączonej książeczki. I tym się sugerowałam, a nie rysunkami na kartach, chociaż one także po przeczytaniu tzw lekcji stawały sie zupełnie jasne. Z tym, ze jeśli chodzi o Buddyzm co nieco juz wiedziałam, czuje te klimaty po prostu... M Odpowiedz Link
faucon6 Re: Osho 09.12.10, 21:15 rozumie sie ze niepowodzena i bol sa chwilowe. Mowi wprost o tym co mamy za skora. Przed nikim nie musimy tego kryc. Obraski sa jasne, a ksiazka dodatkowo nadaje glebi przekazowi i przydaje sie gdy ktos chce medytowac z Osho. Podobaja mi sie tez opisy kart - polskie tlumaczenie: radosc, oczekiwanie. Po prostu kiedy sie je czyta to rozumie sie ogolny przekaz. Sa troche inne niz zwykle karty. Mam wrazenie, ze maja pozytywniejszy wydzwiek (i mowia o naszym wnetrzu). Mam je stosunkowo niedlugo i rzadko wroze, ale to sa moje ulubione karty nie wydaje mi sie zeby przekaz byl bardzo trudny. Jesli bedziesz chciala moge przeslac Ci ksiazeczke do kart. Bedziesz wiedziala czy to cos dla Ciebie. W ksiazeczce jest zarowno opis jak i zilustrowane karty. P. S. kolory wydaja sie zywsze w tej ksiazeczce.... Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: Osho 09.12.10, 21:24 Naprawdę? Możesz zeskanować? Byłoby miło - dzięki PS Ostatnio zdarzają mi się zbiegi okoliczności jeśli chodzi o Crowleya: masz w stopce link do tarota złotego brzasku, a on tam należał przez jakiś czas; rozmawiałam niedawno na priv o nim, oglądałam dokument o masonach... Kurcze, chyba kupię księgę Thota Odpowiedz Link
faucon6 Re: Osho 09.12.10, 21:28 mam tez cos o masonach...poszukam, nie wiem czy usunelam. Jesli znajde - przesle na gazetowego Odpowiedz Link
faucon6 Re: Osho 09.12.10, 21:36 Poszlo. Ksiazeczke juz mialam, nie kserowalam. Dostalam kiedys na szkolce Odpowiedz Link
misboaa Re: Osho 09.12.10, 22:28 Kiedyś miałam nią powróżone na bardzo konkretną sprawę. Karty doskonale pokazały co się będzie działo, ale w sensie moich odczyć a nie wydarzeń rzeczywistych więc to talia bardziej do poznania siebie niż przepowiadania przyszłości jako tako. Tak naprawdę mało mi pomogła w tej sprawie, za to pokazała bilans serca. Taki zapis EKG Nie będę raczej po nią sięgać. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: Osho 14.12.10, 19:43 Przypartuję się im i tak szczerze, to niektóre do mnie nie przemawiają. Opisy rozszerzają horyzont na znaczenie - to jest jasne. Chyba byłoby mi trudno nimi się posługiwać mimo wszystko... Odpowiedz Link