Dodaj do ulubionych

komu wróżbę

10.11.14, 16:04
z lenormand? Uczciwie zaznaczam, że nie mam wielkiego doswiadczenia z tymi kartami i chce sobie pocwiczyc smile Jak ktoś ma ochote byc królikiem doświadczalnym, to piszcie pytanie. Potraktujcie to jak zabawę, bo ja się ich ucze dopiero, ok? Postaram się jednak Was zadowolić. Prosze równiez o odpowiedzi, jak się wróżba sprawdziła, żebym wiedziała, czy się czegoś nauczyłam. Buziaki smile
P.S. propozycja aktualna az do odwołania.
Obserwuj wątek
    • bronxi Re: komu wróżbę 10.11.14, 16:22
      To ja mam pytanie. A mianowicie moja koleżanka po długich namowach zdecydowała sie w wieku 30 lat isc do liceum i zrobic maturę.. A że nie była orłem to poprosila mnie o pomoc, zebym napisala jej wypracowania z j. Polskiego, dziś juz jedno jej napisałam. I moje pytanie brzmi czy moje wypracowania dadzą jej zaliczenie semestru i spełnią oczekiwania nauczycielki? Bo dodam, że jestem umysł ścisły i nie przychodzi mi to łatwo, ale chciałam jej pomócsmile
      • babowa Re: komu wróżbę 10.11.14, 16:43
        rozmarynku, to ja zawsze chetna na materiał cwiczebnysmile
        spojrz, jak spedze dzisiejszy wieczor
        jutro dam odpowiedzsmile
        • rozmaryn_1 Re: komu wróżbę 10.11.14, 17:17
          Zaparzyłam sobie herbatkę, właczyłam muzyke i dopiero siadłam do Ciebie Babowa smile
          Przy tasowaniu kart wypadła mi góra- przeszkoda. Chyba cos pójdzie nie po Twojej myśli, zmiana planów albo nieprzyjazna osoba, której nie lubisz? Góra to czasem ktos wrogo nastawiony. Wyciagnęłam Ci kobiete- to dla mnie jakby sygnifikator Ciebie, a może wskazuje na osobe, z która spedzisz wieczor. Dobra, kombinuje więc: albo spędzisz wieczór sama, albo z kimś na ploteczkach, kto bedzie opowiadał o swoich problemach?
          • babowa Re: komu wróżbę 11.11.14, 11:22
            pani rozmaryn, odpowiedz
            swietnie pani wyczuła sytuacje ogolna
            juz streszczam
            byłam na imprezie i było zarabiscie
            wysmiałam sie jak norka, było naprawde ok i przez głowe mi przeszło, ze chyba sie rozmarynowe przepowiednie nie sprawdza
            to było dla nas, mnie i meza, nowe towarzystwo, wiec zrozumiałe- wszystko nowe, bardzo miło, choc dosyc swobodniewink
            i pod koniec imprezy maz dał szoł swego zycia :0
            wiec to jest kuzwa, ta rzecz, ktora mnie zaskoczyła, zniesmaczyła, wkoorwiła i wuj wie co jeszcze
            rowniez pod koniec imprezy i w drodze z niej uskarzała sie na swoje problemy kolezanka, tak bardzo bolesnie
            obie rzeczy wymieniłas i obie one zdominowały wczorajszy wieczor
            jestes swietna smile
            dzieki
            polecam sie na kolejny materiał:0
            • rozmaryn_1 babowa 11.11.14, 14:40
              No jestem w szoku big_grin I ciesze się, że udało się trafic smile No super, dzięki, choć oczywiście dla Ciebie nie wszystko poszło, jak bys chciała na imprezie tongue_out
              Jak coś, to polecam się na przyszłość smile
      • rozmaryn_1 bronxi 10.11.14, 16:59
        Wyciagnęłam niedzwiedzia. To karta siły ogólnie, więc wyglada niby dobrze, ale... To tez karta opiekuńczości i nie wiem, czy on Ciebie nie pokazał w tym wszystkim czyli kolezanka da radę, ale z pomocą przyjaciół. To Ty dodajesz jej odwagi, wspierasz i dzięki temu ją "pchasz" do przodu smile
        Nie mówiąc o pomocy dosłownej czyli pisaniu za nią wypracowań tongue_out
        • bronxi Re: bronxi 10.11.14, 17:08
          Dziękujęsmile wspieramy sie wzajemnie chociaż ostatnio sie troche zamknelysmy w sobie. Długo zastanawiała się nad szkoła, ale zawsze mówiłam jej, że spróbuje jej pomóc, chociaż ciężko jej prosić o pomoc, ale poprosiła i próbuje jej pomócsmile ona też kiedyś mnie z głębokiego dołu wyciągła. Troche dziwne, bo chodziłyśmy razem do podstawówki, ale nigdy się nie kumplowałyśmy, dopiero 3 lata temu się zakumplowalysmy i nawet wakacje razem spędziłyśmy i też były bardzo udanesmile
    • goslawa_c Re: komu wróżbę 10.11.14, 16:49
      Witam
      Więc i ja się piszę . Chciałabym wiedzieć czy będę kiedyś jeszcze miała córcię, mam już 2 synów. smile Czy jest to dla mnie bezpieczne.
      Pozdrawiam
      • rozmaryn_1 gosława 10.11.14, 17:24
        Ty wiesz, że zadajesz powazne pytanie a to tylko zabawa dla ćwiczeń? Nie bierz więc tego całkiem na serio. Wyciagnęłąm Ci ogród i wieżę. Mam odczucie, jakby karty mówiły- ciesz się tym, co masz, bo piekne masz życie. Żadna z tych kart nie mówi o ciazy ani dzieciach, po prostu jest to obraz pieknej drogi życia, obfitującej w powody do radości.
        • goslawa_c Re: gosława 10.11.14, 17:56
          Wiem, że poważne pytanie i że się uczysz smile
          Poprosze o jeszcze jeden rozkład. Czy sprawa sądowa zakończy się w tym roku?

dziękuję
          • rozmaryn_1 Re: gosława 10.11.14, 18:49
            Wyciagnęłam kartę serce i zgłupiałam smile Chyba to ważne dla Twojego serca, uczuc. Pytam więc raz jeszcze- skończy się do końca roku sprawa- odpowiedz trumna. Tak, do końca roku uda się to zakończyć, trumna to koniec smile
            • goslawa_c Re: gosława 10.11.14, 19:05
              oo super oby tak było trzymam mocno kciuki. Masz rację to ważne dla mojego serca smile Dam znać po 18.12 czy miałaś rację smile
              • rozmaryn_1 Re: gosława 10.11.14, 20:07
                To trzymam kciuki smile
    • caro-caro Re: komu wróżbę 10.11.14, 17:18
      I ja i ja poproszę!!! smile
      Sprawdź, proszę, którą strefą mojego życia teraz powinnam się zająć. Co jest najważniejsze?
      Dzięki
      • rozmaryn_1 caro 10.11.14, 17:29
        karta klucz. Zdobywanie wiedzy, nauka, szkolenia, kursy itp.
        Wszelkie nowe poczatki, nowe szanse, nowe pespektywy, nowe znajomości itd. Masz klucz w rekach, który otworzy Ci drzwi smile
        • caro-caro Re: caro 10.11.14, 17:41
          Czyli mam się zająć sobą i swoim rozwojem. Faktycznie w tej dziedzinie ostatnio niewiele się działo, ale... jest właśnie małe "ale" - nie chce mi się sad i jak zwykle trzeba pokonać lenia...Dziękuję Rozmarynko smile wezmę radę do siebie
          • rozmaryn_1 Re: caro 10.11.14, 20:08
            a ja myslałam, że powiesz- łał... tego własnie mi było trzeba smile
            • caro-caro Re: caro 13.11.14, 09:32
              Rozmarynko chciałabym. Trzymam się sztywno starych spraw, starych schematów. Jakoś nie potrafię raźnie do przodu.
              Znowu dziś dostałam "kopa w brzuch". To jeden z tych dni gdy widać tylko chmury i wiadomo, że słońce jeszcze długo nie wyjdzie
              Ściskam mocno - dziękuję
    • ziajka.a Re: komu wróżbę 10.11.14, 17:22
      Jesli ja rowniez moge to pytanie brzmi : Czy uda mi sie spotkac w sobote pana X ? Jakie on ma nastawienie w stosunku do mnie ? Weryfikacja w sobote smile
      • rozmaryn_1 ziajka 10.11.14, 17:36
        czy w sobote go spotkasz- myszy i wysłannik- spotkanie niepewne, cos "podgryza" wasze plany, dostaniesz wiadomość. Jego nastawienie- pies, przyjaciel, lojalność, wierność, pomoc, dobry układ, ktoś przyjazny smile
        • ziajka.a Re: ziajka 11.11.14, 11:07
          Bardzo dziękuje smile właśnie to nie jest umówione spotkanie tylko prędzej z przypadku, zobaczymy czy wpadniemy na siebie, dam znać za kilka dni, ale miło wiedzieć , że chociaż przyjacielskie nastawienie do Mnie ma smile tego akurat zweryfikować nie jestem w stanie tongue_out
        • ziajka.a Re: WERYFIKACJ 14.11.14, 21:04
          Rozmarynie mialam zweryfikowac w sobote, pytalam o spotkanie, już dzis wiem , że nie będzie spotkania, karta myszy bardzo ładnie zobrazowala jako przeszkody i moje rozczarowanie, smutek, dostalam wiadomosc taka okrezna droga (jezdziec) w kazdym razie bardzo dziekuje wrozba bardzo trafna.
          Pozdrawiam smile
          • rozmaryn_1 Re: WERYFIKACJ 17.11.14, 22:17
            Dzieki za odpowiedz smile
    • owieczka_1983 Re: komu wróżbę 10.11.14, 17:23
      To i ja poproszę , dzisiaj zerwałam z chłopakiem, czy to dobra decyzja?
      z góry dziękuję
      • rozmaryn_1 owieczka 10.11.14, 17:42
        Spytałam co ta decyzja mówi o sobie, bo dobre coś albo złe, to takie mylące moim zdaniem.
        Wyciągnęłam rózgi czyli kłótnie, nieporozumienia, spory, chyba to w emocjach było albo przedłużały się te spory i wyczerpywały Cię nerwowo, miałaś dość szarpania się.
        Czy to decyzja korzystna dla Owieczki- koniczyna. Tak, korzystna. Odnajdziesz znów spokój, jest nadzieja, optymizm, nowe perspektywy, przyjdzie radość, jak jeszcze jej nie ma. Będzie dobrzesmile
        • owieczka_1983 Re: owieczka 10.11.14, 18:03
          Dziękuję za słowa otuchy, wiele dla mnie znaczą kiss
          • rozmaryn_1 Re: owieczka 10.11.14, 20:08
            smile
    • nagietek123 Re: komu wróżbę 10.11.14, 17:38
      Poczułam się zachęcona wink
      Zobacz, o mój Rozmarynie, co mówią karty na temat moich remontów, czy zakończą się do końca tego roku
      i jakie będzie moje zadowolenie?
      • rozmaryn_1 nagietek 10.11.14, 17:48
        Do końca roku remonty- myszy i drzewo- oby Ci to nerwów nie nadszarpnęło, że tak się ciagnie wink
        Myszy to zawsze jakieś straty, uważaj, żeby Cię nie oszukali, nie okradli, drzewo to symbol zdrowia, więc stąd wspomniałam o tych nerwach, ale tez mówi o ludziach, którzy nas otaczają. Może byc tez tak, że ktoś Wam zazdrości, myszy to też zawiść ludzka i straty niematerialne.
        Twoje zadowolenie- klucz i księżyc smile Bedzie jak w bajce smile Poczujesz, jakbyś życie zaczęła od nowa smile Warto wytrzymac, ale patrz im na rece, co tam majstrują wink
        • nagietek123 Re: nagietek 10.11.14, 17:58
          Bardzo dziękuję, szczególnie podoba mi się to moje przyszłe zadowolenie smile
          • rozmaryn_1 Re: nagietek 10.11.14, 20:11
            Oby się sprawdziło smile W tych kartach są niektóre, które kojarzą mi się mocno z Tarotem jak np. ksiezyc, on nie jest dobry w Tarocie, ale w tych tak i próbuje sie programowac pozytywnie czyli księżyc- spełnione marzenia, taki kompromis w skojarzeniach smile
      • kashaa_35 Re: komu wróżbę 10.11.14, 17:53
        To i ja poprosze.. Rozmarynie . Mam problem w zyciu z podjeciem radykalnych decyzji o ktorych marzylam, a teraz jak to sie dzieje , to sie obawiam i boje sie dzialac. Potrzebuje kopa w d..e . Potrzebuje karty rady , jak to sie potoczy, jak juz zrobie ten milowy krok.
        • rozmaryn_1 kashaa 10.11.14, 18:31
          jak się potoczy- ksiązka- cos jest tu ukrytego, czyjeś zamiary, fakty, coś może byc nie tak z dokumentami. Rada co robic- myszy, chmury, lilie. Trzeba odkryc prawdę, może jakieś oszustwo, coś przynosi tu strate i chmury przysłaniaja prawde. lilie zapowiadają, że otrzymasz wsparcie i wszystko ma szanse zakończyc sie lepiej, niz to wyglada. Kojarzysz, o co może chodzić?
    • inguszetia_2006 Re: komu wróżbę 10.11.14, 19:07
      Witam
      Ojej, co by ci tu zadać na szybkie sprawdzenie? Może powiedz, gdzie dziś byłam i co robiłam? Nic fascynującego, ani niezwykłego. Nie szukaj kwadratowych jaj;-D
      Pzdr.
      Ing
      • rozmaryn_1 Re: komu wróżbę 10.11.14, 20:18
        Inga, zagadek nie rozwiązuję tongue_out Jak stawiam karty z nastawieniem, że mam komus w czymś pomóc (a nawet w takich ćwiczeniach z tym nastawieniem wyciagam karty), to jestem otwarta i chetna do pomocy i robię to z przyjemnością. jak to ma byc jednak zagadka, to mi się podswiadomość schizuje, czuje w sobie NIE drukowane i nie chce mi się kart nawet wąchać. nie wiem, czemu tak jest, ale tak jest i się nie zmienia póki co. Nie będe się zmuszać, bo kazda wróżka wie, ze jak się nie chce na cos stawiac, to się nie stawia i już smile Ale przesyłam Ci buziaka *)
        • rozmaryn_1 reszta wróżb jutro 10.11.14, 20:22
          jak się uda, dziś zamykam już komputer, ale mozecie się wpisywac, bede stawiac pozniej smile
    • maja.1987 Re: komu wróżbę 10.11.14, 19:14
      To ja jesli moge poproszę na mieszkanie. Znalazłam dosyć fajne.
      Pytanie brzmi: czy uda mi sie je wynająć do końca roku i czy bede zadowolona?
      Dziekuje
      Pozdrawiam.
      • rozmaryn_1 maja 11.11.14, 14:43
        czy uda się wynająć- rózgi, jakaś kłótnia, może ktoś jeszcze jest chętny, szamotanina, może się nie udać chyba. Czy bedziesz zadowolona- koniczyna i list- skończy się dobrze, bo jest nadzieja na dobrą wiadomość albo w sprawie tego lokum, albo całkiem innego, stawiam raczej na inne lokum.
        • maja.1987 Re: maja 11.11.14, 22:38
          Dziekuje.
          Powiadomię jak sie rozwiązała sytuacja z wynajmem tego właśnie mieszkania
    • szeptuszysko Re: komu wróżbę 10.11.14, 19:44
      Witam.ja tez bardzo prosze.bardzo podoba mi się pewien chłopak który sam mnie podrywal ale nasze relacje ucichly.chcialabym sie dowiedziec czy mam szanse ze sie ze mna skontaktuje.czy mogę na cos liczyć z jego strony.Dziekuje i pozdrawiam
      • rozmaryn_1 szeptuszysko 11.11.14, 14:51
        czy się skontaktuje- drzewo i ogród- jest otoczony ludzmi, znajomymi, kobietami miedzy innymi, mozecie się spotkac na jakiejś imprezie ewnetualnie albo skontaktuj sie pierwsza.
        na co mozesz liczyć- księżyc i meżczyzna- na razie tu marzenia widze
        co się między Wami wydarzy- wybór, niedzwiedz, kobieta
        chyba juz jakaś inna kobieta jest koło niego, ale jest tez karta wyboru, więc jak Ci zalezy, kontaktuj się i zobaczymy, co z tego wyniknie.
        • szeptuszysko Re: szeptuszysko 11.11.14, 20:31
          Dziękujęsmile
    • algaria jeśli i ja mogę 10.11.14, 20:02
      Co dalej ze znajomością z Y - znów cisza - tak może do końca roku
      • gosia44114 Re: jeśli i ja mogę 10.11.14, 22:25
        i ja bardzo,bardzo proszę...jak się znajomość z Panem Z. potoczy smile
        • rozmaryn_1 gosia 11.11.14, 14:57
          niestety wyciągnęłam rózgi i myszy czyli kłótnie i straty tongue_out
      • rozmaryn_1 algaria 11.11.14, 14:55
        do końca roku to ja tu kontaktów nie widze za bardzo, bo wyciagnęłam niedzwiedzia i trumnę. Trumna to koniec relacji albo.... choroba? sad jakby była kosa, to zerwanie, ale ta trumna może znaczyc, że z jakiś powodów, problemów powaznych ta osoba się nie kontaktuje.
        • algaria Re: algaria 11.11.14, 14:59
          Dziękuję Ci serdecznie - niczego więcej się nie spodziewałam Lenormandy pokazały idealnie smile

Dla Ciebie

https://c.wrzuta.pl/wi16373/0b14dc66001ce5384b682326/kwiatuszek
          • rozmaryn_1 Re: algaria 11.11.14, 15:18
            cudny, dziekuję smile
    • ag_at5 Re: komu wróżbę 10.11.14, 22:36
      To i ja poproszę.
      Po co mi była potrzebna znajomość z panem x?
      Zakładając, że wszystko dzieje się po coś.
      • krakuskaa Re: komu wróżbę 10.11.14, 23:06
        Dzień dobrywink
        W tym tygodniu mam imieniny, no i mam pytaniesmile który ze znajomych nazwe ich literami A,
        B,
        C,
        Złoży mi życzenia imienionowe?
        pozdrawiam i bardzo dziękuję.
        • rozmaryn_1 krakuska 11.11.14, 15:17
          czy ktos z a, b,c złoży jej życzenia imieninowe- kosa, statek
          Normalnie kosa i statek moga znaczyć wypadek, więc to niefortunne połaczenie, ale ze pytałam o zyczenia dla ciebie, to zinterpretuję to pod tym kątem- ktos może chyba zapomnieć, może bedzie bardzo zajety, poza domem, kosa zapowiada odciecie się, może czas nie jest dobry dla kogoś, cos może się dziać ważnego. W najbardziej pozytywnym znaczeniu statek może wróżyc przybycie gości do domu, ale ta kosa przed... chyba nie każdemu bedzie dane przybić tongue_out
          • krakuskaa Re: krakuska 11.11.14, 18:37
            dziękujęsmile
            pytanie dotyczyło trzech konkretnych osób, czyli na wszystkie kosa i statek?
            wink
            • rozmaryn_1 Re: krakuska 11.11.14, 20:48
              Zmieniłam twoje pytanie na ogólne, bo nie lubie "a, b, c" smile
              • krakuskaa Re: krakuska 11.11.14, 21:38
                Ahasmile
                czyli nie ma odpowiedzi na moje pytaniesmile, bo ono nie dotyczyło tłumu tylko konkretusmilesmile, ale to nic, zobaczę w realu co będzie, jeszcze raz dziękuję uprzejmie i pozdrawiam
      • rozmaryn_1 agat 11.11.14, 15:09
        Zadajesz pytania w stylu takich, jak ja lubię zadawac, więc się uśmiechnęłam, jak to przeczytałam smile Karty- pierścionek i ptaki.
        Pierścionek to symbol małzeństwa lub innego zwiazku nieformalnego, a ptaki to symbol ogólnie zmartwień, ale często zmartwień, które tkwią bardziej w naszej głowie niż w rzeczywistości. Może więc chodzi o twoje wyobrażenia na temat tego, jak zwiazek powinien wyglądać i tu sie powinnas przyjrzeć swoim poglądom - czy sa twoje czy zapożyczone, czego chcesz w głebi serca, a może martwisz się, że musisz byc w zwiazku z powodu jakiejś presji otoczenia? Trzeba znalezc zródło problemu w tym temacie i go rozwiązać. Ptaki to sa zawsze zmartwienia przejsciowe, więc nie ma co się załamywac, potrzebny optymizm, żeby znalezc wyjscie. smile
        • ag_at5 Re: agat 11.11.14, 17:12
          tongue_out
          Stara sprawa, sądziłam, że wyjdzie jakaś koszmarna karma.
          Było, minęło. Już nie będę do tego wracała.
          Dzięki za postawienie. Czasami dwie karty to za mało żeby zobaczyć problem. A Może nie warto go widzieć.
        • inguszetia_2006 Re: agat 11.11.14, 17:25
          rozmaryn_1 napisała: a ptaki to symbol ogólnie zmartwień, ale często zmartwień, które tkwią bardziej w naszej głowie niż w rzeczywistości.
          Witam
          Eeee tam... Gdzie tak uczą?;-P Ptaki to symbol komunikacji przede wszystkim. Rodzeństwa, starych małżeństw, podwojenia, dialogu. Cyfra dwa. Tam, gdzie jest dialog tam są rozbieżności, jasna sprawa, ale główną myślą tej karty jest komunikacja, interakcja. Czyli że Pierścień i Ptaki to nauka komunikacji w związku. Jak się dogadać i wyrazić jasno swoje myśli, nie krzywdząc nikogo i nie wystawiając się na strzał. To mogą być błędy komunikacyjne, niedopowiedzenia, brak precyzji w rozmowie, skutkujący nieporozumieniami. Jak to mówił Mickiewicz - "Nic pożądańsze­go a nic trud­niej­sze­go na ziemi, jak praw­dzi­wa rozmowa".
          Pzdr.
          Ing
          • ag_at5 Re: agat 11.11.14, 17:47
            Tak Ing. Twoja interpretacja to, jak sądzę, strzal w 10.
            Dzięki.
          • rozmaryn_1 Re: agat 11.11.14, 18:04
            inguszetia_2006 napisała:

> rozmaryn_1 napisała: a ptaki to symbol ogólnie zmartwień, ale często zmartwień,
            > które tkwią bardziej w naszej głowie niż w rzeczywistości.
            > Witam
            > Eeee tam... Gdzie tak uczą?;-P Ptaki to symbol komunikacji przede wszystkim. Ro
            > dzeństwa, starych małżeństw, podwojenia, dialogu. Cyfra dwa. Tam, gdzie jest di
            > alog tam są rozbieżności, jasna sprawa, ale główną myślą tej karty jest komunik
            > acja, interakcja. Czyli że Pierścień i Ptaki to nauka komunikacji w związku. Ja
            > k się dogadać i wyrazić jasno swoje myśli, nie krzywdząc nikogo i nie wystawiaj
            > ąc się na strzał. To mogą być błędy komunikacyjne, niedopowiedzenia, brak precy
            > zji w rozmowie, skutkujący nieporozumieniami. Jak to mówił Mickiewicz - "Nic po
            > żądańsze­go a nic trud­niej­sze­go na ziemi, jak praw­dzi­wa rozmowa".
            > Pzdr.
            > Ing

W Lenormand ptaki mają nr 12, nie 2. Owszem w dwunastce jest dwójka, ale chyba nie o to Ci chodziło? Moze masz na mysli inne karty? 12 to nr wisielca i jest tu pewne podobieństwo, bo jest to karta myśli, idei, a zmartwienia mogą byc wyimaginowane (czysto teoretycznie pisze).
            Dla mnie ptaki to symbol wiadomości, ale w lenormand sa inne karty, które wskazują na to np. list czy wysłannik, myslę, że trzymam się klasycznych znaczeń tych kart i tak interpretuje.
            • ag_at5 Re: agat 11.11.14, 20:03
              Podczytalam sobie o tych ptakach na forach, wiedząc, że dopiero zaczynasz. I tam też rzeczywiście mówi się o 2-jce i przede wszystkim komunikacji.
              No nie wiem - w sumie co byście nie napisały, to wszystko prawda.
              Taka to była fatalna dla mnie znajomość.
              • rozmaryn_1 Re: agat 11.11.14, 20:46
                Wiesz co, Agat, ja wychodzę z założenia, że karty pokazują wg tego, jak ktos się "zaprogramował", ale zamierzam przyjrzeć się tej karcie i sprawdzic, czy może mi się nie stawia na komunikację jak pisze Inga smile Wiadomo, że na początku jak się karty poznaje, to może być tak, że jakas karta pokazuje cos innego, niż nam się wydaje, bo podswiadomość działa po swojemu. Dlatego chcę pocwiczyć. "Zaprogramowana" jestem bardziej na kierunek ptaki jako wisielec niż komunikacja. Taki eksperyment to układanie kart tutaj. Musze się jeszcze w nie wgryzc, wiadomo. Pomyslałam tez sobie, że może w głębi spytałaś- czy to była jakaś straszna karma, a karty odpowiedziały- nie jest tak zle, nie martw się, tak sobie tylko wyobrażasz, tak czy inaczej karta ta ma nr 12 u mnie (nie wiem, czy jest inaczej w innych taliach) i nie kojarzy mi się z karmą. Jednak nie wiem, czy w ogóle jest jakas karta karmy w lenormand, az tak się jeszcze nie wgryzłam w temat smile
                • inguszetia_2006 Re: agat 11.11.14, 21:11
                  rozmaryn_1 napisała: Jednak nie wiem, czy w ogóle je
                  > st jakas karta karmy w lenormand, az tak się jeszcze nie wgryzłam w temat smile
                  Witam
                  Hm... nie ma karmy w Lenormandach, bo to talia europejska. Pojęcie karmy przywędrowało do nas wraz z ruchem new age i jest obce nam kulturowo. Sama czasami używam tego sformułowania, ale bardziej w rozumienie "przeznaczenie". Pojęcie karmy rozumiane powierzchownie to taki McDonald w żywieniu zbiorowym;-P Czyli wielkie nic. Tak mi się przypomniało jeszcze o kartach Deste, które też mają swoich bohaterów np. konie w kilku odsłonach. I inne fajne figury rodem z Bliskiego Wschodu;-D
                  Pzdr.
                  Ing
                  • ag_at5 Re: agat 11.11.14, 21:24
                    Pojęcie karmy przywędrowało do nas wraz z ruchem new age i jest obce nam kulturowo. Sama czasami używam tego sformułowania, ale bardziej w rozumienie "przeznaczenie". Pojęcie karmy rozumiane powierzchownie to taki McDonald w żywieniu zbiorowym;-P Czyli wielkie nic.

Chyba sobie stopke zrobie: smile doskonale

Tak, chodzi o kop należny - inaczej: nie ominiesz przeznaczenia 5 tongue_out
            • inguszetia_2006 Re: agat 11.11.14, 20:44
              rozmaryn_1 napisała:W Lenormand ptaki mają nr 12, nie 2.
              Witam
              Nie, nie o numer karty mi chodziło;-D A o parę ptaków. Zawsze jest para i często są to sowy.
              A sowy łączą się w pary na całe życie. Dlatego jest to też karta bliźniąt i rodzeństwa. Ptaki nie przynoszą wiadomości, tylko mówią o wymianie zdań, czyli o komunikacji międzyludzkiej. To będzie rozmowa twarzą w twarz raczej, wymiana myśli, nie wiadomość rozumiana jako powiadomienie. O takie coś mi chodzi.
              Pzdr.
              Ing
              • rozmaryn_1 Re: agat 11.11.14, 20:52
                inguszetia_2006 napisała:

> rozmaryn_1 napisała:W Lenormand ptaki mają nr 12, nie 2.
                > Witam
                > Nie, nie o numer karty mi chodziło;-D A o parę ptaków. Zawsze jest para i częst
                > o są to sowy.
                > A sowy łączą się w pary na całe życie. Dlatego jest to też karta bliźniąt i rod
                > zeństwa. Ptaki nie przynoszą wiadomości, tylko mówią o wymianie zdań, czyli o k
                > omunikacji międzyludzkiej. To będzie rozmowa twarzą w twarz raczej, wymiana myś
                > li, nie wiadomość rozumiana jako powiadomienie. O takie coś mi chodzi.
                > Pzdr.
                > Ing

Na mojej karcie są 3 ptaki na drzewie i kojarza mi się bardziej z ploteczkami niż poważną komunikacją tongue_out Dzięki Inga za zwrócenie mi uwagi na tą kartę, bo sama czułam mieszane odczucia co do niej a teraz to juz wcale nie wiem, co o niej myśleć i kiedy mi się układa. Wydawało mi się , że wg tego jak opisałam Agat, ale przypatrzę się temu bliżej. Dzieki smile
                • ag_at5 Re: agat 11.11.14, 21:14
                  Każdy musi z czasem znaleźć swój klucz do pisma obrazkowego.
                  Ja nie mam takiego talentu. Może kiedyś przyblaka się do mnie jakaś talia, to spróbuję.
                  Jezeli chodzi o tę sprawę, to rzeczywiście, całkiem niewykluczone, że burza w szklance wody a nie koszmarna karma.
                  Moze moja reakcja/a raczej brak umiejętności odcięcia się od tego incydentu - była przyczyną koszmaru.
                  Chciałam zobaczyć jak Wy to zobaczycie.
    • hoaxx I ja poproszę 11.11.14, 00:02
      Pani A. i ja - odpuścić sobie czy zawalczyć?
      • sabina_online Re: I ja poproszę 11.11.14, 05:49
        Witam!Kiedy wreszcie mój M otworzy oczy i przestanie być "dobry" dla wszystkich dookoła tylko nie dla siebie? ;/ martwię sę a do niego nie docierają racjonalne argumenty czy mogę zrobić coś?
        • rozmaryn_1 sabina 11.11.14, 15:36
          czy M. zacznie w końcu dbać o siebie- bukiet kwiatów i kotwica.
          Na emeryturze? big_grin Żartowałam. Same dobre karty, kwiaty to zadowolenie i dobre zdrowie, kotwica to też symbol stabilizacji, nie widze powodów do niepokoju.
          Co Ty mozesz zrobić- książka, klucz, rózgi- widze tu ukryty powód do kłótni czyli to o czym piszesz jest jakby pretekstem do kłótni. Ujawnij swoje prawdziwe intencje, powiedz mu o co Ci naprawdę chodzi, zastanów się, co kryje się pod Twoim niezadowoleniem. Czegoś nie ujawniasz, a on się nie domyśli sam. Pomysl nad tym, czego się boisz tak naprawdę? I powiedz mu o tym.
          • sabina_online Re: sabina 11.11.14, 20:16
            dziękuję postaram się coś zaradzić smile
      • rozmaryn_1 hoaxx 11.11.14, 15:29
        Pytanie odpowiednie dla każdego prawdziwego faceta wink Czyli czy zawalczyc o kobietę smile
        co się miedzy Wami może wydarzyć, jak o nią zawalczysz- krzyż, kobieta, statek
        czyżby cierpienie z powodu odległości? Krzyz to zawsze cierpienia, udręka psychiczna, statek mógłby zabrać Was we wspólną przygodę, ale ten krzyż to chyba jednak znaczy że zabierze jedno z Was?
        Rada dla Ciebie- chmury, pies, droga. Chmury zaciemniają sytuację, nie wiadomo, na czym stoimy, to trudności lub ukrycie prawdy. Pies- bądz jej przyjacielem, nie zrywaj kontaktów. Droga to wybór, albo Ty wybierzesz albo ona albo samo się rozwiąże i los podejmie za was decyzje. Nic na siłę. Trzymam kciuki, żeby potoczyło się jak najlepiej smile
        • hoaxx Re: hoaxx 14.11.14, 20:55
          Dziękuję.
    • re.ne Re: komu wróżbę 11.11.14, 07:42
      I ja poproszę
      Co mnie czeka w grudniu.
      Rena
      • rozmaryn_1 rene 11.11.14, 15:40
        bocian i chmury
        Bocian to zmiany, a chmury to zmartwienia. Nie martw się jednak, bo chmury zawsze rozwieje w końcu wiatr i pokaże się słońce smile Chmury to nie jest karta nieszczęść, ot, zmartwień zwykłych trochę się pojawi, cos się pogorszy.
    • pinia1214 Re: komu wróżbę 11.11.14, 16:48
      Witaj,

Ja tez poprosze a moje pyatnie dość proste.
      czy spodobałam sie pewnemu mezczyznie? fizycznie, duchowo i wogóle.smile)

Pozdrawiam
      • rozmaryn_1 pinia 11.11.14, 18:17
        rózgi, drzewo, slońce
        Myślę, że mu się spodobałas i wniosłaś trochę słońca i optymizmu. Rózgi i drzewo moga wskazywac na kłopoty z dogadywaniem się z otoczeniem, a Ty wniosłaś radość smile Słońce to taki dawca dobrej energii, motywacji, dobrego humoru, poczucia bezpieczeństwa, zabawy, luzu smile
        • pinia1214 Re: pinia 11.11.14, 18:39
          Kochana,
          jak na poczatki to sobie dobrze radzisz. smile)
          Masz racje bo myslę ze mu sie spodobałam. Jesli chodzi o dogadanie sie, to mielismy problem. A raczej ja miałam (ale to z emocji)

Buziaki
    • jusia380 Re: komu wróżbę 11.11.14, 18:12
      czy moge prosic o wrozbe jestem po rozstaniu z mezem.chcialabym sie dowiedziec co mnie czeka jesli chodzi o uczucua.justyna 29.12.1975
      • rozmaryn_1 justyna 11.11.14, 18:23
        droga, księżyc, gwiazdy, niedzwiedz
        Poznasz jeszcze innego mężczyznę, niedzwiedz to typ opiekuńczy, spokojny, trochę skryty, ale można na nim polegac, jest dobrym przyjacielem. Miłość będzie romantyczna, możliwe, że poznasz go gdzies w drodze, w podrózy... A może wiąże się to z jakaś decyzją czyli juz go znasz, ale trzeba podjąć decyzję, wybrać jakąś opcję. powodzenia smile
        • jusia380 Re: justyna 11.11.14, 20:39
          dziekuje
          a mozna mniej wiecej.okreslic czas?
          • rozmaryn_1 Re: justyna 11.11.14, 20:55
            Z kart nie umiem, intuicyjnie 2, 3 lata bym powiedziała, ale życzę Ci, żeby stało się to jak najszybciejsmile
        • kurcz-ak85 Re: justyna 11.11.14, 20:41
          Poproszę o wróżby na uczucia na najbliższe pół roku
          11.08.1985 dziekuje
          • rozmaryn_1 resztę wróżb przekładam na jutro 11.11.14, 20:57
            Jak ktoś ma ochotę, to zapraszam do wpisywania się smile
            • kurcz-ak85 Re: resztę wróżb przekładam na jutro 11.11.14, 21:27
              Jesteś chętna i poproszę o wróżby na uczucia do pół roku.11.08.1985 dziekuje
            • nikix To ja też poproszę :) 11.11.14, 23:26
              Na kasę.
              Gdzie jej szukać i kiedy będzie lepiej ?
              • rozmaryn_1 nikix 12.11.14, 22:10
                Nie jestem tak obeznana z tymi kartami, a jeszcze wiem, w jak trudnej jestes sytuacji. Chciałabym bardzo Ci pomóc, może ktoś pomoze w interpretacji kart.
                Gdzie szukac kasy- wieża i niedzwiedz
                Może jest ktos, z kim mogłabys wejśc w spółke, niedzwiedz to osoba pomocna o silnej pozycji, która mądrze działa i osiąga cele, wieża pokazuje, że jej sytuacja jest stabilna i pewna. Nie sądzę, aby chodziło o pożyczkę. Może trzeba spróbować dogadac się z bankiem.
                Kiedy bedzie lepiej- myszy i księżyc
                Nieprędko, bo myszy to wciąż straty finansowe i nie ma nad nimi kontroli.
                Rada dla Ciebie- klucz, ryby, chmury
                Klucz to nowy poczatek, nowy start, nowy plan ukierunkowany na finanse własnie czyli ryby. Chmury moga stać się przejściowe. Tylko Ty mozesz wymysleć , co może być tym kluczem.
                • inguszetia_2006 Re: nikix 13.11.14, 10:30
                  rozmaryn_1 napisała:może ktoś pomoze w interpretacji kart.
                  Witam
                  Pomogę, bo to chodzi o naszą kochaną Nikix.
                  Nikix. Karty Rozmaryna mówią, że musisz udać się do banku lub skarbówki. To na pewno.
                  Restrukturyzować kredyt,konsolidować, odroczyć spłaty, czy co tam innego. Masz się iść i dogadywać. Ty najlepiej wiesz, o jaką instytucję chodzi. Myszy i Księżyc w pytaniu "kiedy ci się polepszy", odpowiadają, że już na dniach. W zasadzie Myszy to godziny nawet, powiedzmy, że dzień lub dwa. A Księżyc to miesiąc. Już w listopadzie powinno się coś ruszyć i powyjaśniać na twoją korzyść. Rada to Klucz. Klucz to listopad. Działaj szybko więc. Trzy karty na listopad, na teraz. Klucz to karta przeznaczenia przede wszystkim, więc jak intuicja ci podpowie, żeby udać się "gdzieś" to tam właśnie idź. Chmury są po prawej stronie Ryb, więc uda się straty zminimalizować. Ale musisz się z nimi liczyć. Rada dla ciebie jest taka, byś zrobiła wszystko, by zminimalizować straty i masz do tego Klucz właśnie. Może masz jakąś kreatywną księgową?;-D To skorzystaj z jej pomocy. I walcz o klientów, by nie odpłynęli. Bo w Rybach i Chmurach masz odpływ klienteli. Trzymaj ich za wszelką cenę.
                  Pzdr.
                  Ing
                  • rozmaryn_1 Inga 13.11.14, 15:43
                    A Ty przypadkiem nie robisz kursu z kart lenormand? Bo ja bym się chętnie zapisała smile Zaimponowałaś mi swoją precyzją w odczycie i w ogóle... no ucz mnie, ucz smile
                  • sylwunka36 Re: nikix 13.11.14, 16:31
                    Kochana Ingo,moge Cię proxic o pomoc. Marze o pracy w szkole. Kiedy ja dostanę, ktos mi pomoze?Moze mam przestac sie ludzic.Z gory bardzo dziękuję, Sylwia
                  • nikix Re: nikix 13.11.14, 18:01
                    Dzięki dziewczyny, kochane jesteście smile

Na razie staram się rozwiązywać problemy na bieżąco. Udało mi się dogadać z bankiem, o tyle, że wpłaciłam prawie całą kasę która została na spłatę kredytu. Na resztę mam odroczenie. Teraz trzeba zlikwidować to co zostało. Sprzedać co się da i opłacić bieżące należności. Żona mojego zmarłego przyjaciela jest świetną księgową, tylko, że na razie sama ma masę problemów.
                    Z klientami będzie kiepsko. Mój przyjaciel był "mózgiem" tej działalności. Bez niego się nie da dalej tego prowadzić. Muszę szybko pomyśleć o jakiś innych rozwiązaniach.
                    Ch....a jak jeden dzień i jedno zdarzenie może rozwalić życie tylu osobom.

• afroamerykanka Re: resztę wróżb przekładam na jutro 12.11.14, 10:45
              OK, poprosze - konkretne pytanie. Która prace wybrać? dostałam 2 oferty (co mi sie 1 raz zdarzylo) i mam zagwozdke. 1 praca - branża FMCG, 2 praca - branża budowlana. Ktora lepiej rokuje na przyszlosc?
              • rozmaryn_1 afroamerykanka 12.11.14, 22:14
                branża FMCG
                co Cie spotka jak wybierzesz ta prace- rózgi, dziecko
                czy bedziesz zadowolona- pierscionek i ksiązka
                Może byc jakiś konflikt na poczatku, w pracy tej ludzie moga tworzyć zamkniety krąg, w który trudno się wbić. Chyba że masz dziecko i nie będzie z kim zostawic ?
                branża budowlana-
                co Cie spotka jak wybierzesz tą pracę- dom
                czy bedziesz zadowolona- kosa, list, serce
                Wygląda mi to, jakbys miała siedzieć w domu, ten dom jakoś kojarzy mi się całkiem dosłownie patrząc na kosę, która zawsze nas od czegoś odcina, list to wiadomość. Jednak z drugiej strony dom to tez stabilizacja, pewne dochody i fajne środowisko zawodowe, w którym czujemy się jak w domu. A może ktoś z rodziny może ci tu coś pomóc. Dociagnęłam co dalej z ta pracą - bukiet kwiatów, chmury, bocian. Chyba problemy bedą przejściowe i nastąpi pozytywna zmiana.
                Nie zapominaj, że nie mam wprawy z tymi kartami, więc ostrożnie z decyzją, życzę powodzenia smile
    • kurcz-ak85 Re: komu wróżbę 11.11.14, 20:43
      Witam.poproszę wróżby na uczucia na najbliższe pół roku 11.08.1985 moja data urodzenia
      • rozmaryn_1 kurczak 12.11.14, 22:09
        co cie spotka w sferze uczuciowej w ciagu najblizszego pół roku- lis i lilie
        Jest tu mężczyzna- lis, ale jak to lis może okazac się nieszczery i przebiegły. Jego intencje są nieczyste wink Moze chodzic mu o seks, a Tobie bardziej o uczucia, więc uważaj na niego.
    • getdance Re: komu wróżbę 12.11.14, 02:18
      Ja też poproszę jeśli nadal można: jak będzie wyglądało moje życie uczuciowe w 2015? Chodzi o sferę damsko-meska oczywiście smile.
      • rozmaryn_1 getdance 12.11.14, 22:15
        getdance
        tak bedzie wygladało twoje zycie uczuciowe- ogród ksiązka
        dużo ludzi, imprezy możliwe, bogactwo kontaktów i spotkań, zycie towarzyskie kwitnie, ksiazka może zapowiadac uczucia skrywane- z Twojej strony lub męzczyzny
        tak nie bedzie wygladało- niedzwiedz
        Jesli myślisz o jakimś konkretnym facecie, to moze z tego nic nie wyjśc
        Do czego będzie to zmierzac- pies, lilie, koniczyna
        Nie przeocz go, jest wierny jak pies (a może to Ty skrycie kochasz?), jego uczucia są szczere, pewne, intencje uczciwe i ma nadzieję na coś więcej smile
    • sylwunka36 Re: komu wróżbę 12.11.14, 14:31
      Kiexy dostane pracę i jakke mam szanse na szkołę. DZIĘKUJĘ. SYLWUNKA
      • rozmaryn_1 sylwunka 13.11.14, 15:34
        kiedy dostaniesz pracę- rózgi i księzyc
        nie umiem jeszcze ustalac czasu, ale wg tego, co pisze Inga to chyba do miesiąca
        szanse na szkołę- mężczyzna i bukiet kwiatów- szanse są bardzo dobre, myślę, że mężczyzna może Ci w tym pomóc, kwiaty to ogólnie pomyślna wróżba na każdy temat
        • sylwunka36 Re: sylwunka 13.11.14, 16:33
          Bardzo Ci dziękuję, Rozmarynku! Oby się ssprawdziło, bo marze o tym ! Pozdrawiam. SYLWUNKA
          • sylwunka36 Re: sylwunka 13.11.14, 17:00
            Jesli mogę, mam jeszcze jedno pytanie. Czy w przyszłym roku uda nam sie kupic mieszkanie? Pozdrawiamu
    • pinia1214 Re: komu wróżbę 12.11.14, 16:56
      czy mogłabym jeszcze raz zadać pytanie? sadzę ze dobrze wyciagnęłas wnioski z kart dlatego pozwoliłam sobie jeszcze raz Ciebie poprosić.smile)

- czy "on"o mnie mysli?
      pewnie nie tak jak ja, ale moze choć trochę.
      Buziaki
      • pinia1214 Re: komu wróżbę 13.11.14, 08:48
        miło ze sie zgodziłassmile)
        Nie musisz mnie zadawalać pisz tak jak Ci wyjdzie, prawde.
        smile)

Buziaki
      • rozmaryn_1 Re: komu wróżbę 13.11.14, 15:36
        czy on myśli o niej- dom i rózgi
        jakby zajęty konfliktami domowymi? Chyba że to było tematem Waszych rozmów? A może w waszym otoczeniu jest atmosfera konfliktu i patrzy na ciebie przez pryzmat tego?
        jesli tak, to jak mysli- pierscionek
        Albo myśli o jakimś związku w gronie rodzinnym (chyba że zonaty to o małżenstwie) , albo jesli chodzi o Twoje sprawy rodzinne, to może jednak mysli o Tobie w sensie związania się? Pierścionek to związek. Duzo gdybania niestety , ale nie mam doswiadczenia z tymi kartami
        • pinia1214 Re: komu wróżbę 13.11.14, 15:56
          Skoro było pyt.dotyczace mnie- to myslę ze ten pierscionek mnie dotyczy?smile)

Była pomiedzy nami taka napięta atmosfera, wiec moze dlatego tak wyszło.
          Mysli o tym.

))
    • iza_p79 Re: komu wróżbę 12.11.14, 22:17
      jeśli można, to poproszę - czy dane mi będzie zostać jeszcze mamą? Prawdziwą, nie chrzestnąwink
      • rozmaryn_1 iza 13.11.14, 15:39
        wyciągnęłam chmury- przejsciowe kłopoty
        dociągnęłam niedzwiedzia i wieżę- a czy masz odpowiedniego partnera na cale życie? bo może trzeba jeszcze właściwego faceta, a może on musi byc gotów. Ogólnie niedzwiedz jest symbolem więzi rodzinnych, macierzyństwa,bo misiu opiekuńczy wiec myślę, że bedzisz mama , a wieża tez dobrze wróży i będziesz szczęsliwa smile
        • iza_p79 Re: iza 13.11.14, 16:15
          Jeśli chodzi o ocenę sytuacji - trafione w sedno smile
          Bardzo dziękuję
    • rozmaryn_1 koniec wróżb 12.11.14, 22:20
      Dziekuje wszystkim za udział w moich cwiczeniach i zamykam temat. Prosze wpisujcie jeszcze, co się Wam sprawdziło a co nie. Czas na pogłębienie wiedzy, wtedy zaprosze Was jeszcze raz na wróżby smile
      Sylwunia i Pinia musza poczekac do jutra na odpowiedzi, bo dzis juz nie mam siły, miałam cięzki dzień. Innych zapraszam na nastepny raz smile
    • jusia380 Re: komu wróżbę 13.11.14, 15:12
      dziekuje bardzo za wrozbe zobaczymy czy sie sprawdzi.ale to odlegly czas jesCze.jezeli bym mogla jesCze prosic o wrozbe o sprawy zawodowe jest to dla mnie bardzo wazne.bede wdzieczna justyna 29.12.1975
      • rozmaryn_1 Re: komu wróżbę 13.11.14, 15:40
        póki co skończyłam z wróżbami, jak wyzej napisałam, pozdrawiamsmile
        • jusia380 Re: komu wróżbę 13.11.14, 16:02
          kochana no tak wiem ale czy w drodze wyjatku bo sie martwie nie powiedzialavys mi

serdecznie dziekuje
          • rozmaryn_1 Re: komu wróżbę 14.11.14, 19:13
            Jestem zmęczona juz tymi wróżbami i nieprzygotowana, własnie wgłebiam się w ta talie smile
            Załóż osobny watek, jak Ci zalezy, może ktos się skusi i ci powrózy, pozdrawiam smile
    • staryrogal Re: komu wróżbę 17.11.14, 18:34
      Witam Cie serdeczniesmileCHCIAŁABYM POPROSIĆ O WRÓŻBĘ NA UCZUCIA NA OKRES 2 MIESIECY, czy kogos poznam w tym czasie, jakiegos panasmile?
      • staryrogal Re: komu wróżbę 17.11.14, 18:35
        a przepraszam nie zauwazylam ze juz skonczylas wróżycsmilewybaczsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka