Dodaj do ulubionych

6 KOCHANKOWIE

31.01.14, 23:10
W tarocie egipskim karta nazywana "dwie drogi"

Znaczenie karty

Według Suligi

Miłość. Poświęcenie. Pragnienie, pożądanie. Małżeństwo, ślub. Konieczność dokonania wyboru. Dążenie do złączenia z kimś, kogo się kocha. Wyzwolenie emocji, uczuć. Wybór między dwiema kobietami — dwoma mężczyznami. Młodość. Umiłowanie piękna. Zdolności artystyczne. Niefrasobliwy stosunek do miłości lub przyjaźni. Partnerstwo.

Odwrócona:

Zły wybór. Separacja. Zawód miłosny. Rozwód. Podjęcie zbyt szybkiej decyzji o fatalnych skutkach. Wyjazd kochanej osoby. Koniec miłości. Brak pożądania. Niedowierzanie. Zdrada. Niestałość uczuć. Niedojrzałość. Plotkarstwo, mieszanie się w sprawy innych. Frustracja. Wygodnictwo, lenistwo. Narcyzm

Według książki Tarot

Wzajemne przyciąganie, miłość, piękno, przezwyciężanie pokus, próba charakteru. odwrócona: fiasko, upadek, niemądre plany. Inna interpretacja mówi o sfrustrowanym małżeństwie i wszelkiego rodzaju przeciwnościach.

H. Banzhaf: "Klucze do Tarota"

Archetyp - wybór
Znaczenie ogólne - decyzja podjęta z własnej woli, wola serca, połączenie, przezwyciężenie przeciwieństw, miłość i wierność
Praca - człowiek całym sercem oddany swojej pracy
Relacje/uczucia - bycie razem, wzajemne przyciąganie, poświęcenie
Świadomość - świadomość swojej indywidualności
Sfera ducha - świadomość przenikającej wszystko władzy samoograniczeń
Cel - połączenie przeciwieństw
Cień - rozdwojenie, niezdecydowanie
Odwrócona - zły wybór, wahanie się, niewierność

W Tarocie Snów
Wszelkiego rodzaju związki, zwłaszcza związki miłosne. Udane lub nieudane dzielenie się z druga osobą swoim punktem widzenia. Okazywanie bezbronności. Częściowo odkryta tajemnica. Przyciąganie się przeciwności.

Tarot Metamorfoz - Metamorfoza pragnienia
Twoje nieodparte pragnienie kogoś lub czegoś spowoduje zmianę Twojej osobowości, ale pamietaj zawsze masz możliwość wyboru.

Erotyczny Tarot Decameron
VI- Kochankowie. Jeżeli masz szczęście zyskać sobie przychylność młodej kobiety lub mężczyzny nie wzbraniaj się lecz daj prawdziwy dowód swojej namiętności.

Astrologicznie: Bliźnięta znak komunikacji między ludźmi i rozumienia związków między rzeczami

W Tarocie Osho Zen- karta Kochanków nosi nazwę - KOCHANKOWIE

Nie wiem czemu, ale mi karta Kochankowie nigdy nie pokazała wielkiej miłości - zawsze to było stanie na rozstajach dróg i dokonywanie wyboru, podejmowanie decyzji. Owszem kiedy ta decyzja została już podjęta była ona dobra dla pytającego.

https://hell.pl/nina/tarot/duze/cosmic06.jpg

https://kuferek.blox.pl/resource/gay_kochankowie.jpg

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSHIrNKV1KblZgMQMGlilUec1BgQczlKp8Y-O7LNwFnhsbV2VmD
Obserwuj wątek
    • freya_v Re: 6 KOCHANKOWIE 22.02.14, 19:41
      Ostatnio zauważyłam że ta karta często mi wypada na sprawy spadkowe itp np ktoś ma dom i gospodarstwo może i zastanawia się które z dzieci to przejmie, zamieszka i o to wszystko zadba..
      Na karcie z talii ludy lescot jest rozlany atrament- w internecie poszukałam symboliki i głównie było o tym że słowo pisane ma większą wartość od mówionego tu mi na myśl przychodzą właśnie testamenty czy inne odpisy notarialne..
      • camaretto Re: 6 KOCHANKOWIE 08.03.14, 13:33
        Może są dziełem, kutkiem miłości rodziny, dziadków czy mężaa, żony... Kicie raz w zagadkach chyba to było wypadła oznaczając brata osoby pytającej. A mnie ostatnio w dwóch cuudownie tą symbolikę oznaczających sytuacjach wypadła - najpierw w grudniu miała nastąpić - i akcja była taka: słyszę gdzieś godz. 21-22 coś w rpdzaju dzwonka do drzwi; spałam więc otworzyłąm jedno oko jedynie i nałożyłam sobie głębiej poduszkę na głowę - rano patrzę a tu kosmetyki leżą pod drzwiami big_grin
        Nie wiem do dzisiaj kto jest autorem pomysłu, pewno jakis zmięszany znajomy kawaler który widząc że mu nikt nie otwiera nie chce się przyznać do czynu. Nie wie pewno nawet ze ja nie wiem o co chodzi...a kosmetyków boję się otworzyć bvo nie wiem od kogo to.. Mam nadziję że mu przejdzie trema bo z siebie wyskakuję.
        Drugi fajny przykład to firma - miałam robic remontowe zlecenie i w jednym przypadku wyszedł Diabeł w drugim Miłość - rzeczywiście, "zapaliło się ", kupiłam w całości a oni mi ściągnęli towar z wystawy ekspresowo załatwili, nie tak drogo, za to mam wrazenie dobrej roboty i współpracy, na dogodnych warunkach. Zamierzam jeszcze u nich coś kiedyś robić.
        • camaretto Re: 6 KOCHANKOWIE 08.03.14, 13:47
          A - i nie chcę być wulgarna, ale mnie się kojarzy słowo - klucz : "spełnienie" - w róóóżnych wariantach -od rozwodów, rozstajów życiowych, byciu "na zakręcie", namiętności Hanki w "Pasji wg. św. Hanki", tekstu Pogodno "Na rozstaju dróg... ruda paskuda...itd" big_grin do chor ób o podłożu hormonalnym, i nie tylko - jednym słowem, wszystko co z miłością związane jest. No i rodziną, i jak juiż pisałam - nie tylko
          Fajnie połączyłaś z talią gejowską, hihi.
          A Diabeł wskakuje za niezdrowe namiętności ;D (notabene jako 1+5=6

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka